ZLÍNŠTÍ SLEDGE HOKEJISTÉ JSOU PO KRÁLOVSKÉM OBRATU POČTVRTÉ V ŘADĚ ZLATÍ, JSME MISTŘI!!!

04.02.2018 03:32

Královský obrat, nijak jinak se nedá nazvat znovuzrození sledge hokejistů SHK LAPP Zlín ve finálovém utkání. Ti prohrávali před koncem druhé třetiny už 3:5 a fanoušci Pardubic již měli vytáhnutý mistrovský transparent, karma v kombinací se zkušeností zlínských ale dokázala nakonec zcela zvrátit průběh utkání. Zlín pokořil Pardubice poměrem 7:5 a slavil na ledě brněnské haly Lužánky s početným táborem zlínských fandů čtvrtý mistrovský titul v řadě, a pátý celkově. Hattrickem stejně jako v loňském finále dopomohl k bouřlivým oslavám Zdeněk Šafránek, který šampaňské odšpuntoval vítězným gólem necelé čtyři minuty před koncem. Hráči LAPPu si tak mohli osahat i zbrusu nový pohár pro vítěze. MISTROVSKÝ TITUL JE ZASE VE ZLÍNĚ!

 

 „Kluci předvedli neskutečnou bojovnost a víru, když ten zápas otáčeli. Třeba Pavel Julina se po jednom střetu málem nedoplazil na střídačku, další střídání už ale klasicky i přes bolest hrál. Děkuju klukům, to zlato jim strašně sluší. Sice jsem měl zadělané na infarkt, ale to je jedno,“ smál se po triumfu trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček, jehož tým dostal pět gólů naposledy 14. prosince 2014, kdy porazil stejným poměrem stejného soupeře.

 

Musíme poděkovat fanouškům, kteří dojeli v hojném počtu nás podpořit, byli skvělí a věřím, že i oni si to užili,“ mluvil po pátém mistrovském titulu kapitán Zlína Zdeněk Hábl. „V budoucnu snad budeme lepší než Vsetín,“ usmíval se Hábl.

 

SHK LAPP Zlín – SHK Mustangové AUTO IN 7:5 (1:1, 4:4, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 2. Z. Hábl, 20. Šafránek (Julina, Z. Hábl), 25. Julina, 29. Ligda (Palát), 30. Šafránek (Z. Hábl), 42. Šafránek (Z. Hábl), 45. Joppa (Ligda, Z. Hábl) – 7. Kubeš (Hering), 16. Kubeš (Hering), 16. Hering, 24. Hering (Kubeš), 27. Hering (Michalec). Vyloučení 0:1, navíc TS pro PCE (faul Z. Hábl). Využití: 1:0 v oslabení: bez. Střely na branku: 25:18 (9:6, 8:8, 7:4). Vyhraná vhazování: 23:19.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek – Julina, Šafránek "A", Z. Hábl "C" – Palát "A", Ligda, D. Hábl, Joppa, Rauš.

 

Sestava SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, Kvoch, Kubeš "C", R. Buhr – Motyčka, Kolek, Hýbner, Michalec, V. Buhr, Hering, Doležal "A", Kořínek, Chudomský, Ledvinka.

 

Úvod zápas vyšel Zlínu skvěle, již ve druhé minutě totiž do sítě propadla rána kapitána Zdeňka Hábla. Hráči LAPPu byli v první třetině lepším týmem, sám před Bočkem ale neuspěl Joppa, následně se pokus Šafránka zastavil přesně na brankové čáře. A tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu, neboť z bezprostřední blízkosti nedal Matouškovi šanci Pavel Kubeš.

 

Prostřední dějství, to byl totální rozklad obran. Nejdříve té zlínské. Již osmnáct sekund po pauze poslal Mustangy do vedení druhou brankou Pavel Kubeš, aby ještě v té samé minutě navýšil náskok Pardubic na dvě branky Bernhard Hering. Zdeněk Šafránek v přesilové hře sice reagoval, německý útočník ve službě Východočechů ale nanedlouho zase vrátil stav na rozdíl dvou tref.

 

Divoká druhá třetina nakonec nabídla celkově osm branek. Ač Zlín po Julinově trefě zase byl na dostřel v poměru 3:4, Pardubice šly potřetí v utkání do dvougólového vedení. Hering nařízení trestné střílení sice ještě neproměnil, hned po buly to ale přízemním pokusem napravil.

 

Stav 3:5, blížil se konec druhé části. Pardubice byly na nejlepší cestě k zisku prvního mistrovského titulu, jejich fanoušci ale zřejmě v ten moment urazili hokejového boha. Vytáhli mistrovský transparent, a jak se ukázalo, bylo to velmi předčasné.

 

1:14 minuty před pauzou snížil zase na rozdíl jednoho gólu Marian Ligda, na jehož branku za pár sekund navázal vyrovnáním i Zdeněk Šafránek!

 

Ve třetí třetině Zlín svého soka přehrával, vše vyvrcholilo hattrickem Zdeňka Šafránka, který dokonal královský obrat v čase 41:01. Zlínský kotel už vládl tribunám, Mustangové se již na odpověď nezmohli. MISTŘI, MISTŘI, bouřily tribuny. Definitivní pojistku přidal tři sekundy před koncem Martin Joppa.