Zlínští Joppa s Ligdou táhli Slovensko, na postup do Pchjongčchangu to ale nestačilo

15.10.2017 15:18

Sledge hokejisté Slovenska na Paralympiádu nepojedou, definitivně o tom rozhodla páteční porážka 2:4 s Japonskem. Reprezentaci Slováků sice táhli zlínští hráči Martin Joppa s Mariánem Ligdou, ani jejich gólové příspěvky ale nestačily.

 

Slováci měli největší problémy v začátcích zápasů. S Českem to bylo po první třetině 0:3, nakonec Slovensko prohrálo 0:5. To Německo vedlo 2:0 již ve 4. minutě, slovenští hráči nakonec prohráli 0:3.

 

Góly začaly padat až ve třetím kvalifikačním zápase. Po zlínské kombinaci, kdy Joppa nahrál na gól Ligdovi, šli Slováci do vedení nad Švédskem, zápas ale došel do prodloužení. V tom bonusový bod urvali stejně hráči s křížem na hrudi. S Japonskem pak padli 2:4.

 

Ve třech zápasech jsme zaspali začátek, a to se nám stalo osudným. V posledních dvou zápasech jsme ale ukázali, že nejsme jenom do počtu, bohužel to nevyšlo. Dost mě mrzí poslední zápas, kdy jsem nastřelil snad dvě nebo tři tyčky,“ pověděl Martin Joppa.

 

Ten si na turnaji připsal bilanci 1+1, kdy se prosadil právě i proti Japonsku po nahrávce taktéž Zlíňáka Rauše. O druhou trefu Slovenska se postaral Marian Ligda, ten na turnaji zaznamenal 2+1.

 

Doplatili jsme na nezkušenost. V úvodech zápasů jsme nezvládali držet taktiku, potom už se těžko dobíhala dvou nebo tří gólová ztráta. Mužstvo se však dobře postavilo k zápasům i za nepříznivého stavu a zabojovalo. Přeci jenom byla to kvalifikace a muselo se bojovat,“ řekl Ligda.

 

Slovensko tak s dvěma body skončilo poslední.

Zlínská trojice. Zleva: Aleš Rauš, Martin Joppa, Marian Ligda