Archiv článků

Souhrn druhého dne: Moskva stále bezchybná, Zlínští budou zítra bojovat o druhé místo

02.09.2016 23:28

Po dvou hracích dnech LAPP Cupu má plný počet bodů už jen Moskva. Naopak na první bod čeká rakouský tým Carinthian Steelers. Souhra okolností dala esa do ruky domácím hráčům, kteří v případě, že zítra vyhrají své obě utkání za tři body (Oslo, Malmö), umístí se na parádní druhé příčce.

 

Výsledky, statistiky a tabulka zde: www.sledgehokejzlin.cz/lapp-cup-zlin-2016/

 

FIFH Malmo – South Tyrols Eagles 0:3 (0:1)

Branky a nahrávky: 15. Rosa, 19. Larch, 22. Depaoli (Rosa)

 

Italové byli v tomto zápase dominantním týmem a zaslouženě brali tři body.

 

 

SHK LAPP Zlín – Weserstars Bremen 0:2 (0:2)

Branky a nahrávky: 9. Wedde (Hering), 11. Hering (Rennback)

 

Více info zde: www.sledgehokejzlin.cz/news/tym-shk-lapp-zlin-poprve-na-turnaji-padl-k-vyhre-nad-nemeckym-bremenem-ho-nedohnala-ani-vyprodana-psg-arena/

 

 

Fénix Moskva – South Tyrols Eagles 3:0 (2:0)

Branky a nahrávky: 14. Panfilov (Pimenov), 15. Pimenov (Barykin), 17. Seljukin

 

Italové se v tomto utkání prezentovali opět nebojácným a bojovným výkonem. Nicméně hráči Fénixu dvěma slepenými góly na konci prvního poločasu jejich počáteční odpor zlomili. Poté ještě přidal jednu branku navrch Seljukin a Rusové si připsali další vítězství.

 

 

Carinthian Steelers – FIFH Malmo 0:2 (0:1)

Branky a nahrávky: 6. Ingvarsson (Rakos), 25. Ingvarsson (Nillson H.)

 

Zpočátku vyrovnané utkání nakonec rozhodl dvěma brankami Ingvarsson. Rakušanům na turnaji zatím není gólově přáno.

 

 

Weserstars Bremen – South Tyrols Eagles 3:4 (2:2)

Branky a nahrávky: 3. Hering, 3. Hering (Wedde), 30. Hering (Wedde) – 8. Depaoli (Rosa), 14. Winkler (Planker, Rosa), 18. Larch (Rosa), 26. Winkler (Larch)

 

South Tyrols Eagles nastoupili ke svému třetímu zápasu a v pro diváky atraktivní přestřelce nakonec Eagles získali všechny body. Weserstars nepomohl ani hattrick Heringa.

 

 

SHK LAPP Zlín – Fénix Moscow 1:4 (1:2)

Branky a nahrávky: 3.Ligda (Joppa) / 4. Lisov (Seljukin), 9. Berdnik (Lisov, Seljukin), 23. Panfilov (Berdnik, Lisov), 23. Pimenov (Lamakin)

 

Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/news/ve-druhem-hracim-dni-zlin-nebodoval-odpoledne-podlehl-i-favorizovane-moskve/

 

 

Weserstars Bremen - FIFH Malmő 2:1sn (0:0)
Branky a nahrávky: 17. Wedde (Hering, Disveld), vítězný nájezd Lundgren - 26. Eklund (Ingvarsson)

Bylo k vidění velmi vyrovnané utkání a mnoho šancí na obou stranách kluziště. Skóre otevřel Wedde a čtyři minuty před koncem základní hrací doby vyrovnal Eklund střelou z úctivé vzdálenosti. Ke smůle gólmana Weserstars se kotouč odrazil od jeho betonu a zaplul do sítě. V nájezdech předvedl několik skvělých zákroků jak Brzoska, tak Nilsson. Nicméně šťastnější byli v této loterii Němci a brali bonusový bod. 



South Tyrols Eagles - Oslo Tigers 4:0 (1:0)
 15. Planker (Winkler), 20. Depaoli (Planker), 20. Larch, 26. Torella (Winkler)

Zpočátku vyrovnané utkání rozsekli Italové dvěma slepenými brankami ve dvacáté minutě. Následně přidali ještě další dva a debakl norský debakl byl dokonán.

Ve druhém hracím dni Zlín nebodoval, odpoledne podlehl i favorizované Moskvě

02.09.2016 17:05

Vyloučení: 1:0 Využití: 0:0 V oslabení: 0:0

Branky a nahrávky: 4 – Ligda (Joppa) – 4. Lisov (Seljukin), 9. Berdnik (Lisov, Seljukin), 23. Panfilov (Berdnik, Lisov), 23. Pimenov (Lamakin).

 

ZLÍN – MOSKVA 1:4 (1:2)

 

Zlínští sledge hokejisté ve druhém dni LAPP Cupu nebodovali. Po ranní porážce 0:2 s Weserstars nestačili ani na favorizovanou Moskvu, které po bojovném výkony podlehli 1:4. Nyní je na čase odpočinout si před zítřejším závěrečným dnem, kdy LAPPáky čeká v boji o medaile norské Oslo a švédské Malmö.

 

Gólman Matoušek se musel hned v první minutě pořádně ohánět, a to když po vyloučení Pavla Juliny několikrát ohrozil domácí svatyni Panfilov.

 

První šance Zlína přišla ve čtvrté minutě a hned z ní padl gól. Martin Joppa přihrál Mariánu Ligdovi, který střelou po ledě z bezprostřední blízkosti překonal Kozlovského.

 

Po dvaceti sekundách však Rusové dokázali vyrovnat. Seljukin vyslal na zteč Dmitrije Lisova, a ten v samostatném úniku uspěl a prostřelil Matouška.

 

Ruský Fénix měl další šance, ale narážel na skvělého Matouška. V sedmé minutě z hranice levého kruhu vypálil Dmitrij Lisov, který nastřelil břevno.

 

Tlak Fénixu sílil a hosté nakonec skóre dokázali otočit. V deváté minutě vypálil Ivan Berdnik. Při pokusu o zblokování střely si ale nešťastně někdo ze zlínských beků srazil puk do vlastní brány.

 

Do druhého poločasu nastoupili lépe domácí, kteří si vytvořili několik slibných příležitostí. Udeřit však mohli Rusové. V devatenácté minutě se u pravé tyčky zjevil zcela osamocený Ivan Berdnik, ale Matoušek utěsnil všechny mezery a podržel svůj tým.

 

Ve třiadvacáté minutě zlínští zaváhali ve středním pásmu a Rusové z toho vytěžili třetí branku v Matouškově síti. Berdnik předložil kotouč Sergeji Panfilovovi, proti jehož střele byl už Matoušek bezmocný.

 

A aby toho nebylo málo, v té samé minutě se Rusové prokombinovaliaž ke střele do prázdné brány. Lamakin naservíroval kotouč Vasiliji Pimenovovi doslova na zlatém podnose a byl z toho čtvrtý gól Fénixu.

Tým SHK LAPP Zlín poprvé na turnaji padl, k výhře nad německým Brémenem ho nedohnala ani vyprodaná PSG Aréna

02.09.2016 13:34

Branky a nahrávky: 8. Wedde (Hering),10. Hering (Rennhack)
Vyloučení: 1:3, využití: 0:1, v oslabení: 0:0.

Nejlepší hráči: Stanislav Molek (ZLN), Rasmus Lundgren (WES)


ZLÍN – BREMEN 0:2 (0:2)

 

Ve svém třetím představení na turnaji zlínští sledge hokejisté nestačili na německý tým Weserstars Bremen 0:2. První porážka na LAPP Cupu mrzí o to víc, že zápas sledovala zcela zaplněná PSG Aréna. "V závěru jsme tak moc chtěli, až to nešlo," mrzelo po duelu kouče Tomáše Sedláčka.

 

Utkání začalo ve velmi rychlém a bojovném tempu. Do úvodních šancí se tlačili domácí, ale Brzoska v bráně Weserstars úvodní šance eliminoval.

 

Na první větší šanci se čekalo až do páté minuty, kdy kombinoval Pavel Kubeš s Martinem Joppou. Druhý jmenovaný však z hranice pravého kruhu trefil jen německého muže v masce.


 

 V sedmé minutě byl vyloučen Marián Ligda a Weserstars hned z úvodu přesilové hry zahrozili, a to, když se do šance dostal Bernhard Hering. Molek se však vyznamenal a perfektním zákrokem kotouč vytěsnil.

 

Hosté však početní výhodu přece jen využili. Po přihrávce od Heringa si vzal kotouč Jorg Wedde a nechytatelnou střelou překonal Molka.


 

Domácí měli poté šanci na snížení, avšak Marián Ligda si se samostatným únikem neporadil zrovna ideálně a nakonec se nedostal ani ke střele.


 

Opět platilo známé rčení, které platí snad ve všech sportovních odvětvích. Nedáš, dostaneš. V desáté minutě poslal Rennhack kotouč Bernhardu Heringovi, který dodal svému týmu klid. „To byla velká chyba. Nechali jsme si dát dva góly hned v úvodu a poté byl soupeř klidný. Inkasovali jsme po našich chybách, kdy jsme si špatně hlídali střední pásmo. Sice jsme se o tom před zápasem bavili, ale stejně se to stalo,“ řekl kouč Tomáše Sedláček.

 

Ve třetí minutě se před brankovištěm ocitl Palát, ale z bezprostřední blízkosti neprotlačil kotouč přes ležícího brankáře Weserstars. Německý tým si tak z první půle odnesl náskok o dvě branky.

 

Ve druhém poločase zaplněná aréna sledovala dobývání hráze Brémů. „Naši hráči odehráli maximum, snažili se. Ve druhé půli už jsme ale neměli klid na hokejkách. Kluci kazili šance, které normálně končí gólem,“ pověděl Sedláček.

 

Měl pravdu, LAPPáci kazili i ty největší šance, a ačkoli tedy ve druhé půli ostřelovali Brzosku ze všech stran, stovky diváků si gól zařvat nemohlo.

 

Souhrn prvního dne: Plný počet bodů má Moskva, Zlín a Bremen

01.09.2016 21:14

Po prvním dnu LAPP Cupu jsou zatím stoprocentí tři týmy, Moskva Zlín a Bremen. Tři zápasy dnes sehrálo Oslo a Carithian, první jmenovaní mají čtyři body, druzí nula. Pátí jsou s dvěma body hráči Malmö, šestí právě hráči z Rakouska.

 

Oslo Tigers – Weserstars Bremen – 0:2 (0:1)
Branky a nahrávky: 15. Hering (Lundgren), 28. Disveld (Jaster)

 

Do zahajovacího utkání lépe vstoupili sledge hokejisté Weserstars. Po přihrávce Lungrena se dokázal deset vteřin před koncem prvního poločasu prosadit Hering. 
V polovině druhé půle mohl vyrovnat Martin Hamre, který puk tečoval helmou. I po této povedené hlavičce se však stav neměnil.


Oslo se dostalo do závěrečného tlaku, ve kterém měl obrovskou šanci Martin Hamre a po něm také Audun Bakke. Ani jeden však Klause Brzosku v bráně Weserstars nepřekonal, a tak udeřily Brémy. Disveld Bas si najel podél pravého mantinelu a poté rozvlnil síťku. 

 

SHK LAPP Zlín – Carinthian Steelers – 5:0 (3:0)

Branky a nahrávky:  4. Kubeš (Joppa), 12. Kubeš (Palát), 15. Kubeš (Palát), 30. Joppa (Ligda), 30. D. Hábl (Joppa)

 

Zlínský celek měl od začátku značně navrch a svého soupeře jasně přehrával. Sympatickým výkonem se blýskla dvojice Palát – Kubeš, z níž druhý jmenovaný zaznamenal hattrick. 
Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/news/zlin-si-na-uvod-lapp-cupu-pripsal-jednoznacnou-vyhru-nad-rakouskym-tymem-carinthians-steelers/

 

 

Fénix Moskva – South Tyrols Eagles – 5:1 (2:0)

Branky a nahrávky: 5. Panfilov (Lysov, Seljukin), 8. Lisov (Panfilov),19. Lysov (Panfilov), 27. Panfilov (Lisov, Berdnik), 30. Lisov (Panfilov, Berdnik) - 22. Planker (Winkler).

 

Italové do tohoto utkání vstoupili velmi bojovně a po celý zápas se prezentovali sympatickým výkonem. Kvalita však byla na straně Rusů, kteří svému soupeři nadělili „bůra“.

 

 

FIFH Malmő – Oslo Tigers – 4:3sn

Branky a nahrávky: 8. Ingvarsson (Rakos), 24. Eklund (Rakos), 28. Lindstrőm (Eklund), vítězný nájezd Ingvarsson (MAL) - 1. Pedersen (Oeiseth), 16. Bakke (Pedersen), 27. Bakke (Pedersen).

 

Severské derby začalo pěkně zostra, a to když se už zkraje první minuty dokázal prosadit Pedersen. Švédský celek poté působil poněkud zaskočeně, ale podařilo se mu dostat zpět do hry díky Niklasi Ingvarssonovi, který v osmé minutě vyrovnal stav utkání. V jedenácté minutě mohl Ingvarsson přidat další branku, ale Hamar Kjell se zaskvěl perfektním zákrokem lapačkou.


Do druhého poločasu vstoupil lépe norský celek a již po první minutě náramně vymetl šibenici Audun Bakke a poslal svůj tým do vedení. Vyrovnání se Malmő dočkalo ve 24. minutě, když Mikael Eklund dokázal protlačit kotouč o sítě, a vyrovnal tak na 2:2. Oslo se však tři minuty před koncem opět dokázalo dostat do hry zásluhou Bakkeho, který z mezikruží dokázal rozvlnit síťku. O minutu později však Švédové dokázali srovnat znovu, postaral se o to Lindstrőm, kterému nahrával Eklund.
V nájezdech byl jediným úspěšným střelcem Niklas Ingvarsson.

 

 

Weserstars Bremen - Carinthian Steelers 5:0 (2:0)
Branky a nahrávky: 6. Rennhack (Disveld), 6. Lundgren (bez asistence), 19. Hering (Jaster), 23. Hering (bez asistence), 28. Disveld (Hering)

 

V německo-rakouském duelu měli zpočátku územní převahu sledge hokejisté Weserstars, kteří svého soupeře předčili ve všech ohledech a zaslouženě zvítězili o pět branek.

 

SHK LAPP Zlín – South Tyrols Eagles – 3:1 (2:1)

Branky a nahrávky: 8. Z.Hábl, 10. Kubeš (Joppa), 30. Z.Hábl - 9. Rosa.

 

Mezi třemi tyčemi se na rozdíl od předchozího duelu objevil Jan Matoušek. Utkání se hrálo ve vysokém tempu a nasazení obou celků bylo maximální. Skóre otevřel nahozením odčervené čáry Zdeněk Hábl. Poté se však Italům povedlo vyrovnat, nicméně brankou Kubeše a druhým gólem Zdeňka Hábla si sledge hokejisté z města obuvi zajistili další tři body.


Více zde: https://www.sledgehokejzlin.cz/news/prvni-den-bez-ztraty-bodu-lapp-porazil-italsky-celek-south-tyrols-eagles-i-diky-golu-od-cervene-cary/

 

 

Fénix Moskva – FIFH Malmő – 6:0 (4:0)

Branky a nahrávky: 5. Panfilov (Lisov), 8. Panfilov (Lisov), 10. Pimenov (Panfilov), 11. Lisov (Berdnik), 21. Lamakin (Lysov), 23. Molokoedov (Panfilov, Lisov)

 

Toto utkání bylo zcela v režii ruského Fénixu, jehož hráči na ledě značně dominovali.

 

 

Oslo Tigers – Carinthian Steelers 9:1 – (3:0)

Branky a nahrávky: 3. Oiseth (Pedersen), 5. Bakke (Hamre), 6. Pedersen (Bakke, Auran), 12. Oiseth (Pedersen), 18. Bakke (Pedersen, Groesfjeld ), 25.Pedersen, 26. Avdal (Pedersen), 29. Bakke (Toerring) – 20. Klíma (Fojtík)

 

V utkání zcela opanovali norští tygři, kteří měli již od začátku navrch. Svou gólovou znělku si poprvé na turnaji poslechli Rakušané, jejichž první gól v jejich třetím zápase vstřelil Klíma.

 

Tabulka zde: www.sledgehokejzlin.cz/lapp-cup-zlin-2016/

První den bez ztráty bodu! LAPP porazil italský celek South Tyrols Eagles i díky gólu od červené čáry

01.09.2016 17:33

Sledge hokejisté Zlína mají dva úvodní duely LAPP Cupu za sebou. Spát se jim bude klidně, obě utkání totiž zvládli a mají tak za první den plný počet bodů - šest. Po Carintianh Steelers (5:0) porazili svěřenci Tomáše Sedláčka také italský tým South Tyrols Eagles, a to 3:1. Zítra hrají zlínští první zápas v 9:25 hodin s německým týmem Weserstars Bremen.

 

Branky a nahrávky: 8. Z.Hábl, 10. Kubeš (Joppa), 30. Z.Hábl - 9. Rosa. Vyloučení: 3:2, využití: 0:0, v oslabení: 1:0. Nejlepší hráči: Rupert Kanestrin (STE), Martin Joppa (ZLN).

 

Na rozdíl od prvního zápasu se mezi třemi tyčemi objevil Jan Matoušek. Začátek zápasu byl aktivní a druhé přerušení přišlo až v osmé minutě, když střelu z půlky hřiště dostal do sítě Zdeněk Hábl. Nutno ale podotknout, že pokus to byl dobře umístěný.

