Zlíňáci na mistrovství: Hábl nejproduktivnějším Čechem, Šafránkova derniéra a Herinkovo buly

08.05.2019 20:16

V sobotu skončilo v Ostravě para hokejové mistrovství světa, na kterém český tým zaznamenal poloviční úspěch. Do semifinále postoupil, na vytouženou medaili ale nedosáhl, když podlehl v boji o bronz Jižní Koreji 1:4. Zlínské barvy zastupovali na šampionátu tři hráči.

 

Zdeněk Hábl vyhrál kanadské bodování českého týmu, celkově se 13 body za 3 góly a 10 asistencí obsadil třetí místo v turnajovém bodování, když zaostal pouze o jeden bod za prvním Američanem Farmerem. Nejvíce byl vidět v duelu se Švédy, kde se podílel na pěti ze šesti českých branek. Na listinu střelců se mohl taky zapsat v duelu o bronz, kdy byl sám před korejským brankářem za stavu 1:2, jeho dělovku však vytěsnil gólman soupeře maskou na břevno.

 

Zdeněk Šafránek se stal vůbec prvním střelcem Česka, když otevřel skóre proti Japoncům, kdy v průběhu duelu přidal ještě jeden gól. V dalším průběhu turnaje už se však ze vstřelené branky neradoval, celkově zapsal bilanci 2+1. Po skončení šampionátu navíc oznámil sedmatřicetiletý útočník, že duel s Koreou byl pro něj poslední v reprezentačním dresu. V národním týmu byl nějakou dobu kapitánem a celkově startoval na třech Paralympiádách a sedmkrát na mistrovství světa.

 

David Palát na branku dlouho čekal, dočkal se jí až šest vteřin před koncem čtvrtfinále s Norskem, kde zvyšoval na konečných 5:0. Krom jednoho gólu zaznamenal jednu asistenci.

 

Další zlínský zástupce Roman Herink, zakladatel zlínského a celkově českého sledge hokeje, vhazoval před duelem o bronz slavnostní buly (na fotce).

Zdeněk Šafránek po posledním duelu za reprezentaci

Zklamaný Zdeněk Hábl po prohře v boji o bronz

David Palát v duelu s Koreou

FOTO: PETRKOVAL.CZ

KOMPLETNÍ FOTOGALERII Z DUELU O BRONZ NALEZNETE ZDE.