Archiv článků

SHK LAPP Zlín zkrotil vzpínající se Mustangy

19.10.2014 15:34

Po včerejším vítězném utkání s týmem z Českých Budějovic dnes čekal na domácí SHK LAPP Zlín další zápas, tentokrát s týmem SHK Mustangové Pardubice. Začátek utkání byl ve znamení zakázaných uvolnění, kdy se oběma týmům z počátku nedařila rozehrávka a přechod přes střední pásmo a hra tak byla často přerušována. Pardubičtí se pak několikrát dostali do přečíslení, avšak obrana Zlína tyto pokusy zastavila a pardubické útočníky přes modrou čáru nepouštěla. První branku se tak podařilo vstřelit domácím, kteří aktivně napadali rozehrávku domácích, Kudrna zachytil vyhození pardubických obránců a v čase 10:43 poslal tvrdou střelou SHK LAPP Zlín do vedení!

Ve druhé třetině se hrálo nejčastěji ve středním pásmu. Za stavu 1:0 pro domácí to byli právě Pardubičtí, kteří museli dotahovat. Ovšem velkou šanci měli domácí, kdy na konci 10. minuty prověřil Julina hostujícího gólmana Bočka střelou z velmi ostrého úhlu. Boček však předvedl velmi dobrý zákrok a vytlačil puk mimo branku. O minutu později se po vhazování dostal k puku Erik Fojtík, jehož střelu z kruhů opět Boček se štěstím vyrazil. O druhou branku se tak postaral až další šancí Pavel Julina, který po výborné přihrávce Fojtíka poslal puk za Bočkova záda. 4 minuty před koncem 2. třetiny se Zlín radoval potřetí, kdy po velké chybě obránce Pardubic, který ztratil puk ve vlastním pásmu, se puku zmocnil Martin Joppa, přihrávkou našel Zdeňka Hábla, který rozvlnil hostující síť potřetí.

Ve druhé minutě 3. třetiny se domácí dvojice Hábl – Palát dostala do tlaku před hostující brankou, ale puk do branky se jim dostat nepodařilo. Po rozehrávce buly následoval další tlak ze strany Zlína, který zakončoval střelou Joppa, avšak gólman Boček byl pozorný a schoval puk do lapačky.

Další akce už však byla jako z učebnice! Fojtík vybojoval puk ve středním pásmu, dostal se do přečíslení 2 na 1 a přihrál Palátovi, který zakončil krásnou střelou pod horní tyčku Bočkovy branky a zvýšil vedení domácích už na 4:0. V 6. minutě se domácí obrana zapomněla v útočném pásmu a pardubičtí se tak dostali do velké šance, avšak ani z bezprostřední blízkosti nedokázali překonat domácího Matouška, který zmenšil střelecký úhel a s oběma pokusy si poradil. Následovalo pak vyloučení domácího Pavla Juliny, během kterého se Pardubice dostaly ke 2 střelám, ale oba pokusy Matoušek zneškodnil.

Do velké šance se ve 13. minutě dostali opět domácí, kdy po střele Hábla zazvonila za hostujícím gólmanem tyč, poskakující volný puk v brankovišti se však Fojtíkovi již do branky dostat nepodařilo. Při následujícím vyloučení Fojtíka zapomněli pardubičtí na obranu a do samostatného nájezdu se dostal domácí Joppa, který s přehledem kličkou překonal brankáře Bočka a zvýšil v oslabení na 5:0. Své vyloučení Fojtík odčinil hned po návratu na led. Stodůlka s Palátem vybojovali puk v rohu, odkud jej poslali na najíždějícího Fojtíka, který zvýšil na 6:0. V následující přesilovce domácích při vyloučení hostujícího Kubeše za držení  se do velké šance dostal Julina, avšak jeho střela jen těsně minula branku.

Pardubičtí se vstřelení branky dočkali až 25 vteřin před koncem 3. třetiny, kdy se po přečíslení dostal Kubeš až před domácího Matouška a střelou po ledě jej překonal. Tým SHK LAPP Zlín tak zvládl i své druhé víkendové utkání, ve kterém porazil hosty z Pardubic 6:1 a během tohoto víkendu získal plný počet 6 bodů!

Autor: Kamil Šnajdar.

 

Utkání Lapp Zlín vs. Kings Č. Budějovice

18.10.2014 18:09

Tým SHK LAPP Zlín se dnes poprvé představil na domácím ledě v nové sezóně, kdy se od 13 hodin utkal s týmem Králové České Budějovice. Českobudějovický tým se po pauze opět vrací do České sledgehokejové ligy a jako první se utkal právě s týmem SHK LAPP Zlín.

Vstup do první třetiny se zlínským povedl, už v první minutě vstřelil vedoucí branku domácích Pavel Julina. Po necelých 40 vteřinách jej napodobil i Martin Joppa, který tak vstřelil svoji první branku v České sledgehokejové lize a zvýšil vedení domácích na 2:0. Králům z Českých Budějovic chyběl lepší pohyb, k puku se dostali vždy jako druzí, z čehož vyplynulo několik dalších šancí domácích. Jednu z nich proměnil Petr Kudrna, kdy v čase 6:28 využil nahrávku Martina Joppy. V první třetině se ještě stihli střelecky zapsat i domácí Petr Stodůlka, Erik Fojtík a opět Martin Joppa. Budějovičtí nijak domácího brankáře neohrozili a první třetinu prohráli s domácími rozdílem třídy, 6:0.

Ve druhé třetině již hra vypadala z pohledu Českých Budějovic o něco lépe, když hned ve druhé minutě 2. třetiny se do nebezpečné pozice dostal Podhradský, ale domácího brankáře Molka nepřekonal. Chvíli na to se však Podhradský nechal vyloučit na 2 minuty za „T“. Přesilovou hru se podařilo domácím využít po 45 vteřinách, kdy po ukázkové spolupráci Stodůlky a Paláta zakončoval Zdeněk Hábl a zvýšil vedení na 7:0. O minutu později byl vyloučen hráč Budějovic Daniel Kalina za držení.  Domácím se podařilo v přesilovce několikrát uzamknout budějovické v jejich obranném pásmu, všechny střely však skončily buď mimo branku, nebo v náruči hostujícího brankáře.

Ani za stavu 7:0 zlínští nesložili zbraně a i ve třetí třetině se tlačili do zakončení.  Ve 3. minutě se před hostujícího brankáře dostal Zdeněk Hábl, který nekompromisně zakončil do horního rohu budějovické branky. O další 2 minuty později zvyšoval na 9:0 Petr Kudrna. Hosté ve 3. třetině zlepšili bruslení a v čase 36:36 využili zaváhání domácí obrany a zaznamenali v dnešním zápase alespoň čestný úspěch, když domácího Molka překonal Jiří Rumplík. Zlínští na to však dokázali rychle odpovědět, kdy nejprve David Palát zvýšil na 10:1, za další 3 minuty jej následoval Petr Stodůlka a 24 vteřin před koncem utkání upravili bratři Háblové, kdy nejprve Zdeňkovu střelu gólman hostí vyrazil, ovšem dobře postavený David Hábl poslal puk definitivně do sítě.

SHK LAPP Zlín si tedy ve svém prvním domácím utkání s chutí zastřílel a porazil Českobudějovický tým vysoko 12:1.

 

Autor: Kamil Šnajdar.

Pozvánka na zápasy ČSHL hrané ve Zlíně 18.-19.10.2014

12.10.2014 12:08

Zlínský sledge hokejový tým SHK Lapp Zlín Vás zve na první dvojzápas České sledge hokejové ligy v této sezóně hrané na zlínském ledě. V sobotu 18. října poměří své síly s týmem Kings z Č. Budějovic, který se do ligy vrátil po roční pauze. Utkání začíná ve 13 hodin. O den později, v neděli 19. října, do Zlína zavítají Mustangové Pardubice. Utkání začne v 11:30 hodin.

Zlínští hráči budou chtít na domácím ledě získat další velice důležité body do ligové tabulky. Zatím v celkové tabulce ČSHL zlínskému týmu patří 2. příčka.

 

Přijďte nás povzbudit a podpořit v bojích o další body do tabulky letošního ročníku ČSHL na PSG Arénu Zlín.

Na Vaši účast a podporu se těší celý sledge hokejový tým SHK Lapp Zlín.

Tyto utkání bude možné sledovat jak v přímých přenosech, tak i ze záznamu na internetové televizi TV COM.  Odkazy naleznete na zde na webu.

 

 

 

Nový web ČSHA

30.09.2014 09:15

V minulém týdnu se spustil nový web České sledge hokejové asociace. Který bude mapovat sledge hokejové dění nejen v ČR. www.sledgehokej.cz

 

 

 

 

 

Zlínským sledge hokejistům se vstup do nového ročníku ČSHL 2014/2015 povedl napůl.

30.09.2014 08:05

O uplynulém víkendu odstartovala Česká sledge hokejová liga 2014/2015 prvními dvojzápasy.  

Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 27. a 28. září čekali na úvod soutěže dva velmi těžcí soupeři.

Nejdříve v sobotu zavítali na led pražské Sparty.

Hned od začátku zlínský tým sparťany začal herně přehrávat a získávat nad nimi převahu. Hráči Sparty však svým urputným bráněním ve svém obranném pásmu nedovolovali zlínským přímo ohrozit Vápenkovu branku. Většina střel hráčů  Zlína byly zablokovány sparťanskými hráči a zbytek pokryl brankář Vápenka. Domácí hráči se do protiútoků dostávali jen ojediněle. I přes to se jim povedl dát jediný gól utkání. A to ve vlastním oslabení, když se po chybě zlínského kapitána Z. Hábla v 23 minutě dostal do úniku Z. Krupička a překonal brankáře S. Molka.

Po této obdržené brance se zlínští ještě více snažili dobývat sparťanskou branku, ale do konce hrací doby se jim nepodařilo vstřelit vyrovnávací branku a Lapp Zlín prohrál 0:1.

 

V neděli na Zlín čekal opravdu silný soupeř a to úřadující mistr ČSHL z Karlových Varů. Jako vždy oba soupeři od začátku předváděli rychlý, kombinační hokej. Skóre utkání otevřeli domácí Žraloci hned na začátku druhé minuty, když J. Forgo dorazil nad Matouškovu lapačku Geierovu střelu. Tento gól zlínské hráče nezaskočil a svou kombinační hrou dostávali domácí pod tlak, který zúročil svým důrazem na brankovišti v 10 minutě E. Fojtík a vyrovnal. Další branku Zlína v poslední minutě první třetiny přidal Z. Hábl, za asistence E. Fojtíka.

I v druhé třetině byl k vidění velmi pěkný sledge hokej s šancemi na obou stranách. Domácí žraloci se snažili o vyrovnání, ale byl to zlínský hráč, který v druhé třetině v 23 minutě vstřelil další gól a to P. Stodůlka po asistenci D. Paláta a navýšil vedení na 3:1.

Tento stav vydržel až do konce utkání, i když ve třetí třetině byly šance na obou stranách. Gól nepadl ani při minutové powerplay domácích, kteří se pokoušeli o zdramatizování tohoto střetnutí.

Začíná ČSHL 2014/2015

22.09.2014 08:29

Již o nadcházejícím víkendu startuje Česká sledge hokejová liga 2014/2015 prvními dvojzápasy.  

V tomto ročníku ligové soutěže se představí, tak jak v loňské sezóně, 6 týmů, ale v jiném složení. Do nového ročníku ČSHL se v letošním roce nepřihlásil tým ze Studénky, ale po roční pauze do soutěže nastupuje jihočeský tým z Č. Budějovic.

Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 27. a 28. září zajíždí na led pražské Sparty a k úřadujícím mistrům Žralokům z K. Varů. V sobotu poměří své síly se Spartou v Neratovicích od 14 hodin a v neděli je čeká úřadující mistr České sledge hokejové ligy, karlovarští Žraloci. Utkání začíná v neděli před polednem 11:30 hodin na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří.

Oba tyto duely budou skutečnou prověrkou zlínského týmu, jak zúročí letní přípravu, kterou začali tradičně v prvním srpnovém týdnu. V polovině srpna pro hráče bylo připraveno soustředění, kdy dvakrát denně byli na ledě a mezi tím měli suchou přípravu. Na konci soustředění na ně čekalo přípravné utkání s Ruským týmem ze Sibiře Chanty-Mansijsk.

Na začátku záři se uskutečnil ve Zlíně již tradiční mezinárodní klubový turnaj ve sledge hokeji, Lapp Cup Zlín 2014. Na turnaji se představilo 8 týmů ze zahraničí včetně Zlína. Zda příprava na novou sledge hokejovou sezónu byla pro hráče dobrá a přínosná, se uvidí v průběhu sezóny.

 

 

Soupiska zlínského týmu SHK Lapp Zlín na letošní sezónu oproti loňské doznala několika změn. Minimálně v základní části soutěže do zápasů nezasáhnou dvě opory zlínského týmu. Zdeněk Šafránek kvůli zdravotním problémům a Kamil Šnajdar, který odcestoval na půl roku za studiem do zahraničí. Naopak do zlínského týmu Lapp míří dva noví hráči. Ze Studénky, která do letošního ročníku ČSHL nezasáhne na hostování přišel Petr Kudrna a ve zlínském dresu od tohoto ročníku bude nastupovat mladíček ze Slovenska Martin Joppa.

Soupiska:

Brankáři: 17 Jan Matoušek, 88 Stanislav Molek.

Obrana: 8 Pavel Julina, 30 Erik Fojtík, 10 Peter Štít.

Útok: 82 Zdeněk Hábl, 77 David Palát, 5 Petr Stodůlka, 68 Marian Ligda, 25 Tomáš Flídr, 96 David Hábl, 85 Martin Joppa, 83 Petr Kudrna.

Trenér: Tomáš Sedláček.

 

 

 

Vyhlášení turnaje Lapp Cup Zlín 2014

07.09.2014 14:08

3 hrací dny, 8 týmů, 20 zápasů a 3 poháry pro trojici nejlepších týmů. Nějak takto se dá charakterizovat několik uplynulých dní ve zlínské PSG aréně, kde se od 4. do 6. září odehrával sledge hokejový turnaj LAPP CUP ZLÍN 2014. Na závěr turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, které se konalo v sobotu v podvečer v hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně. Jednotlivá ocenění pro nejlepší týmy a také pro nejlepší individuální výkony hráčům předali významné osobnosti Zlínského kraje, ředitel společnosti Lapp kabel René Sedlák, člen Rady Zlínského kraje Petr Navrátil, ředitel hotelu Baltaci Atrium Lukáš Žaludek a ředitel agentury H production Vladislav Hamrla

Domácí tým SHK LAPP Zlín v letošní konkurenci, která na turnaji byla, nedokázal navázat na loňské 3.místo a musel se spokojit s místem 6. Náplastí na nepovedený týmový výsledek může být alespoň cena Fair Play a také účast mladého perspektivního hráče Martina Joppy, který hájí barvy Zlína od této sezóny, v all stars týmu turnaje.

ALL STARS turnaje

Brankář – Michael Ossimitz - tým Carinthian Steelers                    

Obránce - Gianluigi Rosa – tým South Tyrol Eagles

Obránce – Rasmus Lundgren - tým FIFH Malmö

Útočník – JUNG Seung-hwan - tým Gangwon Bears

Útočník – Evgeniy Petrov – tým Russia Red

Útočník – Martin Joppa - tým SHK Lapp Zlín

 

Konečné pořadí turnaje LAPP CUP ZLÍN 2013

1. Russia red

2. Russia

3. Gangwon Bears (Jížní Korea)

4. South Tyrol Eagles (Itálie)

5. FIFH Malmö (Švédsko)

6. SHK Lapp Zlín (Česko)

7. Bremer Pirates (Německo)

8. Carinthian Steelers (Rakousko)

 

 

 

 

 

Závěrečná utkání LAPP Cupu 2014

06.09.2014 17:06

Klidná slunečná sobota, chtělo by se říci. Avšak ne všechny zákony se vztahují na zlínskou PSG Arénu, kde vrcholil tradiční LAPP Cup. Pro nějaké šetření sil již nezbylo místo, všechny týmy čekal poslední zápas o konečné umístění. Arénu rozehřál první duel, kde se proti sobě postavily týmy, které čekaly na první turnajové vítězství. Nikdo nechtěl cestovat domů s nepopulární nálepkou nejhoršího týmu. Usměvavější byli po tomto souboji hráčí Bremer Pirates, kteří se rozloučili s turnajem výhrou, zatímco jejich rakouský soused Carinthian cestoval domů naprázdno.

Zraky místních byly ovšem upřeny především k následujícímu zápasu, po kterém chtěl zlínský SHK druhou výhrou v řadě zakotvit alespoň na pátém místě. Plán se však začal hroutit hned v první polovině, kterou zvládlo lépe Malmö v poměru 2:0. Místo probuzení přišel po přestávce další trest v podobě inkasované branky a to už bylo pro domácí zlé nedobré. Peter Štít sice dokázal snížit, ale více už do statistik domácí nepromluvili a tak letos zůstali daleko za očekáváním.

Souboj zklamaných, jak by se dal nazvat zápas o třetí místo, byl stejně jako finále obohacen o jednu patnáctiminutovou pasáž, bylo tedy potřeba zvládnout 45 minut namísto turnajové půlhodiny. S touto změnou se daleko lépe popasovalo mužstvo v korejských dresech a tak hned při premiéře zajistilo první medaili pro asijského zástupce.

Chvíli po poledni začal souboj dvou týmů, které si totožnou situací prošli přesně před dvěma lety. Tehda se radovali z vítězství ruští Red, ostatně tomu tak bylo vždy a ruský celek White, alespoň na zlínské půdě, tak stále na vítězství ve vzájemném duelu čekal. A právě dnes to vypadalo, že se bude historie přepisovat, neboť White se dostali do dvougólového trháku. Možná právě myšlenky na vytoužené vítězství svazovaly bílému výběru hokejky a po snížení se tým Red radoval i z vyrovnání. Vyrovnané utkání ne a ne najít mezi soupeři rozdílový moment a tak po prodloužení přišly na řadu nájezdy. V těch excelovali oba brankáři. První úspěšný nájezd proběhl až v sedmé sérii a jelikož červený střelec odpověď najít nedokázal, radoval se tým Russia White poprvé z výhry nad tímto soupeřem a také celkovým vítězstvím.

Nezbývá než pogratulovat a všem týmům poděkovat za účast a předvedené výkonu. Těšíme se zase za rok.

Malé a velké semifinále LAPP Cup Zlín 2014

05.09.2014 19:54

Hodinová přestávka v turnajovém programu rozdělila konec základní části a start vyřazovacích bojů. Tuto pauzu určitě uvítalo Malmö, neboť právě ono bylo účastníkem posledního skupinového utkání a los jej poslal hned do úvodního zápasu druhé části. Možná to byl jeden z důvodů pomalejšího rozjezdu, kterého využili rakouští Carinthian a ujali se vedení. To jim ale dlouho nevydrželo a Malmö nakonec vytrvalý tlak přetavilo v dokonalý obrat a v pohodě si doklouzalo k vítězství.

Hned poté vlétli na led domácí a s jasným cílem zachránit z turnaje alespoň co se dá, postupně zlomili německý odpor a dokráčeli k pohodlné výhře 4:0.

Předposlední zápas sliboval velkou podívanou, neboť aktéry byli dosud suverénní rusové hrající v červeném a nejspíše jediný tým turnaje, který by mohl ruskou dvojí nadvládu ohrozit - korejský Gangwon. Zápas byl natolik napínavý, že se i místní časoměřiči nakláněli přes stůl, aby si vychutnali sledgehokejový zážitek plnými doušky. Ruský celek místy tahal za kratší konec, ale v závěru litého boje udolal svého soka díky proměněnému trestnému střílení 1:0.

Po prvním semifinále by málokdo čekal, že by to druhé mohlo nabídnout dramatičtější souboj. V roli papírového favorita opět ruský celek, tentokráte oděn v bílém. Role soupeře se ujal doposud solidně hrající italský tým South Tyrol Eagles a po individuální akci Rosy se ujal vedení. Mužstvo White se ale s celou situací vyrovnalo navýsost skvěle a po stažení jednogólového manka se nakonec radovalo i z vítězství v samostatných nájezdech. Opakuje se tedy situace z roku 2012, kdy si to týmy Russia White a Russia Red rozdaly o titul.

2. hrací den

05.09.2014 13:55

Druhý hrací den otevřel souboj mezi Gangwon a Carinthian Steelers. Korejský celek potvrdil vysoký standart a s jinak sympatickým rakouským týmem neměl slitování, o čemž jasně hovoří výsledek 10:0. „To byl kolotoč co? Chvílemi jsem nevěděl, kde mi hlava stojí“ s úsměvem přiznal forvard Carinthian.

Druhý duel pátečního programu se nesl ve stejném duchu, tentokráte italští South Tyrol Eagles smázli rozdílem třídy německé Bremer Pirates.

Skupinu B uzavíral zápas pořádajícího SHK Lapp Zlín a Russia White, který rozluštil postupovou tajenku. Ta ale nelítostně poslala domácí pouze do bojů o konečné páté až osmé místo, zatímco korejský novic a ruští White slaví postup do semifinále. „Tohle je za poslední roky nejhorší výsledek“ hlesl zklamaně vedoucí zlínského celku a zároveň dodává, že konkurence byla také větší, než tomu bývalo v letech předešlých.

Poslední zápas základní části proběhl dle očekávání v režii ruského Red na úkor švédského Malmö.

Oba ruské celky tedy suverénně postupují z prvního místa a jejich semifinálové soupeře čeká opravdový oříšek. Podaří se někomu narušit ruské finále?

 

Autor: Michal Skuplík

Shrnutí 1. hracího dne Lapp cupu 2014

04.09.2014 19:31

Jako již tradičně je na začátku září zlínská PSG Aréna domovem mezinárodního klubového turnaje ve sledgehokeji, známém jako LAPP Cup Zlín. Předchozí úspěšné ročníky způsobily, že počet týmů, které měly zájem se ukázat širší klubové scéně, byl větší než kapacita turnaje, takže organizátoři měli opravdu z čeho vybírat a vytvořili tak dvě zajímavé skupiny po čtyřech týmech.