 

Z vedení se však domácí dlouho neradovali. O minutu později se totiž do samostatného úniku dostal Gianluigi Rosa, který svou povedenou střelou nedal Matouškovi šanci. V desáté minutě to však byli opět domácí, kdo udeřil. Před bránou se zjevil osamocený Pavel Kubeš, kterého našel Martin Joppa. O minutu později se dokázal před Matouška prokličkovat Nils Larch, ale brankář domácího celku svůj tým podržel.

 

V závěru první půle nahazoval Zdeněk Hábl kotouč na bránu. Kus černé gumy se poté odrazil k Mariánu Ligdovi, který číhal před brankou, brankáře Kanestrina však ani on překonat nedokázal.

 

Druhý poločas byl spíše bránění ze strany LAPPu. Italové značně přidali, ale zlínští zdatně odolávali. A to i se štěstím, po závaru v brankovišti Matoušek zastavil puk doslova na brankové čáře.

 

Když v závěrečné minutě putoval na trestnou lavici Pavel Julina, šance Eagles k vyrovnání se zvyšovali, avšak nikoli o odvolání brankáře. Domácí ale z ojedinělé šance, a to i v oslabení, dokázali pár sekund před závěrečnou sirénou zvýšit na 3:1. Pod víko zavěsil od modré čáry podruhé v duelu Zdeněk Hábl.

Zlín si na úvod LAPP Cupu připsal jednoznačnou výhru nad rakouským týmem Carinthian Steelers

01.09.2016 12:46

Zlínští sledge hokejisté ve svém úvodním utkání na LAPP Cupu porazili rakouský tým Carinthian Steelers jednoznačně 5:0. Domácím dělal velké potíže gólman Ossimitz, jenž chytal parádně. Hattrick vstřelil za Zlín Pavel Kubeš, který jinak ligu hraje za Pardubice. Další utkání hrají Lappáci od 16:05 proti italskému týmu South Tyrols Eagles.

 

Branky a nahrávky: 4. Kubeš (Joppa), 12. Kubeš (Palát), 15. Kubeš (Palát), 30. Joppa (Ligda), 30. D. Hábl (Joppa). Vyloučení: 0:3, využití: 1:0, v oslabení: 0:0, nejlepší hráči: Michael Ossimitz (CAS), David Palát (ZLN).

 

Utkání začalo od domácích aktivně. První větší šanci měl ve třetí minutě Pavel Julina, ale jeho povedenou střelu Ossimmitz zneškodnil. Obrovskou šanci si poté vypracoval Palát a následně dorážející Kubeš, který však trefil jen boční síťku. Domácí však stále pokračovali v tlaku a Pavel Kubeš se přece jen dočkal a po přihrávce Martina Joppy otevřel skóre tohoto utkání. 

 

Aktivní Kubeš poté zakončoval přečíslení tří proti dvěma, ale brankář Carinthians předvedl perfektní zákrok. Tlak domácích pokračoval, ba dokonce i sílil a málem přišel další úder. Před Ossimitzem se v sedmé minutě zjevil Marian Ligda, ale lapačka rakouského gólmana byla na svém místě.

 

Tři minuty před koncem první půle si domácí vytvořili několik slibných šancí. Po šanci Paláta puk projel brankovištěm, ale z další šance už domácí gól vytěžili. A byl to opět Pavel Kubeš, jenž po přihrávce právě Paláta zvyšoval na 2:0.

 

V režii těchto dvou borců byla i třetí trefa. Palát zpoza brány našel Pavla Kubeše, který už si věděl rady a zaznamenal tak hattrick.

 

Ve druhém poločase tlak domácích přece jen trochu opadl. Přesto však dokázali mnohokrát nebezpečně zahrozit. Ve 21. minutě si před brankáře najel Martin Joppa, jehož zblokovanou střelu se do sítě pokoušel vrátit Kubeš, ale Ossimmitz jeho projektil zneškodnil lapačkou. 

 

Ve 25. minutě chyboval Schiller a nabídl kotouč Palátovi, který se společně s Kubešem pokoušeli protlačit puk až za Ossmitze, bohužel však neúspěšně. V té samé minutě dostal přihrávku mezi kruhy Marian Ligda, ale jeho střela orazítkovala jen tyč. Následná dorážka Hábla byla rovněž neúspěšná. 

 

Čtvrtou branku poté přidal v poslední minutě Martin Joppa, který se po pasu od Ligdy drze natlačil před brankáře Carinthians a dostal kotouč až za brankovou čáru. Pátou a zároveň poslední branku poté přidal David Hábl a udělal závěrečnou tečku za tímto zápasem.

 

CZ: Můžete si zakoupit suvenýry z turnaje!

31.08.2016 22:25
Organizátoři turnaje LAPP Cup dávají možnost k zakoupení suvenýrů z turnaje. Zakoupit si můžete věci buď na přímo na PSG Aréně během celého dne, nebo piště na mejl jakub.kudlac(a)sledgehokejzlin.cz, kde si dohodnete místo předání, popř. dodávku.
 
 
Černé triko s logem LAPP Cupu na hrudi a nápisem "Sledge hockey LAPP CUP ZLÍN 2016 Tournament" - 200,-
 
Bílý náramek s nápisem "LAPP Cup Zlín 2016" - 30,-
 
Samolepka s logem turnaje - 10,-
 
 

EN: You can purchase tournament souvenirs!

31.08.2016 22:24

LAPP Cup Tournament organizers offer a possibility to purchase some souvenirs from the tournament. You can purchase the souvenirs in place inside the PSG Arena during the whole day or you can e-mail to: jakub.kudlac(a)sledgehokejzlin.cz where you can settle a place and time of delivery.

 

We offer:

A black T-Shirt with the LAPP Cup logo on the chest, labeled: "Sledge Hockey LAPP CUP ZLÍN 2016 Tournament" - CZK 200

A white wristband  labeled: "LAPP CUP ZLÍN 2016" - CZK 30

 

A sticker with the Tournament logo - CZK 10

 

CZ: Všechny zápasy LAPP Cupu budou vysílány živě na TVcom

30.08.2016 20:57

I letošní ročník LAPP Cupu budou všechny zápasy živě vysílány na tvcom.cz do celého světa. Na webu tvcom.cz začne vysílání daného zápasu již pět minut před úvodním buly. K dispozici bude po utkání i záznam daného duelu. Nově bude přenos běžet také na hlavní webu www. sledgehokejzlin.cz, kde pži zapnutí stránky naběhne aktuální přenos.

 

Textové informace o zápasech a jejich výsledcích naleznete na facebooku zde: www.facebook.com/Sledge-hockey-club-LAPP-Zl%C3%ADn-180789641950963/?fref=ts

EN: All LAPP Cup games will be broadcast live on TVCom

30.08.2016 20:54
All LAPP Cup games will be streamed live and worldwide on tvcom.cz this year. A live stream starts 5 minutes before the first face-off of the particular game. A recorded playback of a game match will be available after the particular game ends, as well. The live stream will also be newly available on the tournament's main webpage sledgehockejzlin.cz, where a current game is streamed after the main webpage has been accessed.
 
 
Text information about the games and results are to be found on Facebook here: www.facebook.com/Sledge-hockey-club-LAPP-Zl%C3%ADn-180789641950963/?fref=ts

CZ: Mediálním partnerem LAPP Cupu 2016 se stává facebooková stránka Hokej je kus našeho života

28.08.2016 22:20

Mediálním partnerem 6. ročníku mezinárodního sledge hokejového turnaje LAPP Cup 2016 se stává facebooková stránka Hokej je kus našeho života. Na stránce, která má více než 17 tisíc označení „To se mi líbí,“ naleznete před každým dnem informace, co nás onen den čeká a po každém hracím dni souhrn. Případně i nějaké bonusy během dne. „Jsme velmi rádi, že se nám podařilo navázat spolupráci a propagaci turnaje na tak silné stránce, kterou Hokej je kus našeho života určitě je,“ pověděl za marketingově-mediální oddělení Jakub Kudláč s dodatkem, že facebookem se informace o sledge hokeji bohužel moc nešíří. „Přitom nejvíce lidí se dozvídá o nejrůznějších novinkách na něm,“ vysvětlil Kudláč.

 

Odkaz na stránky Hokej je kus našeho života naleznete zde! www.facebook.com/kusnasehozivota/?fref=ts

EN: A Facebook page Hokej je kus našeho života has become a media partner of the LAPP Cup 2016

28.08.2016 22:19

A Facebook page Hokej je kus našeho života (Hockey is a part of our lives) has become a media partner the 6th annual International Sledge Hockey Tournament. This page has already received over 17,000 likes. On this page you can find information about every particular event in the incoming day as well as a summary after every tournament's day. Some bonuses during a particular day are not excluded, either. "We are wery glad to have agreed upon a cooperation and promotion on a webpage as significant as the Hokej je kus našeho života," says the LAPP Cup Marketing Dept. spokesman Jakub Kudláč. He added however that information about sledge hokey in particular does not share much in general throughout the Facebook. "And yet, most people get the various news on Facebook respectively," explains Kudláč.



The link to the Hokej je kus našeho života webpage is here! www.facebook.com/kusnasehozivota/?fref=ts

CZ: Ruská Perspektiva na turnaji kvůli dopingu startovat nebude, mění se systém turnaje

24.08.2016 16:55

Nepříjemné starosti v posledních dnech musí řešit ředitelství LAPP Cupu. Celý ruský paralympijský tým byl včera kompletně vyloučen z akcí v kalendáři IPC, mezi něž se mimo Paralympiády a Mistrovství světa řadí také zlínský sledge hokejový turnaj. Důvodem je státem řízený doping. Tým Perspektiva Russia, jenž je juniorkou ruské reprezentace, tedy začátkem září do Baťova města nepřijede.

 

Už když přišly první náznaky, že by mohlo být Rusko diskvalifikované, oslovili jsme některé týmy, které se nám hlásily na turnaj a pro málo startovních pozic jsme je nemohli přijmout. Bohužel pro tyto celky už bylo pozdě a nemohly tak nahradit Perspektivu, pro kterou dnešním dnem předčasně turnaj skončil,“ řekl ředitel LAPP Cupu Petr Julina.

 

Na turnaji tak bude startovat pouze sedm celků, přičemž systém turnaje bude tvz. „každý s každým.“ Hrací doba všech zápasů bude 2 x 15 minut.

 

Seznam účastníků:

 

Oslo Tigers (Norsko)
Weserstars Bremer (Německo)
Carinthian Steelers (Rakousko)
FIFH Malmö (Švédsko)
Fenix Moscow (Rusko)
South Tyrols Eagles (Itálie)
SHK LAPP Zlín (Česko)

 

EN: Russian Perspektiva not to take place on the tournament due to doping, the tournament system altered

24.08.2016 16:49

The LAPP Cup directory is to solve an uncomfortable matter these days. The Russian Paralympics Committee has been completely expelled from events scheduled by the IPC. Except the Olympics, those events involve also the sledge hockey tournament in Zlín. The reason for their expelling is the state-controlled doping.  Therefore, Russian junior representatives from the team Perspektiva Russia will not come to Zlín in September.

 

“As soon as there were the first signs of the Russian team about going to be disqualified, we addressed some of those teams that we previously could not accept to the tournament due to insufficient free positions in the tournament’s roster. Unfortunately, it was too late for those teams and they could not replace the Perspektiva team, for which the tournament has prematurely ended as of today,”says the LAPP Cup’s CEO Petr Julina.

 

Thus, only seven teams shall start on the tournament whereas the tournament system will be the so called “each against everyone”. The playing match time of all the games will be 2 x 15 minutes.


List of contestants:


Oslo Tigers (Norway)
Weserstars Bremer (Germany)
Carinthian Steelers (Austria)
FIFH Malmö (Sweden)
Fenix Moscow (Russia)
South Tyrols Eagles (Italy)
SHK LAPP Zlín (Czechia)

 

Mistři na ledě! Před LAPP Cupem budou ladit formu týmovým soustředěním

11.08.2016 17:04

Dvojnásobní úřadující šampióni sledge hokejové ligy ve středu 10. srpna vyjeli na ledovou plochu. Trenér Sedláček přivítal celkem deset tváří, dva gólmany a sedm hráčů do pole.

 

Gólmanskou dvojici bude stejně jako loni obstarávat Stanislav Molek s Janem Matoušek, dále se na prvním tréninku představili: Marián Ligda, David Palát, Daniel Slováček, David a Zdeněk Háblovi, Petr Stodůlka a Pavel Julina.

 

Dále v sezóně počítáme s momentálně zraněným Zdeňkem Šafránkem. Martin Joppa a Peter Štít by se k nám měli vrátit z ročního angažmá v Dolném Kubíně. Na zkoušku také přijdou další dva hráči,“ pověděl vedoucí mužstva Petr Julina s tím, že tým opustil pouze Erik Fojtík. „Rozhodl se jít do Studénky, bránit mu samozřejmě nebudeme,“ okomentoval situaci Julina.

 

Před mezinárodním klubovým turnajem LAPP Cup, jenž se bude pořádat ve Zlíně první tři zářijové dny, budou svěřenci Tomáše Sedláčka ladit formu na týmovém soustředění. „Od čtvrtka 18. srpna do neděle 21. srpna budeme absolvovat každý den dvakrát tréninky na ledě promíchané s fyzickým cvičením ve fitness centru Vita Sana,“ řekl Julina.

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2016/2017 upraveno 09.12.2016

21.06.2016 18:39

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2016/2017 ZDE (pdf). upraveno 09.12.2016

Celkové rozlosování  základní části ČSHL 2016/2017 ZDE (pdf).

Celkové rozlosování Play-off/out 2016/2017   ZDE   (pdf). upraveno 09.12.2016

Celkový kalendář Českého Sledge hokej 2016/2017  ZDE (pdf) upraveno 09.12.2016

 

 

 

 

Liga se vrací ke starému formátu! Hrát ji bude osm týmů, ruší se Superfinále. Japonsko zase uspořádá divizní Mistrovství

17.06.2016 11:39

 

Roční experiment je u konce. Na valné hromadě České sledge hokejové asociace (ČSHA) se odhlasovala staronová pravidla, kterými se bude v příští sezóně liga řídit. Reprezentace zase nepřijde o Mistrovství světa, tento turnaj I. B divize se uskuteční v Japonsku.

 

Česká sledge hokejová liga bude opět jen česká. Červenou pro start v příštím ročníku dostaly zahraniční týmy z Dolného Kubína a Vídně, vinou čeho se v loňském ročníku uspořádalo místo klasického play off pouze Superfinále. Zlínu to však nijak extra nevadilo, titul slavil i tak.

 

Nyní se tedy vrací varianta osmi českých celků s klasickým play off, kdy se bude hrát semifinále a finále na dvě vítězná utkání. Mistr ligy by měl být znám krátce po polovině března. Nevynechá se ani play out, kde se bude hrát skupina o 5. – 8. místo.

 

Sezóna by měla začít koncem září, SHK LAPP Zlín ale k zápasům vyjede již na začátku devátého měsíce. Jak již je zvykem, bude pořádat prestižní LAPP Cup.

 

Liga se zhruba na měsíc zastaví na přelomu listopadu a prosince. Toho data se v Japonsku uskuteční již zmiňované divizní Mistrovství světa, které by mělo být na programu od 27. listopadu do 5. prosince.

 

Tým SHK LAPP Zlín se stal nejúspěšnějším kolektivem za rok 2015 ve Zlínském kraji! Nechal za sebou i fotbalisty

22.04.2016 00:02

Čtvrteční večer patřil v otrokovické Besedě slavnostní akci, kdy byli ocenění nejlepší sportovci a sportovní týmy Zlínského kraje za uplynulý rok 2015. Tým SHK LAPP Zlín, jenž v roce 2015 stejně jako letos v březnu vybojoval titul České sledge hokejové ligy, byl po právu oceněn jako nejúspěšnější sportovní kolektiv Zlínského Kraje. Nechal za sebou i fotbalisty FC Fastav Zlín, kteří vybojovali postup do nejvyšší ligy, či zlínské volejbalisty. Pro zlínské sledge hokejisty je to už druhé ocenění, to první dostali jakožto nejúspěšnější zdravotně postižený kolektiv města Zlína.

 

Složení týmu SHK LAPP Zlín v mistrovské sezóně 2014/2015:

Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek

Hráči v poli: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Petr Štít, Erik Fojtík, David Palát, Petr Stodůlka, Zdeněk Šafránek, Marian Ligda, Martin Joppa, Petr Kudrna, Kamil Šnajdar, David Hábl, Daniel Slováček

Trenér: Tomáš Sedláček

Kustod: Jaroslav Mikulka

Vedoucí mužstva: Petr Julina a Barbora Štáblová

 

foto od autora: Jaroslava Kvapila

GER-CZE 1:2

10.04.2016 19:40

Díky této výhře bereme bramborovou medaili na turnaji. Kdo se díval na utkání, udělá si obrázek o našem vítězství sám....Soupeř promarnil několik příležitostí nájezdů na samotného Vápenku. Hlavně díky jemu jsme dnes vyhráli. Za náš tým se trefili Hábl a Geier.

Zdroj: https://www.facebook.com/Czech-sled-lions-482216851925852/?fref=ts

NOR-CZE 4:1

09.04.2016 19:18

První bezbranková třetina byla vyrovnaná, rozhodovalo se až v druhé částí. V ní jsme nejdříve neproměnili dvouminutovou přesilovku pět na tři, a pak přišli o zkušeného Hábla, který společně s hráčem Norska byli vyloučeni do konce utkání. Norové pak při své výhodě pět na tři trestali a navýšili skóre.
Zítra nás čeká poslední zápas v turnaji proti Německu.

