Změny ve zlínském kádru: Rušno na trase Zlín – Olomouc, Šafránek přijede v sobotu jako soupeř

23.09.2019 18:51

Sledge hokejový klub LAPP Zlín zaznamenal před startem nové ligové soutěže nemálo změn v kádru. Nejvíce rušno bylo na trase mezi Zlínem a Olomoucí, kde proběhla výměna celkem čtyř hráčů.

 

Zlín získal na stálo dvě slovenské posily z Olomouce, obránce Slavomíra Ferenčíka a Dávida Kormana, kteří z Hané přišli na přestup. Ve Zlíně byli od ledna na hostování. Opačným směrem pak zamířil David Palát na roční hostování a Miroslav Kardoš na přestup.

 

Dále zlínský tým definitivně přepustil svá prává Studénce na Erika Fojtíka, hostovat pak zamířil do Sparty Zdeněk Šafránek. Ten přijede do Zlína jako soupeř již tuto sobotu k prvnímu kolu v dresu Pražanů.

 

Mrzí mě odchod Šafiho (Zdeněk Šafránek), byl to super kluk do party, ale chápu jeho důvody jak dojezdové, tak rodinné,“ řekl generální manažer Zlína Petr Julina na adresu toho, že Šafránek má doma dvě malé děti a do Zlína celé roky dojížděl z Pátku u Poděbrad.

 

Co se Sláva a Dávida týče, jsem rád, že tady zůstali. Jeví se dobře jak do hry, tak do party,“ pověděl Julina. „Věřím, že si tým po nějakých změnách sedne a na všech frotnách budeme jeden tým. Navíc mě těší, že máme tři, čtyři nováčky, kteří se sledge hokejem u nás teď začínají a snad do pár let by mohli být platnými členy týmu,“ dodal Petr Julina. Mrzí jej však nové pravidlo soutěže, které omezilo počet hráčů do utkání se zahraničním pasem na pět.

 

Myslím, že je to škoda, ale co naděláme,“ dodal.

 

PŘÍCHODY:

 

SLAVOMÍR FERENČÍK – Rázný bek přišel do Zlína z Olomouce na hostování v lednu, v dresu Zlína odehrál celé play off zakončené mistrovským titulem. Během léta pak přišel do Zlína na přestup a na turnaji LAPP Cup se radoval i ze svého premiérového gólu ve Zlíně.

DÁVID KORMAN – Jednadvacetiletý útočník měl naprosto podobný příběh jako Ferenčík, stejně tak svůj premiérový gól za Zlín vstřelil na LAPP Cupu ve stejném zápase. Zlínští v něm vidí velký potenciál. Rychlost, bojovnost a chuť do hry mu nechybí. Když je na ledě u gólu, má z něj největší radost, stejně tak nevypustí jediný souboj. Snad je jen otázka času, kdy se z něj stane chladnokrevný zabiják značky střelec a doplní úderné duo svých slovenských krajanů Joppa, Ligda.

 

ODCHODY:

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK (Sparta) – Ve Zlíně strávil sedm sezón, během kterých posbíral pět zlatých medailí z České ligy. Do pražské Sparty míří na hostování.

DAVID PALÁT (Olomouc) – Zlínský dres mění poprvé od roku za svou čtrnáctiletou kariéru, do Olomouce míří na hostování. Se Zlínem za své působení byl u všech šesti mistrovských titulů.

MIROSLAV KARDOŠ (Olomouc) - Ve Zlíně odehrál jen pár zápasů, posledních několik sezón v Olomouci hostoval. Nyní odchází na Hanou na přestup.

ERIK FOJTÍK (Studénka) – Ve Zlíně s některými pauzami strávil několik let, v Baťově městě získal tři tituly a od sezóny 2016/2017 obléká dres Studénky. Do této doby na hostování, nyní odchází do Slezska na přestup.

 

Klub SHK LAPP Zlín děkuje všem, kteří zlínský klub opouštějí, za jejich služby.

 

Soupiska SHK LAPP Zlín do sezóny 2019/2020: Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek. Obrana: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Slavomír Ferenčík. Útok: Martin Joppa, Marian Ligda (C), Dávid Korman, David Hábl, Tomáš Mach, Róbert Turic, Aleš Rauš, Petr Stodůlka, Pavel Šafařík.

Dávid Korman s pukem za první vstřelený gól za Zlín

Slávo Ferenčík s pukem za první vstřelený gól za Zlín

Dávid Korman

Slávo Ferenčík při hře