 

Skupina A má za sebou první hrací den, který žádné překvapení na úkor favorizovaných rusů nepřinesl, ba naopak, východní tým si s chutí zastřílel hned z rána, kdy čtyřmi zásahy sestřelil italské South Tyrol Eagles a o pár hodin později měli střelci červených mušky seřízeny ještě pečlivěji. Tentokráte světelná tabule ukazovala výsledek 8:0, což moc neocenil jejich německý soupeř Bremer Pirates, který je po dvou porážkách odsouzen k cizí pomoci a jeho účast ve vyřazovacích bojích se zdá být spíše teoretická. Švédské Malmö a italští Eagles si prozatím připsali po třech bodech a tak jméno druhého postupujícího bude známo pravděpodobně až po jejich zítřejším nepřímém souboji. Nutno podotknout, že los není na straně Malmö, kteří budou čelit rozjetému ruskému výběru, zatímco Eagles narazí na trápící se Bremer.

 

Obsazení druhé skupiny bylo pro místního diváka určitě atraktivnější, neboť los svedl dohromady druhý ruský výběr společně s korejským Gangwon Bears, rakouským Carithian Steelers a hlavně domácím Zlínem.

Korejský Gangwon Bears byl pro místní sledgehokej velkou neznámou. Důkazem buď fakt, že se stal vůbec prvním asijským týmem, se kterým se SHK Lapp Zlín setkal. A setkání to bylo věru hořké, neboť korejský soupeř nepůsobil jako nesmělý host a domácí celek zdolal poměrem 5:0. V kombinaci s ostatními výsledky, kdy Zlín urval tři body proti rakouskému Corinthian a tradičně silný ruský výběr White vyhrál obě svá utkaní, čeká SHK Lapp Zlín hodně trnitá cesta do bojů o pohár. V cestě nestojí nikdo jiný, než ruský celek White což je záruka kvalitního sledgehokejového klání a zároveň pozvánka na páteční dopolední utkání. Krom toho čeká PSG Arénu ještě sedm dalších neméně napínavých střetnutí, přičemž v odpolední části budou na řadě také semifinálové boje.

 

Autor: Michal Skuplík

Co očekává zlínský tým od turnaje

02.09.2014 08:17

Pro domácí tým je turnaj dobrou příležitostí se nejen rozehrát před ligovou sezónou, ale získané herní zkušenosti využít pro další rozvoj týmu. SHK Lapp Zlín čekají ve skupině zápasy s týmy Ruska, Rakouska a J. Koreje. Hráči se nejvíce těší na měření sil proti asijskému týmu, který se na Lapp Cupu představí poprvé a nikdo s nimi, kromě reprezentace, nehrál. Pro korejský klubový tým je start na turnaji v Evropě premiérou.

Všechny týmy, které na turnaj přijedou, mají ve svých řadách spoustu hráčů, kteří jsou zároveň v reprezentacích. I domácí tým bude mít na soupisce 4 hráče, kteří byli v reprezentačním týmu ČR na ZPH v Soči. Konkurence bude silná a pro diváky příslibem atraktivních zápasů. Pro domácí tým by bylo velkým úspěchem zopakovat výsledky z předchozích ročníků turnaje, kdy skončili na konečném třetím místě. Mezi největší favority Lapp Cupu jsou oba týmy z Ruska, Koreje a Itálie. Na turnaji se představí více jak 130 handicapovaných sportovců.

 

 

 

Do Zlína se již sjíždějí týmy na Lapp Cup Zlín 2014

02.09.2014 00:11

V neděli 31. srpna do Zlína přicestovaly oba týmy z Ruska a v pondělí podvečer přijel do Zlína i Korejský tým. Na tyto tři účastníky turnaje před jeho samotným začátkem ještě čekají tréninky a přípravné utkání. Zbývající část týmů, které se představí na turnaji přijede v průběhu středečního odpoledne.  

Upozornění pro návštěvníky Lapp Cup Zlín 2014

24.08.2014 21:53

Ve čtvrtek 4. září nebude  možné dojet automobilem k PSG Aréně. Důvodem je utkání zlínských hokejistů PSG na zimním stadionu Luďka Čajky, které bude přenášet  televize a na parkovišti budou zaparkovány přenosové vozy. Doporučujeme využít parkoviště pod sportovní halou Euronics nebo MHD.

 

 

 

 

 

Pozvánka na výstavu fotografií

24.08.2014 21:48

 

Od pondělí 1. září Vás zveme na výstavu fotografií dlouholetého fotografa zlínského sledge hokejového týmu Jaroslava Kvapila. Mnoho momentek ze zápasů již v minulosti získalo ocenění ve fotografických soutěžích po celém světě. K zhlédnutí budou 4 desítky fotografií pořízených od roku 2007. Výstava potrvá do 10. září ve foyeru Baťova Institutu, budova 15. Vstup zdarma. Přijďte se podívat na úžasné okamžiky ze zápasů.

 

Plakát k výstavě ZDE.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lapp Cup Zlín 2014

24.08.2014 21:14

Opět po roce se ve Zlíně uskuteční na začátku září mezinárodní klubový turnaj ve sledge hokeji Lapp Cup Zlín. Na turnaji se představí 7 týmů z Evropy – Itálie, Německa, Švédska, Rakouska, 2 z Ruska, domácí tým Lapp Zlín a 1 z Asie – J. Korea.

I v tomto roce se zlínský turnaj řadí mezi největší klubové sledge hokejové turnaje v Evropě, co do počtu přihlášených týmů.

Organizátory turnaje, Zlínské aplikované sporty, velice těší skutečnost, že o tento turnaj má zájem tolik zahraničních týmů. V letošním roce počet přihlášek převýšil možný počet účastníku na turnaji, maximum je 8 týmů. Všechny týmy, které se na turnaji představí, již v předchozích letech na Lapp Cupu startovali. Výjimku tvoří klub z J. Koree, který se zde představí poprvé. „Jsme velice rádi, že se turnaje zúčastní. V historii klubových turnajů, které jsme ve Zlíně pořádali, se nikdy nepředstavil jiný neevropský tým. Impulzem bylo soustředění Korejské sledge hokejové reprezentace, která ve Zlíně měla poslední přípravné zápasy před odletem na paralympijské hry do Soči. Hráče z klubu Gangwon Bears, kteří byli součástí reprezentace, zaujalo zlínské zázemí pro sledge hokej a projevili zájem se našeho turnaje zúčastnit“ řekl Petr Julina organizátor turnaje.

Celý turnaj se uskuteční jako v minulých letech ve Zlíně, na PSG Aréně, od čtvrtku 4. do soboty 6. září.  Vstup na všechny utkání je volný.

Seznam přihlášených týmu na Lapp Cup Zlín 2014

CARINTHIAN STEELERS (Rakousko)

GANGWON BEARS (J. Korea)

FIFH MALMÖ (Švédsko)

SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)

BREMER PIRATES (Německo)

TEAM RUSSIA RED (Rusko)

TEAM RUSSIA WHITE (Rusko)

SHK LAPP ZLÍN (Česko)

 

Herní systém turnaje:

týmy jsou rozlosovány do dvou skupin A a B po čtyřech, kde si zahrají tzv. každý s každým.

Po odehrání základních skupin se týmy podle umístění rozdělí na skupiny o konečné pořadí. O 1. až 4. místo budou bojovat první dva ze základní skupiny a o 5. až 8. místo se utkají týmy ze třetí a čtvrté pozice ze základní skupiny. Hrací čas standardních zápasů bude 2x15 minut, jen boje o medaile se budou hrát 3x15 minut.

Kompletní časový harmonogram, aktuální výsledky, online TV přenosy z jednotlivých utkání, soupisky týmů a informace k turnaji Lapp Cup Zlín 2014 naleznete na  tomto webu.

 

 

První utkání v nové sezóně mají odehrané sledge hokejisté Zlína

17.08.2014 18:44

V neděli 17. srpna zlínský sledge hokejový tým SHK Lapp zakončil čtyřdenní soustředění, které se skládalo z dvoufázového tréninku na ledě a suché přípravy ve zlínském Vita Sana Clubu. Tak jako loni se týmu věnovali odborní cvičitelé. Hráči byli velmi nadšeni profesionálním přístupem a děkují Clubu za jejich péči.

Vyvrcholením čtyřdenního soustředění ve Zlíně bylo odehrání přípravného utkání proti ruskému týmu ze Sibiře, Chany-Mansijsku. Ten si do ČR přiletěl zahrát přípravné utkání proti třem týmům z České sledge hokejové ligy a jedno utkání proti České reprezentaci.

Utkání začalo hned od počátku ve vysokém tempu a střídala se jedna akce za druhou na obou stranách. Celá první třetina byla velmi vyrovnaná, ani na jedné straně nepadl gól. V druhé třetině od páté minuty bylo zřetelné, že tým ze Sibiře dostává domácí Lapp Zlín pod tlak a hráči nestíhají soupeře odzbrojovat od puku a dovolují jim více ohrožovat zlínskou branku. Tento tlak hosté zúročili v 20 minutě, když skóre utkání otevřel Shikhov Konstantin a v 21 minutě na 0:2 zvyšoval Chuhoncev Nikoly. Ani po tak rychle obdržených dvou brankách zlínští nesložili zbraně a snažili se soupeři bránit a zakládat protiútoky. Jejich snaha byla úspěšná a v polední minutě druhé třetiny zlínský hráč Ligda snížil na 1:2. V třetí třetině, i když se hrál rychlý a pohledný sledge hokej, byla vidět únava hráčů na obou stranách. Na ruské straně to bylo dlouhé cestování a časový posun, do ČR přiletěli v sobotu v poledne a na straně Lappu únava po čtyřdenním intenzivním soustředění. V třetí třetině padl ještě jeden gól a to opět do domácí branky. V 38 minutě uzavřel skóre utkání hráč Chany-Mansijsku, Terentyev Nikolay, který stanovil konečný výsledek utkání 1:3 pro ruský tým. 

Zlínský trenér Sedláček byl s hrou svých svěřenců, i když prohráli, spokojen. „Hráči mají za sebou jeden trénink a čtyři dny soustředění v této sezóně a spousta hráčů hráli zápas po 5 měsíční pauze. Jejich výkon na ledě nebyl špatný.“ Zejména pochválil oba zlínské gólmany J. Matouška a S. Molka, že podali v bráně oba velmi dobrý výkon.

 

Po tomto utkání se ruský tým z  Chany-Mansijsku v pondělí 18.8 přesune do Pardubic, kde od úterý do čtvrtku odehrají další tři přípravná utkání. V úterý večer na něj čeká Česká sledge hokejová reprezentace a o den později poměří síly proti pražské Spartě. Ve čtvrtek si zahrají poslední utkání před odletem domů, proti domácímu týmu SHK Mustangové Pardubice.

 

Pro tým SHK Lapp Zlín toto utkání bylo hlavně velmi dobrou přípravou na nadcházející mezinárodní turnaj Lapp Cup Zlín, který již tradičně pořádají na začátku září. Na turnaji ve Zlíně se představí 7 klubových týmu z Evropy a jeden tým z Asie. Lapp Cup Zlín 2014 začíná ve čtvrtek 4. září a potrvá do soboty 6. září na PSG Aréně. V průběhu tří dnů se odehraje celkem 20 utkání.

Soupiska:

SHK Lapp Zlín

Molek Stanislav , Matoušek Jan , Julina Pavel , Fojtík Erik , Hábl Zdeněk , Stodůlka Petr , Palát David , Flídr Tomáš , Ligda Marian , Hábl David , Joppa Martin , Kudrna Petr

 

Chany-Mansijsk

Plotnikov Evgenii , Varlakov Vasilii , Petrov Alexey , Batiuk Denis , Terentyev Nikolay , Shikhov Konstantin , Kanatnikov Aleksei , Chuhoncev Nikolay , Chalin Alexander

 

Sledge hokejová sezóna 2014/2015 začíná

04.08.2014 13:30

Ve čtvrtek 7. srpna čeká zlínský sledge hokejový tým SHK Lapp první trénink na ledě v nové sezóně. Za týden nato začne čtyřdenní soustředění, na jehož konci si zlínští sledge hokejisté zahrají přípravné utkání proti ruskému klubu Chanty-Mansijsk. Ten přiletí do ČR, aby zde sehrál 4 přátelské utkání s českými týmy. Ve Zlíně se představí v neděli 17. srpna od 11 hodin na PSG Aréně. Přijďte se podívat na zlínský tým SHK Lapp, jak se mu bude dařit.

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2014/2015

05.07.2014 15:38

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2014/2015 ZDE (pdf).

Celkový kalendář Českého Sledge hokeje + rozlosování  ČSHL na sezónu 2014/2015 ZDE (xls).

 

 

 

 

Ze Soči se vrátili bez medaile, zklamaní ale čeští paralympionici nejsou

19.03.2014 06:30

18. března (Praha) – Dnes po poledni přistál na letišti v pražských Kbelích vládní speciál s českou paralympijskou výpravou, která se v uplynulých dnech zúčastnila XI. Zimních paralympijských her v jihoruském Soči. Poprvé v historii se sice Češi vracejí bez medaile, zklamání ale rozhodně necítí.

 

„Už jenom to, že se naši sportovci do Soči vůbec kvalifikovali, je přece ohromný úspěch, který se hned tak někomu nepodaří. Naše výprava patřila k těm menším, zastoupení jsme měli jen ve dvou, respektive ve třech sportech, a v nich byla velmi silná konkurence,“ vysvětluje výkonná předsedkyně Českého paralympijského výboru Alena Erlebachová.

 

Čeští sportovci zasáhli do sledge hokejového turnaje, alpských disciplín a snowboardingu, který v programu spadal právě pod alpské lyžování. Nejlepším umístěním je páté místo snowboardcrossaře Tomáše Vaverky, na stejné pozici skončili také sledge hokejisté, kteří tak zopakovali umístění z Vancouveru 2010.

 

„Po organizační stránce bylo všechno naprosto parádní, jen škoda, že lyžařům nevyšlo trochu lepší počasí – a taky tratě mohly být postaveny trochu jinak, bylo to hodně strmé, spousta jich závody nedokončila. Atmosféra ale byla parádní, trenér Jakub Flejšar, který tu byl i na olympiádě, dokonce říkal, že si odváží mnohem větší zážitek z paralympiády než z klasické olympiády,“ ocenil vedoucí české výpravy Roman Suda.

 

V Soči bylo rozdáno celkem 72 sad medailí, nejúspěšnějším v pořadí národů bylo jednoznačně domácí Rusko, které vybojovalo celkem 80 cenných kovů, když Rusové dominovali zejména v běhu na lyžích a biatlonu. Mezi úspěšné výpravy se zařadily také Německo, Ukrajina, Francie, Kanada, Rakousko, USA nebo Slovensko – náš bývalý federální partner si ze Soči veze 7 medailí, z toho tři zlaté.

 

Českou výpravu uvítala na letišti v Kbelích také 1. místopředsedkyně senátu parlamentu České republiky Alena Gajdůšková, která sportovcům poděkovala za reprezentaci a předvedené výkony a předala jim vedle drobných dárků také pamětní listy.

 

„Ráda bych vám poděkovala za vaši reprezentaci, jsem na vás velmi hrdá. To, co jste dokázali, je inspirací pro nás všechny. Škoda, že se vám nevěnuje větší mediální pozornost, protože byste si to určitě zasloužili,“ řekla paralympionikům Gajdůšková.

 

Paralympiády v Soči se zúčastnilo před 500 sportovců z 45 zemí světa. Rekordní byl počet prodaných vstupenek (316 200) i šíře mediálního pokrytí.

 

„Hry byly naprosto dechberoucí z hlediska jejich dopadu, který je daleko širší, než se paralympijské hnutí odvažovalo doufat. Soči byla velkolepá přehlídka sportu a ukázka síly lidského ducha – a to nejen z hlediska špičkových sportovních výkonů, ale i z hlediska organizace, která byla naprosto bezproblémová,“ ocenil prezident Mezinárodního paralympijského výboru sir Philip Craven.

 

XII. Zimní paralympijské hry se uskuteční v roce 2018 v jihokorejském Pchjongčchangu. V roce 2016 čeká české paralympioniky účast na letní paralympiádě v Riu de Janeiru 2016.

 

Premier Sports CZ

            

Česká paralympijská výprava se vrací ze Soči bez medaile

17.03.2014 16:19

SOČI, 17. března 2014 – Česká paralympijská výprava se vrací ze zimních paralympijských her v ruském Soči, poprvé v historii samostatné České republiky bez medaile. Na cenný kov si přitom brousili zuby sledge hokejisté i snowboardcrossař Tomáš Vaverka, nakonec ale museli vzít shodně zavděk pátým místem.

 

V úterý 18. března krátce po poledni by na letišti v Praze - Kbelích měl přistát letoun vládní letky s českými paralympioniky, kteří se vracejí po zimních paralympijských hrách v Soči, vůbec prvních para-Hrách na území Ruska. Na pražském letišti je přivítá Alena Gajdůšková, první místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky, která ocení reperezentaci ČR na zimních paralympijských hrách.

 

Na paralympiádě v Soči se představilo 547 sportovců ze 45 zemí světa, celkově se rozdalo 72 sad medailí. Česká výprava čítala celkem 18 sportovců.

 

Novým rekordem zimních paralympiád je i počet prodaných lístků na závody a zápasy, který v Soči poprvé přesáhl 300 000 vstupenek. Premiéru si v Rusku po olympiádě odbyl snowboardcross i na paralympiádě.

 

Česká výprava měla zastoupení celkem ve dvou sportovních odvětvích - sledge hokeji a alpském lyžování, kam spadá i nově představený snowboardcross. Kromě 14 hráčů sledge hokejového týmu se tak představili tři alpští lyžaři a snowboardista.

 

Vlajkonošem výpravy při slavnostním zahájení byl Stanislav Loska, pro kterého byla paralympiáda v Soči už šestou v řadě. Na svazích v Rosa Khutor se objevil ve slalomu, kde obsadil 21. místo.

 

Nejlepším umístěním jednotlivce bylo páté místo snowboardisty Tomáše Vaverky, kterému nevyšla první ze tří jízd, čímž se mu vzdálil vysněný souboj o medaile. „Já jsem spokojený, že jsem to přežil. Snad se s tím kolenem bude ještě dát jezdit. S pátým místem ale spokojený nejsem, chtěl sem zabojovat o medaili. A tam je velký rozdíl.“

 

Na stejné příčce skončili i sledge hokejisté, kteří po prohře s Kanadou v základní skupině nepostoupili do semifinále, což byl cíl, který si dali před turnajem. Po vítězném zápase s Itálií ale nakonec alespoň obhájili pátou pozici z paralympiády ve Vancouveru. „Do Soči jsme jeli bojovat o medaili, ale jsme rádi, že jsme obhájili to páté místo,“ přiznal po posledním zápase kapitán českého výběru Zdeněk Šafránek.

 

Premier Sports CZ

            

Slavnostní zakončení ZPH v ruském Soči.

15.03.2014 12:03

Je možné sledovat v neděli 16. března od 17 hodin v přímém přenosu pouze na internetové TV paralympic.org s anglickým komentářem. Je to TV na které bylo možné celé paralympijské hry sledovat živě.

 

 

 

 

ČEŠI SI PORADILI S ITÁLIÍ A OBHÁJILI PÁTÉ MÍSTO

15.03.2014 08:54

Český sledge hokejový tým má za sebou poslední vystoupení na zimní paralympiádě v Soči. Češi turnaj zakončují na pátém místě, stejně jako před čtyřmi roky ve Vancouveru. Během turnaje dvakrát vyhráli v základní části, jednou prohráli i vyhráli po nájezdech, bez bodu odešli jen ze souboje s Kanadou.

Poslední zápas sehrála česká reprezentace v pátek proti Itálii. Italové si před turnajem dávali za cíl právě páté místo, o které se hrálo, Češi naopak toužili po medailových soubojích. „Do Soči jsme jeli bojovat o medaili, ale jsme rádi, že jsme obhájili to páté místo,“ přiznává kapitán Šafránek, že ke spokojenosti ještě něco kousek chybí.

Výsledek 3:0 ze zápasu s Itálií může svádět k dojmu, že si Češi se svým soupeřem snadno poradili. Realita byla ale hodně odlišná, všechny branky padly až v závěrečné třetině. „Italové byli dvě třetiny lepším týmem. Byli lepší na vhazování i při střelbě,“ hodnotil průběh zápasu trenér Jiří Bříza.

„Náš gólman opět chytal výborně a vypadalo to, že jsme měli i štěstí, které nám chybělo třeba proti Norům. Čekali jsme na šanci a ta přišla v přesilové hře, od té doby jsme začali věřit ve vítězství,“ popsal zřejmě zlomový okamžik Bříza.

O první gól se postaral právě kapitán českého týmu Šafránek, který na začátku třetí části využil přesilovou hru. „Ten gól byl klíčovým momentem celého zápasu. Měl jsem velkou radost, že jsem jako kapitán vstřelil gól a dodal týmu motivaci.“

Do té doby vśak byli aktivnější hráči týmu z Apeninského poloostrova, zejména Gianluigi Rosa, který obraně i gólmanu Vápenkovi nejednou způsobil horké chvilky. „Byli jsme hodně nervózní, bylo tam hodně napětí a tlaku, naše přihrávky ani střely nebyly dost přesné. Ve druhé třetině jsme se bavili o tom, jak tohle všechno zlepšit. Po prvním gólu to konečně přišlo,“vysvětloval po zápase Šafránek.

Trenér Bříza měl kromě radosti z výsledku ještě další důvod ke spokojenosti. „Díky přímým přenosům v televizi se o nás konečně víc mluví a lidé nás uznávají. Doufám, že nám to přivede nové, mladé lidi, kteří pomůžou doplnit střední generaci v tomhle týmu.“

 

https://www.paralympic.cz/2014/03/cesi-si-poradili-s-italii-a-obhajili-pate-misto/

Češi vyhráli nad Itálií a jsou pátí!

14.03.2014 21:44

Po dvou bezbankových třetinách přišel ve třetí zlom. Češi se chytli, nastříleli do italské branky 3 góly a porazili Itálii 3:0.
Po čtyřech letech od paralympiády ve Vancouveru obsadil český sledge hokejový tým opět pátou příčku.

 

 

Zdroj: www.caths.cz

 

Češi porazili Koreu 2:0 !!

14.03.2014 15:42

Český tým konečně prorazil střeleckou smůlu a dal soupeři dvě branky a posunul se do boje o páté místo, který se odehraje v pátek od 20:00 místního času.