Zdroj: https://www.facebook.com/Czech-sled-lions-482216851925852/?fref=ts

SWE-CZE 0:1

08.04.2016 05:33

Konečně jsme dali na turnaji gól a hned vítězný. Bylo to z naší strany ubojované, vázla nám kombinační hra v pásmu soupeře a klid při zakončení. Jediný gól utkání po přihrávce Bergra vstřelil Krupička, který byl za český tým vyhlášen hráčem zápasu. Výborně nás podržel brankář Vápenka.
Zítra je na programu v turnaji volný den, čeká nás trénink a příprava na sobotní důležité utkání proti Norsku od 12 hodin...

Zdroj : https://www.facebook.com/Czech-sled-lions-482216851925852/?fref=ts

ITA-CZE 4:0 (1:0, 1:0, 2:0)

07.04.2016 05:47

Druhý zápas v turnaji je pro nás zklamáním. Soupeř byl svým výkonem lepší a aktivnějším pohybem v našem obraném pásmu si vynutil množství taktických chyb na naší straně. Byla znát lepší kondiční připravenost Italů, kteří zaslouženě vyhráli. Poměr střel na branku 20:12 pro Italy. Nejlepším hráčem utkání v českém týmu vyhlášen Pavel Kubeš.
Zítra nás čeká domácí Švédsko od 18 hodin, tak uděláme vše proto, abychom vstřelili první gól v turnaji....

zdroj: https://www.facebook.com/Czech-sled-lions-482216851925852/?fref=ts

RUS-CZE 5:0 (1:0, 1:0, 3:0)

06.04.2016 07:53

Soupeř nás předčil svým pohybem, přesto se nám dařilo dvě třetiny odolávat tlaku Rusů. Mrzí nás neproměněné dvě gólové šance. Ve třetí třetině nám docházeli síly, množily se taktické chyby v našem pásmu a tým Ruska trestal. Za náš tým nejlepším hráčem vyhlášen brankář Vápenka.
Zítra od 12 hodin nás čeká Itálie...

zdroj: https://www.facebook.com/Czech-sled-lions-482216851925852/?fref=ts

Zlínští sledge hokejisté se stali nejúspěšnějším zdravotně postiženým kolektivem ve Zlíně v roce 2015

22.03.2016 23:25

Úterní večer patřil ve zlínském Kongresovém centru slavnostní akci, kdy byli ocenění nejlepší sportovci a sportovní týmy města Zlína za uplynulý rok 2015. Tým SHK LAPP Zlín, jenž v roce 2015 stejně jako minulý týden vybojoval titul České sledge hokejové ligy, byl po právu oceněn jako nejlepší nejúspěšnější zdravotně postižený kolektiv ve Zlíně v uplynulém roce.

 

Složení týmu SHK LAPP Zlín v mistrovské sezóně 2014/2015:

Brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek

Hráči v poli: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Petr Štít, Erik Fojtík, David Palát, Petr Stodůlka, Zdeněk Šafránek, Marian Ligda, Martin Joppa, Petr Kudrna, Kamil Šnajdar, David Hábl, Daniel Slováček

Trenér: Tomáš Sedláček

Kustod: Jaroslav Mikulka

Vedoucí mužstva: Petr Julina a Barbora Štáblová

Ocenění za sezónu 2015/2016

21.03.2016 16:15

Po dohrání Superfinále byly uděleny ceny za celou sezónu. Ceny předával člen asociace sledge hokeje Zdeněk Klíma, primátor Města Zlína MUDr. Miroslav Adámek a generální ředitel generálního partnera týmu SHK LAPP Zlín, společnosti LAPP KABEL, Ing. René Sedlák.

 

Vítěz ČSHL 2015/2016: Zlín

 

Vítěz základní části: Zlín


Cena fair play: Zlín (40 trestných minut)

 

All stars tým ČSHL 2015/2016: Jan Matoušek (Zlín) – Pavel Kubeš (Pardubice), Zdeněk Hábl (Zlín) – Michal Geier (Karlovy Vary), Martin Joppa (Dolný Kubín), Bendhard Hering (Pardubice)
 

Nejlepší hráči bez postižení: Jan Zapletal (Sparta), Pavel Julina (Zlín), Jiří Forgo (Karlovy Vary)
 

Nejproduktivnější hráč: Zdeněk Hábl, Zlín (16 zápasů, 59 bodů, 19 + 40)

 

Nejlepší střelec: Martin Joppa, Dolný Kubín (38 gólů)
 

Objev roku: Pavel Doležal (Pardubice)

 

ZLÍN OBHÁJIL TITUL, VE FINÁLE OTOČIL DUEL S VARY A VYHRÁL 2:1

20.03.2016 12:48

Parádní atmosféra, krásný zápas. Superfinále ročníku 2015/2016 nakonec dokázali vyhrát domácí sledgehokejisté Zlína, kteří tak podruhé za sebou a potřetí v historii dokázali získat titul Mistra České sledgehokejové ligy! Zápas s Karlovými Vary otočili a vyhráli 2:1, přičemž ve druhé třetině se v rozmezí 36 sekund prosadil Šafránek s Palátem.

 

Zlín – Karlovy Vary 2:1 (0:1, 2:0, 0:0)

 

Do zápasu vstupovali jako favorité domácí, byli to však hosté, kdo měl mírně navrch. Oba celky vstoupily do zápasu opatrně a velké šance tak k vidění nebyly. První větší možnost měli v 6. minutě Zlínští, ležícího Macha ale překonat nedokázali. Na druhé straně pálil ostrými Forgo, lapačka Matouška však byla připravena. Stejně to vypadalo i pří nebezpeční střele Geiera. 

 

Největší šanci doposudního průběhu měli Žraloci poté, co zaváhala obrana LAPPu při rozehrávce. Berger při momentálním přečíslení zvolil střelu z kruhu, nejlepší brankář ligy Matoušek byl ale znovu úspěšný. Když v čase 14:13 odjel na trestnou lavici Zdeněk Hábl, zcela jistě si nepřál, aby se do hry vrátil již po třech vteřinách! Ihned po buly vypálil Michal Geier a ačkoli si na jeho pokus Matoušek sáhl, inkasování již nezabránil. Zlínští mohli bleskově vyrovnat, ale jejich nebezpečné ostřelování Machovy branky zastavila siréna.

 

O přestávce si domácí zcela jistě něco řekli a zásadně změnili hru. Soupeře v prostřední části jasně přehráli a po zásluze zápas otočili. Palát ještě svou střelou zblízka neuspěl, špatné střídání hostů a následnou přesilovku také LAPP nepotrestal. Srovnat mohl Stodůlka, jehož střela propadla Machovi, ale prošla těsně kolem tyčky.

 

25. minuta hry a přišel nejzásadnější okamžik letošní sezóny.  Nejprve při přesilovce zmatek v brankovišti proměnil v gól Zdeněk Šafránek, za 36 sekund vstřelil vítězný gól střelou ihned po buly David Palát.

 

Žraloci potřebovali vyrovnat, proti dobře organizované hře ševců to ale bylo těžké. Ve třetí periodě vystřelili stejně jako v té druhé jenom dvakrát. Když měli domácí ve 37. minutě přesilovku, mohla být z toho málem pohroma. Do samostatného úniku se dostal Geier, Zdeněk Hábl ale předvedl svou rychlost a znemožnil soupeři dobře zakončit.

 

I závěr utkání stál za to. Karlovarští při závěrečné power-play dřeli, ale domácí nechybovali. 17 sekund před koncem zápasu to vřelo ještě víc. Erik Fojtík jel sám na prázdnou branku, a to poblíž střídačky Západočechů, kde někdo z hostí zasáhl do hry a hra tak byla přerušena. Domácí zřejmě měli nárok na technický gól, ten jim ale sudí nepřiznali. I tak ale LAPP závěr zvládl a mohl slavit.

 

Tým SHK LAPP Zlín chce ještě závěrem poděkovat fanouškům, kteří na utkání dorazili, primátorovi Města Zlína MUDr. Miroslavu Adámkovi za lékařský dozor a všem sponzorům za podporu. Jmenovitě pak generálnímu řediteli společnosti LAPP KABEL panu Ing. Renému Sedlákovi.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šafránek, D. Hábl, Slováček

 

Sestava Karlových Varů: Mach – Hrbek, Nejedlý, Wágner, M. Geier, Forgo, Berger, Karafiát, Kovářík, Haas, Schneider, Janko

 

Vyloučení: 1:3 Využití: 1:1 V oslabení: Bez Střely na branku: 18:13 (5:9, 8:2, 5:2) Vyhraná vhazování: 32:19

 

Góly a asistence: 25. Šafránek (Z.Hábl, Fojtík), 26. Palát (Fojtík) – 15. Geier (Wágner)

 

Nejlepší hráči utkání: Jan Matoušek (Zlín), 12 zásahů, 1 inkasovaný gól, úspěšnost zásahů 92,3% – Michal Geier (Karlovy Vary), 1+0

 

Onlajny přenos včetěn gifů z velkých šancí a gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-20/id/172193

 

Komentovaný přenos na tvcom.cz zdeostatni.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/131315--SHK-LAPP-ZLIN-vs-SKV-SHARKS-KVARY-SUPERFINALE-Sledge-hokejova-liga-2015-2016.htm

 

Fotogalerie zdewww.facebook.com/media/set/?set=a.1271030749593508.1073741856.180789641950963&type=3

 

Upozornění pro návštěvníky Superfinále! Doprava bude zkomplikována

17.03.2016 01:12

Vinou nedělního večerního čtvrtfinálového utkání Česká pojišťovna play off mezi PSG Zlín a HC Sparta Praha bude již od brzkých ranních hodin uzavřen příjezd k PSG aréně pro vozidla. Pěší a vozidla s kartičkou invalidy budou puštěna až na parkoviště k aréně. Pro ostatní motorizované návštěvníky doporučujeme parkoviště pod nebo nad točnou MHD Sportovní hala.

 

Dále žádáme zástupce médií či ostatní návštěvníky, kteří budou z nutného důvodu potřebovat příjezd až k PSG aréně, aby kontaktovali následující osoby:
Petr Julina, vedoucí týmu: 603 904 063
Jakub Kudláč, mediální zástupce: 731 009 297

 

Věříme, že ani tato skutečnost Vás neodradí od návštěvy!

 

Kouč Tomáš Sedláček před Superfinále slibuje: Pro titul uděláme cokoli!

16.03.2016 14:33

Pozvánka na FINÁLE

 

Vrchol sezóny se pro zlínské sledge hokejisty blíží. Již v neděli 20. března od 10 hodin přivítají LAPPáci na svém ledě Karlovy Vary. Jeden jediný zápas, a možná i jedna chybka, rozhodne o tom, kdo se stane mistrem pro ročník 2015/2016. Přijďte na PSG Arénu podpořit naše borce i Vy!

 

Setkávají se dva nejlepší týmy, které v letošní sezóně do Superfinále dokráčely po právu. Žraloci ztratili pouze sedm bodů, Zlínští pouze čtyři. „Karlovy Vary jsou v našich očích letos ze všech soupeřů nejlepší, a ačkoli první čtyřka tabulky je velice silná, letos jsou v rozhodujícím duelu sezóny asi po právu,“ sdělil na adresu soupeře zlínský kouč Tomáš Sedláček.

 

Poslední utkání základní části borci z Moravy zvládli poměrem 11:1 proti Dolnému Kubínu, který nakonec obsadil pátou příčku. Sedláček však varuje, že toto se nedá srovnávat. „Bude nás čekat kvalitnější soupeř, který bude hrát ve větším nasazení o všechno,“ upozornil s tím, že se dá očekávat krásná bitva. V sezóně Vary vzájemný duel vyhrály doma 2:1, LAPP zase v domácím prostředí zvítězil 4:0. „Oba týmy v sezóně využily domácího prostředí, které teď máme v zádech my. Bude to velká řežba,“ je si vědom lodivod loňským mistrů.

 

Mrzí ho, že se vinou přistoupení nových týmů výrazně zkrátilo play off, a to z klasické sériové bitvy na jednu jedinou, zvanou Superfinále. „Klasické play off bylo lepší, Superfinále je krokem zpátky,“ myslí si Sedláček.

 

Hráči z Baťova města však nic extra před tímto utkáním nepřipravují, sejdou se klasicky ve čtvrtek na tréninku a poté až v neděli.

 

PRO FANOUŠKY

 

Naopak zajímavé věci se chystají pro fanoušky. Jsou připraveny slosovatelné LAPPENKY, které jsou stejně jako vstup na utkání ZDARMA. Hráči se těší na parádní atmosféru. „Budeme se snažit z této události udělat zábavnou show, také věříme v parádní atmosféru, která byla loni na finále. Po ukončení zápasu bude vyhlašování týmových a individuálních ocenění za uplynulou sezónu,“ sdělil vedoucí mužstva Petr Julina. Loňský mistrovský titul na PSG Aréně oslavovalo 529 diváků, čímž byl vytvořen divácký rekord ligy.

 

STATISTIKA

 

Jeden z nejúspěšnějších sledgehokejových klubů v Česku bude bojovat o svůj třetí triumf, celkově má doposud na kontě deset medailí za dvanáct sezón, a to dvě zlaté, čtyři stříbrné a čtyři bronzové. „Na vrchol sezóny se moc těšíme a pro třetí titul v historii klubu uděláme maximum,“ slíbil Tomáš Sedláček. Proti nim budou stát Západočeši, kteří za jedenáct sezón vybojovali taktéž deset medailí, a to čtyři zlaté, tři stříbrné a tři bronzové.

 

Ve finále se oba celky za celé roky potkaly jen jednou, a to v sezóně 2011/2012. Tehdy slavil svůj historicky první titul Zlín.

 

Onlajn přenos na onlajny.com zde: www.onlajny.com/match/index/id/172193

Komentovaný přenos na tvcom.cz zde: ostatni.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/131315--SHK-LAPP-ZLIN-vs-SKV-SHARKS-KVARY-SUPERFINALE-Sledge-hokejova-liga-2015-2016.htm

 

Věcné ceny věnovaly tito partneři:


   

   

 

Vytoužené SUPERFINÁLE je tady, Zlín se 20. března utká s Karlovými Vary o titul!

13.03.2016 14:43

Úřadující mistr SHK LAPP Zlín zvládl v letošní sezóně odehrát velkou porci 18 zápasů základní části s bilancí 16 výher po základní hrací době, 1 výhry po samostatných nájezdech a 1 prohry. S 50 získanými body obsadil suverénně 1. místo v tabulce po základní části a zajistil si tak účast v Superfinále a pořádání události na domácím ledě. Nejdůležitější zápas v sezóně však zlínské borce teprve čeká…

 

Již v neděli 20. března bude PSG Aréna ve Zlíně svědkem souboje o titul Mistra České sledge hokejové ligy 2015/2016. Utkání, které určí vládce sledge hokeje v Česku na následující rok, začne v 10 hodin. Soupeřem Zlína bude celek SKV Sharks Karlovy Vary, jenž v základní části obsadil druhou příčku se ztrátou tří bodů na ševce.

 

I v letošním roce si pořadatelé připravili pro diváky doprovodný program k utkání v podobě slosovatelných LAPPENEK (vstupenek), díky kterým mohou diváci získat zajímavé věcné ceny od partnerů zlínského sledge hokejového týmu. Vstup na utkání je pro všechny diváky ZDARMA.

 

Přijďte podpořit zlínské sledge hokejisty v nejdůležitějším utkání sezóny, ve kterém se budou rvát o zisk svého třetího Mistrovského titulu!

 

Výsledku vzájemných zápasů v sezóně s Karlovými Vary:
Vary – Zlín 2:1
Zlín – Vary 4:0

 

Věcné ceny věnovaly tito partneři:


   

   

 

Generálka na finále úspěšná, Zlín porazil doma Dolný Kubín o deset branek

09.03.2016 22:35

Poslední zápas základní části, tudíž generálka před Superfinále, které se odehraje ve Zlíně v neděli 20. března v 10 hodin, LAPP uspěl proti Dolnému Kubínu 11:1. Vyvedla se mu zejména první třetina, kterou vyhrál 6:0 a vyhnal z branky gólmana Lepáčka. Zlínští byli jasně lepší, skóre odpovídá průběhu hry, a to dokládá i počet střel – 28:8. Tým se nyní dává zdravotně do kupy a připravuje se na Superfinále, ke kterému přineseme později bližší informace. Když jsme u toho zdraví, nad dnešním utkáním z tohoto hlediska vykonával dohled primátor města Zlína Miroslav Adámek, naštěstí však zasahovat nemusel.

 

Zlín – Dolný Kubín 11:1 (6:0, 2:1, 3:0)

 

V průběhu utkání byly zaznamenány potíže s přenosem na tvcom.cz, kdy byla chyba na straně tvcomu. Utkání je možno zhlédnout ze záznamu zde: ostatni.tvcom.cz/Zapas/Sport-Sledge-hockey/131350-SHK-LAPP-ZLIN-vs-Bencont-D-Kubin-Sledge-hokejova-liga-2015-2016.htm

Popřípadě podrobná onlajn reportáž je k nalezení zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-03-09/id/171359

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, D.Hábl, Slováček

 

 

Sestava Dolného Kubína: Lepáček (16. Pastucha) – Štít, Zanovit, Ferenčík, Joppa, Rauš, Stašák, Večerek

 

 

Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 28:8 (13:4, 6:3, 9:1) Vyhraná vhazování: 23:13

 

 

Góly a asistence: 2. Z.Hábl (Julina), 5. Fojtík (Palát), 9. Z.Hábl (Fojtík, Palát), 9. Palát (Fojtík, Stodůlka), 12. Fojtík (Z.Hábl, Palát), 15. Fojtík (Z.Hábl), 17. Julina (Stodůlka, Z.Hábl), 23. Palát (Z.Hábl), 35. Palát (Z.Hábl), 42. Fojtík (Z.Hábl), 43. Julina (Fojtík) – 20. Joppa (Večerek)

 

 

Nejlepší hráči utkání: Zdeněk Hábl (Zlín), 2+6 – Miloš Večerek (Dolný Kubín), 0+1

 

Superfinále se ve Zlíně odehraje v neděli 20. března

04.03.2016 09:05

Vrchol letošní sledge hokejové ligy, tudíž Superfinále, kdy jeden jediný zápas rozhodne o mistrovi pro ročník 2015/2016, se odehraje na zlínské PSG Aréně v neděli 20. března v 10 hodin. Lepší termíny bohužel vzhledem k soupeři a případné účasti zlínských hokejistů ve čtvrtfinále play off nepřišly v úvahu. LAPP bude s největší pravděbonobností hostit Karlovy Vary. Další informace budou včas sděleny.

