Zlín v televizním utkání nestačil na Malmö, vysněná medaile se vzdaluje

08.09.2017 12:10

V pátek ráno nastoupili zlínští sledge hokejisté ke svému třetímu zápasu na LAPP Cupu, tentokrát změřili síly se švédským Malmö. Utkání, kterému přihlížely stovky diváků a další u televizních obrazovek, viděli, jak Zlín především kvůli řadě nevyužitých šancí soupeři podlehl 0:2. Jeho vysněná medaile se tak velmi vzdaluje. Pokud LAPP prohraje odpolední duel i s favoritem turnaje z Ruska, šance už budou prachbídné.

 

ZLÍN – MALMÖ 0:2 (0:1)

 

Branky a nahrávky: 15. Nillson H. (Hamre, Ingvasson), 18. Bakke Vyloučení: 0:2 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 9:11.

 

Utkání, které zahájili slavnostním buly Petr Leška a Roman Herink, mělo od začátku silný náboj, který jen umocňovalo fandění plných tribun a na Zlínu bylo vidět od prvních chvil velké odhodlání. Už po minutě a půl se jim naskytla přesilová hra, ve které si však nedokázali vytvořit sebemenší šanci ani souvislejší tlak na branku.

 

Nejblíže ke gólu měli Lappáci v jedenácté minutě, když se dostali ke třem střelám z bezprostřední blízkosti švédské branky, Ulf Nillson však všechny jejich pokusy zastavil. Závěr prvního poločasu patřil zcela Malmö, které svou převahu zúročilo osm vteřin před přestávkou, když Matouška prostřelil Hampus Nilsson.

 

Na začátku druhého poločasu mohl vyrovnat Ligda, na kterého zívala prázdná branka, ale gólu zabránil bravurním zákrokem Ulf Nillson. Vzápětí se potvrdilo známé rčení „nedáš, dostaneš“ a z nenápadné akce se prudkou střelou prosadil Audun Bakke.

 

Zlínu se naskytla také druhá přesilová hra, ale opět měl potíže alespoň se dostat do útočného pásma. Ve zbytku zápasu se Lappákům naskytlo ještě několik šancí na snížení, včetně přečíslení dva na jednoho, žádnou však nevyužili a švédský tým už si vítězství pohlídal.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava FIFH Malmö: Nillson U. (Neuman) – Bakke, Eklund, Hagabo, Ingvasson, Lundgran, Nilsson H. – Hamre, Flomén, Lindström, Rakos, Strandmark, Svensson.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.

Záznam televizního vysílání ČT sport naleznete ZDE.

 

VIDEO ROZHOVORY NALEZNETE ZDE.