Den po těsné prohře s Kanadou nastupoval český tým do play off, které mělo rozhodnout, který ze dvou soupeřů, Česko nebo Korea, postoupí do boje o páté místo. 
První třetinu započali aktivněji Korejci. Hned několik nebezpečných střel mířilo na Vápenku, který však všechny šance Koreji zlikvidoval. Jedna ze střel dokonce Michalovi srazila helmu, ale českého brankáře to nijak nerozhodilo a první třetina skončila bez branek. 
Ve 4.minutě druhé třetiny se po českém závaru v korejském obranném pásmu dostal puk k Jiřímu Bergerovi a ten prudkou střelou zavěsil puk do branky. Česko vedlo 1:0. Vápenka pak při korejských útocích opět několikrát skvěle zasáhl a udržel čisté skóre. Obrana skvěle zafungovala i při českém oslabení, kdy Korejci hráli pět na tři. 
Třetí třetina Na počátku třetí třetiny českému týmu zatrnulo. Na střídačce musel být ošetřován jeden ze stěžejních obránců Tomáš Kvoch. Naštěstí mohl ve hře pokračovat a ve 41.minutě utkání, kdy Češi hráli přesilovou hru, nádhernou střelou právě Tomáš Kvoch vstřelil druhý český gól. Česko vedlo 2:0. V posledních pěti minutách to vypadalo, že trestné lavice nebudou stačit, kolik vyloučení musel hlavní rozhodčí udělit. Čechům se podařilo skóre udržet a toto vítězství znamená postup do souboje o páté místo. 

 

https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2476

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík pátek 14. března

14.03.2014 08:27

Začíná se nám to chýlit pomalu ke konci a tak je čas bilancovat. Rozebíral jsem už plusy i mínusy Paralympijských her, v porovnání s hrami ve Vancouveru, nicméně       vrátil bych se opět k lidem. Moje zkušenost s Rusy, jsou to vynikající lidé, široká duše a srdce na dlani. Lidé, kteří dokáží být vstřícní. Příklad: Ještě před turnajem jsme se rozhodli, že si vyjdeme z paralympijské vesnice na blízkou benzinku na pivo, bohužel zde pivo neměli a tak jsme se potřebovali dostat do obchodu. Oslovil nás řidič dodávky, co že potřebujeme a ochotně nás odvezl tam i zpět! Bezplatně!!!  

Příklad II: Včera jsem se po půlnoci vracel z jídelny a studenti, s nimiž jsem si vždy povídal, jeden je z Rostova na Donu a druhý z Kazachstanu, mi říkali, že jsme tým, který je zdraví a povídá si s nimi a stěžovali si na ruský tým, že je nezdraví. Po rozloučení mi věnovali šálu fotbalového klubu z Rostova.

Příklad III: Naše děvčata z jídelny, krásné cérky, Kristina, Maria, Julia, Rusana, Guzel, Guliza, Táňa, Diana, Aňa a spousta jiných, které nám pomáhají s přinesením jídla a patří do fanklubu České sborné, chodí fandit (fanatit) na naše zápasy, dokonce se některé chtěli stát členy našeho sledgefan klubu. Ani jsem nevěděl, že nějaký je?!

Musím říct, že slovanské bratrství je zde znát, což nám při své včerejší návštěvě potvrdil i velvyslanec Remek. Líbí se mi tu a dokonce jsem dostal nabídku na kontrakt od trenéra ruské „sborné“, Sergeje Samojlova, při včerejší večeři. Chtěl jsem 2 000 USD a byt, zasmál se, ale uvidím jak to dopadne, chce to čas….go to Russia!!!!

 

Autor: Erik Fojtík

Češi si poradili s Koreou a zahrají si o páté místo

12.03.2014 20:33

SOČI, 12. března 2014 – Český tým se musel rychle připravit na první ze zápasů o umístění. Souboj s Jižní Koreou totiž následoval přesně 24 hodin po začátku utkání Čechů s Kanadou. Na našem národním týmu ale únava nebyla znát - gólově se to projevilo ve druhé třetině, kdy šli Češi do vedení. To navýšili v přesilové hře ve třetí třetině na 2:0 a tento nások už nepustili. V pátek si tak zahrají s Itálií o páté místo.

Češi začali své utkání o umístění aktivně, první větší šance ale měli Korejci. Vápenku prověřila tvrdá střela, kterou český gólman vyrazil maskou. Obrovitého českého gólmana nerozhodilo ani to, že při zákroku o hlemu přišel. V další slibné příležitosti se ocitl korejský kapitán Lee, jenže tentokrát mířil nepřesně a Vápenka zasahovat nemusel.

Do šancí se pak začali tlačit i Češi a hned si vypracovali dvě tutové gólovky, jenže Šafránek i Hábl, kteří se ocitli sami před brankářem Yuem, nedokázali ve výborné pozici zakončit. Poměr střel po první části tak byl 7:1 pro korejské hráče, přestože na gólové šance vedli svěřenci trenéra Břízy. Nejdůležitější ukazatel ale zůstal po úvodních patnácti minutách neměnný 0:0.

Už ve čtvrté minutě druhé části se ale skóre měnilo. Čeští reprezentanti vytvořili závar v útočném pásmu, drželi korejské hráče pod tlakem a zaslouženě se dočkali úvodní branky. Puk se v pravém kruhu odrazil k Jiřímu Bergerovi, který střelou přesně k tyči nedal gólmanovi šanci - 1:0!

Vápenka si na druhé straně připsal několik dalších zákroků, ale žádná ze střel pro něj neznamenala opravdové nebezpečí. Naopak Zdeněk Šafránek mohl svůj tým poprvé na turnaji poslat do vedení o dvě branky, tváří v tvář Yuovi ale opět nezakončil. Horké chvilky pak prožívala obrana českého týmu při dvojnásobném oslabení, to ale trvalo jen chvíli, protože se vyloučit nechal i jeden z Korejců. Druhou část už oba týmy dohráli v pěti hráčích za stavu 1:0 pro český výběr.

Na začátku třetí třetiny ze hry odstoupil český obránce Kvoch, po chvíli se ale vrátil na hráčskou lavici a v zápase pokračoval. Mohl tak vidět i štěstí gólmana Vápenky, kterému pomohla branková konstrukce - puk se totiž po prudké střele odrazil od břevna! Při dalším oslabení pak Vápenka naopak zasahovat vůbec nemusel.

Poprvé v zápase se pak k přesilové hře dostali i hráči českého týmu. Početní výhoda se navíc po dalším faulu Kima prodloužila a toho už Češi využili! Tomáš Kvoch z pozice obránce nabral puk a zaskočil gólmana Yua, kterému kotouč propadl do branky - 2:0! Korejci si pak navíc situaci zkomplikovali dalšími vyloučeními a český výběr už své vedení nepustil.

Autor: Premier Sports CZ

Česko vs. J. Korea na ČT Sport

12.03.2014 11:12

I dnešní vystoupení  Českých sledge hokejistů proti J. Koreji na ZPH v Soči bude možno sledovat v přímém přenosu na veřejnoprávní televizi ČT Sport v přímém přenosu od 16:50 hodin.

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík středa 12. března

12.03.2014 09:00

Tož hráli jsme včera s Kanadou, zápas to nebyl špatný, akorát sem jim nerozuměl. Už při rozbruslení se Kanaďani divili, že s námi budou hrát a neustále říkali "Fakt joo". Až při vhazování buly jsem nabyl dojmu, že se asi nediví, ale zlobí se na mě kvůli něčemu, což jsem nepochopil z důvodu "nespík íngliš". Zkoušel jsem komunikaci, tím nemyslím silnici, v ruském jazyce, který slušně ovládám, ale oni nereagovali, holt neznají světové jazyky.
Tak trošku srandy na úvod, myslím dobrý zápas, skvělá atmosféra a hala Čechii a co mě nejvíc potěšilo, návštěva našich cérek od Donalda. Seděli nad náma nad střídačkou s našimi "zástavami" a hnali nás za "pobědoj"- vítězstvím. Bylo to od nich hezké a jsme ji za to vděční,díky Maria i Taťána.

 

Shrnutí utkání ČR – Kanada

 

Včera 11.3. se proti sborné Čechie postavil soupeř nadmíru kvalitní - Kanada. Kanada hned po úvodním buly pronikla před Vápenku a Rempel orazítkoval tyč hned v úvodní minutě.Tempo hry Kanada rozhodně určovala, ale českému týmu se dařilo jejich hru narušovat a díky nepřesným přihrávkám Kanady získávali také kotouče. Přišlo i k několika slušným akcím českého týmu, které končili střelou na bránu. Nicméně prvním a zároveň posledním trestajícím byla Kanada, když po vybojovaném puku za bránou přihrál Bridges Westlakeovi a ten prostřelil mezeru mezi lapačkou a vyrážečkou Vápenky, 0:1. Poté se hra přelévala, ale Kanada prokazovala svou zkušenost na puku. V posledních vteřinách zápasu nechybělo mnoho a puk by skončil v kanadské bráně po skrumáži před jejich bránou.

Kanada zvítězila 1:0, což neubralo na radosti českého týmu, neboť podal velmi dobrý výkon, který by si byl zasloužil i remízu.

Kanada s Norskem postupují do bojů o medaile spolu s Ruskem a USA.

Bojů o umístění se zúčastní Česko, Švédsko, Korea, Itálie.

 

Auror: Erik Fojtík

Těsná prohra s Kanadou zavřela Čechům cestu do semifinále

12.03.2014 06:46

Pokud chtěl český tým pomýšlet na postup do semifinále paralympijského turnaje a zasáhnout do hry o medaile, musel dnes porazit Kanadu. Češi ze silného soupeře, jakým Kanada bezesporu je, respekt neměli a odehráli výborný zápas. Kanaďané ale uhájili jednobrankový náskok a zápas skončil jejich výhrou 1:0.

Po celý zápas držel český tým se soupeřem krok. Česká obrana byla skvělá a zneškodňovala útoky Kanaďanů. Co prošlo obranou, vychytal vynikající Vápenka. Čechům se dařily rychlé brejky, ale bohužel bez gólového zakončení. 

První a poslední branku dnešního zápasu vstřelil kapitán kanadského týmu Westlake, který bezchybně umístil střelu do levého horního rohu. Kanada tak vedla 1:0. I přes ohromné úsilí všech našich hráčů se nepodařilo protrhnout střeleckou smůlu na turnaji a zápas skončil jednobrankovou výhrou Kanady. 

Smutek, který byl na konci utkání vidět ve tvářích českých sledge hokejistů, mluvil sám za sebe. Semifinále se nám zavřelo a český tým si na zimních paralympijských hrách zahraje o 5. – 8.místo. O dalším vývoji rozhodne zítřejší utkání s Koreou, do kterého nastoupí Češi ve 20:00 místního času. 

 

https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2472

Češi potrápili Kanadu, na body ale nedosáhli

11.03.2014 21:06

SOČI, 11. března 2014 – Český tým měl před sebou v úterý opravdu nelehký úkol. Při snaze o postup mezi nejlepší čtyři celky paralympijského turnaje musel za každou cenu porazit silnou Kanadu, jednoho z favoritů na zlatou medaili. Češi „javorovým listům“ v zápase opravdu pořádně zatopili a odehráli skvělé utkání, Westlake ale jedinou brankou utkání rozhodl o těsném vítězství Kanaďanů 1:0.

 

Ti podle očekávání začali náporem a hned v úvodní minutě Rempel ve velké šanci orazítkoval jednu z tyček Vápenkovy branky! Jenže Češi rychle odhodili respekt k věhlasnému soupeři, v sedmé minutě tak mohli vyrazit do přečíslení a ohrozit Watsonovu branku, Motyčka mohl ještě nahrávat, rozhodl se pro střelu, ale kanadského brankáře nepřekonal.

 

Výborný hokej pokračoval a do další šance se opět dostali hráči s javorovým listem na prsou – od mantinelu se do středu hřiště uvolnil Dixon, objel obránce a střílel, mířil ale těsně vedle tyče. Ve 12. minutě znovu byli na pozoru fanoušci českého týmu, Krupičkova střela si ale cestu mezi tři tyče také nenašla. Když se neujal ani pokus Hábla o teč nahozeného puku, skončila napínavá první třetina bez gólu.

 

Zajímavý a pohledný hokej pokračoval i ve druhé části, výrazně aktivnější ale byli kanaďané. Pomohl jim k tomu nešťastnou chybou i Šafránek, který vyslal do šance Bridgese, ten ale v dobré pozici minul. Šafránek zároveň i falouval a zámořští hráči hráli přesilovou hru. Hned na jejím začátku se znovu připomenul Dixon, střelou z vrcholku kruhů ale trefil jen břevno české branky!

 

Do šance se ale dostali i Češi. Ve 22. minutě dostal Hábl puk šikovně do jízdy, popostrčil jej Bergerovi mezi kruhy, jehož střelu jen s vypětím všech sil vytáhl gólman Watson! Zatímco čeští hráči zůstali jen u hrozby, na druhé straně už udeřilo. Westlake dostal puk od zadního mantinelu před Vápenkovu branku a měl dost času i prostoru na to, aby kotouč namířil nechytatelně nad rameno českého gólmana – 0:1! Svěřenci trenéra Břízy však i po gólu pokračovali v sympatickém výkonu, Kubeš se ale střelou z pravého kruhu neprosadil a ve druhé části už se toho příliš neudálo.

 

I na začátku třetí třetiny čelil jako první střele soupeře Vápenka, s pokusem mladého Delayneho si ale bez problémů poradil. Poradit si pak ale musel s dalšími pokusy při vyloučení Fojtíka. Téměř hned se do šance středem prodral McGregor, jenže neuspěl ani on, ani střelec první branky Westlake, jehož dorážku maskou bravurně vytěsnil český gólman.

 

Čas se českým hokejistům pomalu krátil, šanci ale dostali při přesilové hře. Palát v početní výhodě projel do pásma po pravé straně a ohrozil Watsona, ten ale puk zkušeně lapil do rukavice. Víc toho navíc Češi nestihli a Rempelův faul nepotrestali. Sami se naopak tři minuty před koncem dostali do vážných potíží, když se nechal vyloučit Hábl, který hasil protiútok Kanady. Westlake ještě jednou ohrozil Vápenku, druhý gól v zápase ale nepřidal, a tak se Kanaďané museli spokojit s jednobrankovým vítězstvím. Čechy těsná porážka poslal do soubojů o 5. až 8. místo, kde se ve středu utkají s Koreou.

 

 

 

Statistiky:

 

Branky a nahrávky: 23. Westlake (Bridges)

 

Kanada: Watson (St-Amand) – Dixon, Arsenault, Murray, Whitson, Gemmell – McGregor, Gale, Delaney, Westlake, Bridges, Bowden, Rempel, Dorion, Larocque, Ludwig

Česko: Vápenka (Hulín) – Kvoch, Kubeš, Hrbek, Motyčka, Berger – Geier, Hábl, Krupička, Šafránek, Fojtík, Palát, Raul

 

 

Premier Sports CZ

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík úterý 11. března

11.03.2014 10:49

Valašský deník Erika Fojtíka

No, co by sem Vám milý čtenáři přiblížil z toho našeho paralympijského pobytu. Napadlo mě psát o lidech, kteří zde pracují buď jako dobrovolníci, nebo i jako řadoví zaměstnanci. Z pohledu člověka, který se s nimi dorozumí, je někdy zajímavé co se dozví. Člověk chodí samozřejmě jíst , no a když vidí „charošuju děvočku“, prohodí s ní několik slov. Samozřejmě, když vidí, že jazyk umíte, popovídá si s vámi o tom odkud je, co dělá v civilu, jak se jmenuje.  Jsou z celého Ruska a nejen Ruska, Běloruska, Kazachstánu, Kyrgýzie,Ukrajiny a nejen zemí bývalých sovět. republik. Potkal jsem tu Američany, Inda a Novozélanďana.

Máme velkou fanouškovskou základnu v pobočce místního McDonaldu, kteří nám fandí a posílají vzkazy, v sáčku s obědem v. Tito fanoušci i přesto, že jsou Rusové nám fandí a mají nás za „maladce“, borce, a my jsme jim za to vděčni. Možná některé z nich zahlédnete s mým číslem v hledišti a poopravíte si názor, který jsem měl i já, když jsme tu jeli. Jsou to obyčejní lidé, jako já nebo vy!

                                              

Autor: Erik Fojtík

Fanklub sledge hokejového týmu ČR.

 

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík neděle 9. března

09.03.2014 22:09

Dnes, v neděli 9.3., jsme opět otvírali ranním zápasem turnajový den. Naším soupeřem bylo Švédsko, proti kterému máme za poslední léta pozitivní skóre. Jenže už od úvodních minut bylo znát, že Švédové nám nedají kousek ledu zadarmo a srdnatě se bránili českým atakům. Utkání bylo až na pár akcí, plně v naší režii , bohužel nám chyběl klid v zakončení. Hra byla až do 3. třetiny bezgólová, pak se podařilo Palátovi v 37 minutě zachytit puk u mantinelu a z otočky vystřelit. Puk si srazil do vlastní brány švédský obránce Holm a tím jsme se ujali vedení. Za 4 minuty na to opět hráč Holm, po zatáhnutí puku za bránu, najel před českého golmana a poslal prudkou střelu do české brány a tím srovnal na 1:1. Do konce zápasu se nerozhodný stav nezměnil a tak jak včera bylo nutné prodlužovat. V nastaveném času branky nepadly a tak rozhodovaly samostatné nájezdy. Vápeníkovi se podařilo všechny nájezdy zneškodnit. Českému týmu se podařilo skórovat až v posl. nájezdu, a to Krupičkovi, a tím nám zajistil výhru 2:1. "Tento výsledek není to, co si tým představoval, byli to povinné tři body a máme dva. V zápasu s Kanadou nás budou tyto zaváhání mrzet"  řekl útočník Fojtík.

 

Autor: Erik Fojtík

Češi porazili Švédy na nájezdy

09.03.2014 19:51

Ve druhém zápase sledge hokejového turnaje nastoupili čeští hráči proti Švédsku. Pro Čechy to byl velmi důležitý souboj, ve kterém musel náš tým bezpodmínečně vyhrát, aby si udržel naději na postup do semifinále. Vyhrát se klukům podařilo ale až v samostatných nájezdech, kdy vítězný nájezd s přehledem proměnil Krupička.

Češi nastoupili do zápasu bez Míry Hrbka, kterého skolila viróza. To znamenalo další početní oslabení pro českou defenzívu. Nicméně odhodlání našich hráčů zápas vyhrát bylo obrovské. 
V první třetině nepadl žádný gól, přestože na obou stranách bylo dostatek šancí, ani jeden gólman puk za svá záda nepustil. Druhá třetina se odehrávala v podobném duchu. Na střely bezpečně vítězí Češi, ale skóre je stále 0:0. 
Na začátku třetí třetiny byl tlak Čechů na soupeře obrovský. Švédský brankář měl plné ruce práce, aby ustrážil svou branku před nebezpečnými střelami českých hráčů. Ve 37. minutě se konečně smůla protrhla a David Palát se štěstím vstřelil první branku. Češi vedli 1:0. 
Ubránit bezbrankové skóre se však Čechům nepodařilo. Ve 41. minutě zůstal před Vápenkou osamocený Holm, který bez zaváhání vystřelil a srovnal stav utkání na 1:1. I přes několik „závarů“ před švédskou brankou se další gól Čechům nepodařilo vstřelit a to znamenalo opět prodloužení. 
Během prodloužení se prosazovali spíše švédští hráči, ale Vápenka český tým bezchybně podržel. Po skončení prodloužení následovaly samostatné nájezdy, stejně jako včera. Do nich postupně za český tým nastoupili David Palát, Jiří Berger a Zdeněk Krupička. Po prvních dvou sériích nájezdů byl stále stav 0:0. V poslední sérii se rozjel na švédského brankáře Krupička a nádherným zakončením vstřelil branku. Švédům zastavil i na potřetí střelu Michal Vápenka a Česko vyhrálo 2:1. 
Zítra má sledge hokej v Soči volno. Další zápasy se odehrají v úterý, kdy naši hráči nastoupí proti Kanadě v osm hodin večer místního času. 

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2469

Češi na druhý pokus ovládli nájezdy a porazili Švédy

09.03.2014 14:05

SOČI, 9. března 2014 – Druhý den sledge hokejového turnaje přinesl druhé střetnutí českého týmu se skandinávským soupeřem. Po Norech přišli na řadu Švédové, tedy "vynálezci" sledge hokeje. Pokud chtěli Češi ještě živit naděje na postup do semifinále a bojů o medaile, museli bezpodmínečně vyhrát. To se jim sice povedlo, za vítězství v nájezdech 2:1 ale získali jen dva body a postup se opět o něco vzdálil.

 

První třetina podle předpokladů opět začala opatrněji. Hráči obou týmu po sobotní porážce toužili po vítězství. Hlavně český tým, který se před turnajem hlásil do bojů o medaile, neměl na výběr. V první velké šanci zápasu se ale zjevil švédský Kasperi, který na levé straně nabral rychlost a uháněl na branku, skvěle jej ale zakřižoval vracející se Motyčka, který šanci zhatil. Z českých hráčů byl na druhé straně aktivní Kubeš, který se z pozice obránce proháčkoval až ke střele, kterou ohrozil branku, ale síť nerozvlnil. První opatrná třetina tak skončila bez branek.

 

To se mohlo změnit hned na začátku té druhé, kdy se po pár vteřinách v šanci zjevil Geier, jenže ani on na Nilssona nevyzrál. Ze Švédů opět české obraně zatápěl Kasperi, do další gólové šance už se ale nedostal. Česká reprezentace pak podruhé v zápase hrála přesilovou hru, jenže v početní výhodě se našim hráčům vůbec nedařilo a téměř se nedostali ke střele.

 

O moc lépe se ale nevedlo ani Švédům, kteří hráli přesilovku kvůli špatnému střídání našich hráčů, a tak obě početní výhody zůstaly bez využití. V další opravdu velké šanci se až ve 28. minutě objevil Berger, i s ním si ale Nilsson bez problémů poradil, a tak byl stav po druhé třetině stále bezbrankový.

 

I začátek třetí třetiny přinesl aktivnější hru českého výběru, který postupem času získával převahu v zápase. Zajímavou střelu z pravé strany vyslal Krupička, Češi ještě mohli dorážet, ale Nilsson puk pohlídal. To už ale nezvládl ve 37. minutě, kdy David Palát od levého mantinelu nahazoval puk, který se o záda obránce odrazil přímo do branky překvapeného švédského gólmana - 1:0!

 

Češi se však z vedení dlouho neradovali. Kasperi, který dlouho zatápěl naší obraně, se dokázal uvolnit v rohu, našel před brankou volného Holma a ten bez problémů srovnal - 1:1! Navíc hned po gólu se do zakončení tlačil Ingvarsson, vystřelit ale nezvládl, neprosadil už se ale ani nikdo z Čechů, a tak se šlo znovu do prodloužení.