Poslední zápas základní části již ve středu 9. března!

01.03.2016 21:22

Do konce základní části zbývá sledge hokejistům LAPP Zlín odehrát ještě jeden zápas, který se koná zcela výjimečně ve středu 9. 3. 2016 od 18 hodin v PSG aréně ve Zlíně, kde Zlín přivítá slovenský Bencont Dolný Kubín (Utkání bylo přesunuto na základě žádosti hostujícího týmu).
Bodový náskok zlínských sledge hokejistů je před druhými Karlovými Vary rovných 6 bodů a Zlín má tak už nyní jisté vítězství po základní části soutěže se kterým souvisí i výhoda domácího prostředí při Superfinále v boji o celkové prvenství v sezóně 2015/2016! Toto utkání se odehraje v neděli 20. března od 10 hodin na PSG Aréně. Soupeř bude známy v neděli 13. března.

 

Přijďte ve středeční podvečer povzbudit zlínské sledge hokejisty v posledním zápase základní části, který bude poslední prověrkou před očekávaným Superfinále!!!

 

POZOR! Poslední kolo ligy s Dolným Kubínem bude předehráno již ve středu 9. března

29.02.2016 00:01

Také poslední kolo letošní sledge hokejové ligy dozná změn v rozlosování. Na žádost Dolného Kubína s odůvodněním, že tým se potřebuje připravovat na reprezentační akci, se zápas mezi SHK LAPP Zlín a BENCONT Dolný Kubín, hráno na PSG Aréně ve Zlíně, přesouvá ze soboty 12. března na středeční večer 9. března s úvodním buly v 18. hodin.

LAPP vyhrál v Budějovicích, Vary padly se Spartou. Superfinále bude hostit Zlín!

28.02.2016 18:14

Souhra výsledků, kdy vyhráli zlínští sledge hokejisti na ledě Českých Budějovice 6:1 a Karlovy Vary prohrály doma se Spartou 0:2, již s předstihem určily, že LAPPáci vyhrají základní část a Superfinále tak budou pořádat na svém ledě. Podrobnosti budou ještě upřesněny. Svěřenci Tomáše Sedláčka i v okleštěné sestavě naplno bodovali na tripu Vídeň – Budějovice, přičemž ve druhém utkání byly zaznamenány dva hattricky, a to Erika Fojtíka a Pavla Juliny. Poslední kolo základní části odehrají Zlínští ve středu 9. března od 18 hodin s Dolným Kubínem.

 

České Budějovice – Zlín 1:6 (0:1, 0:3, 1:2)

 

 

Sestava Českých Budějovic: Švec – Paclík, Havelka, Klíma, Kalina, Rumplík, David, Kočnar, Dvořák

 

 

Sestava Zlína: Molek – Pavel Julina, Z.Hábl, Fojtík, Stodůlka, D.Hábl, Slováček, Petr Julina

 

 

Vyloučení: 1:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 3:34 (1:7, 0:16, 2:11) Vyhraná vhazování: 12:42

 

 

Góly a asistence: 35. Klíma – 10. Pavel Julina (Fojtík), 21. Pavel Julina, 25. Fojtík (Pavel Julina), 28. Fojtík, 36. Fojtík (Z.Hábl), 43. Pavel Julina.

 

Zlín v okleštěné sestavě přehrál Vídeň

27.02.2016 23:33

S velikou marodkou zavítali na poslední dvojzápas na venkovní kluziště zlínští sledge hokejisté. V první utkání ve Vídni sice nastoupili ve velice okleštěné sestavě, kdy se do hry zapojilo jenom šest hráčů v poli, i tak ale dokázali svého soupeře přestřílet poměrem 42:2 a vyhrát 6:0. V utkání, kde se rozdalo celkově osmnáct trestných minut, padaly branky hlavně ke konci třetin. Do vedení 1:0 šel LAPP v poslední sekundě první části, tři ze čtyř gólů druhé periody padly v posledních minutách. U všech gólů bylo jméno Hábl. Svěřenci Tomáše Sedláčka se k dalšímu utkání přesunou do Českých Budějovic, kde v neděli od 11:45 rozehrají předposlední kolo základní části.

 

Vídeň – Zlín 0:6 (0:1, 0:4, 0:1)

 

Sestava Vídně: Ossimitz – Eberdorfer, Jung, Schilcher, Wliszczak, Reininger, Kalegaris, Burtscher

 

Sestava Zlína: Molek – Pavel Julina, Z.Hábl, Fojtík, Stodůlka, D.Hábl, Slováček, Petr Julina

 

Vyloučení: 5:4 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 2:42 (2:13, 0:22, 0:7) Vyhraná vhazování: 16:34

 

Góly a asistence: 15. Julina (Z.Hábl, D.Hábl), 18. D.Hábl (Fojtík), 29. Z.Hábl (Julina), 29. Fojtík (Julina, D.Hábl), 30. Z.Hábl (D.Hábl), 42. Z.Hábl (D.Hábl).

 

Konec základní části se blíží. LAPP Zlín vyrazí k utkáním do Vídně a Českých Budějovic

22.02.2016 08:09

Po úspěšném minulém víkendu, kdy hráči LAPP Zlín získali ve dvou zápasech celkem 5 bodů, je čekají další utkání České sledge hokejové ligy. V rámci 17. kola zavítají do města St. Pölten, kde se v sobotu 27. února odehraje od 13.30 hodin utkání s týmem Warriors Vídeň. Poté čeká naše hráče přejezd autobusem do Českých Budějovic, kde sehrají předposlední utkání (18. kolo) základní části s domácím týmem z Budějovic.

V obou případech hovoří tabulka jasně; Warriors Vídeň (6. místo, 18 bodů) i Kings České Budějovice (8. místo, 12 bodů) ztrácí na čelo tabulky velké množství bodů a SHK LAPP Zlín bude v obou utkáních favoritem. Do konce základní části zbývají již jen poslední 3 zápasy a Zlín tak bude chtít 100% bodovat.  Jakékoliv zaváhání by totiž mohlo hráče Zlína připravit o průběžné 1. místo a to by znamenalo, že Superfinále by hráli na ledě soupeře a ne na vlastním ve Zlíně.

Textové online přenosy nejen ze zlínských utkání naleznete na tomto  webu v sekci ČSHL 2015/2016

 

autor: Kamil Šnajdar

LAPP zvítězil nad Pardubicemi bez Heringa 5:1

21.02.2016 20:20

Skoro po roce se opět na zlínském ledě sešly celky Zlína a Pardubic. V repríze loňského finále byli znovu úspěšnější domácí, kteří zvítězili 5:1. Po celou dobu utkání byli hráči LAPPu jasně lepší, tři body do tabulky si tak zasloužili. Stále tak platí, že Zlínští mají své postavení v tabulce ve svých rukou, k prvenství jim stačí neztratit ve zbylých třech kolech ani bod. Pardubice byly oslabeny, v sestavě jim totiž chyběl tahoun Hering. Další utkání čeká svěřence Tomáše Sedláčka v příštím víkendu, v sobotu na ledě Vídně, v neděli zase v Českých Budějovicích.

 

Zlín – Pardubice 5:1 (1:0, 1:0, 3:1)

 

V první třetině měli domácí jasně navrch, jenomže využít toho nedokázali. Například Šafránkova střela skončila za zády brankáře Drahého, ovšem nikoli za brankovou čárou. Na co hosté vedli, tak to byla zakázaná uvolnění, čímž řešili nejčastěji tlak soupeře. K první střele se Pardubice dostaly až v 8. minutě, ale že to byl nebezpečný pokus. Pavel Kubeš přestřelil svatyni Matouška těsně. Na druhé straně pálil na dezorientovaného Drahého Stodůlka, ale trefil jej jen do zad, z dorážky neuspěl ani Palát. Hostující muž v masce si poradil i s dvojitým pokusem Zdeňka Hábla, Šafránek v úniku zase trefil jen boční síť. Gólu se LAPP dočkal až sedm sekund před sirénou. Šafránek krásným pasem poslal do úniku Zdeňka Hábla, který uspěl forhendovým blafákem.

 

Prostřední dějství začalo opatrně z obou stran, hodně se přerušovalo. Až ve dvacáté třetí minutě dvakrát zahrozili Mustangové, poprvé však brejk soupeře dojel Zdeněk Hábl, podruhé zase zasáhl gólman Matoušek. Následně měli domácí po faulu Štěpjáka přesilovku, prosadili se ale až po jejím skončení. Kombinaci po ose Šafránek – Palát zakončil gólovou střelou Erik Fojtík. Snížit mohl vzápětí Pavel Kubeš, ale svůj únik ani nezakončil.

 

Jestli Pardubičtí něco o přestávce plánovali, zcela jistě to nebylo inkasování hned v začátku třetí části. Sám před Drahým se ocitl Petr Stodůlka, a nemýlil se. Zvýšit mohl při přečíslení Palát, ale přestřelil. Šafránek zase při svém úniku trefil pouze venkovní oblouk branky. A tak se prosadili i hosté. Ve 38. minutě pláchl domácí obraně Pavel Kubeš a uspěl. V ten moment si Mustangové vzali oddechový čas, nic už ale nevymysleli. Zlínští si vedení pohlídali, a navíc jej navýšili. Zdeněk Šafránek zblízka přehodil betony Drahého, Kamil Šnajdar se zase prosadil střelou nad vyrážečku.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, D.Hábl

 

Sestava Pardubic: Drahý – Kolek, Štěpják, Hýbner, J.Kubeš, Michalec, Horníček, P.Kubeš, Buhr, Doležal, Kořínek

 

Vyloučení: 0:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 18:14 (7:3, 6:6, 5:5) Vyhraná vhazování: 30:12

 

Góly a asistence: 15. Z.Hábl (Šafránek, Julina), 26. Fojtík (Palát, Šafránek), 31. Stodůlka (Z.Hábl), 39. Šafránek (Palát, Z.Hábl), 43. Šnajdar (Z.Hábl, Šafránek) – 38. P.Kubeš (Doležal)

 

Onlajn přenos a animace z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-02-21/id/169071

 

Zlín porazil Spartu až v nájezdech, v neděli jej čeká repríza finále s Pardubicemi

20.02.2016 22:40

Utkání mezi Zlínem a Spartou slibovalo napínavou podívanou, a taky že tomu tak bylo. Zápas musely rozhodnout až samostatné nájezdy, ve kterých nakonec uspěli domácí, kteří tak i nadále mají svůj osud v tabulce ve vlastních rukou. V neděli od 11:30 hodin je čeká repríza loňského finále s Pardubicemi.

 

Zlín – Sparta 2:1 sn. (1:0, 0:0, 0:1 – 1:0)

 

Jako první měl dobrou možnost hostující Raul, zblízka ale pálil příliš vysoko. Na druhé straně ihned po buly střílel někdo z domácích, přičemž puk se zastavil na horní síťce. Nadále byli lepší Zlínští, což dokládá statistika, v první třetině LAPP přestřílel svého soupeře 9:1! Jenomže gól ne a ne přijít, Šafránkův únik skončil v lapačce Vápenky, stejně si vedl i pokus Juliny. Ve 13. minutě zase Šafránek osamocen před brankou Sparty nedokázal ideálně zakončit. Stav se ale přeci jen do konce první periody měnil, do vedení se dostali domácí. Erik Fojtík projel obranou soupeře a v samostatném úniku se prosadil bekhendovou kličkou.

 

Ve druhé patnáctiminutovce už se hra celkem srovnala, šancí přibylo. Například Fojtík neúspěšně hledal místo u levé tyčky sparťanské branky, Jiří Krupička při přesilovce zase sám před Matouškem neuspěl. A zlínského gólmana následně nadvakrát nepřekonal ani Raul. Do pauzy ještě měli dobré šance domácí Šnajdar se Stodůlkou, oběma se ale akce na konci nevyvedly.

 

Ve třetí části Pražané hráli trpělivě a vyčkávali na své šance. Dlouho to vypadalo, že se jim to nevyplatí, protože možnosti si tvořili převážně domácí, avšak v čase 41:50 rychlý kontr hostů znamenal vyrovnání. Raula sice domácí obrana odzbrojila, ovšem puk se dostal k Martinu Zikmundovi, jenž propálil Matouška střelou pod horní tyč. Když už zápas směřoval do nájezdů, měli LAPPáci na hokejkách vyrovnání. V doslova posledních sekundách Šafránek trefil břevno, načež odražený puk před prázdnou brankou nikdo do sítě neposlal, pouze mimo ni.

 

V nájezdech jel jako první Palát, svou střelou ale neuspěl. Stejně si vedl hostující Zapletal. Druhou sérii načal Erik Fojtík a krásnou prohazovačkou pod saněmi překonal Vápenku. Vím, že tyto věci na něho v reprezentaci už dříve platily. A jelikož tam už delší dobu nejsem, předpokládal jsem, že ho zmatu a zapomněl, co dělám. A asi jsem předpokládal dobře,“ usmíval se Fojtík. Následně neproměnil hostující Jiří Krupička, ani domácí Šafránek. A když Zdeněk Krupička trefil břevno, od něhož se puk se štěstím neodrazil za brankovou čáru, mohli Zlínští slavit výhru. „Ještě teď mě zvoní v uších,“ vtipkoval po zápase na adresu posledního nájezdu gólman Matoušek.

 

Dle dvougólového Fojtíka to opravdu nebylo zrovna ideální utkání. „Celému týmu se trošku nedařilo. Střelecky jsme měli navrch, šance jsme si taky měli, ale vinnou zmatku v obranném pásmu Sparta došla k vyrovnání těsně před koncem a museli jsme bojovat v nájezdech. A to je vždy ošemetná věc.“

 

Zítra do Zlína zajíždí Pardubice, která v sobotním utkání vyhrály v Dolném Kubíně 3:0. Avšak údajně by měly být oslabeny o tahouna Heringa. „Mám takové informace, že by neměl hrát. Určitě to ale bude těžký zápas, i když nemají tak kvalitního brankáře, jako byl tentokrát Vápenka. Nicméně je to i tak dobrá parta, která nám nedá kousek ledu zadarmo,“ je si jist Fojtík. Na PSG Aréně se hraje od 11:30 hodin.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, D.Hábl

 

Sestava Sparty: Vápenka – Z.Krupička, Raul, Zapletal, J.Krupička, Novotný, Frolík, Zikmund, Mekleš, Nachtigalová

 

Vyloučení: 3:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 18:9 (9:1, 5:3, 4:5) Vyhraná vhazování: 30:18

 

Góly a asistence: 14. Fojtík (Stodůlka, Z.Hábl), rozh. náj. Fojtík – 42. Zikmund (Raul)

 

Onlajn přenos včetně animací z důležitých situací naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-02-20/id/169070

 

Základní část se blíží ke konci, LAPP Zlín bude bojovat o udržení 1. místa!

14.02.2016 08:40

Základní část České sledge hokejové ligy se pomalu chýlí ke konci a zlínští sledge hokejisté se soustředí na posledních 5 zápasů, které je čekají. Situace na čele tabulky je velmi vyrovnaná a po 13 odehraných kolech vedou zlínští s 35 body před druhými Karlovými Vary a to o pouhý jeden bod! Na vedoucí dvojici se z 3. místa tlačí Pardubice s 29 body, avšak ty mají odehráno o jeden zápas méně. Čtvrtá příčka, která zaručuje účast v Superfinále o 3. - 4. místo, patří pražské Spartě s náskokem pouhých 2 bodů přes pátým týmem Bencont Dolný Kubín.

Zvýšit svůj náskok na čele tabulky budou moci sledge hokejisté SHK LAPP Zlín již v sobotu 20. února, kdy se utkají od 15.30 hodin na ledě PSG arény ve Zlíně s pražskou Spartou a o den později, v neděli, změří síly s Pardubicemi v utkání, které začíná v 11.30 hodin.

Přijďte o víkendu do PSG arény a podpořte zlínské sledge hokejisty na jejich cestě v bojích o finále České sledge hokejové ligy!

 

Pro ty, co se nemůžou zúčastnit utkání:

Oba tyto zápasy bude možné sledovat online jak TEXT, kde budou průběžně dávány gólové akce jako gifové animace a samozřejmě budeme vysílat i na TVCOM. Odkazy na online přenosy nejen ze zlínských utkání naleznete zde na webu v sekci ČSHL 2015/2016

 

autor: Kamil Šnajdar

Ostuda odvrácena, LAPP špatně se vyvíjející zápas na ledě Studénky strhl na svou stranu

24.01.2016 22:29

„Body jsou ale naštěstí všechny doma,“ oddychl si po zápase kouč Zlína Tomáš Sedláček. Jeho svěřenci nezačali vůbec dobře a prohrávali na ledě Studénky 0:2, nakonec ale duel zvládli za tři body poměrem 3:2. V čele tabulky si tak drží stále bodový náskok na Karlovy Vary, na pozice mimo finále náskok dělá již sedm bodů, ovšem Pardubice mají zápas k dobru. Další střetnutí čeká LAPP vinnou reprezentační pauzy až ve víkendu 20. a 21. února, kdy přivítají Pardubice a Spartu.

