Zlín se vyhoupl zpět do čela tabulky, v repríze finále smetl Pardubice sedmi góly

07.10.2018 19:00

Sledge hokejisté Zlína se po denní odmlce opět vyhoupli do čela ligové tabulky. Po sobotním nepovedeném duelu s pražskou Spartou, který Zlínští prohráli 1:3, předvedli diametrálně odlišný výkon v repríze finále z posledních dvou sezón s Pardubicemi. Proti těm byl Zlín velmi produktivní v útoku, neboť soupeře smetl poměrem 7:3. Hattrick zaznamenal Zdeněk Hábl s Martinem Joppou, jenž svou třetí trefu v utkání stihl až v poslední vteřině!

 

ZLÍN – PARDUBICE 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Mach, Palát, D. Hábl, Joppa, Turic, Stodůlka.
Sestava SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, J. Kubeš, Michalec, Horníček, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr.
Branky a nahrávky: 6. Ligda (Palát), 10. Z. Hábl (D. Hábl), 23. Joppa, 28. Z. Hábl (Palát), 29. Z. Hábl (Palát), 39. Joppa (Ligda), 45. Joppa – 3. P. Kubeš, 20. Hering (P. Kubeš), 32. P. Kubeš.
Statistiky: Vyloučení: 1:1, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 21:19 (8:4, 6:5, 7:10), vyhraná vhazování: 25:10.

 

Zápas přitom nezačal pro domácí vůbec dobře, respektive skoro stejně, jako v sobotním duelu se Spartou. Ve třetí minutě vyslal lehký pokus na branku Matouška Pavel Kubeš, přičemž jeho střela propadla až do sítě.

 

Zlín ale zvládl ještě do pauzy otočit stav utkání. Nejdříve vyrovnal kapitán Marian Ligda, který proměnil v gól brejkovou situace s Davidem Palátem. V 10. minutě pak přidal druhý zásah Zlína Zdeněk Hábl, který když neuspěl u pravé tyčky Bočkovy brány, zkusil to úspěšně u té druhé. Mustangové sice mohli do pauzy srovnat z přečíslení tři na jednoho, Julina ale odvedl parádní práci a Heringa vyhnal z pozice pro střelu.

 

Prostřední dějství začali lépe Zlínští, Joppa mohl přidat třetí gól, sám před prázdnou brankou ale neuspěl. A tak se radoval soupeř: Bernhard Hering dojel vyhozený kotouč a nadvakrát překonal Matouška. To bylo ale na dlouhou dobu od hostů vše.

 

Ve 23. minutě vrátil vedení Zlínu Martin Joppa, který mířil přesně v přesilové hře. V posledních třech minutách druhé třetiny navíc další dvě branky přidal Zdeněk Hábl, který tak dokonal již ve 30. minutě hattrick. Oba jeho góly padly z téměř totožné situace – Hábl byl sám před Bočkem, kterého si položil na led a kličkou do forhendu si výrazně ulehčil práci pro zakončení – 5:2.

 

Na startu třetí části se ještě Pardubice zmohly na odpor. Nejprve po 75 sekundách snížil Pavel Kubeš, který vzal přečíslení na sebe. Následně svůj celek podržel gólman Matoušek, například proti dvěma šancím německého snajpra Heringa.

 

Od 35. minuty už domácí kontrolovali hru. V cestě za čtvrtým gólem v utkání Zdeňku Háblovi zabránila tyčka, to Martin Joppa byl o něco úspěšnější. Nejdříve po ukázkové akci, kdy se zbavil dvou hráčů soupeře a překonal i gólmana Pardubic, zvýšil na 6:3, aby sekundu před závěrečnou sirénou ránou pod břevno zpečetil taktéž hattrick – a tři body pro Zlín za výhru 7:3.

 

Byl to úplně jiný zápas než v sobotu se Spartou. Jezdili jsme, napadali jsme, proměnili jsme nějaké šance. Musím říct, že nám styl Pardubic prostě sedí, umíme na ně, dnes se to ukázalo. Snaží se tvořit hru a my z toho umíme dávat góly,“ pověděl autor hattricku Zdeněk Hábl. Jeho slova dokládá i statistika – Zlín s Pardubicemi neprohrál od 1. října 2010. „Dovolili nám věci, které Sparta ne. Měli jsme dost šancí, klidně jsme mohli dát i víc gólů, ale takto to stačí. Sparta nám v sobotu otrávila hru, nedokázali jsme ze sebe dostat maximum. Hráli jsme na půl plynu, včetně mě,“ viděl rozdíl mezi sobotní porážkou a nedělní výhrou Hábl.

 

„Čtyři góly jsme dali soupeři na zlatém podnosu, po našich nesmyslných chybách, kterých se prostě se Zlínem nemůžeme dopouštět. Dali jsme soupeři puk stylem na, tady máš a jeď na branku. Nemáme Vápenku v bráně, abychom toto přežili. Byl to krásný zápas nahoru a dolů, který jsme si ale prohráli sami,“ pověděl zase pardubický trenér Michal Tereska.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.
Video záznam utkání naleznete ZDE.