 

Tam se znovu připomněl nezmar Kasperi, který odehrál celý zápas bez jediného střídání(!), při samostatném úniku ale mířil vedle. V opatrném prodloužení se toho jinak moc nestalo, rozhodnout tedy musely samostatné nájezdy - podruhé ve dvou zápasech českého týmu.

Češi se ale tentokrát předvedli v lepším světle. Vápenka zastavil všechny střelce a na druhé straně se dokázal povedeným blafákem prosadit jeho kolega ze Sparty Zdeněk Krupička, který tak rozhodl o vítězství českého týmu.

 

 

 

Statistiky:

 

Branky a nahrávky: 37. Palát, rozh. náj. Krupička – 41. Holm (Kasperi)

 

Česko: Vápenka (Hulín) – Berger, Hrbek, Motyčka, Kvoch, Kubeš – Šafránek, Geier, Hábl, Fojtík, Palát, Raul, Krupička

Švédsko: Nilsson (Jonsson) – Ingvarsson, Lundgren, Holm, Hedberg, Wistrand – Kasperi, Rakos, Olsson, Ojala, From, Silvstrand Olsson, Andersson

 

Premier Sports CZ

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík sobota 8. března

08.03.2014 23:57

Zahajovací ceremoniál Paralympiády v Soči byl pompézní, za účasti "báťušky" Putina, kterému dal najevo svůj nesouhlas s okupací Krymu ukrajinský tým. Takže namísto celé výpravy na podium vystoupil jen vlajkonoš.

Českou výpravu vedl jednoruký lyžař Loska, jež patří k nejlepším lyžařům v Česku.

Zahájení se zúčastnilo na 40 000 lidí a začátek byl povedený. Nicméně my, sledge hokejisté, jsme se po půlhodině odebrali do vesničky a zalehli jsme, abychom byli k prvnímu zápasu celého turnaje plní síly.

Začínali jsme v 9.30, což sice není tak brzy, nicméně před osmou hodinou jsme tam

museli být. Je to totiž přesně vypočítáno na minuty do začátku zápasu.

My jsme začínali s Norskem a šli jsme do zápasu rozhodnutí diktovat tempo hry.

To se nám dařilo a vytvořili jsme si mnoho gólových šancí, ale bez zakončení. Staré pořekadlo "Nedáš, dostaneš" se vyplnilo a Norové se ujali vedení 1:0, když se puk odrazil od Bakkeho sáněk do Vápenkovi branky. Až do začátku 3. třetiny trvalo Česku srovnání z hole Geiera na 1:1. Česká reprezentace nadále diktovala tempo hry po celý zápas, bohužel nedošlo k výhře. Utkání se přehouplo do prodloužení, 4 na 4, kde se českým sledge hokejistům dařila kombinační hra a dokázali držet Nory i v jejich třetině. Když došlo utkání k samostatným nájezdům, přestal jsem věřit ve výhru, poněvadž v přípravných zápasech se nám nájezdy nedařily. Předtucha se potvrdila, Geier, Berger nedali a norští hráči bodovali, takže už třetí nemusel jezdit. ČESKO-NORSKO 1:2.

V neděli nás čeká Švédsko, opět ve stejný čas, ale šance na postup do bojů o medaile přestává být reálná, vzhledem k výsledku KANADA-ŠVÉDSKO 10:1.

 

Autor: Erik Fojtík

 

Smolná prohra Čechů s Norskem

08.03.2014 15:22

V sobotu ráno nastoupili k úvodnímu utkání celého paralympijského turnaje hráči českého týmu, proti kterým se postavili hráči Norska. Duel obou týmů začínal již půl desáté dopoledne místního času. Od první chvíle bylo zřejmé, že zápas se bude hrát ve velmi rychlém tempu. Češi měli celý zápas herně navrch, bohužel pověstná kapka štěstí na naší straně chyběla a český tým podlehl soupeři v samostatných nájezdech, které rozhodly o vítězství Norů.

Zápas započal vzájemným „oťukáváním“ a hra se přelévala z jednoho pásma do druhého. První vážnější střelu vyslal na českou branku Sorheim, Vápenka ji s přehledem vychytal. V následujících minutách zvýšili čeští hráči tlak, napadali soupeře již ve středním pásmu a dostávali se ke střelám z větší vzdálenosti. Na konci třetiny předvedl nejprve krásnou akci Geier po nahrávce Paláta a v poslední minutě měl asi největší šanci třetiny Berger, když se dostal až těsně k brankáři Norů Buenovi. Skórovat se mu bohužel nepodařilo. 
Druhá třetina započala tlakem Norů. V první minutě se uvolnil Pedersen a vystřelil, Vápenka střelu skvěle chytil. Následovaly rychlé akce Čechů ovšem bez zakončení. První branku zápasu vstřelili ve 25.minutě Norové. Po chybě smolné Bergera, který přišel o hokejku, se zmocnil puku Solberg a v samostatném úniku vystřelil na českého brankáře, který sice střelu vykryl, ale odražený puk následně dostal za Vápenkova záda Bakke – stav 0:1. Na konci třetiny odehráli Češi ještě přesilovou hru po vyloučení Hagena, ta se jim ovšem nevydařila a třetina skončila bez úspěšného českého zakončení. 
Po návratu z kabin se hned ve druhé minutě třetí třetiny podařilo Michalovi Geierovi parádní střelou srovnat zápas na 1:1. Češi dostávali soupeře pod tlak, v počtu střel měli jasnou převahu, bohužel štěstí stálo vždy na straně Norů a Čechům se nepodařilo vstřelit rozhodující branku. 
Následovalo pětiminutové prodloužení, během kterého gól nepadl. V samostatných nájezdech začínali Norové. Obr Pedersen předvedl, že je právem považován za jednoho z nejlepších hráčů světa, a skóroval. Michal Geier bohužel nájezd neproměnil a po první sérii nájezdů vedlo Norsko 1:0. Ve druhé sérii skóroval opět norský hráč Bakke a Berger český nájezd neproměnil. 

Norsko porazilo Českou republiku 2:1 po nájezdech a otevřelo si napůl dveře do semifinále. Čechy čeká zítra zápas se Švédskem, který bude pro další naděje na postup stěžejní. 

Tak si zítra přivstaňte a fanděte, co vám budou síly stačit. Zápas začíná v 9:30 místního času. 

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2466

Češi v úvodním zápase podlehli Norům po nájezdech

08.03.2014 14:25

SOČI, 8. března 2014 – Hned ráno po slavnostním zahájení paralympiády nastoupili ke svému prvnímu zápasu čeští sledge hokejisté. Očekávaný duel s Norskem, který měl dle předpokladů rozhodnout o tom, který z týmů se podívá do semifinále, nezačal pro Čechy ideálně, když museli dohánět po gólu Bakkeho. Vyrovnat se nakonec povedlo Geierovi, o výsledku však v nájezdech rozhodli Bakke s Pedersenem.

 

Úvod zápasu nepřinesl podle očekávání žádné bezhlavé útočení a oba týmy si hlavně hlídaly zadní vrátka. První střelu na branku si sice připsali Češi, v premiérové gólové příležitosti se ale zjevil v sedmé minutě norský útočník Sorheim, který před brankoviště dostal nahrávku z rohu a střílel na Vápenku, český gólman ale skvěle zasáhl.

 

Hráči českého týmu norského gólmana po většinu první třetiny ohrožovali hlavně střelami z dálky, aktivní byl obránce Kvoch, ke gólu to ale nevedlo. Češi si na velké šance museli počkat až do závěru úvodního dějství. Nejdřív se k puku dostal Geier, přehodil si kotouč z hokejky na hokejku a levou rukou střílel, mířil ale mimo. Už v poslední minutě se do další šance probil Berger, který v pravém kruhu natáhl ke střele, zamířil mezi tři tyče, gólmana ale nepřekonal. První třetina tak skončila bez gólů.

 

Úvod druhé části byl úplným opakem té první. Hned po pár vteřinách vyrazil do úniku Pedersen, Vápenka ale opět předvedl skvělý zákrok. Ohánět se musel i na druhé straně Buen, který jen s obtížemi vytěsnil Bergerovu střelu k tyči. Nejblíže měl ke gólu ale Palát – jeho střelu Buen zlikvidoval, puk se však záhadně dostal za jeho záda a vykutálel se jen těsně vedle tyčky jeho branky!

 

První gól nakonec však vstřelili Norové. Berger na útočné modré přišel o hokejku i puk a Solberg uháněl sám na Vápenku, český gólman výborně zasáhl, jenže maskou puk vyrazil přímo k Bakkemu, od kterého se puk odrazil do branky – 0:1! Český tým mohl sice srovnat v přesilové hře, jenže šance si nevytvořil a do závěrečné třetiny šel se ztrátou.

 

Důležitý vyrovnávací gól se podařilo svěřencům trenéra Břízy vstřelit hned po návratu z kabin. Michal Geier dostal puk v levém kruhu a parádní střelou pověsil puk přímo pod horní tyčku Buenovy branky – 1:1! Hosté se vzápětí mohli dostat zpět do vedení, Vápenkovi ale tentokrát pomohla tyč.

 

Český tým i nadále ukazoval, že chce utkání vyhrát a tlačil se do zakončení. Palát získal odražený puk, na Buena ale jel z úhlu a nedokázal puk zvednout dostatečně vysoko. Přestože až do závěrečného hvizdu měli Češi převahu, branku už nepřidali, a tak se šlo do prodloužení.

 

I tam začali lépe naši a pokračovali v tlaku, Kubešovu střelu ale Buen vytěsnil. Branku Norů pak ohrozil i Hábl, jenže ani on neuspěl. Až v samém závěru prodloužení se dostali do útoku i seveřané a hned z toho byla druhá nastřelená tyčka v zápase! Gól ale nepadl, a tak došlo na samostatné nájezdy.

 

V nich se Češi bohužel nedokázali prosadit, zato PedersenBakke na Vápenku vyzráli. Získali tak pro svůj tým důležitý druhý bod.

 

 

Premier Sports CZ

Češi otevírají turnaj v Soči

08.03.2014 08:01

Sledge hokejový paralympijský turnaj zahájí zápas Česká republika - Norsko. Vše je již připraveno včetně české hráčské kabiny, která již čeká připravená až do ní v osm hodin ráno v sobotu 8.3. přijdou její "obyvatelé". 

Český tým nastoupí do svého prvního zápasu v červených dresech. 

https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2465

Ukrajinská výprava se zúčastní paralympiády v Soči

07.03.2014 13:10

SOČI, 7. března 2014 – Ukrajinská výprava na zimní paralympiádě v Rusku zůstane a aktivně se jí zúčastní. Oznámil to dnes předseda ukrajinského paralympijského výboru Valerij Šuškevič.

 

Valerij Šuškevič dnes odpoledne předstoupil před novináře a po dlouhém projevu nakonec prohlásil, že ukrajinská výprava zůstává v Soči a bude bojovat s ostatními sportovci o medaile.

 

Šuškevič ze začátku dlouze hovořil o duchu olympismu a paralympismu i tradicích, podle kterých by měly v době konání olympijských her ustat všechny konflikty. Zmínil, že přáním všech ukrajinských sportovců je mír, a to nejen na Ukrajině, ale v celém světě.

 

Ukrajinská výprava se ve čtvrtek večer účastnila přivítání ve vesnici. Moment, při kterém vystoupala ukrajinská vlajka na stožár vedle ostatních, označil Šuškevič za moment míru a ukrajinskou vlajku nazval "vlajkou za mír". Dodal, že ukrajinští sportovci po tomto aktu křičeli "mír pro Ukrajinu" a dostalo se jim podpory z řad přihlížejících sportovců.

 

"Zůstáváme proto, aby se nezapomnělo na Ukrajinu, stát, který sem postal svůj národní tým, aby se účastnil paralympijských her a reprezntoval jej. Hlavním podporovatelem našeho týmu je stát, tedy lidé Ukrajiny. Nevím, jak se nám bude dařit, ale doufám, že co nejlépe," přál si na závěr Šuškevič.

 

 

 

 

Zdroj: Premier Sports CZ

Tři otázky, tři odpovědi a několik tajných přání českých paralympioniků v Soči

07.03.2014 11:41

Tentokrát na tři "záludné" otázky odpovídají čeští hráči sledge hokeje, kteří budou strážit českou branku, obránci Jirka Berger, Míra Hrbek, Tomáš Kvoch, Pavel Kubeš a David Motyčka a brankáři Libor Hulín a Michal Vápenka.

Odpovídá: Jiří Berger
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Snažil jsem se být co nejvíce na ledě. Takže treninky v klubu a kempy s repre. Mimo led hlavně Krankcylke.
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Tak úspěch už je to, že v Soči vůbec jsme. Je to výsledek práce několilka let na zpět. Já osobně chci konečně z velké akce medaili, brambor už bylo dost, takže asi to. Neúspěch? Tady snad o nějakým neúspěchu nelze mluvit, bude medaile! :-) Ne vážně, to se uvidí. Asi když nepostoupíme do semifinále. 
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Tak určitě se nejvíc teším na celkovou atmosféru. Jsem zvědavý, jaké to bude ve srovnání s Vancouverem. Když jsme byli tam, tak jsem myslel, že víc už snad asi nejde...a tajný přání, díky předchozí otázce, už není tajným. Díky, držte palce!!!! 

Odpovídá: Miroslav Hrbek:
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Každodenní trénink, abych těm mladejm alespoň trochu stíhal. Především však prevence před zraněním a nemocí (v mém věku to nejdůležitější)
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Jasně že chci přivést placku, ale jinak se dá dost těžko říci co je to úspěch, když budeme hrát dobrej hokej tak to může být třeba i 5 místo. To není alibismus, ale prostě realita ve sportu. 
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Na neopakovatelnou atmosféru paralympiády, také na to zda Rusové stihly vše dokončit (byli jsme tam v srpnu a bylo to jedno velké staveniště). Moje tajné přání…………..přivést medaili, neudělat týmu a sobě ostudu ( budeme poprvé v přímém přenosu ČT) a maximálně si to užít.

Odpovídá: Tomáš Kvoch
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
2 x tydně na ledě, 2 - 3 x v posilovně , plus repre sostředění
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Úspěch už je, že jsme se sem dostali, ale samozřejmě medaile. Neúspěch nepostup ze skupiny.
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Na tu atmosferu a užít si to na zavěr repre kariery. 

Odpovídá: Pavel Kubeš
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
soustředění, tréninky, zápasy a dobrovolná příprava v posilovnách
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch? Úspěch bude medaile, neúspěch 5 a hůře
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Na zahájení a tajné přání je, co nejčastěji slyšet českou hymnu. 

Odpovídá: David Motyčka
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Byl jsem pilný :-)
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Za úspěch medaile, za neúspěch nepostoupit do semifinále.
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se moc na zahajovací ceremoniál. A tajné přání? To jsem už prozradil - mít na krku medaili.

Odpovídá: Libor Hulín
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
S domovským týmem SOHO Olomouc tréninky a zápasy v rámci české sledge-hokejové ligy , (finále play–off 2013-2014) individuální kondiční příprava na krankcykle, přípravné tréninkové campy a soustředění reprezentace ČR, mezinárodní zápasy a turnaje (MS 2013 Korea, Itálie 2012-2013, Podolsk 2013, Chanty Mansijsk 2013, Turnaj 4 týmů v Soči 2013, 2013, Podolsk 2014,) s reprezentací sledge ČR. 
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch? Úspěch-medaile-jakákoli, neúspěch-špatná hra týmu, protože madaile jsou jen za první 3 místa. :-) 3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se na každý zápas, těším se na hru, na atmosféru a snad i na dobré výsledky. Těším se na atmosféru her, prostředí olympijské vesnice a aby náš tým ukázal, že je týmem, který patří mezi nejlepší týmy na světě.

Odpovídá: Michal Vápenka
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
intenzivně
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
cokoli v první 4ce
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
hlavně si užít svátek pro všechny sportovce


Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2462

Prověrka před paralympijským turnajem Čechům nevyšla

07.03.2014 06:45

Ve středu ve večerních hodinách odehrál český tým přípravný zápas s týmem Ruska. Poslední generálka před paralympijským turnajem vyšla více ruským hráčům a vyhráli nad Čechy 2:0. 


Český tým odehrál se soupeřem vyrovnaný zápas. Oba góly skončily v naší brance po chybách v obraně. Nicméně i čeští hráči několikrát prověřili gólmana ruského týmu prudkými střelami, ale puk za jeho záda bohužel neprošel.

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2461

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík středa 5. března

05.03.2014 23:10

Dnešní den byl náročným, poněvadž jsme kromě ranního tréninku absolvovali navečer přátelák s Ruskem. Kromě těchto povinností to byl odpočinkový den.

Takže jsme ráno vstali docela pozdě, neboť snídaně byla na 10 hodin. No já si připadal, jako bych šel do práce do Pro-Metalu , vzhůru  jsem byl už 5.30! Po příjezdu do Shayba Arény jsme absolvovali 30 min. na Krankcycle (rotoped na ruce),  poté trénink na ledě, jen 60 min. namísto obvyklých 90 minut. Poté jsme jeli zpět do "děrěvně"  (paralympijské vesnice) a odpočívali po obědě až do 17 hodin.

Pak se jelo na zápas, někteří busem jiní na vozících či byciklech, neboť zimák je cca 1.5 km od ubytoven.

Zápas se hrál ve volnějším tempu, jež bylo domluveno, bez tvrdosti k hokeji patřícím.

Ani jedna "kamanda" nechtěla riskovat zranění byť jediného hráče. Rusové prokázali svou zkušenost a zvítězili po 3x20 min. hrubého času 2-0.

Autor: Erik Fojtík 

 

 

 

Česká výprava byla oficiálně přivítána v Soči

05.03.2014 13:29

SOČI, 5. března 2014 – Česká paralympijská výprava byla včera (4. března) oficiálně přivítána v paralympijské vesnici v Soči. Slavnostní ceremoniál se odehrál v horské vesnici Derevnya, kam na něj dorazila i část výpravy z přímořské části. A všichni si první slavnostní moment Her moc pochvalovali.

 

Ceremoniál přivítání výpravy se odehrál na náměstičku horské vesnice Derevnya, kde sídlí vedení české výpravy a lyžařská část české reprezentace. Součástí bylo i vytažení české vlajky za zvuků národní hymny.

 

Český paralympijský tým reprezentoval vedoucí výpravy Roman Suda, kterého za organizační výbor přivítala Olesya Vladykina, starostka přímořské vesnice Usadba, dvojnásobná zlatá medailistka z paralympijských her v plavání.


Došlo i na výměnu darů a držitelka světového rekordu a majitelka dvou nejcennějších kovů dostala od českého zástupce kromě dalších pozorností třeba i beranici. Ani Roman Suda neodešel s prázdnou.

 

„Dostali jsme krásný samovar, takový ruský artefakt na vaření čaje. Ještě ze svého mládí si ho pamatuji. Takže kousek keramiky s logem paralympiády v Soči a datem 2014,“ okomentoval vedoucí výpravy převzatý dar.

 

Sledge hokejistům nezkazil náladu ani pozdní příjezd. Zdrželi se totiž po tréninku s dopingovými komisaři a nestihli tak naplánovaný autobus, nakonec si ale i oni mohli vychutnat první slavností okamžiky paralympiády.

 

„Úplně nás z toho mrazí, je to perfektní. Líbí se nám to, pěkně nás přivítali. Vesnice se zaplňuje a atmosféra mezi sportovci je hodně kamarádská, hodně příjemná. Je to něco úplně jinýho než na normálních závodech," neskrýval nadšení lyžař Patrik Hetmer, který nelenil a hned po přivítání se svými kolegy pořídil množství fotek se symboly a maskoty her.

 

Přátelskou a slavnostní atmsoféru ve vesnici dokreslovali i další sportovci a dobrovolníci, kteří se sami s českými sportovci přišli vyfotit. A došlo i na obligátní výměnu odznaků jednotlivých výprav.

 

 

Premier Sports CZ

Novinky ze Soči aneb česká výprava byla slavnostně uvítána

05.03.2014 08:19

V úterý bylo na programu, kromě tréninků, slavnostní uvítání české výpravy na zimích paralympijských hrách v Sočí. Tradiční Welcome Ceremony se odehrál na náměstí horské vesnice.

Do hor se tedy přesunula část výpravy sledge hokeje, která bydlí v "dolní" vesnici. Slavnostní ceremoniál proběhl na náměstí horské vesnice Mountain Village, která se ční na skalnatém výběžku nad Krasnoj Poljanou. 

V průběhu slavnostního uvítání byly představeny kromě české výpravy i výpravy Austrálie, Francie, Španělska a Mexika, které měly s naší výpravou společný nástup a byly zahrány hymny všech těchto pěti zemí. 

Na závěr tohoto slavnostního aktu rozdali místní školáci všem zúčastněným sportovcům jako dárek originální ušanky v designu her Soči. 

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2459

Novinky ze Soči aneb trénujeme, trénujeme..

05.03.2014 07:53

V pondělí se věnovaly týmy sledge hokeje a lyžování tréninkům. Sledge hokejisté okusili led v Šajba aréně a lyžaři sníh v Rosa Khutor. 


Zatímco v aréně je dle slov hráčů led příliš "tvrdý" (přemražený) až se dělají zrazky na sledgích, v horách ve středisku Rosa Khutor je sníh tak měkký až připomíná kaši. Není divu, denní teploty zde dosahují téměř 20 stupňů. Pořadatelé se snaží všemi silami a prostředky udržet sjezdovky sjízdné, ale bohužel to nepomáhá. 

V Šajba aréně lze naštěstí teplotu ovlivňovat a tak tréninkům nic nebrání. 

Přinášíme krátkou fotoreportáž z tréninku z haly, kde se také následně odehrají všechna utkání paralympijského turnaje. 

 

Zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2458

Valašský zpravodaj ze ZPH v Soči Erik Fojtík úterý 4. března

04.03.2014 21:26

Po dvoudenním pobytu v paralympijské vesnici a vyvěšení brumovské zástavy, je třeba bilancovat. Plusy a mínusy v paralympijské vesnici: mezi plusy bych zařadil kuchyni, která jede nonstop. Výběr jídel véééliký - Mc Donald's, ruská kuchyně, italská, čínská, nemluvě o výběru pití fy Coca-Cola, což jsou i džusy, min. vody, led. čaje. Samozřejmě káva, čaj, mléko a dezerty, od různých koláčů po zmrzlinu. (Což svědčí o tom, že neshodím).  

Co se týká dopravy na sportoviště, autobusy jsou bezbariérové a ti kterým dovoluje postižení mohou jezdit na kole, které jsou tu k dispozici.

