Zlín ve vyrovnaném utkání se South Tyrol Eagles těsně prohrál

07.09.2017 20:32

Ve druhém utkání LAPP Cupu Zlínští odhodlaně vzdorovali týmu South Tyrol Eagles, v polovině první třetiny však z ojedinělé šance inkasovali a i přes řadu šancí se jim nepodařilo vyrovnat. Eagles naopak svůj náskok ještě pojistili druhou branku a uzmuli tak Zlínu všechny tři body.

 

ZLÍN – SOUTH TYROL 0:2 (0:1)

 

Branky a nahrávky: 8. Rosa (Planker), 23. Cavaliere (Planker, Kerschbaumer) Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1 V oslabení Bez Střely na branku 15:13.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Doležal, Hábl Z., Julina, Zapletal – Hábl D., Joppa, Krupička, Ligda, Palát, Stodůlka, Šafránek.

 

Sestava South Tyrol Eagles: Kasslatter (Kanestrin) – Cavaliere, Ambrosi, Planker, Rosanlugi – Enderle, Kerschbaumer, Larch, Torella, Winkler.

 

Nástup do zápasu se povedl nepatrně lépe Eagles, ale Zlín záhy srovnal krok a hra se přelévala ze strany na stranu. V sedmé minutě mohl skóre otevřít Joppa, který šel sám proti Kasslatterovi, ale tváří v tvář italskému brankáři neuspěl. Jen o minutu později se dostali Eagles do přečíslení dvou proti jednomu, v němž si Fabian Planker s Gianluigim Rosou dvakrát vyměnili puk a druhý jmenovaný zakončil do prázdné branky.

 

Zlín poté přidal na tempu a pokoušel se o rychlé vyrovnání, z čehož pramenily chyby a šance pro jižní Tyrol, který však pouze orazítkoval tyč. Na druhé straně se naskytlo přečíslení tří proti jednomu Zlínu, hráči se však nedohodli a poskytli soupeřovým hráčům dostatek času, aby se vrátili a útočnou akci překazili.

 

Z kraje druhé třetiny se Zlínu naskytlo další přečíslení tři na jednoho, ale ani tentokrát se nedostali k zakončení. Nejblíže vyrovnání byli Lappáci ve 20. minutě, když se od začátku přesilové hry tlačili do soupeřovy branky, ale Kasslatter pochytal všechny jejich střely a po vypršení trestu navýšil náskok Eagles Gianluca Cavaliere.

 

Ani přes vytrvalou snahu a nastřelenou horní tyč se Zlínu už nepodařilo náskok soupeře snížit a první den turnaje tak zakončili s bilancí jedna výhra a jedna prohra. Chuť si mohou spravit už zítra od 9:25, kdy vyzvou dosavadního lídra turnaje, FIFH Malmö.

 

"Dopoledne jsme s rakouským týmem splnili roli favorita, každopádně odpoledne s italským týmem jsme nepodali výkon, jaký bychom si předstovali. Byl to chaos," komentoval výkon trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.