Zlínští sledge hokejisté v prvním kole vysoko vyhráli v Litvínově

22.09.2018 22:50

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín v 1. kole České para hokejové ligy vyhráli na ledě Litvínova vysoko 14:0 a nadále tak platí, že s Chemiky nikdy v historii Zlínští nedostali gól. Hattrickem se blýskl Pavel Julina a David Palát. Mistrovský celek se v pohodovém tempu připravil na nedělní duel, který od 12:30 hodin odehraje v Karlových Varech.

 

LITVÍNOV – ZLÍN 0:14 (0:6, 0:5, 0:3)

HC Litvínov: Bechyňský – Štiber, Mařík, Veselý, Žižka, Bláha, Matthes.

SHK LAPP Zlín: Molek – Julina, Hábl Z., Turic, Palát, Ligda, Hábl D., Stodůlka, Hlinka.

Branky a nahrávky: 2. Julina (Hábl Z.), 2. Stodůlka, 6. Hlinka (Hábl Z.), 9. Palát (Hábl Z.), 10. Julina (Hábl Z.), 16. Hábl D. (Ligda), 18. Palát, 20. Julina, 23. Palát (Stodůlka), 24. Ligda, 30. Hábl D. (Stodůlka), 32. Ligda (Julina), 39. Julina, 41. Stodůlka.

Statistiky: Vyloučení: 0:1 Využití: Bez V oslabení: 0:1 Střely na branku: 1:40.

 

Premiéru si ve zlínském dresu odbil Michal Hlinka, který na Zimním stadionu Ivana Hlinky navíc vše okořenil gólem již v čase 5:49. „Vůbec jsem si svoji premiéru takto nepředstavoval, dát gól hned po šesti minutách je bomba. Před zápasem jsem byl trošku nervózní, každopádně na ledě a hlavně po gólu to opadlo,“ pověděl sedmadvacetiletý útočník.

 

Je mi velkou ctí hrát za Zlín, jsem na ledě s hráči, kteří patří v Evropě k nejlepším. Děkuji za důvěru, kterou jsem v klubu dostal, je to pro mě závazek do budoucna,“ řekl Michal Hlinka.

 

Obránce Pavel Julina zase nástup do své 20. sezóny oslavil čtyřmi góly. „Každý gól potěší, ale radost z toho mít nemůžete. Byla povinnost dnes vyhrát. Podstatné bylo připravit se na duel s Karlovými Vary, kde by nějaký ten gól potěšil stokrát víc,“ řekl Julina a marně vzpomíná, jestli někdy vůbec dal čtyři branky. „No… Hattrick nějaký byl, ale jestli čtyři góly nevím,“ dodal nejistě nejzkušenější zlínský zadák.

 

Když jsme u toho výčtu, nesmíme zapomenout ani na nejstaršího hráče ligy Petra Stodůlku, který v devětapadesáti letech zaznamenal v Litvínově dvě branky. Hattrick přidal i David Palát.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.