 

Studénka – Zlín 2:3 (0:0, 2:2, 0:1)

 

V první třetině se hrálo bez větších šancí, přičemž navrch měli trošku hosté. Jenomže jediné vítězství po první části měli na kontě pouze v tabulce střel, a to 4:3.

 

To prostřední dějství pokračovalo pro Zlín mnohem hůř. V 18. minutě se v rozmezí desíti sekund dvakrát prosadil Sylwester Flis a Studénka tak rázem vedla 2:0. „Nemohli jsme se herně najít, prostě každý den není posvícení. Celkově tento víkend byl herně trošku slabší. Ne, že by kluci nechtěli, ale prostě to nešlo,“ pověděl kouč LAPPu Sedláček, jenž za tohoto nepříznivého stavu sáhl k oddechovému času. „Chtělo to kluky uklidnit a říct si, že se musíme vrátit ke svojí hře,“ dodal Sedláček.

 

A čas na poradu pomohl, ve 20. minutě snižoval Marián Ligda poté, co jej při přečíslení našel Šafránek. A srovnáno bylo ani ne za dvě minuty, kdy svou střelu umístil do sítě David Palát. Oslabení v závěru třetiny Zlínští zvládli a do poslední třetiny se šlo za stavu 2:2.

 

Ten však vydržel jen do času 36:12, gólově se prosadil Zdeněk Šafránek. Zbytek duelu už si ševci pohlídali, navíc soupeře ve třetí části jasně přestříleli. „S bodovým ziskem jsme spokojeni, s herním projevem už moc ne,“ poukázal Sedláček na to, že v sobotním duelu v Olomouci (8:0 pro Zlín) se gólově začal jeho celek pořádně prosazovat až od 21. minuty.

 

Při pohledu na tabulku je vidět, že Superfinále je celkem blízko, není na čase však předcházet. „Musíme si všechny body uhrát sami a ne se dívat na to, že někdo někde klopýtl. Poté také nepodcenit slabší soupeře a pořádně se připravit na Pardubice a Spartu,“ nastínil Sedláček.

 

Sestava Studénky: Kudela M. – Kudrna P., Flis, Kudela V., Hornich, Staněk, Chodurek, Kartosz.

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Fojtík, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Slováček.

 

Vyloučení: 0:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 9:20 Vyhraná vhazování: 6:11.

 

Góly a asistence: 18. Flis (Hornich, P.Kudrna), 18. Flis – 20. Ligda (Šafránek, Julina), 22. Palát (Šafránek), 37. Šafránek (Fojtík).

 

Onlajn přenos z utkání naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/id/168333

 

Zlínští oškubali Kohouty o všechny body

23.01.2016 22:06

Dlouhých dvacet minut Olomouc dokázala držet nadějný výsledek, pak ale hráze povolily. Zlínští sledgehokejisté i bez bratří Háblů nasázeli do sítě Kohoutů osm branek a připisují si do tabulky další tři body. Čtyřikrát se navíc trefil na svůj svátek Zdeněk Šafránek. LAPP se tedy i nadále drží na čele tabulky s jednobodovým náskokem na Vary, čtyřbodový odstup je poté na třetí Pardubice. V nedělní dopoledne se od 10 hodin představí svěřenci Tomáše Sedláčka na ledě Studénky, která však v sobotu hodně potrápila Dolný Kubín – padla 4:5.

 

Olomouc – Zlín 0:8 (0:1, 0:2, 0:5)

 

Už od úvodního buly byli Zlínští jasně lepším celkem, jenomže chyběla přesnost a také štěstí. Úvodní branka tak přišla až v 10. minutě, kdy početní výhodu zužitkoval Marián Ligda. Možnost srovnat stav při vyloučení Juliny Hanáci odmítli, do druhé třetiny se tak šlo za stavu 0:1.

 

Od té už hráli pouze hosté, Olomoučtí totiž nedokázali Molka zaměstnat v následující hře ani jednou střelou. A také se LAPPu začalo dařit v koncovce. Náskok na dvě trefy navýšil v čase 20:56 Zdeněk Šafránek, načež za čtyři minuty tentýž hráč po zaváhání domácí obrany poslal za Černocha další puk – 0:3. A když olomoucký muž v masce se vyznamenal proti tutovce Šnajnara, stav se před druhou sirénou už neměnil.

 

Až třetí třetina začala konečně i gólově ukazovat, proč že svěřenci Tomáše Sedláčka jsou na čele ligy. Kamil Šnajdar nahrávku od Šafránka proměnil v gól, následně ve 37. minutě na 5:0 pro ševce zvyšoval po spolupráci se Stodůlkou Marián Ligda. Čas 39:15 a skóre se znovu měnilo, to zamířil přesně Erik Fojtík. V samém závěru ještě další dvě branky přidal Zdeněk Šafránek a stanovil tak konečný stav zápasu na 8:0.

 

Sestava Olomouce: Černoch – Mikuš Radim, Mikuš Radek, Švrček, Prášil, Brix, Horký, Jedlička, Novák, Keller.

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Šafránek, Fojtík, Stodůlka, Palát, Ligda, Šnajdar, Slováček.

 

Vyloučení: 1:2 Využití: 0:1 V oslabení: Bez Střely na branku: 2:38 Vyhraná vhazování: 7:13

 

Góly a asistence: 10. Ligda (Palát), 21. Šafránek, 25. Šafránek (Julina), 35. Šnajdar (Šafránek), 37. Ligda (Stodůlka), 40. Fojtík, 44. Šafránek (Julina), 45. Šafránek (Julina, Šnajdar).

 

Podrobný onlajn přenos naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-23/id/168328

 

Reprezentační akce zamíchala termíny pro 15. a 16. kolo

22.01.2016 09:15

Účast české reprezentace na turnaji v japonském Naganu v termínu 5 - 14 únor výrazně zasáhne do programu, kdy bude odehráno 15. a 16. kolo letošní sledgehokejové ligy. V původním datumu 6. a 7. února své deuly sehrají pouze celky Olomouce, Vídně, Českých Budějovic a Studénky. Ostatní týmy, včetně SHK LAPP Zlín, se na ledě představí až 20. a 21. února.

 

Zlín bude nejprve v sobotu 20. února od 15:30 hostit Spartu, o den později se na zlínském ledě od 11:30 odehraje repríza loňského finále s Pardubicemi.

 

Na reprezentační akci byli nominování také zlínští hráči, a to: Jan Matoušek (brankář), Zdeněk Hábl, David Palát, Zdeněk Šafránek (všichni tři hráči v poli).

 

Kompletní rozlosování naleznete zde: www.sledgehokejzlin.cz/cshl2015-2016/

 

Úřadujícího mistra čekají o víkendu utkání v Olomouci a Studénce

18.01.2016 09:48

Po jedenácti odehraných kolech České sledge hokejové ligy se úřadující mistr ze Zlína zabydlel na průběžném prvním místě v tabulce a před druhými Karlovými Vary vede o jediný bod! V dalších zápasech tak bude důležité naplno bodovat ve snaze navýšit nebo alespoň udržet náskok na 2. místo. 

Další body by mohl SHK LAPP Zlín získat již tuto sobotu 23. ledna, kdy od 19:30 hodin odehraje utkání v Olomouci. O den později, tedy v neděli, čeká zlínské borce další zápas, tentokrát se Studénkou, který se odehraje v 10 hodin na tamní stadionu. Obě utkání odehrají zlínští na ledech soupeřů, avšak i bez podpory domácího prostředí budou sledge hokejisté ze Zlína favority, Studénka se totiž aktuálně drží na 7. místě s devíti body, Kohoutům z Olomouce patří až 9. příčka a zisk pouhých tří bodů. 


Textové online přenosy nejen zlínských utkání naleznete na tomto  webu v sekci ČSLH 2015/2016.

 

autor: Kamil Šnajdar

 

 

 

LAPP vévodí lize! V zápase o první místo porazil Vary 4:0

10.01.2016 19:45

Šlágrem 12. kola české sledge hokejové ligy byl bezpochyby přímý souboj o první místo mezi Zlínem a Karlovými Vary. Po první bezbrankové třetině už začaly padat góly, ovšem to jen do sítě Žraloků. LAPP si nakonec po výhře 4:0 připsal tři body a je na čele tabulky s bodovým náskokem právě na Vary. Další zápasy čekají svěřence Tomáše Sedláčka ve víkendu 23 a 24. ledna, kdy zavítají do Olomouce a Studénky.

 

Zlín – Karlovy Vary 4:0 (0:0, 1:0, 3:0)

 

Samotný zápas začal dle očekávání opatrně, obě obrany byly bezchybné. Na jedné straně nebezpečně pálil Geier, na druhé zase Šafránek. Tento pokus Machovi vypadl za záda, hostující gólman to však včas zpozoroval. Ještě před první pauzou mohl otevřít skóre karlovarský Karafiát, ale zblízka přestřelil.

 

V prostředním dějství už bylo šancí podstatně více. Přečíslení Bergera a Geiera parádním obranným zákrokem vyřešil Zdeněk Hábl, Schneiderovu dorážku do prázdné branky zase výtečným zákrokem zhatil Matoušek. Následně dvě větší šance neproměnil domácí Zdeněk Šafránek, až na potřetí uspěl. Jeho střela sice skončila na brankové čáře, sám brankář Mach si ale kotouč srazil do vlastní sítě – 1:0.

 

Zvýšit mohl při přesilovce Zdeněk Hábl, jenomže skákavý kotouč neuklidil do poloprázdné branky. Do konce periody měli ještě tři veliké šance hosté, ovšem vyrovnat se jim nepodařilo.

 

I na začátku poslední části měli domácí štěstí, když střelu Geiera zastavila tyč. A tak už definitivně vzali otěže zápasu do svých rukou Zlínští. Petr Stodůlka ve 35. minutě pohotově dorazil střelu Juliny, o tři minuty později se zase prosadil z úhlu Zdeněk Šafránek3:0. V závěrečných minutách ještě hosté zkoušeli při přesilovce hru bez gólmana, avšak inkasovali ještě jednou. Odkrytou branku trefil Pavel Julina – 4:0.

 

„Proměňovali jsme dnes šance. Svůj den měl také náš brankář, což byl základní stavební kámen. Dnes nám přálo i štěstíčko, na rozdíl od zápasu u nich (1:2),“ pověděl po utkání trenér Tomáš Sedláček.

 

Jeho celek v případě, že už nezaváhá, má jistotu pořádání superfinále na domácím ledě. „Ale nebude to lehké. Sparta hraje svůj nepříjemný betonářský beton a nám se proti tomu špatně hraje. Pokud ale podáme výkon jako dnes, tak bychom to snad mohli zvládnout a pak už zbývá jen nepodcenit nějaké jiné týmy,“ je si vědom Sedláček.

 

Sestava Zlín: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl.

 

Sestava Karlových Varů: Mach – Hrbek, Wágner – Geier, Forgo, Berger, Karafiát, Kovařík, Haas, Schneider.

 

Vyloučení: 1:1 Využití: 0:0 V oslabení: 1:0 Střely na branku: 16:13 Vyhraná vhazování: 24:19.

 

Góly a asistence: 21. Šafránek, 35. Stodůlka (Julina, Šafránek), 38. Šafránek (Palát), 45. Julina.

 

Podrobný onlajn přenos z utkání včetně animací ze vstřelených gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-10/id/167003

 

Fotogalerii z utkání naleznete zde: www.facebook.com/media/set/?set=a.1225263027503614.1073741851.180789641950963&type=3

 

Dvaceti gólová výhra nad Litvínovem v generálce na nedělní souboj o první místo!

09.01.2016 21:17

V rámci 11. kola české sledge hokejové ligy úřadující mistři ze Zlína přivítali nováčka ligy Litvínov. O vítězi bylo jasno už od prvních sekund utkání, po první třetině byl stav 6:0. Stejný počet branek padl i v prostředním dějství a ve třetím se skóre zastavilo až na dvacítce. Další duel čeká svěřence Tomáše Sedláčka zítra, kdy ve šlágru kola zavítají do Zlína Karlovy Vary.

 

Zlín – Litvínov 20:0 (6:0, 6:0, 8:0)

 

„Bylo to určitě hokejovější zápas než s nimi ten první, už jsme museli trošku něco vymýšlet, nestačilo jen jednoduše střílet,“ pochválil nováčka soutěže kouč Zlína Tomáš Sedláček. Ten si je také vědom, o co se zítra hraje. „Víme to všichni, je to v podstatě souboj, který nám už tak nepřímo může zajistit účast ve finále. No a také nám může dát šanci pořádat souboj o zlato na domácím ledě,“ pověděl Sedláček.

 

Karlovy Vary první duel nad Zlínem vyhrály doma 2:1, aktuálně jsou na čele tabulky se ziskem 32 bodů. LAPP má jen o dva body méně, v případě tříbodové výhry se tak dostane do čela ligy.

 

Vyloučení: Bez Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 44:1 Vyhraná vhazování: 36:8

 

Góly a asistence: 1. Fojtík (Stodůlka, Palát), 2. Fojtík, 5. Z.Hábl (Fojtík), 8. Šafránek (Z.Hábl), 10. Šafránek (Julina), 11. Palát (Fojtík), 17. Šafránek (Palát), 18. Stodůlka (Z.Hábl), 20. Z.Hábl (Palát), 24. Ligda (D.Hábl, Stodůlka), 28. D.Hábl (Z.Hábl), 28. Julina (Palát), 31. Palát (Z.Hábl), 32. Ligda (Stodůlka, Šafránek), 35. D.Hábl (Z.Hábl), 38. Palát (Z.Hábl, Julina), 40. D.Hábl (Julina), 45. Z.Hábl (Ligda), 45. D.Hábl (Z.Hábl, Stodůlka), 45. Stodůlka (Šafránek)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z.Hábl, Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, D,Hábl, Slováček

 

Sestava Litvínova: Weser – Kesselhut, Záluský, Štiber – Žižka, Očenášek, Veselý, Resch

 

Fotogalerii z utkání naleznete zde: www.facebook.com/media/set/?set=a.1224690660894184.1073741850.180789641950963&type=3

 

Podrobný onlajn přenos a animace ze všech gólů naleznte zde: www.onlajny.com/match/index/date/2016-01-09/id/166998

 

SHK LAPP Zlín čeká o víkendu přímý souboj o 1. místo!

04.01.2016 07:42

Jen několik málo dnů uplynulo z nového roku 2016 a zlínští sledge hokejoví fanoušci už se mohou těšit na další domácí utkání, která se odehrají o víkendu 9. a 10. ledna 2016!

V sobotu od 15:30 hod. čeká zlínské sledge hokejisty utkání s nováčkem soutěže HC Litvínov. Šlágrem víkendu však bude utkání, které se ve Zlíně odehraje o den později. V neděli čeká SHK LAPP Zlín zápas o 1. místo s vedoucím týmem soutěže SKV Sharks Karlovy Vary. Nenechte si proto ujít ani toto utkání, která začíná v neděli již v 9:30 hod!

Těšíme se na Vaši podporu!

 

Oba tyto zápasy bude možné sledovat online jak TEXT, kde budou průběžně dávány gólové akce jako gifové animace, a samozřejmě budeme vysílat i na TVCOM. Odkazy na online přenosy nejen ze zlínských utkání naleznete zde na webu v sekci ČSHL 2015/2016.

 

 

autor: Kamil Šnajdar

PF 2016

14.12.2015 08:50

Vážení partneři a příznivci zlínského sledge hokeje,

 

rok 2015 byl pro zlínský sledge hokej velmi úspěšný neboť jsme se již podruhé v historii stali mistry České republiky v České sledge hokejové lize a splnili jsme tak naše loňské předsevzetí, kterým nebylo nic menšího než zisk zlatých medailí. 

Přejeme Vám všem Šťastné a Veselé Vánoce, všechno nejlepší do nového roku a těšíme se na Vás v roce 2016.

Na vaši podporu i v novém roce se těší tým SHK LAPP Zlín!!!

Zlínští nadělili farmě slovenské reprezentace v podání Dolného Kubína bůra

12.12.2015 23:22

Sice je to nováček, ale stojí si dobře. Dolný Kubín, jenž je takovou farmou slovenské reprezentace, byl před sobotním měřením sil se Zlínem na čtvrté pozici, jenomže proti rozjetému úřadujícímu mistrovi neměl šanci. Jak řekl po zápase trenér Zlína Sedláček, výkon od jeho svěřenců nebyl nijak dobrý, ale tři body jsou doma. Vše zpestřilo i zapojení se do hry ze strany Kubína Martina Joppy, dlouholetého kanonýra LAPPu. Ševci si tak nyní stále drží bodový náskok na čele tabulky před Karlovými Vary, ty však pokud v neděli nezaváhají s Olomoucí, kde jsou jasnými favority, vyhoupnou se do čela ony.

 

Dolný Kubín – Zlín 1:5 (0:2, 0:2, 1:1)

 

Roli favorita se dařilo Zlínským plnit od začátku, při přesilovce pálil nebezpečně Julina, následně zase sám před gólmanem Pastuchou neuspěl Marián Ligda. V čase 6:05 už ale tento slovenský hráč ve službách LAPPu byl úspěšný, kdy svou střelu z kruhu uklidil do sítě. Po inkasované brance se osmělili i domácí, jenomže sólo akce zlínského odchovance v dresu Kubína Joppy k ničemu nevedly.

 

A tak se znovu mohli radovat hosté, kdy samostatný únik zakončil gólově Zdeněk Hábl. Ještě do pauzy mohl snížit za BENCONT opět Joppa, jenomže on pro změnu samostatný únik zakončil střelou mimo zařízení.