Lidé, z řad dobrovolníků, jsou pozitivní a rádi Vám se vším pomohou a pokud komunikujete Rusky, já jinou cizí řeč neznám, jsou mnohem více otevřenější.

Ve středu máme domluvený přátelák s Ruskem ve večerních hodinách,no a po zápase by přišlo vhod pivko, což je jediné mínus Paralympic village, to tu nekoupíte.

 

Autor: Erik Fojtík

 

Tři otázky, tři odpovědi a několik tajných přání českých paralympionikl v Soči

04.03.2014 15:10

Zeptali jsme se našich sportovců, kteří nás reprezentují v Soči na tři otázky. Jak na ně odpovídali kapitán sledge hokejového týmu Zdeněk Šafránek a jeho další kolegové v útoku - Michal Geier, Erik Fojtík, Zdeněk Hábl, Zdeněk Krupička, Jirka Raul a David Palát, se dočtete níže.


Odpovídá: Zdeněk Šafránek
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Moje osobní příprava do Soči byla posilovna, bazén a tréninky na ledě.
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Úspěch pro mě (nás) bude obhajoba 4 místa z MS v Koreji.
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se na celé paralympijské hry a mé přání je dovézt medaili 

Odpovídá: Michal Geier:
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
V rámci mateřského klubu jsem byl na ledě 2x týdně (tréninky, domácí ligová soutěž) + příprava s reprezentací(kempy, turnaje). Dále udržování fyzické kondice díky posilovně.
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Za velký úspěch budu považovat, když se dostaneme do top čtyřky. Nepostupit do Play off beru jako neúspěch. 
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se na celé dění v Soči. Největší a nejlepší turnaj, který příjde jednou za čtyři roky. Pro sportovce je to určitě nejlepší vystoupení ve sportovní kariéře. Moje přání je zahrát si o medaily se šťastným koncem :)

Odpovídá: Erik Fojtík
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Příprava byla intenzivní, nejen z hlediska týmu ,ale i individuálního přístupu. Trochu tím trpí mí nejbližší na něž mi nezbývá čas ,ale naštěstí mají pochopení.
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Velkým úspěchem by byla medaile, ať by byla jakákoliv. Neúspěchem , kdybychom dopadli hůře než ve Vancouveru, tj. 5 místo.
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se na atmosféru a lidi. Rusové dokáží být srdeční , když k nim najdete cestu. Tajné přání, no to už není zas tak tajné , okoupat se v moři v průběhu Paralympiády! 

Odpovídá: Zdeněk Hábl
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
soustředění, tréninky, zápasy a dobrovolná příprava v posilovnách
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch? úspěch do 5.mista a neúspěch nad 5.misto
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
na zahájení, atmosféru a zápasy na paralympiádě 

Odpovídá: Zdeněk Krupička
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Posilovna 2 x tydně, 1 tydně trenik sledge heokeje, A spousta soustředění z repre.
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch?
Postoupit ze skupiny a bojovat o medaili. Neúspěch bude když nepostoupíme ze skupiny.
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se moc na to atmosféru. Tajné přaní je přivést medaili.

Odpovídá: Jiří Raul
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
Denní fyzická příprava na TRX a Kranku, plavání. Účast na přípravných turnajích ve sledge hokeji a soustředěních pořádaných repre týmem. 
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch? Úspěch je pro mne každopádně jakákoliv medaile. Neúspěch je všechno ostatní.... 3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
Těším se na každý zápas, těším se na hru, na atmosféru a snad i na dobré výsledky. Moje tajné přání je dát góla a přivézt domů gólový puk... Největší přání je samozřejmě placka, která udělá radost všem nám...

Odpovídá: David Palát
1. otázka: Jak probíhala tvoje příprava na Soči? 
činky, plavání, když bylo teplo hodně handbike, ted zbývá krank, tréninky na ledě, zápasy v lize a v repre.
2.otázka:Jaký výsledek budeš považovat za úspěch a jaký za neúspěch? jakkákoli medaile
3. otázka: Na co se v Soči nejvíce těšíš nebo jaké je tvoje „tajné“ přání v souvislosti se Soči?
zvláštní přání nemám


zdroj: https://www.caths.cz/index.php?page=clanek&id=2457

Paralympijský turnaj ve sledge hokeji je možno sledovat na tomto webu

03.03.2014 21:11

Již tento pátek 7. března začínají slavnostním zahájením XI. zimní paralympijské hry v ruském Sochi. Budeme se Vám na tomto webu snažit přinášet nejaktuálnější informace ze sledge hokejového turnaje. Naleznete zde výsledky, tabulky a odkazy na utkání, které se budou moci živě sledovat na Youtube a odkazy na informace k jednotlivým utkáním. Novinkou pro fanoušky sledge hokeje bude vysílání nejen každodenního zpravodajství z paralympijských her, ale také přímé přenosy zápasů České sledge hokejové reprezentace. A to vše na veřejnoprávní televizi ČT Sport. Program vysílání ČT Sport z odkazy na Ivysílání naleznete zde na webu v sekci Sochi 2014.  

 

 

 

5 dnů před slavnostním zahájením odletěla česká paralympijská výprava do Ruského Soči, dějiště XI. zimních paralympijských her.

03.03.2014 17:51

Českou výpravu tvoří 14 sledge hokejistů, 3 lyžaři (jeden zrakově postižený a 2 tělesně) a jeden snowboardista. Kromě těchto sportovců výpravu doplnil čtrnácti členný realizační tým, tvořený fyzioterapeuty, trenéry, kustody a vedením paralympijské výpravy. Zajímavostí může být silné zastoupení zlínského regionu, z něhož pochází 5 sportovců. Nevidomý lyžař + jeho trasér a 4 sledge hokejisté  týmu SHK Lapp Zlín: Erik Fojtík, Zdeněk Hábl a David Palát. Čtvrtý, Zdeněk Šafránek, pochází ze Středočeského kraje. Ze zlínského regionu jsou taktéž tři členové realizačního týmu (Vladislav Hamrla, Karel Jankovič a Radim Šojdr) a 2 rozhodčí, Leon Wesley a Jan Vaněk, kteří pískají zápasy na mezinárodní nejvyšší úrovni, pod hlavičkou IPC.

Před paralympijským turnajem čeká Český sledge hokejový výběr ještě jeden přípravný zápas proti domácímu Rusku. Toto utkání se odehraje ve středu 5. března od 18.40 hodin středoevropského času.

Česká výprava pro ZPH dorazila do Soči

02.03.2014 19:58

SOČI, 2. března 2014 – Česká výprava pro ZPH v Soči se téměř kompletní sešla v Praze a v neděli 2. března odletěla letadlem vládní letky do dějiště zimních paralympijských her, ruského Soči.

V pražském hotelu Don Giovani se v sobotu sešla téměř kompletní výprava sportovců a jejich doprovodů pro zimní paralympijské hry. Do Ruska zamířila v neděli brzo ráno z letiště v Praze - Kbelích, do ruského letoviska u Černého moře dorazila po patnácté hodině místního času.

Česká výprava, která je složená ze sledge hokejového týmu, tři lyžařů a jednoho snowboardisty, tedy dorazila s dostatečným předstihem před startem svých soutěží. Slavnostní zahájení je naplánováno na stadionu Fišt na 7. března. Českou výpravu povede jako vlajkonoš lyžař Stanislav Loska, který si připíše start už na šesté zimní paralympiádě v řadě. Loska je tak poměrně logicky rekordmanem české výpravy.

Hned druhý den po slavnostním zahájení se ve svém prvním zápase představí sledge hokejisté. Ti v prvním utkání změří síly s Norskem, o den později se postaví Švédsku. Skupinovou fázi uzavřou 11. března zápasem s jedním z favoritů celého turnaje, Kanadou. První trénink mají naplánovaný hned první den po příletu, s prostředím se ale seznamovat příliš nemusí. V Soči už totiž absolvovali jeden přípravný turnaj, a tak místní prostředí již dobře znají. I přes vzrůstající konkurenci je cílem boj o medaili.

Úplně jasno o svém programu naopak ještě nemají lyžaři Patrik Hetmer a Oldřich Jelínek, kteří zatím mají jistý start ve slalomu a obřím slalomu, usilují ale navíc o dodatečné zařazení na startovní listinu ve sjezdu a Super G. O jejich žádosti by se mělo rozhodnout 4. března - pokud uspějí, zapojí se do svých soutěží rovněž první den po slavnostním zahájení.

Více času na aklimatizaci bude mít zcela určitě snowboardista Tomáš Vaverka. Snowboardcross, který se představí na paralympiádě poprvé, se pojede až 14. března. Vaverka tak bude mít dostatek času zvyknout si na místní podmínky a dohnat tréninkové manko, které mu kvůli zranění před paralympiádou vzniklo. I přesto Vaverka otevřeně hovoří o svém cíli, kterým je boj o medaili. "V té nejužší špičce nás je tak pět šest, kteří se pereme o ty první pozice," vysvětluje.

 

Nominace sportovců:

 

Patrik Hetmer             (alpské lyžování – slalom, obří slalom)

Miroslav Máčala         (alpské lyžování – trasér Patrika Hetmera)

Oldřich Jelínek                       (alpské lyžování – slalom, obří slalom, super-G, superkombinace)

Stanislav Loska                      (alpské lyžování – slalom, obří slalom)

 

Tomáš Vaverka                      (snowboardcross)

 

Jiří Berger                   (sledge hokej)

Erik Fojtík                   (sledge hokej)

Michal Geier               (sledge hokej)

Zdeněk Hábl               (sledge hokej)

Miroslav Hrbek                       (sledge hokej)

Libor Hulín                  (sledge hokej)

Zdeněk Krupička        (sledge hokej)

Pavel Kubeš               (sledge hokej)

Tomáš Kvoch             (sledge hokej)

David Motyčka                        (sledge hokej)

David Palát                 (sledge hokej)

Jiří Raul                      (sledge hokej)

Zdeněk Šafránek        (sledge hokej)

Michal Vápenka          (sledge hokej)

 

Zdroj: Premier Sports CZ

 

 

poku

28.02.2014 08:54

pokus

Pozvánka na přípravné zápasy reprezentace ČR ve Zlíně

17.02.2014 18:48

Od pátku 21. února na zlínské PSG Aréně začíná poslední soustředění sledge hokejové reprezentace ČR před odletem na paralympijské hry do Ruského Soči. I toto soustředění bude spojeno s přípravnými zápasy a to proti reprezentaci Jižní Koree. Nabízí se ojedinělá možnost vzhlédnout 3 přípravné zápasy těchto výběrů.

Přijďte se podívat, jak se ČR bude dařit proti soupeři, který se na zlínském ledě představí úplně poprvé.

V reprezentačním dresu bude možno vidět i 4 respektive 5 hráčů SHK Lapp Zlín (Z. Hábl, E. Fojtík, D. Palát, Z. Šafránek a D. Motyčka který ve Zlíně hostoval při letošním play off z Pardubic).

První utkání se odehraje v sobotu 22. února od 19:15 hodin, další hned o den později od 17:15 hodin a poslední přípravné utkání je naplánováno na pondělí 24. února od 17 hodin. Těmito zápasy končí přípravné období České reprezentace před vrcholem sezóny.

Paralympijské hry v Soči začínají slavnostním zahájením v pátek 7. března

 

SHK LAPP Zlín získal bronzové medaile

16.02.2014 22:48

Poslední zápas sezóny by mohli sledgehokejisté SHK LAPP Zlín nazvat „zápasem o všechno“. Po nevydařeném boji o finále s Kohouty Olomouc bylo třeba uspět proti pražské Spartě v boji o 3. místo. Z Prahy si zlínští přivezli vítězství 0:2, avšak po včerejší výhře Sparty se o bronzových medailích rozhodovalo až dnes.

Zlínští do zápasu nastoupili bez dvou hráčů základního kádru. Kapitán Zdeněk Hábl mohl po včerejším zranění sledovat zápas pouze ze střídačky a stejně jako včera chyběl i dnes zraněný útočník Petr Stodůlka. I v oslabené sestavě se ale hráčům Zlína povedlo vstoupit do zápasu velmi aktivně a od začátku utkání se tlačit před branku soupeře. Obraz hry byl sobotnímu utkání velmi podobný, Zlín poměrně výrazně Spartu přehrával. Velkou překážkou pro zlínské útočníky byla sparťanská obrana a brankář Vápenka, se kterou si dlouho nevěděli rady. S receptem „Jak na to“ přišel až 41 vteřin před koncem 1. třetiny David Motyčka, který po přihrávce Zdeňka Šafránka překonal Vápenku a poslal Zlín do vedení 1:0!  V průběhu druhé třetiny se Zlín snažil svůj náskok zvýšit, ovšem všechny pokusy ztroskotaly na dobře chytajícím Vápeníkovi, nebo skončily vysoko nad brankou. Jednobrankové vedení bohužel Zlín dokázal hájit pouze do začátku 3. třetiny, kdy sparťanský Rumplík jen tak nahodil puk přes střední pásmo, kde našel Krupičku, ten se prodral přes zlínskou obranu a nečekaně srovnal na 1:1. Zlín se pak snažil opět prosadit a strhnout vedení na svou stranu, ovšem branka Sparty jakoby byla zakletá. Po 45 minutách hry svítilo na ukazateli skóre 1:1, takže o osudu utkání musely rozhodnout až samostatné nájezdy. Jediným úspěšným střelcem na nájezdy byl zlínský Motyčka, jehož úspěšný nájezd spolu s výbornými zákroky brankáře Matouška rozhodly o tom, že 3. místo a bronzové medaile zůstanou ve Zlíně.

Po utkání následovalo předání medailí a vyhlášení nejlepších hráčů uplynulé sezóny. Všechny oceněné hráče naleznete ZDE.

 

Mistry České sledge hokejové ligy pro rok 2013/2014 se stali, tak jak v loňské sezóně, Žraloci z K. Varů. Finálovou sérii vyhráli 2:0 nad SOHO Kohouti Olomouc.

 

Autor: Kamil Šnajdar

Sparta porazila Zlín 0:2 a vynutila si 3. rozhodující zápas

16.02.2014 06:33

Již v sobotu se mohli zlínští sledgehokejisté radovat ze zisku bronzových medailí, avšak po nevydařeném utkání jim nezbývá než se připravit na 3. rozhodující utkání, které se odehraje neděli tj.  16.2.2014 ve zlínské PSG aréně od 11:15 hod.

V dnešním utkání Zlín nezačal vůbec špatně. Od počátku utkání se hra nastěhovala před sparťanskou branku. Zlín si vytvořil několik dobrých šancí, ale všechny pokryl výborně chytající Vápenka. Sparta se do útoku dostala pouze výjimečně, avšak podařilo se jí skórovat už z druhé větší šance. Němec našel ve středním pásmu Krupičku, který v čase 10:09 ujel zlínským obráncům a brankář Molek se po jeho kličce stačil pouze ohlédnout a Sparta vedla 0:1. Obdržená branka vyburcovala Zlín k většímu náporu, hráči se zlepšili v kombinaci, ale střelecké pokusy vždy zablokovali hráči Sparty, kteří se po vstřelené brance stáhli před svého brankáře. Velkou šanci srovnat stav utkání dostal Zlín na začátku druhé třetiny, kdy rozhodčí vyloučil faulujícího Zapletala za držení. Tuto přesilovku sehrál Zlín výborně, bohužel však ani jedna střela si nenašla cestu na záda brankáře Vápenky. V polovině zápasu se domácí kapitán Hábl nešťastně srazil se Zapletalem a opustil ledovou plochu v doprovodu lékaře domácího Zlína. Ten poté potvrdil obnovení zranění z předchozích zápasů a kapitán Hábl již do zbytku utkání nezasáhl.  Tým Sparty si přesilovou hru vyzkoušel na konci 2. třetiny, kdy byl vyloučen David Palát za hrubost. Oslabení přestál Zlín bez úhony a mohl tak dál pokračovat v dobývání sparťanské branky. V poslední třetině Sparta pouze kontrolovala výsledek odvracela útoky Zlína. Minutu před koncem utkání Zlín odvolal brankáře a zkusil hru v 6 hráčích. Po vyhraném buly se Zlín dostal opět ke střele, tu ale brankář Vápenka vyrazil, Kvoch rozehrál na volného Krupičku a ten z poloviny hřiště trefil prázdnou zlínskou branku zvýšil 40 vteřin před koncem utkání na konečných 0:2. Sparta tak srovnala stav série o 3. místo na 1:1 a tak o bronzu se rozhodne, až v neděli.

 

Autor: Kamil Šnajdar

Rozhodující zápasy bronzové série ČSHL 2013/2014 se odehrají ve Zlíně.

12.02.2014 14:41

V sobotu 15. února se odehraje druhé utkání série play off České sledge hokejové ligy 2013/2014 o bronzové medaile. Tým SHK Lapp Zlín přivítá na svém ledě pražskou Spartu. V sérii hrané na dvě vítězství zlínský tým vede 1:0, když v prvním zápase bronzové série v Neratovicích 1. února zvítězil nad Spartou 2:0. Lapp Zlín se bude snažit neponechat nic náhodě a sérii rozhodnout ve svůj prospěch již v sobotním zápase. Celému týmu je jasné, že to bude velmi těžké, protože Sparta je kvalitní soupeř. Utkání začíná ve 14 hodin na PSG Aréně.

Případný 3. rozhodující duel se odehraje o den později a to v neděli 16. února od 11:15 hodin. Ihned po skončení rozhodujícího utkání proběhne předání medailí a vyhlášení individuálních ocenění za uplynulou sezónu.

Domácí tým opět pro diváky připravil tzv. slosovatelné Lappenky, které získají při vstupu na zimní stadion v sobotu, případně v neděli, zdarma. Losování o věcné ceny, které přichystali partneři zlínského sledge hokeje, proběhne o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

Na Vaši podporu v utkání o konečné třetí místo ČSHL 2013/2014 se těší celý tým SHK Lapp Zlín.

Olympijský park Soči Letná 2014

12.02.2014 10:00

V pondělí 10. února se v Olympijském Parku Soči 2014 Letná uskutečnil „Den s Českým paralympijským týmem“.  Na této akci se bylo zastoupeno několik zimních sportů pro handicapované. V rozlehlém Olympijském Parku se široké veřejnosti představili sporty jako je monosky ( speciálně upravená lyže pro handicapované), curling vozíčkářů, jenž se těsně nenominoval na paralympiádu, běh na lyžích a v neposlední řadě sledge hokej.

V dvojzápasové exhibici ve sledge hokeji proti sobě nastoupili dva týmy hrající Českou sledge hokejovou ligu, SHK Lapp Zlín a SHK Mustangové Pardubice. Více než o výsledek šlo především ukázat veřejnosti, co je to sledge hokej, který bude Českou republiku reprezentovat na paralympijských hrách v Soči. A že se v těchto utkáních bylo na co koukat. Byli k vidění ukázkové akce, góly, ale i pěkné zákroky brankářů a různé parádičky. I když ledová plocha měla pouhých  40x20 m a pravidla musely být přizpůsobeny na tuto velikost ledové plochy, byl to pro hráče obou týmů velký zážitek a užívali si to. Nakonec oba duely vyhráli Pardubičtí Mustangové.

Exhibici pískali dva zlínští rozhodčí, Leon Wesley a Jan Vaněk, kteří také odlétají na paralympiádu do Ruského Soči soudcovat sledge hokej. Při obou představení sledge hokeje byl přítomen manažer České reprezentace pan Vladislav Hamrla a člen komise pro sledge hokej ČSLH pan Karel Jankovi.

Pro návštěvníky parku byla připravena autogramiáda dvou sledge hokejistů, kteří hrají za pražskou Spartu, první Michal Vapenka- brankář a druhý Zdeněk Krupička- útočník. Kromě těchto dvou reprezentantů bylo možno na ledě při exhibici vidět dalších 7 hráčů, kteří budou oblékat reprezentační dres při paralympiádě. Na straně Lapp Zlín to byl Zdeněk Hábl, David Palát, Zdeněk Šafránek a na straně Mustangů Tomáš Kvoch, Pavel Kubeš, David Motyčka a Jiří Raul.

Nejen sledge hokej, ale všechny prezentované zimní sporty pro handicapované  si mohli diváci po ukázkách pod dozorem sportovců vyzkoušet.

Shrnuto a sečteno, paralympijský den se velice vydařil a to hlavně zásluhou skvělé organizaci společnosti Premiér Sport. Velké díky patří také dobrovolníkům, kteří se na tomto dnu podíleli.

Zlínský sledge hokejový tým se představí na Olympijském parku Soči Letná 2014 v Praze.

06.02.2014 09:45

V pondělí 10. února se v Olympijském parku Soči Letná 2014 uskuteční sportovní odpoledne pod názvem Den s Českým paralympijským týmem. V rámci této akce se odehrají 2. exhibiční utkání sledge hokeje, kdy proti sobě nastoupí SHK  Mustangové Pardubice a SHK Lapp Zlín. První utkání se uskuteční od 14 do 15 hodin a druhé je naplánováno od 19 do 20 hodin. Mezi těmito zápasy si budou moci návštěvníci parku vyzkoušet sledge hokejové sáně přímo na ledové ploše. Taky je pro návštěvníky připravena beseda o sledge hokeji a autogramiáda.

Více informací o Olympijském parku naleznete na www.olympijskypark.cz

Sledgehokejisté si spravili chuť a v sérii o 3. místo vedou 1:0

01.02.2014 22:16

Po nepovedeném boji o finálovou účast s Olomoucí se v sobotu 1. února  sledgehokejisté SHK LAPP Zlín představili na zimním stadionu v Neratovicích, kde s týmem pražské Sparty odehráli úvodní zápas bojů o bronz. Do sestavy Zlína se vrátil již uzdravený kapitán Zdeněk Hábl. Na marodce jej ovšem vystřídali Petr Stodůlka a Kamil Šnajdar, takže Zlín vyrazil do Středních Čech mírně oslaben.

Sledgehokejisté Zlína naštěstí rychle zapomněli na 2 nepodařená utkání s Olomoucí, ve kterých se jejich výkon dal označit za velmi slabý, a proti Spartě nastoupili aktivně již od první minuty. Během úvodních minut si vytvořili 2 velké šance, kdy nejprve Zdeněk Hábl a o chvíli později i Zdeněk Šafránek vyzkoušeli pozornost sparťanského gólmana Vápenky. Ten však oba pokusy zneškodnil. V první třetině si Lapp Zlín vypracoval ještě několik dalších šancí, ovšem stejně jako v předchozích zápasech scházela finální nahrávka popřípadě překvapivá střela. Pokusy Zlína totiž Vápenka dobře přečetl a nedopřál Zlínu radost ze vstřelené branky.

