Zlín se řítí jako lavina! Malmö open stále vede, otočil i zápas s domácím FIFH

10.02.2017 15:53

Zlínští sledge hokejisté po čtyřech zápasech stále bez ztráty bodu vedou Malmö open. V zápase s domácím FIFH Malmö sice inkasovali první gól na turnaji, následně ale zběsilým finishem dokázali otočit průběh utkání a zvítězit 3:1. Večer čeká LAPP střetnutí s norským Oslem.

 

 

ZLÍN – FIFH 3:1 (0:1, 3:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Kubeš, Doležal, Krupička, Z. Hábl, D. Hábl, Stodůlka, Palát

Branky a nahrávky: 24. Zdeněk Hábl (Julina), 28. Krupička (Palát, Kubeš), 30. Krupička

Statistiky: Vyloučení: 1:5 Využití: 2:0 V oslabení: Bez Střely na branku: 17:9 (7:5, 10:4)

 

Lappáci do utkání vstoupili dobře, hned po úvodním buly se dostal do úniku Palát, branku ale minul. Na druhé straně musela fungovat vyrážečka Matouška, ovšem podařilo se jí to pouze jednou. Na podruhé už rána Lundgrena od modré čáry zapadla pod horní tyčku.

 

Vyrovnat mohl Zdeněk Hábl, zblízka ale po pasu Kubeše pálil mimo. Při následné přesilovce kapitán LAPPu zase zahrozil, trefil ale jen břevno. Před pauzou měl parádní možnost i Krupička či Palát, ani oni však neuspěl.

 

Na začátku druhého poločasu Zlínští hráli další početní výhodu, Kubeš ani Krupička ale neuspěli. Hned vzápětí se naskytla další početní výhoda pro Lappáky, na kterou si dokonce trenér Tomáš Sedláček vzal oddechový čas. Jenomže… následné téčko na Kubeše odpískáno nebylo, Háblovo držení ale ano.

 

Švédové však v zápase měli pět vyloučených hráčů, a až čtvrté vyloučení LAPP využil k vyrovnání. Zdeněk Hábl si sjel mezi kruhy a propálil gólmana FIFHu. To zrovna do konce zápasu zbývalo šest minut… Uběhly další tři a Zlín už vedl, další přesilovku využil Zdeněk Krupička, jenž byl připraven na dorážku.

 

Těsné vedení 2:1 Zlín nakonec ještě navýšil, půl minuty před koncem Malmö ve spěchu založilo špatně útok a z brejku stvrdil výhru opět Zdeněk Krupička3:1!

 

Onlajn přenos zde: www.onlajny.com/match/index/date/2017-02-10/id/200750