 

Začátek prostředního dějství byl ze strany hostí celkem vlažný, osmělil se jen střelou do lapačky Pastucha Šafránek. Velikou šanci poté prováhali domácí, kdy přečíslení dva na nikoho ani nezakončili. Na druhé straně ostrým pokusem neuspěl ani jeden z Háblů.

 

Že je Martin Joppa kvalitní hráč se ví, někdejším spoluhráčům ale v zápase dokázal ujet ve 27. minutě již potřetí. Ani tentokrát se ale neprosadil. Závěr třetiny ale patřil Zlínu, jmenovitě Petrovi Stodůlkovi. Ten se v posledních minutách dvakrát nejlépe zorientoval ve skrumáži na brankovišti a do kabin se tak šlo za stavu 0:4.

 

V úvodu posledního dějství se Kubínu naskytla početní výhoda, kterou zužitkoval. Joppa našel před brankou nikým nehlídaného Slavomíra Ferenčíka, jenž svou dělovkou z první nedal Matouškovi možnost zasáhnout.

 

Následně však měli navrch opět ševci, a i když si Kubín vzal dvě a půl minuty před koncem čas na poradu, k ničemu jim to nebylo. Ba naopak, čtyři vteřiny před koncem duelu na konečných 1:5 upravil Pavel Julina.

 

Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení: Bez. Střely na branku: 32:6 Vyhrané bully: 34:15

Góly a asistence: 33. Ferenčík (Joppa, Stašák) - 7. Ligda (D.Hábl), 14. Z.Hábl (Ligda, Julina), 29. Stodůlka (Palát, Z.Hábl), 30. Stodůlka (Julina), 45. Julina (Z.Hábl, Fojtík).

Sestava Kubína: Pastucha (30.Lepáček) - Štít, Stašák, Kardoš – Joppa, Rauš, Zanovit, Ferenčík, Večerek.

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z.Hábl, Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl, Slováček.

Fotogalerii ze zápasu můžete shlédnout na našem facebooku zde: www.facebook.com/media/set/?set=a.1207207589309158.1073741848.180789641950963&type=3

Poslední utkání v roce 2015 sehrají sledge hokejisté na Slovensku

07.12.2015 20:14

Závěrečné utkání roku 2015 se rychle blíží! Zlínští sledge hokejisté jej sehrají již tuto sobotu 12. prosince 2015 od 14 hodin na ledě slovenského týmu Bencont Dolný Kubín. Půjde o historicky první utkání těchto týmů v rámci České sledge hokejové ligy. Tým ze Slovenska v předchozích 8 utkáních nasbíral 15 bodů a aktuálně drží velmi dobré průběžné 4. místo. Sledge hokejisté LAPP Zlín ale budou chtít prodloužit šestizápasovou vítěznou šňůru a zakončit tak tento kalendářní rok na průběžném 1. místě, které hájí před Karlovými Vary, které však odehrály o zápas méně. 

Nejen toto utkání, ale všechny zápasy ČSHL hrané o nadcházejícím víkendu můžete sledovat online z tohoto webu  ZDE, nebo přímo

 na: www.onlajny.com

Rodinný podnik Háblů režíroval vysokou výhru nad Budějovicemi, LAPP je na čele tabulky

22.11.2015 22:27

Ztráta bodu Karlových Varů na ledě Sparty zařídila sledge hokejistům Zlína první příčku s bodovým náskokem, přičemž ševci mají s 55 góly nejlepší ofenzívu, se 6 inkasovanými brankami poté i defenzívu. Potřeba je však dodat, že Žraloci mají duel k dobru. Ovšem další povinná výhra Zlína byla vydřená. Ačkoli je skóre jednoznačné, dvě třetiny se vedl na branky vyrovnaný boj. To se ale nedá říci o průběhu, kdy se gólman v brance Jihočechů Havelka nezastavil. Po první třetině vedli hosté 0:1, kdy udeřili z jediné akce po samostatném úniku. Hned u šesti z osmi gólů LAPPu bylo jméno Hábl. Své premiérové trefy se navíc dočkal Daniel Slováček. K dalšímu utkání se Zlínští vydají 12. prosince na led Dolného Kubína.

 

Domácí na začátku pálili jednu šanci za druhou. Šafránek sám před gólmanem Havelkou neuspěl, pokusu Juliny chyběly decimetry, tečovaná střela zase trefila hostujícího muže v masce s velikým štěstím. Podobně si vedl i David Hábl, jenž poloprázdnou branku přestřelil. A tak přišel trest. Z první akce Jihočeši udeřili, když Zdeněk Klíma obral ve střední třetině o puk Zdeňka Hábla a v samostatném úniku vymetl horní růžek Molkovy branky. Vyrovnat mohl při přesilovce Šnajdar, jeho střelu ale zastavila tyč. Po první třetině tak vedl jasně horší celek.

 

To druhá část byla o mnoho lepší, hlavně se dařilo v koncovce. Tížené vyrovnání přišlo v 19. minutě z hole Zděňka Hábla, vedení na stranu Zlína překlopil pro změnu šikovnou tečí svého bratra Hábl David. Následně mohl přidat další gól Šafránek, no zavazela mu tyčka. Rodinný podnik Háblů pokračoval i nadále, kdy se druhé branky dočkal Zdeněk Hábl. A podobně se vedlo i Davidovi, jenž byl v pravý moment v předbrankovém prostoru.

 

I třetí dějství bylo v rukou Lappáků, kdy bůra dovršil z kruhu přesným pokusem Zdeněk Šafránek. Tentýž hráč ve 41. minutě pláchl sám na branku a i tuto situaci vyřešil gólově. Za minutu a půl se do sítě Havelky dostal další puk.

 

Svou premiérovou trefu ve sledge hokeji si i trochu se štěstím připsal Daniel Slováček, kdy se jeho pokus zastavil těsně za brankovou čárou. „Konečně to tam padlo, protože v předchozích zápasech jsem vše spálil,“ oddechl si patnáctiletý forvard. „Je to ale obrovská zásluha kluků. Nahrávali mi do všech možných pozic, abych to tam dal. Avšak teď se jim to vrátí, určitě teď budu muset něco donést," zasmál se Slováček, jenž však v první moment o trefě vůbec nevěděl. „Jen jsem do toho plácl a pak už jsem puk neviděl. Až rozhodčí zapískal a ukázal gól,“ dodal hráč s číslem 26. „Musím ale ještě dost makat, abych se dostal do základu,“ uvědomuje si.

 

Na konečných 8:1 nakonec upravil z dalšího úniku Zdeněk Šafránek, jenž se tak dočkal hattricku.

 

Branky a nahrávky: 19. Z.Hábl (Šafránek), 25. D.Hábl (Z.Hábl, Julina), 28. Z.Hábl (Ligda), 30. D.Hábl (Ligda), 35. Šafránek (Z.Hábl), 41. Šafránek (Z.Hábl, Ligda), 42. Slováček, 45. Šafránek – 10. Klíma (David).

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z.Hábl "C", Šafránek – Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl, Šnajdar, Slováček.

 

Sestava Budějovic: Havelka – V.Paclík, Klíma, F.Paclík – Kalina, Rumplík "C", David, Kočnar, Dvořák.

 

Třetiny: 0:1, 4:0, 4:0. Vyloučení: 3:4. Využití: Bez. V oslabení: Bez.

 

Onlajn přenos a animace z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-11-22/id/164549

Brankář Molek udržel nulu a se svým týmem porazil Vídeň 8:0

21.11.2015 15:20

V sedmém kole sledge hokejové ligy přivítal úřadující mistr ze Zlína na svém ledě Vídeň. Do branky LAPPu  se po zranění v letošní sezóně premiérově postavil brankář Molek a hned udržel čisté konto. Nutno však podotknout, že za celé utkání si připsal pouze dva zásahy. Další střetnutí čeká tým Tomáše Sedláčka v neděli od devíti hodin ráno proti Českým Budějovicím.

 

Domácí měli od začátku utkání převahu a veškerý čas trávili před brankou brankáře Ossimitze, ovšem prosadit se dokázali až v 11. minutě, kdy z mezikruží přesně umístil svou střelu Pavel Julina. Netrvalo ani minutu a skóre se měnilo podruhé, kdy nadvakrát zblízka poslal puk do sítě David Palát.

 

Na začátku druhého dějství předvedli krásnou kombinaci David a Zdeněk Hábl, ona si několikrát vyměnili puk a nakonec zakončovali z bezprostřední blízkosti, druhý jmenovaný ale neuspěl. Gólu se ale Zdeněk Hábl dočkal ve 21. minutě, kdy se nejlépe zorientoval ve skrumáži. Do pauzy se poté ještě prosadil i David Hábl Petrem Stodůlkou.

 

Ve 34. minutě se prvního zásahu v utkání dočkal brankář Molek, když na něj vyletěl puk ze skrumáže. Následně ale na 6:0 zvýšil z dorážky Zdeněk Šafránek, na listinu střelců se zapsal i Kamil Šnajdar a na konečné skóre upravil Zdeněk Hábl. Hosté sice v závěru měli početní výhodu a vzali si i oddechový čas, touženého snížení se ale nedočkali.

 

Vyloučení: 1:2 Využití: Bez V oslabení: Bez.

 

Podrobný onlajn přenos včetně animací z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-11-21/id/164544

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z.Hábl, Šafránek – Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl, Šnajdar, Slováček.

 

Sestava Vídně: Ossimitz – Ederdorfer, Schilcher – Wliszczak, Schellenberger, Reininger, Haindl, Krejcik, Habeler, Raphnel.

 

Branky a nahrávky: 11. Julina (Z.Hábl), 12. Palát, 21. Z.Hábl, 26. D.Hábl (Šafránek), 28. Stodůlka (Z.Hábl), 35. Šafránek (D.Hábl), 41. Šnajdar (Ligda), 44. Z.Hábl

 

Pozvánka na utkání ČSHL hrané 21.-22. listopadu ve Zlíně

13.11.2015 11:15

Třetí listopadový víkend bude ve Zlíně opět patřit sledge hokeji. V sobotu 21. listopadu proběhne od 11:15 hod v PSG aréně ve Zlíně historicky první utkání mezi domácími SHK LAPP Zlín a nováčkem soutěže Warriors Vídeň! Rakouský tým na průběžné 4. příčce ztrácí na domácí LAPP Zlín 3 body, má však odehráno o jedno utkání méně a lze tak očekávat vyrovnané utkání.
O den později, v neděli 22. listopadu se zlínští utkají od 9:00 hod s již tradičním soupeřem Kings České Budějovice. Budějovičtí drží průběžnou 7. příčku, kdy z 5 odehraných utkání získali dohromady 6 bodů. Zlínští sledge hokejisté mají v tabulce 15 bodů stejně jako vedoucí tým SKV Sharks Karlovy Vary, který má ovšem také 1 zápas k dobru.

Nenechte si ujít dvě poslední utkání zlínských sledge hokejistů na domácím ledě v letošním roce!

Těšíme se na Vaši podporu!

Oba tyto zápasy bude možné sledovat online jak TEXT, kde budou průběžně dávány gólové akce jako gifové animace a samozřejmě budeme vysílat i na TVCOM. Odkazy na online přenosy nejen ze zlínských utkání naleznete zde na webu v sekci ČSHL 2015/2016.

 

V repríze loňského finále uspěli znovu Zlínští sledge hokejisté!

08.11.2015 14:13

V repríze loňského finále se na pardubickém ledě představil úřadující mistr Zlín. Ten po celou dobu zápasu kontroloval hru a také vedl, konečné skóre je tak 3:1. Aktuálně se SHK Lapp Zlín dotáhli na vedoucí Karlovy Vary, kdy po šesti zápasech mají paptnáct bodů. Vary však mají o zápas méně.

 

V defenzivním podání hry se dostal do první veliké šance domácí Hering, brankář Matoušek ale proti jeho střele zasáhl. A tak se podařilo udeřit SHK Lapp Zlínu, když ukázkové sólo přes celé hřiště zakončil Zdeněk Hábl.

 

Zlínští ve druhé části mohli navýšit vedení při přesilové hře, ale zadařilo se až po ní - 13 vteřin před koncem třetiny usměrnil pod horní tyč puk Zdeněk Šafránek.

 

A začátek posledního dějství byl opět gólový, když samostatný únik proměnil Marián Ligda. Domácí celek ještě bojoval a dočkal se snížení z hole Heringa, na víc se už ale nezmohl.

 

Sestava Pardubice: Boček - Motyčka, Kolek, Štěpják, Hýbner, Kvoch, Kubeš, Michalec, Horníček, Kubeš, V.Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R.Buhr, Chudmovský.

 

Sestava Zlín: Matoušek - Julina, Z.Hábl, Šafránek, Palát, Stodůlka, Ligda, D.Hábl, Šnajdar, Slováček.

 

Branky a nahrávky:  43. Hering – 14. Z.Hábl, 30. Šafránek, 33. Ligda (Matoušek).

Zlín jede v repríze loňského finále do Pardubic urvat důležité body!

08.11.2015 09:06

Druhé důležité utkání v boji o finále letošního ročníku, kam přímo postupují první dva celky z tabulky, čeká zlínské sledge hokejisty dnes od 12:30 hodin v Pardubicích. Sice je konec základní části daleko, každá ztráta ale v konečném důsledku může mrzet. Pardubice za čtyři zápasy ještě netratily, Zlín v pěti zápasech ztratil body jen na ledě Karlových Varů. Včera ševci ubojovali tři body na ledě Sparty, kde zvítězili 2:1.

 

Utkání je možno sledovat živě v textové podobě na Onlajny.com zde: https://www.onlajny.com/match/index/date/2015-11-08/id/163517

Kapitán jak má být, Zdeněk Hábl vystřelil dvěma góly tři body ze Sparty!

07.11.2015 18:20

Těžký soupeř a také tak těžké utkání sehráli v sobotu zlínští sledge hokejisté na půdě Sparty. Ačkoli se v defenzivním podání hry nejprve prosadili Pražané, Zdeněk Hábl následně vstřelil dvě branky a otočil vývoj zápasu na konečných 2:1. Souboj dvou reprezentačních brankářů v podání domácího Vápenky a hostujícího Matouška tak dopadl šťastněji právě pro druhého jmenovaného. Další zápas je pro SHK Lapp Zlín na programu už zítra, kdy zajíždí k repríze loňského finále a souboji o druhou pozici do Pardubic.

 

A že se utkali dva nejlepší čeští brankáři bylo znát, více příležitostí měl sice aktivnější Zlín, ovšem neúspěšně skončil jak pokus Zdenka Hábla, tak Ligdy.

 

Ve druhém dějství už bylo možností ke skórování více, ovšem třeba Stodůlka nevyužil parádní nahrávky od Šafránka. Poté se svou rychlostí ukázal kapitán Zdeněk Hábl a prosmýkl se mezi soupeři až před Vápenku, zblízka ale pálil moc vysoko. A tak se dostala ke slovu Sparta, s únikem Krupičky si sice Matoušek poradil, z následného tlaku ale těžil gólově Jiří Raul.

 

"Zápas se hrál v dobrém tempu a i se nám dařilo, leč ve druhé třetině naše snažení překazila hloupá chyba,“ mrzelo Zdeňka Hábla. Ten se ale v poslední části ukázal jako správný kapitán. Nejdříve ve 36. minutě po rychlé akci po buly srovnal, skoro podobný moment následně vedl k vítězné brance taktéž z jeho hole. „Jsem rád, že nás ta inkasovaná branka nepoložila a podařilo se nám skóre překlopit na naší stranu,“ kvitoval Zdeněk Hábl. Ten zároveň svými trefami prolomil dlouhé čekání jeho celku na vstřelenou branku proti tomuto soupeři, celkově to dělá osm třetin.

 

Sestava Sparty: Vápenka – Zapletal, J. Krupička – z. Krupička "C", Raul, Novotný, Frolík, Zikmund, Mekleš.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Z. Hábl "C", Šafránek – Palát, Stodůlka, Lidga, D. Hábl, Šnajdar, Slováček.

 

Branky a nahrávky: 27. Raul (Z.Krupička) – 36. Z.Hábl (Julina), 41. Z. Hábl (Julina).

 

Vyloučení: 1:1, bez využití, bez gólu v oslabení.

 

Zlínští sledge hokejisté odehrají o víkendu dvojzápas v Praze a Pardubicích

31.10.2015 11:04

Příští víkend čekají sledge hokejisty SHK LAPP Zlín další 2 důležité zápasy v rámci České sledge hokejové ligy. V sobotu 7. listopadu sehrají od 13:45 hod utkání s týmem HC Sparta Praha na zimním stadionu v Neratovicích, v neděli pak zavítají na led týmu SHK Pardubice, kde začíná utkání ve 12:30 hod. Tato utkání budou pro zlínské sledge hokejisty klíčová, neboť tým SHK Pardubice má stejně jako Zlín 9 bodů a HC Sparta Praha pouze o 3 body méně.

Půjde tak o souboje o přední příčky tabulky, ve kterých mohou zlínští sledge hokejisté upevnit svou pozici na 2. místě a navíc se mohou pokusit dotáhnout na 1. příčku SKV Sharks Karlovy Vary, na které ztrácejí pouhé 3 body. 

Role favorita potvrzena. Šestibodový víkend zakončen vysokou výhrou nad Studénkou

18.10.2015 14:25

Výborně, zlínští sledge hokejisté splnili povinnost a v říjnovém víkendu na domácím ledě porazili jak Olomouc, tak Studénku. Domácí favorit v nedělním střetnutí nic nepodcenil a již po první třetině vedl 6:0. Stejný počet branek ještě přidal do konce zápasu a ševci tak vyhráli 12:0. Za toto skóre mohou být ještě hosté rádi, několik dobrých akcí totiž zastavila buď tyč nebo dobré zásahy Kudely.