Na začátku druhé třetiny se Zlínu vyplatila aktivní hra, když po 2 minutách a 22 vteřinách hry vstřelil první branku zápasu David Motyčka. Sparťané se následně několikrát dostali do šance, ovšem stříleli pouze ze střední vzdálenosti, takže zlínský Matoušek všechny tyto pokusy bez problémů vykryl. Hra se pak chvíli přelévala ze strany na stranu, ale byli to spíše zlínští, kteří tvořili hru, která jim vycházela. Scházelo však přesnější zakončení. Na konci druhé třetiny Zlín dostal další příležitost v přesilové hře, kdy byl na 2 minuty vyloučen domácí Zdeněk Krupička, ale vstřelit další branku se Zlínu nepodařilo. Naopak mohla Sparta srovnat, když 3 vteřiny před koncem třetiny tečoval Zapletalovu střelu právě Krupička. Tato střela však jen těsně minula branku.

Ve 3. třetině se střídal postupný zlínský útok s pokusy o brejk ze strany Sparty, na obou stranách však bylo mnoho nepřesností. 7 minut před koncem 3. třetiny se Zlínu podařilo opět usadit v útočném pásmu a z velkého tlaku dokázali vytěžit i druhý gól. Autorem branky byl opět David Motyčka, který po asistenci Zdeňka Hábla poslal puk nekompromisně za Vápenkova záda a zvýšil na konečných 2:0. Zbytek zápasu už se spíše dohrával, domácí se ještě snažili zvrátit utkání, ale nadějná Kvochova střela mířila nad Matouškovu branku.

SHK LAPP Zlín vykročil k obhajobě 3. místa úspěšně, když zvítězil s pražskou Spartou 2:0. Další zápas odehrají zlínští sledgehokejisté 15. (a případně 16.) února, kdy se série o bronz přesune do Zlína.

 

Autor Kamil Šnajdar

 

Přípravné zápasy České a Ruské reprezentace ve Zlíně

31.01.2014 08:25

Ve zlínské PSG Aréně se odehrají 3 přípravné reprezentační zápasy Česka proti Rusku.

První utkání se odehraje v úterý 4. února od 20:30 hodin. Druhé utkání je na programu ve čtvrtek 6. února od 18:00 hodin a poslední měření sil proběhne v sobotu 8. února od 14:00 hodin. Přijďte se podívat, jak se bude dařit českému výběru proti Rusku.

Máte jedinečnou šanci vzhlédnout zápasy na světové úrovni.

V reprezentačním dresu bude možno vidět i 4 respektive 5 hráčů SHK Lapp Zlín (Z. Hábl, E. Fojtík, D. Palát, Z. Šafránek a D. Motyčka který ve Zlíně hostuje na play off z Pardubic).

Vyvrcholením přípravy na paralympiádu v Soči budou zápasy s reprezentanty Jižní Koree. Na ty se můžeme těšit za tři týdny. Časy zápasů budou zveřejněny zde na  webu.

 

 

 

Boj o bronz začíná o tomto víkendu

29.01.2014 21:44

Již v sobotu 1. února se odehraje první utkání série o konečné pořadí v České sledge hokejové lize 2013/2014. Sérii o bronz Lapp Zlín odehraje proti pražské Spartě, které se v loňské roce podařilo to, co letos Olomouci, v semifinále zavřít Zlínu dveře do finále. První utkání se hraje na ledě Sparty v Neratovicích od 12:30 hodin. Zlínští hráči budou chtít prolomit gólovou absenci, která je provázela v semifinálových zápasech proti Olomouci, i když to bude se Spartou velmi těžké. Je to kvalitní soupeř a v jejich bráně bude jeden z nejlepších brankářů ve sledge hokejové lize , který je

zároveň i reprezentační brankář, Michal Vápenka.  

I tato série se hraje na dva vítězné zápasy.

První finálové utkání Sharks K. Vary vs. SOHO Kohouti Olomouc se odehraje v neděli 2. února v Olomouci.

Video záznam

29.01.2014 08:19

Je možno shlédnout 2. a 3. utkání semifinále play off ČSHL 2013/2014 SHK Lapp Zlín vs. SOHO Kohouti Olomouc. Hrané 25. a 26.ledna ve Zlíně. Odkazy na utkání naleznete na tomto webu v sekci Video ZDE.

 

 

 

 

 

Vítěz základní části bude opět bojovat jen o bronz

26.01.2014 21:55

Takhle si to sledge hokejisté SHK LAPP Zlín rozhodně nepředstavovali. S přehledem zvítězili v základní části a „už už“ je všichni pasovali do pozice celkového vítěze. Zaskočil je semifinálový soupeř a místo bojů o zlato je opět souboj o bronz a nebo také o to „nebýt čtvrtý“…

Poslední lednový víkend byl vyhrazen pro další utkání semifinále České sledge hokejové ligy. V sobotu nastoupil SHK LAPP Zlín proti Olomouci již k druhému semifinálovému utkání. V tom prvním Zlín zvítězil na ledě Kohoutů z Olomouce 2:0 a získal první bod na cestě do finále. Zlínu tak stačilo zvítězit v sobotním, případně nedělním rozhodujícím utkání.

V sobotu Zlín nastoupil proti Olomouci oslabený o svého kapitána Zdeňka Hábla, který stále léčí zranění. To, co Zlínu vycházelo celou sezónu, se přestalo dařit. Olomouc hrála velmi účelně a nedovolovala Zlínu téměř žádnou kombinaci. Olomouc se však nijak netlačila do útoku a čekala na chybu soupeře. Ta přišla na začátku 2. třetiny, kdy Bernhard Hering objel s pukem celé obranné pásmo Zlína a od modré čáry nahodil puk, který (šťastně pro Olomouc)doputoval až do Matouškovy branky. Obdržená branka Zlín vyburcovala k větší aktivitě a během necelých 6 minut se Zdeňku Šafránkovi podařilo vyrovnat. Ve 3. třetině však byla k vidění stejná hra jako na začátku utkání, tedy zabezpečené obranné pásmo Olomouce a váznoucí kombinace Zlína. Utkání tak dospělo až k samostatným nájezdům, v nichž byla šťastnější Olomouc, za kterou rozhodl Jan Stodola a zajistil tak vítězství Olomouce 1:2.

Pokud chtěl Zlín pomýšlet na finále, musel zvítězit v nedělním zápase. Hra Zlína by se však musela změnit od základu. To se mu částečně povedlo, ale i tak po většinu času se bojovalo o puk ve středním pásmu a ke střele na branku se hráči nedostali příliš často. První velký tlak si zlínští vytvořili v polovině zápasu, kdy se před brankou nejrychleji zorientoval Petr Stodůlka a Zlín šel do vedení. Hra Zlína ale opět polevila a po chybě domácí obrany dostal puk na hokejku opět Bernhard Hering, který se z prostoru mezi kruhy nemýlil a vyrovnal. V poslední třetině se pak hra přelévala na obě strany, kdy si nejdříve Olomouc a poté i Zlín vyzkoušeli přesilovou hru 5 na 3, ale ani dvojnásobná přesila k brance nevedla. Necelé dvě minuty před koncem dostal Zlín další příležitost ke vstřelení branky při vyloučení Veselého, ale olomoucký gólman Hulín udržel čisté konto a tak utkání, stejně jako v sobotu dospělo až do samostatných nájezdů. V nich byla i dnes úspěšnější Olomouc a tak si ze Zlína zaslouženě odváží vítězství 1:2 a především postup do finále České sledge hokejové ligy, kde se utká o mistra s Karlovými Vary. Zlín, stejně jako vloni, na postup do finále nedosáhl a čeká ho souboj s pražskou Spartou o 3. místo. První utkání odehraje Zlín na ledě Sparty v sobotu 1. února 2014.

 

Autor: Kamil Šnajdar

 

 

Rozhodující zápasy semifinále Play off ČSHL 2013/2014.

20.01.2014 08:05

O nadcházejícím víkendu se odehraje druhé, případné třetí rozhodující  semifinálové utkání play off ČSHL 2013/2014. Tým SHK Lapp Zlín přivítá na svém ledě olomoucké Kohouty. V sérii hrané na dvě vítězství zlínští sledge hokejisté vedou 1:0.

 Lapp Zlín bude chtít rozhodnout o postupu do finále České sledge hokejové ligy hned v prvním utkání hraném na domácím ledě. Po zkušenostech na ledě Olomouce v prvním semifinálovém utkání, kdy zlínským hráčům svou obranou hrou Kohouti velmi znepříjemňovali život ve vlastním obranném pásmu, to bude velmi těžký úkol. Je jasné, že Olomouci v tomto utkání půjde o vše, pokud chtějí pomýšlet na finále.  A budou ještě tvrdším soupeřem. Utkání se odehraje v sobotu 25. ledna od 16:45 hodin na PSG Aréně ve Zlíně.

Případný 3. rozhodující duel se odehraje o den později v neděli 26. ledna na tom samém místě od 9.00 hodin.

 

Domácí tým pro diváky připravil tak jak v předchozích letech při play-off  tzv. slosovatelné Lappenky, které získají při vstupu na zimní stadion zdarma. Losování o věcné ceny, které přichystali partneři zlínského sledge hokeje, proběhne o přestávce mezi druhou a třetí třetinou.

Přijďte v sobotu do ochozů zimního stadiónu podpořit tým SHK Lapp Zlín v boji o finále České sledge hokejové ligy 2013/2014.

 

Zlín porazil Olomouc 2:0 a přiblížil se k finále

12.01.2014 07:48

Po necelém týdnu se zlínští sledgehokejisté vrátili na zimní stadion v Olomouci k dalšímu soutěžnímu zápasu. Sobotní zápas byl však mnohem důležitější, než ten minulý. Tentokrát se proti sobě SHK LAPP Zlín a Kohouti Olomouc postavili jako soupeři v semifinále České sledgehokejové ligy. Olomouci již nechyběli na soupisce opory týmu , jak před týdnem a tak se dal očekávat vyrovnaný zápas.

To se však potvrdilo pouze částečně. Zápas byl dlouhou dobu vyrovnaný pouze při pohledu na ukazatel skóre. Diváci na zimním stadionu totiž mohli po většinu času sledovat marné snahy zlínských hráčů dostat puk do olomoucké branky. Olomouc se na Zlín velmi dobře připravila a od začátku se soustředila hlavně na obranu. Hráčům Zlína se obranná hráz Olomouce překonávala jen stěží a když už se jim to podařilo, postavil se jim do cesty domácí gólman Hulín, který v prvních dvou třetinách mnohokrát překazil vyloženou šanci Zlína. Ojedinělé útočné snahy Kohoutů končily většinou střelami z vetší vzdálenosti, které nejčastěji směřovaly mimo branku.  Ve 3. třetině se trenér Zlína rozhodl stáhnout sestavu s cílem podpořit zlínský útok. Díky tomu si Zlín ke konci třetiny vytvořil větší tlak, ovšem branku se mu vstřelit nepodařilo. Rozhodnutí zápasu přinesla až přesná střela Pavla Juliny, která i s pomocí pravé tyčky olomoucké branky skončila za zády brankáře Hulína a 2 minuty před koncem utkání poslala Zlín do vedení. Na konečných 2:0 zvýšil 26 vteřin před koncem zápasu opět Pavel Julina. Při powerplay Olomouce nezaváhal a poslal puk přes celé hřiště do opuštěné olomoucké branky. Ve svém prvním semifinálovém utkání se tak Zlín mohl radovat z vítězství 2:0 a k postupu do finále mu schází jen jedno vítězství. O to se budou moci hráči SHK LAPP Zlín pokusit již 25. ledna, kdy od 16:45 hod budou na svém ledě hostit Kohouty z Olomouce.

V druhé semifinálové dvojici, kterou tvoří Sharks k. Vary a pražská Sparta si první  vítězství v sérii připrali Sharks, když na ledě Sparty zvítězili 4:0.

 

Autor: Kamil Šnajdar

Play-off ČSHL 2013/2014

06.01.2014 09:33

O nadcházejícím víkendu se již odehrají první zápasy semifinále play-off ČSHL 2013/2014, Zlínský tým SHK Lapp, čekají zápasy proti olomouckým Kohoutům. První semifinálové utkání se odehraje v sobotu 11. ledna na ledě Kohoutů.

Druhou semifinálovou dvojici tvoří karlovarští Žraloci a pražská Sparta.

Play-off České sledge hokejové ligy se hraje na dva vítězné zápasy. Série začíná u hůře postaveného týmu (vychází se z tabulky po základní části), aby se případný třetí zápas mohl odehrát u lépe postaveného týmu následující den po odehrání druhého zápasu.

 

 

SHK Lapp Zlín odehrál poslední dvojzápasy základní části ČSHL 2013/2014

06.01.2014 09:30

Přesně 4 dny a 17 hodin po Silvestrovském novoročním přípitku se sledgehokejisté SHK LAPP Zlín opět pustili do boje o ligové body. O uplynulém víkendu odehráli poslední dva zápasy základní části České sledgehokejové ligy.

V sobotu zavítal Zlín do Pardubic. Pardubičtí Mustangové potřebovali bezpodmínečně vyhrát, aby si udrželi reálnou šanci na vyřazovací boje play-off. Tyto plány jim po dobrém úvodu Zlína zkazil hostující Marian Ligda, který po vyhraném vhazování poslal puk do branky. Lapp Zlín hrál velmi aktivně a téměř nepustil soupeře k puku. V páté minutě přidal druhou branku Zlína uzdravený Šafránek, a když po přesně 10 minutách hry vstřelil 3. branku hostující Palát, Zlín vedl 3:0 a zdálo se, že je utkání rozhodnuto. Do 2. třetiny však Pardubice nastoupily s úplně jinou hrou a najednou to byli hráči Zlína, kteří byli všude později. Za velkou aktivitu odměnil Pardubické Tomáš Kvoch, který v přesilové hře prostřelil Zlínského brankáře Molka a snížil na 1:3 z pohledu Pardubic. Na konci druhé třetiny se Pardubickým naskytla další velká příležitost v podobě přesilové hry 5 na 3, Pardubičtí tuto výhodu nevyužili. Do 3. třetiny si Zlín přinesl 2 brankový náskok, který mohl zvýšit ve 36. minutě, kdy si i hostí vyzkoušeli dvojnásobnou přesilovku. Zlínu ale hra v početní převaze vůbec nesedla a za celé dvě minuty vystřelili pouze jednou na branku Pardubic. Naopak ještě před koncem početní výhody Zlína se podařilo Pardubicím dostat do samostatného úniku Pavla Kubeše, který v oslabení vstřelil 2. branku Pardubic. Dvoubrankový náskok vrátil Zlínu až 2 a půl minuty před koncem utkání Petr Stodůlka, který šikovně vyšťoural puk před brankovištěm a elegantní bekhendovou žabkou poslal puk do pardubické sítě. Jak se později ukázalo, byl to vítězná gól, protože 5 vteřin před koncem řádné hrací doby dokázaly Pardubice potřetí skórovat! Zlín tak v Pardubicích šťastně zvítězil nad domácími 4:3 a upevnil si první místo v tabulce. Pardubičtí si po tomto zápase „zajistili“ celkové 5. místo a do play-off již nezasáhnou.

Posledním soupeřem SHK LAPP Zlín v základní části byli SOHO Olomoučtí Kohouti. Olomouc do zápasu nastoupila výrazně oslabená, kdy v její sestavě chyběly 3 hlavní opory týmu. Aktuální sestava Olomouce tak nedokázala hrát se Zlínem vyrovnaný hokej a většina utkání se odehrávala na polovině domácích. Zlín vstřelil první branku již po 34 vteřinách hry a ze zbytku zápasu se stalo dobývání Olomoucké svatyně. Na druhou branku si Lapp Zlín musel počkat dalších 5 minut, to když Štít našel před brankou osamoceného Šnajdara, který zblízka prostřelil Hulína. Ve druhé třetině vstřelil svou druhou branku v utkání zlínský Petr Stodůlka. Přestože však Zlín obýval obrannou třetinu Olomouce a vyslal na branku mnoho střel, další branku se v druhé části vstřelit nepodařilo. Ve třetí třetině tým SHK LAPP Zlín konečně prolomil odpor Olomouce a po trefách Paláta, Fojtíka, Juliny a dvou brankách Ligdy skončilo utkání 0:8 ve prospěch Zlína.  

Oba tito soupeři spolu sehrají semifinálové zápasy play-off České sledge hokejové ligy 2013/2014.

 

Autor: Kamil Šnajdar

Poslední kolo základní části ČSHL 2013/2014

01.01.2014 11:52

O prvním víkendu nového roku se odehraje poslední dvojkolo základní části České sledge hokejové ligy, které odtajní několik neznámých.

1. Který ze dvou týmu, zda Olomouc, nebo Pardubice si vybojují konečné čtvrté místo základní části ligy a v play-off se postaví znovu proti Zlínu.

2. Konečné pořadí po základní části ČSHL.

3. Určí dvě dvojice, které spolu budou hrát semifinále play-off.

Na zlínské sledge hokejisty čekají v tomto posledním ligovém kole dva velmi těžké zápasy. Oba soupeři potřebují bodovat, aby si zajistili postup mezi čtyři nejlepší týmy po základní části soutěže. Nejprve v sobotu 4. ledna odehrají zápas proti pardubickým Mustangům na jejich ledě a v neděli 5. ledna zajíždějí k poslednímu utkání základní části na led olomouckých Kohoutů.

Zlínským sledge hokejistům v tomto kole již o nic nejde, protože dvěma výhrami v předchozím kole si již zajistili předčasné vítězství po základní části ČSHL. Zlínští nechtějí spekulovat, který s těchto dvou týmů by byl lepším soupeřem pro semifinále play-off. Pro Olomouc i Pardubice je velmi důležité s SHK Lapp Zlín získat co nejvíce bodů, pokud chtějí pomýšlet na play-off.

 

 

 

 

 

 

Dohrávka zápasu ČSHL

13.12.2013 18:45

Dohrávka zápasu České sledge hokejové ligy SKV Sharks K. Vary vs. SHK Mustangové Pardubice se odehraje v neděli 22. prosince na zimním stadiónu v Ostrově nad Ohří od 11:45 hodin.

Ve Zlíně se uskuteční mezinárodní reprezentační turnaj Baltaci Cup 2013

11.12.2013 22:10

Ve Zlíně se bude od 12. do 14. 12. 2013 konat mezinárodní turnaj ve sledge hokeji BALTACI CUP 2013. Hrát se bude na PSG Aréně. Turnaje se zúčastní reprezentační týmy České Republiky, Itálie a Švédska. Každý z týmů si proti sobě zahraje 2 zápasy. Celkem tak čekají naši reprezentaci 4 zápasy se silnými soupeři z Itálie a Švédska.

Připomínáme, že jak Itáli, tak i Švédsko je účastníkem blížících se parylympisjkých her v Sochi 2014, na které se dodatečně kvalifikovali na turnaji v Itálii. Národní tým tak navazuje na přípravu, která je v plném běhu. Vstupné na zápasy jsou zdarma. Všechny Vás proto zveme na vynikající podívanou. Hlavním partnerem tohoto turnaje je síť hotelů Baltaci.

 

Zdroj článku  www.czechsledgehockey.cz

 

Zlínští sledge hokejisté si připsali dalších 6 bodů do tabulky

09.12.2013 12:38

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín odehráli o tomto víkendu 2 poslední utkání v letošní sezóně. Nejprve v sobotu 7.12. se utkali od 13 hod na domácím ledě s týmem HC KES Studénka a o den později, tedy v neděli 8.12. od 10 hod sehráli druhé utkání se stejným soupeřem na zimním stadionu ve Studénce.

Statistiky před sobotním zápasem mluvily jasně. Tým SHK LAPP Zlín vystupoval o víkendu v roli favorita, který s náskokem 6 bodů vede tabulku české sledge hokejové ligy. Naopak HC Studénka již od začátku soutěže setrvává na posledním 6. místě, kdy v šesti odehraných utkáních nezískal ani bod a vstřelil pouhou jednu branku.

V sobotním zápase Zlín zvítězil 6:0. Zlín svého soupeře téměř nepustil k puku a hra se po velkou část zápasu odehrávala v obranném pásmu Studénky. V první třetině se blýsknul hattrickem domácí David Palát, který v 6., 10. a 14. minutě postupně nastřílel hostujícímu Kudelovi 3 branky. Palátovu sérii branek rozdělil ještě zlínský Marian Ligda, který se po Palátově nahrávce prosadil ve 12. minutě, kdy zvyšoval už na 3:0. Druhá a třetí třetina se odehrávala podle podobného scénáře. Zlínu se podařilo přidat ještě další 2 branky, kdy nejprve ve 21. minutě vstřelil svou čtvrtou branku v zápase David Palát a poté 7 minut před koncem zápasu uzavřel střelecké konto domácí Šnajdar, který po Fojtíkově přihrávce zpoza branky překvapil hostujícího brankáře Kudelu.

Na nedělní utkání se tým SHK LAPP Zlín vypravil již v sobotu večer, protože utkání ve Studénce bylo naplánováno na dopoledne. Zlínští do utkání nastoupili bez absentujícího kapitána Hábla. Už podle sobotního utkání bylo zřejmé, že tým ze Zlína má v současnosti nad Studénkou velkou převahu a během jednoho dne se těžko něco změní. Studénka ani v nedělním utkání nenašla na Zlín recept, i když díky drobným chybám v obraně Zlína se hráči Studénky dostali dvakrát do nebezpečné situace. Vše ale s přehledem vyřešil brankář Matoušek. Utkání ve Studénce se změnilo téměř v exhibici, kdy celkem 3 branky v utkání vstřelil Ligda, mezi dvougólové střelce se zařadili Stodůlka, Šnajdar, Fojtík a Julina a po jedné brance si připsali David Hábl a David Palát. Po 45 minutách hry se ukazatel skóre zastavil na hodnotě 0:13 ve prospěch Zlína.

Hráči SHK LAPP Zlín tedy svému trenérovi a sobě nadělili předčasně pod stromeček 6 bodů do tabulky, čímž si upevnili průběžné první místo a prodloužili svou sérii neporazitelnosti na 8 zápasů.

 

 

Autor článku

K. Šnajdar

 

 

 

Pozvánka na výstavu fotografií

04.12.2013 08:10

Od 2. prosince do 3. ledna je možné na zlínské radnici v druhém patře navštívit  výstavu fotografií pod názvem Zlínem. Na této výstavě jsou k vzhlédnutí i dvě desítky fotografií ze zápasů zlínského sledge hokejového týmu SHK Lapp Zlín. Autory jsou  Jaroslav Kvapil a Stanislav Navrátil, kteří chodí pravidelně na zápasy sledge hokeje ve Zlíně fotografovat.

