Zlín v krizi. Doma dostal od Rusů osm gólů a nebodoval počtvrté v řadě

05.01.2020 17:46
Sledge hokejisté Zlína upadli do krize. Těžké krize. Na domácím ledě prohráli 3:8 se Studénkou a zapsali celkově pátou prohrou z posledních šesti zápasů, bez bodu pak vyšli Lappáci naprázdno počtvrté v řadě. Tentokrát ale není moc prostoru na výmluvy, trenér Tomáš Sedláček totiž po dlouhé době vítal kompletní kádr... Derby rozhodl hned jeho úvod, kdy se Studénka v rozmezí necelých pěti minut dostala do trháku 4:0. Zlín si sice ve zbytku duelu vytvořil množství šancí, osmi zásahům od ruského útoku ve složení Lisov, Panfilov, Severin, ale čelit nedokázali. Nedělní porážka je nejvyšší od 18. listopadu 2012, tenkrát Zlín prohrál, taktéž doma, s Karlovými Vary 3:9. 
 
Dvě kola před koncem LAPP drží čtvrtou příčku, poslední postupovou do play off. Výše už se vyhoupnout nemůže, bojovat tak o její udržení bude s Olomoucí, která má stejný počet zápasů a bodů jako Zlín. Ten tak potřebuje k postupu v nadcházejícím víkendu 11. a 12. ledna získat minimálně stejně bodů jako Hanáci, to v případě, že si udrží lepší vzájemný zápas (první Zlín vyhrál 6:1.) Zlínští budou hrát doma, v sobotu od 15:06 hodin vyzvou Pardubice, v neděli pak od 11:30 hodin možná v přímém souboji o play off Olomouc. Klub SHK LAPP ZLÍN věří ve vaši hlasitou podporu, budeme ji potřebovat!
 

ZLÍN - STUDÉNKA 3:8 (0:4, 0:1, 3:3)

 
Branky a nahrávky: 33. Ligda (Ferenčík), 35. Z. Hábl (Joppa), 42. Julina (Joppa) - 7. Panfilov (Lisov), 7. Severin (Lisov), 9. Panfilov (Lisov), 11. Panfilov (Lisov), 29. Lisov (Severin), 33. Lisov, 42. Panfilov (Lisov), 42. Lisov (Fojtík). Vyloučení: 1:1. Využití: 0:1. V oslabení: Bez. Střely na branku: 25:21 (5:6, 14:9, 6:6). Vyhraná vhazování: 27:16. Průběh utkání: 0:5, 1:5, 1:6, 2:6, 2:8, 3:8.
 
Sestava Zlína: Molek (16. Matoušek) - Julina, Z. Hábl, Ferenčík - Joppa, Ligda, Turic - Korman, D. Hábl, Mach.
 
Sestava Studénky: Lepáček - V. Kudela, Fojtík, Staněk - Panfilov, Lisov, Kudrna, Prostředník, Severin.
 
Úvodní minuty duelu patřily domácím, kteří byli více v držení puku, vše ale změnilo v 7. minutě. Nejprve se z hranice brankoviště prosadil Panfilov, načež za 51 vteřin zvyšoval už na 2:0 Severin. Hororová první třetina tím však nekončila, ještě do pauzy Studénka zvýšila na 4:0 po dalších dvou trefách Panfilova, jenž již v čase 10:51 zkompletoval hattrick. Zlínští nezvládli úvodní třetinu především v defenzivě, kde ze šesti střel čtyři skončili v síti. Vepředu si LAPP své možnosti vytvořil, gól však vstřelit nedokázal.
 
Do prostředního dějství Zlín nastoupil už s Matoušek v brance a také s odhodláním ještě duel zdramatizovat. Je fakt, že šancí si domácí vytvořili nespočet, dvakrát byl sám před Lepáčkem Zdeněk Hábl, zvonila však tyč. Hrozila i elitní dvojice Joppa - Ligda, kýženého snížení se ale do druhé přestávky Zlínští ze čtrnácti střel na branku nedočkali. Ba naopak, krátce před sirénou využil početní výhodu Lisov. Trefa kapitána ruské reprezentace stanovila skóre 0:5.
 
Sympaticky bojovný výkon domácích nesl ovoce, i když s hořkou příchutí, ve třetí periodě. Ta nakonec skončila nerozhodně 3:3, za LAPP se prosadil kapitán Marian Ligda a obránci Zdeněk Hábl Pavel Julina. Na druhé straně odpovídal dvakrát Lisov a jednou Panfilov. Po porážce 3:8 tak měli fanoušci, kteří i přes hrozivý stav vytrvale povzbuzovali, nějakou radost.
 
"Soupeř využil svoje silné stránky, nasadil nejvyšší hráčskou kvalitu co má a dopadlo to takto. Bohužel, hra v obraně byla špatná, děláme strašné chyby, kterým soupeřům nabízíme góly. Stejně tak máme velmi nízkou efektivitu, plno šancí, ale nic z toho. Jde nám teď už o holé bytí či nebytí v play off," je si vědom kapitán úřadujících pětinásobných mistrů Marian Ligda.
 
Video záznam utkání naleznete ZDE.