 

Zápas začal gólově již ve 31. sekundě, kdy střelu Pavla Juliny od modré čáry nešťastně srazil do své sítě hostující bek. Utkání bylo i nadále v režii Zlína, kdy postupně přidali branky Zdeněk Šafránek, Erik Fojík, David Palát dvakrát a opět Zdeněk Šafránek. Po první třetině byl stav jasný - 6:0.

 

I nástup do prostřední části byl ze strany SHK LAPP gólový, přesně tečoval Marián Ligda a následně se v brankovišti šikovně zorientoval Erik Fojtík. První šance Studénky přišla ve 21. minutě, jejich přečíslení ale skončilo v lapačce Matouška. V úniku následně Sylwester zase nedokázal zakončit. Do pauzy měli ještě možnost Palát a Fojtík, jejich pokusy ale rozzvonily pouze tyč.

 

Ve třetím dějství se už domácí nikam nehnali a do 38. minuty se hrálo celkem klidně. Poté ale byl brankář hostů Kudela opět v jednom ohni. Dvěma góly Zdeněk Šafránek zkompletoval hattrick a následně přidal ještě jednu trefu. Na konečných 12:0 upravil David Palát, který se taktéž dočkal hatticku. Nepříjemností je, že v samém závěru se zranil Fojtík.

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Hábl Z., Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, Šnajdar, Slováček.
 
Sestava Studénky: Kudela – Kudrna, Kudela, Flis, Hornich – Staněk, Chodurek, Filipowski, Kartosz.
 
Branky a nahrávky: 1. Julina (Fojtík), 3. Šafránek (Ligda, Z.Hábl), 9. Fojtík (Z.Hábl), 12. Palát (Fojtík, Z.Hábl), 14. Šafránek (Šnajdar), 14. Palát (Fojtík, Z.Hábl), 17. Ligda (Z.Hábl), 20. Fojtík (Stodůlka, Z.Hábl), 39. Šafránek (Julina), 40. Šafránek (Z.Hábl, Šnajdar), 44. Šafránek (Ligda), 45. Palát (Slováček, Stodůlka)
 
Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: 1:0.
 

Podrobný přenos v textové formě na Onlajny.com včetně animací z gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-18/id/160926

Zlínští porazili Olomouc 5:1. Zítra je čeká Studénka, trenér Sedláček však varuje: Prohrát se dá vždy

17.10.2015 18:15

První domácí zápas v letošní sezóně sledge hokejisté Zlína zvládli, Olomouc porazili po dobrém výkonu 5:1. V zítřejším duelu vyzvou Studénku, kde jsou favoritem. Trenér ševců Tomáš Sedláček však varuje: "Vyhrát a prohrát se dá vždycky." Úvodní buly je na PSG Aréně naplánováno na 11:30.

 

Začátek utkání byl jasně v režii domácích, kteří se také po zásluze dočkali úvodní branky. Z mezikruží vypálil Zdeněk Šafránek a zavěsil přesně k tyči. Zanedlouho to už mohlo být o dva góly, jenomže střelu pod horní tyč Fojtíka chytil sporně na hranici brankové čáry gólman Černoch. V 7. minutě už ale ani on svůj tým nezachránil. K odražené střele se dostal David Palát a dopravil kotouč do sítě. Do pauzy ještě Zlínští předvedli několik akcí, skóre se už ale neměnilo.

 

Úvod prostředního dějství nebyl zrovna od domácích optimální a Kohouti toho využili. Novák předložil puk Karlu Veselému, jenž tváří v tvář Matouškovi byl úspěšný. Vrátit Zlínu dvoubrankové vedení mohl natřikrát Šafránek, poprvé však jeho pokus do odkryté klece omylem vytěsnil jeho spoluhráč Šnajdar, následně zvonila tyč. A do třetice byla proti skvělá lapačka Černocha. V závěru třetiny nedal tutovku Pabst a ševci trestali. Vteřinu před přestávkou dorazil kotouč do sítě Erik Fojtík.

 

Ve druhé minutě poslední třetiny se ocitl v tutovce Stodůlka, proti byl však opět parádní brankář Černoch. I on už byl ale krátký na následující akci dvojice Palát - Zdeněk Hábl, přičemž druhý jmenovaný využil dobrého pasu a poslal kotouč do sítě. Góly mohli následně přidat Julina či Šnajdar, avšak neuspěli. Snížit mohl za Kohouty opět Karel Veselý, ale v samostatném úniku si nepočínal vůbec dobře. Konečné skóre stanovil v závěru před brankovištěm pohotový Zdeněk Hábl.

 

Nejlepší hráči: Petr Stodůlka (Zlín) a Michal Černoch (Olomouc). 

 

Sestava Zlína: Matoušek – Julina, Hábl Z., Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, Hábl D., Šnajdar, Slováček.

Sestava Olomouce: Černoch – Rozkopal, Prášil, Jedlička, Mikuš Radim, Mikuš Radek, – Pabst, Veselý K., Novák, Veselý J., Keller.

Branky a nahrávky: 3. Šafránek, 7. Palát (Julina), 30. Fojtík (Z.Hábl), 35. Palát (Z.Hábl), 44. Z.Hábl (Slováček) – 16. Veselý (Novák).

Podrobný textový přenos z utkání včetně videí v gólů naleznete zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-10-17/id/160913

Duel se Studénkou lze sledovat v textové formě na Onlajny.com či ve videoformě na tvcom.cz

Fotky z utkání 3. kola ČSHL 2015/2016 SHK LAPP Zlín vs. SOHO Kohouti Olomouc 17.10.2015 PSG Aréna Zlín
Autor: Petr Koval ZDE

SHK LAPP Zlín zve na ligové utkání 17.-18.10.

12.10.2015 15:57

Vážení příznivci zlínského sledge hokeje,

dovolujeme si Vás pozvat na 3. a 4. kolo České sledge hokejové ligy, které se odehraje tento víkend! Úřadující mistr SHK LAPP Zlín přivítá v sobotu 17.10. na svém ledě v PSG Aréně Zlín od 14hod sledge hokejisty Kohouty Olomouc, v neděli se pak utká od 11:30 hod s týmem ze Studénky. Soupeři z Olomouce a Studénky neměli dobrý vstup do sezóny a oba své první zápasy prohráli, jejich motivace získat body tak bude velká. Sledge hokejisté ze Zlína však budou chtít napravit své zaváhání v posledním zápase s Karlovými Vary a udělají vše pro to, aby body zůstaly ve Zlíně! Těšíme se na Vaši návštěvu!

 

Všechny utkání 3. a 4. kola bude možno sledovat zde z webu online text a zlínské zápasy i online TV.

 

Autor: Kamil Šnajdar

 

 

 

Ve šlágru kola byl šťastnější soupeř, Zlín padl ve Varech 1:2

27.09.2015 16:38

Karlovy Vary - Zlín 2:1 (1:1, 0:0, 1:0)

 

Dobře naladěni včerejší výhrou 16:0 v Litvínově šli do šlágru kola zlínští sledgehokejisté. V nedělní poledne se utkali s Karlovými Vary. Stav 1:1 z první třetiny se zlomil až ve 40. minutě, kdy se prosadili domácí na konečných 2:1. V dalším utkání hostí ševci 17. října od 14 hodin Olomouc.

 

Na začátku utkání dominovaly obrany, a když už soupeř ujel do přečíslení, na místě byl brankář Matoušek. Ve 12. minutě však už byl krátký na střelu Michala Geiera, jenž dostal namazáno ihned po buly. Ještě do pauzy se ale hostům podařilo srovnat, z úhlu se prosadil David Palát.

 

Na startu druhé části si Zlínští vytvořili tlak a domácí trenér byl nucen si vzít oddechový čas. Následně mohl domácí rozveselit Forgo, jeho střela ale letěla těsně vedle levé tyčky Matouškovy brány. Na druhé straně předvedl hezkou akci Julina, na jejímž konci našel Paláta, ten však na brankáře Varů nevyzrál.

 

Ve třetí třetině se hrál vyrovnaný hokej, strhnout vedení na svou stranu mohly oba celky. V úniku třeba neuspěl Fojtík. Radovali se tak Karlovarští, po šťastném odrazu puku od zadního mantinelu se podruhé v utkání prosadil Michal Geier. Zlínští sice v závěru zkusili více než minutové power-play, na body to ale nestačilo.

 

Sestava Karlových Varů: B. Mach – Hrbek, Nejedlý, Berger – M. Geier "C", Forgo, Wágner, Schneider, Kovářík.

Sestava Zlína: Matoušek  – Julina, Šafránek, Z. Hábl – Stodůlka, Šnajdar, Slováček, Fojtík, D. Hábl, Ligda, Palát.

Branky a nahrávky: 12. Geier (Berger, Forgo), 40. Geier (Berger) – 14. Palát (Z. Hábl)

Podrobnosti v textovém přenosu na onlajny.com: www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-27/id/159834

Úřadující mistři si smlsli na nováčkovi, v Litvínově vyhráli 16:0!

26.09.2015 19:56

Litvínov - Zlín 0:16 (0:6, 0:5, 0:5)

 

Úřadující sledge hokejoví mistři, tým SHK Lapp Zlín, se do nové sezóny pustili dobře. 1. kolo odehráli ševci na ledě nováčka a toho odrovnali šestnácti přesnými zásahy. Soupeři navíc dovolili pouze jednu střelu. Zítra od 11:45 se Zlínští utkají s podstatně silnějším soupeřem, hostí je Karlovy Vary.

 

Domácí drželi bezbrankový stav relativně dlouho, a to i proto, že Zdeňka Šafránka v tutovce vychytal brankář Weser. První gól tak padl až v čase 6:58, kdy po velikém tlaku skóroval Petr Stodůlka. Víc ani netřeba psát, výsledek mluví sám za sebe. Debakl nezastavilo ani střídání brankářů. Za zmínku ještě stojí, že první střelu v historii tohoto Severočeského klubu dovolila zlínská obrana až ve 39. minutě, gólman Matoušek byl ale připraven.

 

Sestava Litvínova: Weser (24. Kókeny) – Záluský, Štiber, Kesselhut, Matthes – Kobus, Resch, Thiele, Veselý, Synek, Očenášek, Žižka.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Zdeněk Hábl, Šafránek – Fojtík, Palát, Stodůlka, Ligda, David Hábl, Šnajdar, Slováček.

Branky a nahrávky: 7. Stodůlka (Fojtík), 9. Šafránek (Julina), 10. Palát (Šafránek), 10. Julina, 11. Palát, 12. Ligda (Hábl), 20. Šafránek (Palát), 21. Šafránek, 23. Šafránek (Stodůlka), 24. Hábl (Fojtík), 29. Šnajdar (Hábl), 31. Šafránek (Palát), 33. Julina (Šafránek), 37. Fojtík, 39. Fojtík (Hábl), 40. Stodůlka.

 

Podrobnosti v textové formě na Onlajny.com zde: www.onlajny.com/match/index/date/2015-09-26/id/159829

 

SHK LAPP Zlín začne nový ročník České sledge hokejové ligy dvojzápasem na ledě soupeřů

21.09.2015 19:47

Start nového ročníku České sledge hokejové ligy je konečně tady a doprovází jej velké změny v pravidlech. Tou největší změnou v novém ročníku je zcela určitě navýšení počtu týmů a změna herního systému. Letošního ročníku 2015/2016 se zúčastní celkem 10 týmů. Ke známým týmům, které již v České sledge hokejové lize působily (SKV Králové České Budějovice, HC Sparta Praha, SKV Sharks Karlovy Vary, SOHO Kohouti Olomouc, HC Studénka, SHK Pardubice a SHK LAPP Zlín) se přidávají severočeský Litvínov sledge hokej, dále pak Dolný Kubín ze Slovenska a rakouští Vienna Warriors.

Z důvodu navýšeného počtu týmů se mění také herní systém. Po odehrání základní části, ve které se střetne dvoukolově každý s každým se odehraje tzv. superfinále. V něm se utká 1. a 2. tým základní části o celkové 1. místo, a současně 3. a 4. tým sehrají rozhodující zápas o celkové 3. místo.

 

Úřadující mistr SHK LAPP Zlín si před startem sezóny ověřil formu na turnaji LAPP CUP 2015, kde zlínští získali celkové 4. místo.

Novou sezónu 2015/2016 začnou zlínští sledge hokejisté již tuto sobotu 26. 9. 2015 v 17:15hod na ledě nováčka z Litvínova, o den později se od 11:45 hod utkají v Ostrově nad Ohří s týmem SKV Sharks Karlovy Vary. 

Lapp Cup 2015 je za námi, těšíme se za rok

06.09.2015 16:37

Byl to krásný víkend, během kterého se do Zlína sjelo osm mužstev se sedmi zemí na kvalitní turnaj Lapp Cup. Jeho pátý ročník zakončilo sobotní slavnostní vyhlášení v hotelu sponzora Baltaci, a my vás zveme již na další ročník.

 
Osmou příčku obsadil rakouský celek Carinthian Steelers, který ještě na ostatní evropské týmy musí trochu natrénovat. Sedmé místo získali Piráti z Německa, šestou pozici obsadil po bojovném výkonu ruský Orenburg, který v zápase o páté místo padl s Oslem 0:1. Nepopulární čtvrtou pozici získali domácí hráči SHK Lapp Zlín, když po krásném souboji v utkání o bronz nestačili až po nájezdech na Malmö. Ve finále na sebe narazil suverénní Fenix Moskva a italský South Tyrol. Ruský celek byl o něco lepší a po výhře 7:0 mohl zaslouženě slavit vítězství na 5.ročníku Lapp Cupu.
 
Sice skončili poslední, ale to možná i díky své férovosti. Cenu FAIR PLAY, kterou dostává tým s nejmenším počtem trestných minut, získali právě Oceláři z Korutanska, když vyloučení byli za celý turnaj pouze šestkrát. Nejproduktivnějším hráčem turnaje se stal z týmu vítězů Sergej Panfilov, jenž osmkrát skóroval a další tři trefy připravil pro své spoluhráče.
 
All-stars tým určoval direktorát turnaje a vybral sestavu, kterou by si zcela jistě přál mít každý trenér. Do branky byl nominován gólman vicemistrů Rupert Kanestrin. Obránci jsou ze zápasu o páté místo, orenburský Vladik Masiagutov a Thomas Jacobsen z Osla. Do útoku byl zařazen moskevský Dmitrij Lisov a Mikael Eklund z Malmö. Nesmíme vynechat ani zástupce ševců, kterým se stal Zdeněk Šafránek.
 
Ředitel turnaje Petr Julina na slavnostním vyhlášení řekl: "Především bych chtěl poděkovat týmům, které se tohoto turnaje účastnily. Je potřeba také vyslovit díky partnerům, všem dobrovolníkům a ostatním, kteří se starají o bezproblémový chod turnaje. Pokud nám budete nakloněni i nadále, rád bych vás pozval na mezinárodní sledge hokejový turnaj Lapp Cup 2016 do Zlína. Ať žije Lapp Cup!" Svou nadálou podporu vyjádřili i hlavní sponzoři. "Můžeme přislíbit podporu i v dalších letech," shodl se generální ředitel společnosti Lapp Kabel René Sedlák a náměstek primátora města Zlína Ondřej Běták.

Moskva zvítězila ve finále nad Orly 4:0 a ovládla 5. ročník Lapp Cupu

05.09.2015 15:06

Finálem mezi Moskvou a South Tyrol Eagles vyvrcholil tří denní maraton mezinárodního turnaje Lapp Cup. Ruský celek ovládl první třetinu 3:0 a nadále hru převážně kontroloval, dokráčel si tak k celkovému vítězství na turnaji.

 
Utkání začal lépe ruský Fenix, který již po 27 sekundách šel do vedení zásluhou Sergeje Panfilova. Když už to vypadalo, že se Orli chytají, inkasovali podruhé. Jen tak ledabyle nahodil puk od modré čáry Iliya Volkov a světe div se - 2:0. Další možnost ruského celku měl při přesilovce Winkler, zblízka ale orazítkoval jen břevno. Přesnější už byl Dmitrij Lisov, který natáhl mezi kruhy a zavěsil přesně k tyči. Před koncem třetiny měli ještě italští hráči početní výhodu, ke korigování to ale nevedlo.
 
V úvodu druhé části se do přečíslení dostala ruská dvojice Lisov a Panfilov, druhý jmenovaný ale svou ránou přestřelil zařízení. Na druhé straně mohl snížit Winkler, v tutovce ale branku minul.  Další možnost italského celku měl Leperdi, jeho pokus z kruhu ale do lapačky ukryl Ivanov. Postupně se tlak Orlů zvyšoval, Moskva byla nucena vyhazovat na zakázané uvolnění a měla plno práce v obraně. Další možnost pro snížení měl Larch když byl sám mezi kruhy, střela mu ale nesedla. Fenix tak byl velice rád za přestávku.
 
Třetí část začala opět v režii Rusů. Lomakin dostal nabito zpoza branky, svatyni Kanestrina ale přestřelil. Následně šikovně tečoval Lisov, ale taktéž mimo tři tyče. Decimetry chyběly za minutu i forvardovi Berdnikovi. Ke dramatu mohla přispět šance hráčů South Tyrol, když kotouč se ze skrumáže dostal před prázdnou branku, nikdo z Italů se k němu ale nedostal. A tak byla gólová radost na druhé straně. V poslední minutě turnaje brankář Kanestrin střelu Volkova vyrazil pouze před sebe, kde byl pohotový Sergej Panfilov.
 
Nejlepším hráčem za vítěze byl vyhlášen Dmitrij Lisov, za poražené tuto cenu dostal Werner Winkler.
 
Sestavy: 
 
Fenix: Ivanov - Seliukin, Lysov, Murashov - Panfilov, Lisov, Volkov, Amosov, Lomaik, Berdnik. Trenér: Nikolai Sharshukov.
 