 

Poslední kolo ČSHL v tomto roce

04.12.2013 08:01

Sledge hokejisty SHK Lapp Zlín čeká poslední dvojzápas České sledge hokejové ligy v  tomto roce.  V sobotu 7. prosince na svém ledě přivítají severomoravský tým ze Studénky. Utkání začíná v 13 hodin na PSG Aréně ve Zlíně.

Oba tyto celky se spolu utkají ještě jednou a to o den později, na ledě Studénky. Utkání začíná v neděli 8.prosince na zimním stadiónu ve Studénce v 10:00 hodin.

Přijďte v sobotu, případně i v neděli nás povzbudit.

Na Vaši podporu v hledišti se těší hráči SHK Lapp Zlín.

Pozvánka na poslední kolo ČSHL v tomto roce

02.12.2013 23:38

 

Sledge hokejisty SHK Lapp Zlín čeká poslední dvojzápas České sledge hokejové ligy v  tomto roce.  V sobotu 7. prosince na svém ledě přivítají severomoravský tým ze Studénky. Utkání začíná v 13 hodin na PSG Aréně ve Zlíně.

Oba tyto celky se spolu utkají ještě jednou a to o den později, na ledě Studénky. Utkání začíná v neděli 8.prosince na zimním stadiónu ve Studénce v 10:00 hodin.

Přijďte v sobotu, případně i v neděli nás povzbudit.

Na Vaši podporu v hledišti se těší hráči SHK Lapp Zlín.

SHK Lapp Zlín porazil Žraloky z K. Varů 3:1

17.11.2013 18:33

V neděli 17. listopadu sledge hokejisté SHK LAPP Zlín nastoupili na svém domácím ledě proti úřadujícím mistrům z Karlových Varů. S tímto týmem již sehráli zlínští v letošní sezóně jedno utkání, ve kterém zvítězili 0:1 a chtěli výsledek s vítězným koncem zopakovat. Hráči Zlína vstoupili do zápasu velmi nervózně a hned na jeho začátku se nechali soupeřem zatlačit až do vlastní třetiny. Z tohoto tlaku dokázali karlovarští vytvořit dvě velké šance. Tu první ještě dokázal Matoušek zlikvidovat, ale po té druhé již skončil puk za jeho zády. Ve druhé minutě dostal Berger nahrávku od Nejedlého a přesnou střelou pod horní tyčku uklidil puk do Matouškovy branky. Inkasovaná branka Zlínu nijak nepomohla a hru tvořili především hráči Karlových Varů, kteří se několikrát „zabydleli“ v domácím obranném pásmu. Z velkého tlaku se domácí dostávali pouze za cenu zakázaných uvolnění. Zlínu nepomohly ani dvě přesilovky v 8. a 11. minutě, kdy převaha jednoho zlínského hráče nebyla na hře vůbec znát a karlovarští jen v klidu vyhazovali kotouče až za domácí branku.  Na konci první třetiny se však Lapp Zlín nechtěl smířit s dosavadním výsledkem a z ojedinělé šance se mu podařilo srovnat. To když se sehrané duo Hábl – Palát dostalo do přečíslení, Palát naznačil střelu a přihrál Háblovi, který v těžké pozici dostal puk do branky.

Druhá třetina by se dala zapsat černou barvou do zlínské kroniky. Zlínští hráči naprosto vypadli z tempa zápasu, a po velkých hrubkách obrany se žraloci dostávali do střeleckých příležitostí jako na běžícím pásu. Zlín zachránilo velké štěstí, ale také jistota v brance v podobě Jana Matouška, který kryl nespočet střel a nedovolil karlovarským vstřelit vedoucí branku. V době, kdy Zlín myslel spíše na obranu než na útok, se k puku opět dostalo duo Hábl s Palátem, kteří překvapili obranu soupeře a necelé 4 minuty před koncem 2. třetiny dostali svůj tým do vedení. Zlín se ještě musel ve druhé třetině o své vedení obávat, když přesně 2 minuty před jejím koncem byl za faul vyloučen domácí Hábl, ale zlínští sehráli přesilovku velmi dobře a neumožnili soupeři vytvořit si nějakou šanci.

V průběhu prvních dvou částí utkání se ukázalo, že tým SKV Sharks Karlovy Vary mají na ledě herní převahu, na kterou SHK Lapp Zlín jen velmi těžko hledal odpověď. V poslední třetině se zlínští konečně dostali do tempa zápasu a dokázali se hře soupeře alespoň přiblížit. Strach o výsledek utkání rozprášil 6 minut před koncem třetiny Marian Ligda, který svou střelou, ihned po vhazování, překvapil hostujícího brankáře Macha a pojistil vedení na 3:1 pro domácí. Ve 40. minutě hosté měli velmi blízko ke snížení, před Matouškem se objevil nikým nekontrolován Jiří Berger. Zlínský golman se štěstím střelu zlikvidoval. V závěru utkání si ještě karlovarští vytvořili tlak při přesilové hře, když byl vyloučen Fojtík. Domácí obrana ale výborně zafungovala a s velkým přispěním brankáře Matouška se tomuto tlaku ubránila.

Štěstí se v tomto utkání přiklonilo na stranu Zlína, který dnes předvedl asi nejméně zdařilý výkon v celé dosavadní sezóně, avšak díky výborným zákrokům brankáře a proměňování svých šancí zvítězil 3:1. Tímto vítězstvím si zlínští sledge hokejisté upevnili vedení v tabulce České sledge hokejové ligy.

Autor Kamil Šnajdar

Zlín porazil Spartu 3:0

16.11.2013 20:45

Uběhlo pouhých 14 dnů a tým SHK LAPP Zlín opět vyjel na ledovou plochu s cílem získat další cenné body. V sobotu 16. listopadu od 13 hod přivítal na svém ledě tým HC Sparta Praha, který ve 4 odehraných zápasech získal 9 bodů a drží se na 2. příčce tabulky. Od první minuty se Zlínu podařilo vnutit soupeři svoji hru a narušovat jeho rozehrávku. Z této aktivity těžil už ve 4. minutě Pavel Julina, který se s pukem dostal zpoza branky a střelou pod horní tyčku překvapil z ostrého úhlu sparťanského gólmana Michala Vápenku. V 11. minutě byl vyloučen David Palát za „téčko“, ale i se 4 hráči se Zlín bez problémů ubránil a domácí brankář Stanislav Molek musel zasahovat pouze jednou při střele od modré. Zlínská obrana se viditelně poučila z předchozího zápasu s Olomoucí, velmi dobře bránila ve středním pásmu a pražské útočníky nepustila do žádných velkých příležitostí. V první třetině již však žádné branky nepadly a tak první část hry skončila nejmenším možným rozdílem 1:0 ve prospěch domácích. Na začátku druhé třetiny se jako první z branky radovali opět domácí, když Stodůlka vybojoval puk, zavezl jej do pásma a přihrál Háblovi a ten křižnou přihrávkou přes brankoviště vyzval Paláta ke skórování 2:0! Za necelé 3 minuty přidal třetí branku Fojtík, který ze střední vzdálenosti propálil puk až do branky. Brankář Vápenka střelu vůbec neviděl a mohl se zlobit pouze na své obránce, kteří mu zakryli výhled. Jednu z šancí měl i hostující Zapletal, ale domácí Molek jeho střelu od modré viděl a puk ukryl bezpečně ve své rukavici. Na konci druhé třetiny si Zlín ještě zahrál přesilovku, to když si Zdeněk Krupička šel odpykat dvouminutový trest za držení, ale této příležitosti zlínští nedokázali využít. Ve třetí třetině již Sparta znatelně polevila ve své snaze ještě něco udělat s vývojem utkání a tak se zápas spíše dohrával. Do konce zápasu se už stav nijak nezměnil, a tak si tým SHK LAPP Zlín připsal další vítězství, tentokrát 3:0 nad týmem HC Sparta Praha.

V zítřejším zápase tým SHK LAPP Zlín od 11:15 hod změří síly s týmem SKV Sharks Karlovy Vary.

 

Autor Kamil Šnajdar.

Konečně se ledy hnuly

06.11.2013 23:30

Jsem spokojen s prohlášením předsedy České sledge hokejové asociace a ředitele ligy Tomáše Mlčáka. Je to věc, která se měla udělat již dávno a ne jen o ní mluvit. Jen mě mrzí, že ledy se začínají hýbat po nějakém incidentu, když se tomu dalo předejít.

Jsem odsouzen za nemorální jednání, že jsem nerespektoval dohodu kapitánů. Ale snad budeme mít po letech přesně přeložené pravidla do češtiny, podle kterých se hraje na celém světě, včetně České sledge hokejové ligy.

Když se rozjížděla ČSHL, byli jiné podmínky, pravidla se upravovali, sáně se dělali doma na koleně. Hra bývala pomalejší, skoro bezkontaktní. V dnešní době je na vysoké úrovni, akčnější, útočnější. Stále se to hraje na amatérské úrovni, hráči nejsou finančně hodnoceni. Byli také přijaty mezinárodní pravidla a s tím jsou spojené i povinnosti, co se týče nejen bezpečnosti hráčů.

Český národní sledge hokejový tým je od roku 2009 na Mistrovství světa ve skupině A a v příštím roce již podruhé bude českou republiku reprezentovat na paralympijských hrách v Soči. Myslím, že už nemůžeme na Českou sledge hokejovou ligu pohlížet jen, že se hraje „pro zábavu a o nic nejde“. Právě v klubech se vychovávají noví hráči a hrají stávající opory národního týmu a je potřeba schválené pravidla konečně začít respektovat i u nás. Zvlášť když se jednalo z mého hlediska o hrubé porušení pravidel. Přitom stačilo jenom prodloužit sledge sáně (hráč měl nastavení na šatně). Celý incident byl  nešťastně řešený a zbytečný, reakce olomouckého týmu neadekvátní.

Vůbec mě netěší výsledek zápasu „od stolu“.

Oficiální stanovisko STK České sledge hokejové ligy ze dne 6.11.2013

06.11.2013 23:28

Verdikt sportovně technické komise sledge hokeje k nedohranému ligovému utkání České sledge hokejové ligy hraného v neděli 3. listopadu ve Zlíně, SHK Lapp Zlín proti SOHO Kohouti Olomouc.

Devítičlenný výbor STK vybíral ze tří návrhů, jak vyřešit spor.

1. Ponechat výsledek, který byl v čase ukončení utkání, tzn. 1:2 ve prospěch Kohoutů Olomouc. Celkem hlasů 3.

2. Nařídit nové utkání. Celkem hlasů 2.

3. Kontumace 0:5 ve prospěch klubu LAPP Zlín. Celkem hlasů 4.

 

Výsledek utkání ČSHL SHK Lapp Zlín vs. SOHO Kohouti Olomouc 5:0 kontumačně. 

 

Krátké odůvodnění:

 

Bohužel jde o systémové selhání dané tím, že pravidla sledge hokeje dle IPC (která obsahují i specifikaci sledge sání) nejsou přeložené do češtiny, ale jsou odsouhlasené v usnesení valné hromady České sledge hokejové asociace "Řídíme se pravidly sledge hokeje v ČSHL". Pak můžou vznikat podobné situace. Měřit nebo neměřit, když měřit, tak čím, lze vyloučit hráče nemajícího sledge výstroj podle pravidel atd?

Ano, došlo zde k morálnímu selhání - nebyla dodržena předzápasová dohoda, ale tím pokračování zápasu znemožněno nebylo. Nedohrání zapříčinilo odmítnutí Olomouce nastoupit.

 

Nezávisle na tomto, řeší Výkonný výbor České sledge hokejové asociace + GM s ČSLH, překlad oficiálních pravidel sledge hokeje dle IPC. O výsledku budeme informovat. Příští kolo ČSHL ligy je plánováno na 16. a17. listopadu, do této doby budeme muset vydat a schválit "vnitřní směrnici", která umožní řádné a kvalitní dohrání sezóny 2013/2014, abychom již nemuseli řešit záležitosti jako byla tato.

 

Bc. Tomáš Mlčák

ředitel soutěže ČSHL

Zlín se představil poprvé v letošní sezóně na vlastním ledě

04.11.2013 18:15

Přestože je letošní sledgehokejová sezóna v plném proudu, tým SHK LAPP Zlín se svým fanouškům poprvé představil tento víkend, kdy na svém ledě postupně přivítal SHK Mustangové Pardubice a v neděli tým SOHO Kohouti Olomouc.

 Zlínští již dopředu věděli, že se v těchto utkáních budou muset obejít bez dlouhodobě zraněného Šafránka.  Ani tato situace ale zlínské nijak nezaskočila a do sobotního utkání proti SHK Mustangové Pardubice vstoupili velmi aktivně, a prvních 7 minut zápasu prakticky nepustili soupeře k puku. Zlín si vytvořil několik dobrých šancí, ale dostat puk za záda pardubického brankáře Bočka se jim nepodařilo. Další příležitost ke skórování nabídl Zlínu kapitán hostí Pavel Kubeš, který byl v 11. minutě vyloučen za držení.  Zlín však ani v přesilové hře nedokázal branku hostí významně ohrozit. Prakticky až první pořádná šance v poslední vteřině 2. Třetiny přinesla první branku domácích, kdy současně se sirénou poslal puk za Bočkova záda Pavel Julina. Do třetí třetiny nastoupili domácí mírně uklidnění jednobrankovým náskokem a opět byly na ledě lepším týmem. Nebezpečí ze strany Pardubic hrozilo jen z brejků, které však domácí obránci dokázali zlikvidovat. Pravděpodobně rozhodující branku vstřelil až 2 minuty před koncem zápasu David Palát. Za 1 minutu a 11 vteřin přidal další branku domácích opět Palát a upravil tak konečné skóre zápasu na 3:0.

SHK LAPP Zlín tedy dokázal zvítězit i ve 3. zápase letošní sezóny a může se tak pyšnit nejen plným bodovým ziskem, ale také sympatickým skóre vstřelených , obdržených branek v poměru 8:0!

 

V nedělním utkání se tým SHK LAPP Zlín střetnul se svým moravským soupeřem z Olomouce. Zlín do utkání vstoupil ještě lépe než předchozí den proti Pardubicím a téměř celá první třetina se nesla v duchu hry Zlína. Ovšem ani z velké převahy si Zlín nedokázal vytvořit mnoho brankových příležitostí, a pokud ano, zlikvidoval je brankář Hulín. Na začátku 2. třetiny Zlín polevil v důsledné obranné hře a po 1 minutě a 31 vteřinách se po zaváhání domácí obrany dostal do brejku hostující Hering, který ze samostatného nájezdu překonal první střelou domácího brankáře Molka. SHK LAPP Zlín dokázal odpovědět po necelých 7 minutách, kdy z velkého tlaku srovnal Peter Štít. Zlín se však nedokázal vrátit ke své hře z původní třetiny a hosté i nadále hrozily nebezpečnými brejky. 3 minuty a 6 vteřin před koncem 2. třetiny se hostům povedlo Molka překonat podruhé, kdy po naprosto shodné akci Olomouckým vrátil vedení opět Hering. Ve druhé přestávce se odehrála nebývalá situace, kdy domácí tým vznesl protest proti regulérnosti sledgehokejových sání 2 hráčů týmu SOHO Kohouti Olomouc. Rozhodčí tedy provedli kontrolní měření, kterým bylo potvrzeno, že sáně 2 hráčů Olomouce neodpovídají platným předpisům. Rozhodčí sdělil tuto skutečnost oběma trenérům s tím, že s těmito sáněmi není možné dále pokračovat ve hře. Po tomto rozhodnutí hráči SOHO Kohouti Olomouc odmítli v utkání pokračovat a rozhodli se do 3. třetiny utkání nenastoupit. O osudu utkání tedy rozhodne sportovně technická komise (STK) sledge hokeje.

Sledge hokej na TV COM

31.10.2013 13:29

I v letošní sledge hokejové sezóně bude možno sledovat zápasy zlínského týmu nejen jako textové online, ale i online tv vysílání ze zápasů SHK Lapp Zlín hrané na domácím ledě. Tyto zápasy bude možné opět sledovat jak živě, tak i ze záznamu na webu tvcom.cz. Odkazy na jednotlivé utkání naleznete vždy na tomto webu u jednotlivých zápasů.

Sledge hokejisté Zlína se poprvé v nové sezóně ČSHL představí na domácím ledě

28.10.2013 19:32

O nadcházejícím víkendu se ve zlínské PSG Aréně odehraje další kolo České sledge hokejové ligy. Zlínský sledge hokejový tým SHK Lapp poměří své síly nejprve v sobotu 2. listopadu s Pardubickými Mustangy. Začátek utkání je v 13 hodin. V neděli 3. listopadu se Lapp Zlín utká s Olomouckými Kohouty. Tento duel začíná v 11:30 hodin.

Zlínští hráči budou chtít na domácím ledě získat další velice důležité body do ligové tabulky.

 

Výsledky nejen zápasů zlínského týmu a odkazy na online přenosy všech hraných zápasů naleznete zde na webu v sekci ČSHL 2013/2014.

19. - 20.10. se odehraje další kolo ČSHL

17.10.2013 09:38

V sobotu a neděli 19. a 20.10. se odehraje další dvojkolo České sledge hokejové ligy. V tomto kole zlínský tým SHK Lapp a HC Studénka mají volný víkend.  

Všechny zápasy tohoto víkendu bude možno sledovat online. Odkazy na jednotlivé utkání naleznete zde na webu v sekci ČSHL 2013/2014

Dohrávka prvního dvojkola ČSHL 2013/2014 se odehraje 12.-13.10.

03.10.2013 07:31

Sobota 12.10. Sharks K. Vary vs. HC Studénka na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří od 14:00 hodin.

Neděle 13.10. Sparta Praha vs. HC Studénka na zimním stadionu v Neratovicích od 10:00 hodin.

Oba zápasy bude možno sledovat na webu onlajny.cz

Zlínským sledge hokejistům se vydařil vstup do nového ročníku ČSHL 2013/2014

30.09.2013 10:59

O uplynulém víkendu odstartovala Česká sledge hokejová liga 2013/2014 prvními dvojzápasy.  

Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 28. a 29. září čekaly dva zápasy proti finalistům loňské sezóny. Nejdříve v sobotu zavítali na led pražské Sparty.

Hned od začátku zlínský tým sparťany začal herně přehrávat a získávat nad nimi převahu. Tuto převahu zúročil v 6 minutě zlínský Z. Šafránek, který po asistenci D. Paláta vstřelil první branku utkání. I když Lapp Zlín po vstřelené brance nadále sparťanské hráče přehrával tak se jim nepodařilo jako vždy dobře chytajícího M. Vápenku prostřelit.  Skóre utkání se měnilo, až ve 25 minutě druhé třetiny. Ta samá dvojice, která otevřela stav utkání, zvyšovala na rozdíl dvou branek, pro Zlín. Sparťanští hráči, ačkoli již prohrávali o dva góly své snažení nevzdali a snažili se Zlínu znepříjemňovat jejich útoky do vlastního obranného pásma, které se jim dařilo. Do závěrečné části vstupoval Zlín s tím, že i když vede o dvě braky, musí si dávat velký pozor, aby domácí nesnížili stav a  nezdramatizovali závěr utkání. Vstup do třetí třetiny zlínským opravdu  vyšel. Hned po 19 vteřinách na 3:0 zvyšoval kapitán Z. Hábl asistenci si opět připsal D. Palát. Touto trefou si SHK Lapp zajistil klidné dohrání tohoto duelu a nedovolil domácím možné zdramatizování utkání. Ještě 10 vteřin před koncem zápasu na konečných 4:0 zvýšil hráč který asistoval při všech předchozích brankách D. Palát nahrával mu Z. Hábl.

 

V neděli na Zlín čekal opravdu silný soupeř a to úřadující mistr ČSHL z Karlových Varů. Jako vždy oba soupeři od začátku předváděli rychlý, kombinační hokej. V první třetině domácí Žraloci, měli trochu více herně navrch a však se jim nepodařilo překonat dobře chytajícího zlínského brankáře S. Molka. Do druhé části hry nastoupil Zlín z vyšším nasazením, které zúročil v 19 minutě kdy skóre zápasu otevřel D. Palát po asistenci Z. Šafránka. I po tomto góle se hrál rychlý a pohledný hokej, ale však bez vstřelené branky. Dobrou obranou hrou   SHK Lapp domácí Žraloky nepouštěl do vyložených šancí před svou bránou. A tak se domácí snažili svými střelami z větší vzdálenosti prostřelit zlínského golmana. I když střel bylo hodně chyběla jim přesnost.

V závěru utkání se snažili o tlak a vyrovnání v hře bez brankáře, ale vyrovnávající gól se jim nepodařil vstřelit. A tak utkání skončilo nejtěsnějším možným vítězstvím SHK Lapp Zlín 0:1 a tak si připsali další 3 body do průběžné tabulky České sledge hokejové ligy a ujali se vedení o skóre před Kohouty z Olomouce.

 

V dalším kole 2-3. listopadu SHK Lapp Zlín na svém ledě přivítá Mustangy z Pardubic a Kohouty z Olomouce.

Start ČSHL 2013/2014 se blíží

23.09.2013 08:03

Již o nadcházejícím víkendu startuje Česká sledge hokejová liga 2013/2014 prvními dvojzápasy.  

Zlínský tým Lapp v sobotu a neděli 28. a 29. září zajíždí na led obou finalistů loňské sezóny. V sobotu na led pražské Sparty a v neděli své síly poměří z úřadujícími mistry České sledge hokejové ligy, karlovarskými Žraloky.

Oba tyto duely budou skutečnou prověrkou zlínského týmu, jak zúročí letní přípravu a rozehranost z turnaje Lapp cup.

Začátky utkání

Sobota 28.9. Sparta Praha vs SHK Lapp Zlín, zimní stadion Neratovice 14:00 hodin.

Neděle 29.9. SKV Sharks K. Vary vs. SHK Lapp Zlín, zimní stadion Ostrov nad Ohří 11:45 hodin.

Oba tyto zápasy bude možno sledovat živě, ve formě textových zpráv, na webu onlajny.cz. Odkazy na celé první dvojkolo naleznete zde na webu, v sekci ČSHL 2013/2014.

Sestava zlínského týmu SHK Lapp Zlín na letošní sezónu oproti loňské se změnila jen minimálně, ale přesto významně. Žádný hráč neodešel na hostování, ba naopak.  Do zlínských řad se vrací odchovanec zlínského sledge hokeje po několikaletém hostování v Olomouci a Studénce, Erik Fojtík. Ten by měl vyztužit zlínskou obranu.

Soupiska:

Brankáři: 17 Jan Matoušek, 88 Stanislav Molek.

Obrana: 8 Pavel Julina, 30 Erik Fojtík, 10 Peter Štít.

Útok: 82 Zdeněk Hábl, 77 David Palát, 5 Petr Stodůlka, 13 Kamil Šnajdar, 24 Zdeněk Šafránek, 68 Marian Ligda, 25 Tomáš Flídr.

Trenér: Tomáš Sedláček.

 

 

 

 

 

 

Focení s prezidentem ČR Milošem Zemanem

09.09.2013 12:01

V průběhu mezinárodního turnaje LAPP CUP ZLÍN 2013 proběhlo focení zlínského sledge hokejového týmu SHK Lapp Zlín s prezidentem České republiky Milošem Zemanem. Focení proběhlo v pátek 6. září v prostorách hotelu Atrium ve Zlíně.

Autor fotografie Jaroslav Kvapil

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

vyhlášení a ukončení mezinárodního turnaje LAPP CUP ZLÍN 2013

08.09.2013 20:10

3 hrací dny, 7 týmů, 21 zápasů a 3 poháry pro trojici nejlepších týmů. Nějak takto se dá charakterizovat několik uplynulých dní ve zlínské PSG aréně, kde se od 5. do 7. září odehrával sledge hokejový turnaj LAPP CUP ZLÍN 2013. Na závěr turnaje proběhlo slavnostní vyhlášení vítězů, které se konalo v sobotu v podvečer v hotelu Baltaci Atrium ve Zlíně. Jednotlivá ocenění pro nejlepší týmy a také pro nejlepší individuální výkony hráčům předali významné osobnosti Zlínského kraje, 1.místopředsedkyně Senátu Parlamentu České republiky Alena Gajdůšková, ředitel společnosti Lapp kabel René Sedlák, 1.náměstek statutárního města Zlína Ondřej Běták, člen Rady Zlínského kraje Petr Navrátil a v neposlední řadě ředitel Krajského centra osobní dopravy ČD ve Zlíně pan Ludvík Urban. Cenu Fair Play pro nejméně trestaný tým předal hráčům rakouského týmu Carinthian Steelers pan Karel Rachůnek st., majitel firmy Rakit trade s.r.o. Po celý slavnostní večer byl také přítomen prezident Českého sledge hokeje pan Vladislav Hamrla. Domácí tým SHK LAPP Zlín na turnaji opět potvrdil vysokou úroveň českého sledge hokeje, když stejně jako vloni obsadil 3.místo. Je to po přihlédnutí k vysokým kvalitám soupeřů velký úspěch! Týmu SHK LAPP Zlín se dařilo také po individuální stránce, když se do sestavy All Stars turnaje dostal brankář domácího týmu Jan Matoušek a také nejlepší střelec David Palát. Celkově turnaj ovládli sledge hokejisté z Ruska z týmu Russia Red, kteří zvítězili ve všech 6 zápasech, ve kterých nastříleli úctyhodných 44 branek a pouze 4x inkasovali.

ALL STARS turnaje

Brankář - Jan Matoušek - tým SHK Lapp Zlín                    

Obránce - Gianluigi Rosa – tým South Tyrol Eagles

Obránce - Niklas Ingvarsson - tým Fifh Malmö

Útočník - Kalegaris Sandro - tým Carinthian Steelers

Útočník - Lisov Dmitriy – tým Russia Red

Útočník - David Palát - tým SHK Lapp Zlín

 

Konečné pořadí turnaje LAPP CUP ZL9N 2013

1. Russia red

2. South Tyrol Eagles (Itálie)

3. SHK Lapp Zlín

4. Russia white

5. Weser Stars Bremen (Německo)

6. Fifh Malmö (Švédsko)

7. Carinthian Steelers (Rakousko)

Třetí závěrečný den turnaje Lapp Cup Zlín 2013

08.09.2013 08:35

Sobota 7. září byla posledním hracím dnem zlínského turnaje LAPP CUP 2013. Dnešek byl také posledním dnem, kdy mohli sledgehokejisté SHK LAPP Zlín rozšířit svou bodovou sbírku zaútočit tak na medailové pozice. Čekaly je však ještě 2 nelehké zápasy. V tom prvním se zlínští utkali s týmem Russia White. Přestože se jednalo o ruský „B-tým“, i tak se na jejich soupisce objevilo 5 stabilních hráčů ruské reprezentace. Zlínský tým přistoupil k zápasu velmi zodpovědně s vědomím, že případná výhra jim zajistí jistou medaili. Vycházelo se tedy ze zajištěné obrany, která měla být nejlepší obranou před ruskými rychlíky. Úkolem útočníků SHK LAPP Zlín bylo vstřelení vedoucí branky, která by napomohla celkovému zklidnění zlínské hry. Dříve než branky se však diváci dočkali oslabení domácího týmu, kdy v čase 1:46 byl vyloučen Jan Zapletal za tzv. „téčko“. Zlínská čtveřice však oslabení zvládla výborně a neumožnila ruským hráčům ohrozit branku Jana Matouška. O několik minut později dostali i domácí hráči šanci vyzkoušet si přesilovou hru. Početní převahu dokázal Zlín využít po 51 vteřinách, kdy se z levé strany prosadil Erik Fojtík. Zlín se nenechal vedoucí brankou ukolébat a i nadále dodržoval způsob hry, kterou mu naordinoval trenér Tomáš Sedláček. Trpělivá hra se Zlínu vyplatila v čase 12:35, kdy se po asistencích Petera Štíta a Erika Fojtík dostal k puku David Palát, který prostřelil Kozhevnikova a zvýšil vedení domácích na 2:0. V druhé polovině utkání tým SHK LAPP Zlín zažil ještě horké chvilky, kdy celkem dvakrát čelil 2-minutovému oslabení, avšak výborně chytající Matoušek nedal ruským střelcům šanci změnit vývoj utkání. Zlín tak porazil tým Russia White 2:0.

Ve svém posledním utkání změřil tým SHK LAPP Zlín síly se švédským týmem FIFH Malmo. S ohledem na výsledky ostatních utkání by jakákoliv výhra posunula Zlín na celkové 2.místo.

Ihned po úvodním vhazování však bylo jasné, že toto utkání nebude jednoduché. Velmi dobře kombinující švédové dostali Zlín několikrát pod tlak, ze kterého se zlínští dostali často jen za cenu zakázaného uvolnění. V první polovině utkání si domácí zahráli dvě přesilové hry avšak ani v jedné se nedokázali prosadit. Zlínu se nedařila kombinační hra tak jako v předchozím zápase s Rusy a jen těžko hledali recept na to, jak se dostat do útočné třetiny. Zaváhání zlínské obrany tak využil v čase 19:07 Per Kasperi, který vstřelil vedoucí branku. O pár minut později přidal druhou branku v přesilové hře Peter Ojala a zlínským se tak začala vidina stříbrné medaile vzdalovat. V závěru utkání Zlín stáhnul hru na 1. útok. Z toho také vyplynula krásná akce, kdy Palát zavezl puk po pravé straně a přihrával před branku nikým nehlídanému Zděňku Háblovi. Ten tečoval puk směrem do branky, avšak na poslední chvíli jej výborným zákrokem vyrážečkou zachytil Ulf Nilsson. Další výbornou příležitost měl velmi dobře hrající David Palát, který se ocitl sám před švédskou brankou, avšak mířil vysoko nad. Zlín ke konci utkání mírně zlepšil svou hru, ale do konce utkání se mu již branku vstřelit nepodařilo ani se šesti hráči na ledě. SHK LAPP Zlín tak podlehl FIFH Malmo 0:2 a musí se tak smířit s celkovým 3. místem a bronzovou medailí.

Druhý hrací den Lapp Cupu Zlín 2013 očima zlínského útočníka Kamila Šnajdara

06.09.2013 22:35

Druhý den turnaje LAPP CUP 2013 byl plný očekávání, zda se podaří domácímu týmu SHK LAPP Zlín navázat na včerejší zápasy (ve kterých dvakrát zvítězili) a získat další cenné body do celkového hodnocení turnaje.

Dnes sehrál domácí tým další dvě utkání. V prvním z nich přivítal na svém ledě v PSG aréně tým Russia Red, tedy ten „lepší“ výběr ruských hráčů, na jehož soupisce figurují především ruští reprezentanti. Zlín tak čekal velmi těžký soupeř, který v prvních 2 odehraných zápasech nastřílel 22 branek a pouze 2krát inkasoval. Zlín však do utkání vstoupil velmi aktivně v prvních 6 minutách utkání byl pro ruský výběr minimálně rovnocenným soupeřem. Následně se však Rusům podařilo vytvořit tlak, ze kterého vytěžili v čase 8:29 první branku, když brankáře Stanislava Molka prostřelil střelou k tyči Dmitriy Lisov. Po první obdržené brance se zlínští nedokázali vyvarovat drobných chyb, kterých však Rusové dokázali bezezbytku využít. Po necelých dvou minutách se k další střele dostal Nikolay Terentyev a zvýšil už na 0:2. Oba tito hráči se stačili do 14. minuty prosadit ještě jednou a na ukazateli svítilo, pro domácí nepříliš lichotivé skóre, 0:4! Tým SHK LAPP Zlín však nesložil své zbraně a ještě 49 vteřin, před koncem první půle snížil, když se k puku dostal David Palát, který poslal puk nekompromisně za Ivanovova záda. V druhém poločase se hra přelévala ze strany na stranu. Zlínští hráči zlepšili pohyb a znemožnili výborně kombinujícím Rusům využít svou převahu. Brankář Stanislav Molek předvedl několik důležitých zákroků a nedovolil Rusům vstřelit další branku. Nejblíže tomu byl opět Lisov, jehož střela však zazvonila o břevno Molkovy branky. Do konce zápasu se však již skóre neměnilo, a tak SHK LAPP Zlín zažil první porážku na letošním turnaji, kdy podlehl celku Russia Red poměrem 1:4.

 

Ve druhém zápase Zlín změřil síly s celkem Weser Stars Bremen. Právě s tímto týmem prohrál SHK LAPP Zlín smolně svůj první zápas na turnaji Malmo Open 2013 letos ve Švédsku, a tak jim chtěl tuto porážku vrátit. Radost na domácí střídačce zajistil už po 34 vteřinách hry  kapitán Zdeněk Hábl, který se po rozehrávce dostal k puku a samostatným únikem přes polovinu hřiště se dostal do šance, kterou proměnil. Na Háblovu Palátovu branku dokázali Němci odpovědět až ve 13. minutě, kdy brankáře Matouška prostřelil Sylwester Flis a srovnal tak na 1:1. Dalších branek se diváci dočkali až v druhé polovině hry, kdy střelu Davida Paláta gólman Kunst pouze vyrazil před sebe, a pohotovou dorážkou na hranici brankoviště  se trefil Petr Stodůlka. V závěru hry ještě přidal 3. branku domácích David Palát a stanovil konečný výsledek zápasu na 3:1.

SHK LAPP Zlín se po 2. dnu drží s 8 body na celkovém 4. místě, avšak proti svým soupeřům má ještě jeden zápas k dobru. V sobotních zápasech se tedy bude celek SHK LAPP Zlín snažit získat co nejvíce bodů a bojovat tak o medailové umístění. Všechny výsledky,statistiky a informace o turnaji naleznete

Zlínští sledge hokejisté vstoupili vítězně do domácího turnaje Lapp Cup Zlín 2013

05.09.2013 21:43

Dnes začal ve Zlíně již dlouho očekávaný sledgehokejový turnaj LAPP CUP 2013. Turnaje se zúčastní celkem 7 týmů, z toho je 6 týmů ze zahraničí (Rakousko, Švédsko, Itálie, Německo, 2x Rusko) a v neposlední řadě také domácí SHK LAPP Zlín.

Celek SHK LAPP Zlín dnes odehrál 2 zápasy, ve kterých chtěl co nejrychleji zapomenout na nepříliš vydařený poslední turnaj ve švédském Malmo. Jako první se proti domácímu Zlínu postavili rakouští Carinthian Steelers. V první polovině zápasu, hraném na 2 x 15 minut se domácí tým neuvěřitelně trápil. Přestože se hra odehrávala téměř výhradně na polovině soupeře, mohl brankář Molek pouze přihlížet tomu, jak jeho spoluhráči marně dobývají rakouskou branku. Až na samém konci 1.poloviny vstřelil první branku domácích Zdeněk Šafránek, který zpracoval přihrávku přes půl hřiště od Petera Štíta a v samostatném úniku proměnil. Druhá polovina už byla po stránce produktivity mnohem lepší, když za domácí přidal dvě další branky Zdeněk Hábl, a po jedné Šnajdar, Stodůlka a Palát a stanovili tak konečné skóre zápasu 6:0.

Ve svém odpoledním utkání nastoupili hráči SHK LAPP Zlín proti týmu South Tyrol Eagles z Itálie. Tento zápas byl již mnohem vyrovnanější než jednoznačný zápas proti Rakousku.Zápas poznamenal také velký počet (celkem 9) vyloučených hráčů. Zlínští se z počátku dopouštěli drobných zmatků při střídání, avšak soupeř těchto příležitostí nedokázal využít. LAPP Zlín byl v tomto zápase týmem, který musel neustále dotahovat. První branku po chybě v domácí obraně vstřelil Werner Winkler až 3 minuty a 49 vteřin po začátku druhé poloviny. Odpověď na sebe nenechala dlouho čekat a v čase 23:15 vybojoval v rohu kluziště puk Erik Fojtík, který přesně přihrál na najíždějícího Davida Paláta a ten překonal výborně chytajícího Ruperta Kanestrina. Necelé 4 minuty před koncem zápasu se domácí dostali opět pod krátký tlak, kterého využil Florian Planker a zvýšil na 2:1 pro Italy.Celých 38 vteřin před koncem zápasu se zlínským naskytla příležitost zahrát si přesilovku 5 na 3. Trenér SHK LAPP Zlín tuto převahu ještě zvýšil, odvolal brankáře Matouška z branky a Zlín se postavil na vhazování s 6 hráči. Ihned po vhazování se puk po ose Hábl – Fojtík dostal až k Palátovi, který po 2 vteřinách přesilové hry vstřelil branku a srovnal na 2:2. O vítězi pak musely rozhodovat samostatné nájezdy, kdy jako jediný proměnil opět David Palát a vybojoval tak pro Zlín cenné 2 body po vítězství 3:2 na nájezdy.

 

Zítra se utká domácí SHK LAPP Zlín s favoritem celého turnaje, červeným týmem Ruska a odpoledne s týmem Weser Stars Bremen. Výsledky těchto i dalších zápasů sledujte na našich stránkách (www.sledgehokejzlin.cz) v sekci Lapp Cup 2013.

Audio pozvánky na Lapp Cup Zlín 2013

03.09.2013 14:18

 

Audio pozvánky na mezinárodní turnaj ve sledge hokeji LAPP CUP ZLÍN 2013. Které namluvili tři hráči zlínského týmu SHK Lapp Zlín. Pro zlínské rádio Kiss Publikum. Tyto pozvánky se vysílají na tomto rádii od pondělka 2. září.

 

Matoušek Jan MP3  ZDE

 

Fojtík Erik MP3 ZDE

 

Šafránek Zdeněk MP3 ZDE

Již za dva dny

03.09.2013 00:33

Za dva dny začne tradiční mezinárodní turnaj ve sledge hokeji LAPP CUP ZLÍN 2013. Již v pondělí do Zlína přicestovaly oba ruské týmy, které od úterního rána do středečního večera mají zde krátké soustředění. I domácí tým SHK Lapp čeká před třídenním turnajem ještě středeční večerní trénink. Kde budou chtít doladit taktiku na turnaj.

Další týmy dorazí do dějiště turnaje v průběhu středečního odpoledne.

V sekci Lapp Cup 2013 naleznete výsledky statistiky a odkazy na přímé přenosy z jednotlivých utkání.

Lapp Cup Zlín 2013

12.08.2013 08:09

Opět po roce se ve Zlíně uskuteční na začátku září mezinárodní klubový turnaj ve sledge hokeji Lapp Cup Zlín 2013. Na turnaj se přihlásilo 7 týmů z Evropy (Itálie, Německa, Švédska, Rakouska, 2 z Ruska a domácí tým Lapp Zlín).

V tomto roce se zlínský turnaj opět řadí mezi největší klubové sledge hokejové turnaje v Evropě, co do počtu přihlášených týmů.

 

Vzhledem k tomu, že se z turnaje odhlásil jeden rakouský tým a tím pádem je lichý počet týmů, musí organizátoři změnit tradiční hrací systém turnaje. O vítězi a konečném pořadí v letošním roce rozhodne tzv. herní systém každý z každým. Všechny týmy tak čeká stejná porce utkání a to šest za tři dny. Celkem na turnaji se odehraje 21 utkání.

Celý turnaj se uskuteční jako v minulých letech ve Zlíně na PSG Aréně od čtvrtku 5. do soboty 7. září.  Vstup na všechny utkání je volný.

Seznam týmu na Lapp Cup Zlín 2013:

SHK LAPP ZLÍN

CARINTHIAN STEELERS z Rakouska

WESER STARS BREMEN z Německa

FIFH MALMÖ ze Švédska

SOUTH TYROL EAGLES z Itálie

RUSKO ČERVENÉ

RUSKO BÍLÉ

Sledge hokejová sezóna 2013-2014 začala

11.08.2013 11:53

Zlínský sledge hokejový tým SHK Lapp Zlín  ve středu 7. srpna poprvé po letní přestávce vyjel na led. Tento trénink byl veden v lehkém tempu, aby si hráči opět zvykli a upravili si své sledgehokejové sáně a vybavení, před nadcházejícím letním soustředění. Které se uskuteční od čtvrtku 15. do neděle 18.srpna.

Na hráče čeká denně dvoufázový trénink na ledě, suchá příprava v tělocvičně a regenerace.

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2013/2014

15.06.2013 09:11

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2013/2014 ZDE

Celkový kalendář Českého Sledge hokeje  na sezónu 2013/2014 ZDE

 

 

 

 

Češi opět bramboroví, Mistry světa ve sledge hokeji se stala Kanada

20.04.2013 12:31

V sobotu 20. dubna byly odehrány finálové utkání o medaile z letošního  Mistrovství světa ve sledge hokeji, které se uskutečnilo v  korejském Goyangu.

O třetí místo proti sobě nastoupily reprezentace Česka a Ruska. Již od prvních minut tohoto utkání bylo vidět, že ruský tým má nad Čechy převahu a přehrávál je ve všech herních situacích. A tak Ruský tým po výhře 3:0 si zaslouženě pověsili na krk bronzové medaile. Reprezentace Česka, tak jak v loňském roce skončila na MS opět na nepopulárním čtvrtém místě.

 Ačkoli Ruský sledge hokej vznikl teprve před čtyřmi lety a je tak nejmladším založeným týmem který hraje ve skupině A Mistrovství světa, již nyní se tento tým dá považovat za jeden z nejlepších týmu na světě. Určitě na paralympiádě, která se odehraje na jejich území v roce 2014, budou žhavými kandidáty na zisk medaile.

 

Finále MS bylo v režii obou zámořských týmu USA a Kanady. Světovými šampióny  se stal výběr  Kanady, když Američany porazili tím nejmenším možným skóre 1:0.

 

Na paralympiádu do ruského Soči z tohoto šampionátu postupuje přímo prvních 6 týmu. Týmy na 7 a 8 místě z tohoto MS, J. Korea a Švédsko, budou ještě hrát kvalifikační turnaj o zbývající dvě místa proti prvnímu a druhému týmu Mistrovství světa skupiny B a to reprezentaci Německa a Japonska.

 

Češi si na MS v Korei zahrají o bronz s Ruskem

18.04.2013 15:12

Česká sledge hokejová reprezentace nezvládla semifinálové utkání na MS v Korei a prohrála s Kanadou 5:0. V sobotu si zahrají o bronzové medaile proti Rusku, které v semifinálovém boji prohrálo s Amerikou. Zápas začíná v 8 hodin ráno našeho času. Ve finále se potkají oba zámořské týmy Kanada a USA. Toto utkání je na programu také v sobotu od 11:30 hodin našeho času.

Poslední utkání v základní skupině na MS USA - CR

16.04.2013 15:29

Čeští sledge hokejisté svůj poslední zápas v základní skupině prohráli. Nad jejich síly byl úřadující mistr z USA. Od začátku američané dávali svou hrou najevo kdo má v tomto zápase navrch a jeden útok střídal druhý. Český výběr se bránil statečně a utkání skončilo 3:0 pro zámořský tým.  

Česká reprezentace tak ve skupině A. skončila na druhém místě a v semifinále ji čeká vítěz ze skupiny B. Kanada.  Druhou semifinálovou dvojici tvoří USA a Rusko.

Semifinálové boje ve skupině o 1 až 4 místo se odehrají ve čtvrtek 18. dubna. Již ve středu 17. dubna jsou na programu semifinálové boje ve skupině o konečné 5 až 8 místo. I v těchto zápasech půjde o hodně. Týmy které skončí na pátém a šestém místě si zajistí přímý postup na Paralympiádu 2014.  

Opět všechny utkání bude možno sledovat živě. 

Dva zápasy, dvě výhry, dvě jistoty

14.04.2013 03:40

Po sobotní výhře nad Norskem 3:1 i druhý zápas na Mistrovství světa v jihokorejském Goyangu, který se odehrál dnes v nočních hodinách našeho času, Česká sledge hokejová reprezentace vyhrála. Soupeřem jim byla reprezentace Švédska, nad kterou zvítězila  1:0. Tímto vítězstvím si češi zajistili hned dva postupy.

1. postup mezi čtyři nejlepší týmy tohoto MS a tak si opět po roce zahrají o medaili.

2. Díky tomu, že již na tomto MS neskončí hůř jak čtvrtí, mají jistý přímý postup na Paralympijské hry do ruského Soči  v roce 2014.

Po dnu volna, svěřence trenéra Jiřího Břízy   čeká poslední zápas základní skupiny. český výběr poměří své síly proti úřadujícím mistrům z USA.

Utkání začíná v úterý 16. dubna v 13:30 hodin našeho času.

 

 

Zahájení MS Goyang J. Korea 2013

12.04.2013 22:15

V pátek 12.4.2013 se uskutečnilo v 18 hodin místního času slavnostní zahájení Mistrovství světa ve sledge hokeji. Konalo se v nejvyšší budově Soulu za zvuku tradičních korejských bubnů.

Záznamy: 401 - 500 ze 829
<< 3 | 4 | 5 | 6 | 7 >>