South Tyrol: Kanestrin - Cavaliere, Rosa, Planker - Winkler, Remotti, Larch, Depaoli, Chiarotti, Leperdi. Trenér: Gotti Kasslatter.
 
Góly: 1. Panfilov (Seliukin), 2. Volkov, 12. Lisov (Murashov), 45. Panfilov (Volkov).
 
Třetiny: 3:0, 0:0, 1:0 Vyloučení: 2:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Diváci: 105
 
 

Zlínští podlehli v krásném zápase o bronz po nájezdech Malmö

05.09.2015 13:39
Po loňském šestém místu byl pro zlínské sledge hokejisty úspěchem i zápas o třetí místo, medaile by však byla cenná. Ve skupině s Malmö prohráli ševci 1:2, tentokrát to bohužel opět nevyšlo. Prohra na samostatné nájezdy 2:3 zamrzí.
 

Zlínští začali aktivně a hned v první minutě se mohli ujmout vedení, Julinovi před prázdnou brankou ale puk uskočil. Následně při ponechané výhodě tvrdě pálil Zdeněk Hábl, mířil ale moc vysoko. Na druhé straně zahrozil Eklund, Matoušek byl však připraven. Ševci se ukázali v 8. minutě, kdy Zdeněk Hábl poslal puk na Julinu, jeho ránu ale maskou Nilsson vytěsnil. Skóre se otevřelo v 9. minutě, kdy se přesnou střelou z kruhu prosadil Martin Joppa. Ve 13. minutě však srovnal Sylvester Flis, který prokličkoval celé pásmo a zblízka prostřelil zlínského gólmana. Při přesilové hře nebezpečně pálil Flis, jeho rána minula branku jen o kousek.

 
Na začátku druhé třetiny se ukázal Hampus Nilsson, jeho střelu ale Matoušek parádně lapil. Na druhé straně se snažil z úhlu prosadit Palát, brankáře Nilssona však nepřelstil. Poté při přesilovce se hned po sobě ocitli sami před gólmanem soupeře Joppa a Lidga, ani jeden ale neuspěl. Přečíslení dvojice Šafránek - Hábl také neslavilo úspěch, leč nahrávka na druhého jmenovaného nebyla přesná. Ovšem ve 22. minutě ševci opět vedli, v samostatném úniku se střelou prosadil Marian Ligda. Hned z další akce mohl skórovat Zdeněk Hábl, jeho ránu do šibenice ale tak tak Nilsson vytěsnil. Před sirénou vyzval ke skórování Joppa Davida Hábla, ten ale puk do sítě neprocpal. 
 
Začátek třetí třetiny vzali domácí svědomitě a soupeře pořádně zatlačili, jejich útočení nezastavilo ani oslabení. Když už se ale Malmö dostalo před Matouška, tak bylo nebezpečné - tečovaná střela Lundgrena pořádně vystrašila domácí příznivce. Poté se ukázaly i emoce, nemalá strkanice u branky Zlína dokazovala, o co se hraje. Srovnat mohl Eklund, zblízka ale trefil jen Matoškovy betony. Zlínský kouzelník za chvíli podržel i u střely Ingvarssona, načež si hosté vzali oddechový čas. A ten se ukázal jako účinný již za tři sekundy! Hned po buly vyrovnávací ránu vyslal Niklas Ingvarsson. 
 
Vrátit vedení na stranu Zlína mohl Lidga, ve výtečné pozici byl ale faulován. Tato početní výhoda nevyšla, hned ale následovala další. Na tu si vzal trenér Sedláček time-out, neboť čtyři minuty před koncem toto mohla být rozhodující část utkání. Tlak ševců se zvyšoval, Zdeněk Hábl nejprve branku přestřelil, poté zase zblízka nevyzrál na Nilssona. Na druhé straně domácí vystrašil Lundgren, který trefil síť zvenčí. A následovala ještě jedna šance pro Zlín rozhodnout v základní hrací době, 1:39 minuty před koncem šel totiž soupeř do čtyř. Moc k potrestání nechybělo, pouhých deset sekund před třetí sirénou totiž Zapletal nastřelil tyč.
 
V prodloužení úvodních 21 sekund hráli ševci čtyři na tři a získali si útočnou třetinu. Ačkoli měli domácí většinu času převahu, krom šance Lundgrena, musely rozhodnout až samostatné nájezdy.
 
Na ně se jako první rozjel Eklund a nekompromisní střelou poslal Švédy do vedení - 0:1. Za domácí vyrovnal Zapletal, který poslal puk pod víko - 1:1. Jako druhá z Malmö jel Flis a puk poslal pod saněmi do protipohybu Matouška - 1:2. Srovnáno bylo z hole Joppy, jenž sice nejprve puk zapomněl za sebou, na druhý pokus ale zamířil přesně do růžku - 2:2. Třetí za švédský celek Lundgren taktéž proměnil, puk trefil na zadní tyč. Palát musel dát a to se mu povedlo, kotouč trefil k tyči. Čtvrtou sérii načali domácí, Fojtíkovi ale puk ujel a neproměnil. Za Malmö jel v hrobovém tichu Ingvarsson, k radosti ševců ale trefil jen betony. Pátý ze Zlína se k puku postavil Ligda, kus černé gumy ale poslal do lapačky Nelssona. O bronzu pro Malmö rozhodl střelou pod víko Hampus Nilsson.
 
Nejlepším hráčem za vítěze byl vyhlášen brankář Ulf Nilsson, za Zlínské Martin Joppa.
 
Sestavy:
 
Zlín: Matoušek - Julina, Zapletal, Z.Hábl, Mach - Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Lidga, D.Hábl, Joppa. Trenér: Tomáš Sedláček.
 
Malmö: U.Nilsson - Ingvarsson, Lundgren, Lindström, Flis, H.Nilsson - Svensson, Flomén, Eklund. Trenér: Mikael Carlsson.
 
Góly: 9. Joppa (Ligda, D.Hábl), 22. Ligda (Ligda, Joppa)  - 13. Flis (Eklund), 37. Ingvardsson (H.Nilsson), rozhod. nájezd H.Nilsson.
 
Třetiny: 1:1, 1:0, 0:1 - 0:0 - 2:3 Vyloučení: 3:5 Využití: Bez V oslabení: Bez Diváci: 120

 

Jedna branka proti Orenburgu stačila Oslu na páté místo

05.09.2015 10:53

Utkání o páté místo mezi ruským Orenburgem a norským Oslem bylo od začátku opatrné. Jedné chyby v obraně soupeře mohl využít ruský Bashirov, samostatný únik ale zdařile pro něj neskončil. Zápas se mohl rozhýbat ve druhé polovině první části, o přesilovku se ale Hawks sami připravili. Při hře ve čtyřech se však provinil faulem Masiagutov a Norové měli k dispozici 48 sekund početní výhody čtyři na tři. V té dobře pálil do zahuštěného předbrankového prostoru Nordstoga, brankář Kozlovskii byl pozorný. A měl taky trochu štěstí, do poloprázdné brány totiž pálil Vaernes, trefil ale jen Kozlovskiho natahující se lapačku. Podobnou možnost měl za moment i Bakke, ovšem rozvlnil síť jen zvenčí. Až 27 vteřin před první sirénou z tlaku Oslo vytěžilo gól. Střelu od modré Thomase Jacobsena zastavila až síť.

 
Začátek druhé části ozdobil pohledná kombinace Rusů po ose Chekmarev, Masiagutov a Eremin, nahrávka na posledního jmenovaného už ale byla navíc. Na druhé straně dobře pálil z pravého kruhu Jacobsen, mířil však vysoko. Opatrná hra ze zajištěné obrany neumožňovala moc šancí, byly tak k vidění maximálně pokusy od modré čáry. Dvě minuty před koncem základní hrací doby si ruský trenér vzal oddechový čas a se svými svěřenci střádal plány na vyrovnání, proti byl ale gólman Hamar.
 
Góly: 15. Jacobsen (Svee)
 
Poločasy: 0:1 Vyloučení: 2:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Diváci: 35

 

Hrající trenér Rennhack táhl Piráty k výhře 7:0 v zápase o sedmé místo nad Carinthian

05.09.2015 10:20

Sobotní den Lapp Cupu načalo střetnutí dvou celků, které se ještě z výhry neradovaly. Poslední ze skupiny B rakouský Carinthian versus stejně umístění ze skupiny A německý Bremer. 

 
V zápase o sedmé místo bylo o vítězi jasno od prvních sekund. Už v 1. minutě úspěšné střílel hrající trenér Frank Rennhack, za tři minuty jej následoval Bas Disveld. Když v 7. minutě ujel sám na branku opět Bas Disveld, Kasslatter kapituloval potřetí. A aby toho nebylo málo, uběhlo pouhých dvacet sekund a na rakouského brankáře se řítil další Pirát, svou druhou trefou zvýšil na 4:0 Frank Rennhack.
 
Druhou část sice načali aktivněji s vidinou alespoň korigování Steelers, opět se ale radoval německý celek. Mezi kruhy se do puku opřel Frank Rennhack a tzv. búra byl na světě. Poté jeden z Pirátů dostal trest do konce utkání a už tak málo početný celek neměl na střídání. Síly však neubývaly. I v oslabení mohl svůj čtvrtý gól mohl vstřelit hrající trenér Rennhack, jeho pokus tváří v tvář ale Kasslatter vychytal. Šestá trefa Bremeru z hole Base Disvelda vypadala trochu komicky. Sudí ukázal gól, nikdo jakoby tomu ale nechtěl věřit. Radost vyvolal až svým výkřikem střelec branky. Za půl minuty se znovu prosadil Frank Rennhack. Když svůj únik neproměnil Kuhli-Lauestein, Bremer porazil rakouské Oceláře 7:0.
 
Góly: 1. Rennhack (Hering), 5. Disveld (Kuhli-Lauenstein), 7. Disveld (Rennhack), 7. Rennhack (Disveld), 18. Rennhack, 27. Disveld, 28. Rennhack (Disveld).
 
Poločasy: 4:0, 3:0. Vyloučení: 2:1, navíc Hering (Bremer) 5+DKU. Využití: Bez. V oslabení: Bez. Diváci: 22

Denní souhrn 4.9. 2015

05.09.2015 08:06
Druhý den mezinárodního turnaje ve sledge hokeji Lapp Cupu načal zápas ruského Orenburgu a rakouského Carinthian Steelers. Druzí jmenovaní ani napotřetí ve skupině nezabodovali, prohráli totiž 1:3. Ve druhé skupině skončili bez bodu zase němečtí Bremer Pirates, kteří padli s Oslem 0:4. V 10:40 šli na řadu domácí zástupci. Vyrovnaný přímý boj o první místo ve skupině B v první půli gól nepřinesl, v té druhé ale švédský celek Malmö vyhrál 2:1. Konečné pořadí v A skupině rozuzlil zápas Fenixu Moskva a South Tyrols Eagles, který skončil po nájezdech 1:0 pro Rusy.
 
Již ve vyřazovacích bojích Oslo porazilo rakouské Oceláře 5:1, Orenburg si poradil s Bremerem 6:2. Semifinále šlo na řadu v 17 hodin. Zlín se utkal s Fenixem Moskva, ovšem o zápasu rozhodla čtvrtá a pátá minuta, kdy se ruský celek radoval třikrát. V druhé půli přidal další čtyři branky a do finále postoupil po výhře 7:0. Poslední zápas pátečního dne svedl utkání Malmö a South Tyrols Eagles. Druzí jmenovaní zvítězili 4:0 a zítra od budou s Moskvou hrát finále. Souboj o třetí místo opět mezi Zlínem a Malmö začne v 10:40. V 9:20 se o páté místo utká Orenburg s Oslem, od osmi si o sedmou příčku zahrají Bremer a Carinthian.
 
 

Zlínští nestačili na Moskvu a budou hrát s Malmo o bronz

04.09.2015 18:24
Dopolední vyrovnaná partie Zlína s Malmö nakonec dopadla výhrou švédského celku 2:1, SHK Lapp tak ze druhého místa semifinále sehrál proti moskevskému Fenixu, jenž ztratil ve skupině pouze bod. Proti Moskvě ševci nezachytili úvod a nakonec prohráli 0:7. Zítra od 10:40 ševci odehrají zápas o bronz s Malmo, se kterým dnes prohráli 1:2 ve skupině.
 
Hned v první minutě mohl skóre otevřít Panfilov, puk mu ale před prázdnou bránou sklouzl. Následně se ke střele dostal ještě Lisov, mířil však jen do ochranné sítě. Na druhé straně první ránu vyslal Ligda, brankář Ivanov ale puk skryl v lapačce. Zaváhání v odehrávce puku ruského muže v masce mohl využít Fojtík, zařízení ale těsně minul. Gól byl tak k vidění na druhé straně, sám na branku ujel Dmitrii Lisov a forhendovou kličkou přelstil Matouška. Uběhla minuta a další puk se třepotal ve zlínské brance. Iliya Volkov se mezi kruhy dostal ke střele, kterou zastavila až síť.
 
Vzápětí Moskvu posílila přesilová hra a bylo to již 3:0. Ve skrumáži před brankou se nejlépe zorientoval Vadim Selikun a mezi betony zlínského brankáře se prosadil. Snížit mohli ševci při přesilovce, o kterou se ale vlastním faulem připravili. Při hře ve čtyrech zkoušel lišácky zpoza branky střelu Amosov, Matouška ale nepřekvapil. Před koncem poločasu hosté dlouho tlačili Lappáky, ti však i s trochou štěstí odolali. Nejnebezpečnější byla rána forvarda, kterou zastavila až tyč. Zvýšit mohl Panfilov, který prokličkoval celou třetinu až před branku, kde puk ještě změnil směr o zlínského beka, branka však z toho nebyla.
 
Druhou část načali opět nebezpečněji hráči Moskvy, Panfilov ale tváří v tvář proti Matouškovi neuspěl. Poté se Fenixu naskytla přesilová hra a čtvrtá trefa byla na světě. Aleksander Murashov z mezikruží skóroval za pomocí tyčky. Agilní Panfilov střílel za moment ze stejné pozice, chyběly mu centimetry. Ty už ovšem nechyběly Sergei Panfilovi, jenž z úhlu poslal kotouč přesně pod víko. Ke korigování mohla vést početní výhoda Zlína, která ale vůbec nevyšla. A tak přišel trest. Ivan Berdnik ujel od pravého mantinelu a po zemi prostřelil Matouška.
 
Ostřelování zlínské branky pokračovalo, a i když se za pokusy dvou ruských snajperů gólman Zlína pouze otočil, gól z toho nebyl. Následně se z blízka opřel do střely Panfilov, ovšem vysoce přestřelil. Svou ostrou střelu později ukázal i Amosov, i on ale minul. Konečné skóre stanovil v poslední minutě Ivan Berdnik, jenž svou střelou nedal Matouškovi šanci. V poslední sekundě ujel na branku Lisov, ovšem výhru Fenixu už nenavýšil. Nejlepším hráčem za vítěze byl vyhlášen Sergei Panfilov, za poražené tuto cenu dostal Marian Ligda.
 
 

Sestavy: 

 
Zlín: Matoušek - Julina, Zapletal, Z.Hábl, Mach - Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Ligda, D.Hábl, Joppa. Trenér: Tomáš Sedláček.
 
Moskva: Ivanov - Seliukin, Lysov, Murashov - Panfilov, Lisov, Volkov, Amosov, Lomakin, Berdnik. Trenér: Nikolai Sharshukov.
 
Góly: 4. Lisov (Volkov), 5. Volkov (Lysov), 5. Seliukin (Panfilov), 18. Murashov (Seliukin), 20. Panfilov, 24. Berdnik (Lisov), 30. Berdnik
 
Poločasy: 0:3, 0:4.
 
Vyloučení: 4:2 Využití: 0:3 V oslabení: 0:0 Diváci: 99

SHK LAPP Zlín vs. FIFH Malmö

04.09.2015 12:52

Zápas začal řadou nepřesností. K první šanci se dostali domácí, když Flis vyhazoval z obranného pásma, puk zachytil Palát ale dopustil se ofsajdu. Švédové se osmělili o něco později, když dlouhý pas na Ingvarssona přebral Eklund, ten však pálil jen do náruče Molka. Pak se proháčkoval přes obranu hostí Joppa ale neuspěl.

V čase 04:32 byl vyloučen Lundgren za sekání. Po krátkém obléhání švédské branky stříleli Joppa, poté Šnajdar, ale brankář Nilsson  svůj tým podržel a Švédové se ubránili. Následovala malá potyčka mezi Zdeňkem Háblem a Lundgrenem, kteří se navzájem osekávali, takže v čase 5:43 putovali oba za katr. Netrvalo dlouho a hra se přesunula do obranného pásma Malmö, protože v čase 6:09 byl vyloučen Švéd Ingvarsson a následovala přesilovka 4:3 pro Zlín. Ve chvíli, kdy se vracel vyloučený Hábl, Joppa pálil do boční konstrukce, což byla jediná vážnější šance této přesilovky.

Pak byl ovšem v čase 7:45 vyloučen Fojtík za sekání a Malmö hrálo po návratu Ingvarssona přesilovku. Opět se však dopustilo faulu, kdy byl v čase 8:09 vyloučen Eklund za vražení. V následné přesilovce Fojtík přihrál přes čáru na Zdeňka Hábla, ten ovšem minul, puk se dostal k Palátovi, který netrefil prázdnou klec Nilssonovy branky, a Švédové se opět ubránili.

Z ojedinělé šance Švédů nejprve Eklund pálil do Molka, zůstal pak úplně nekrytý a v čase 12:46 zavěsil. 0:1. Byl to vůbec první gól do zlínské sítě v celém turnaji. Následoval boj o puk ve zlínském obranném pásmu, domácí vyhodili jen na zakázané uvolnění. Z následného vhazování Lundgren pálil jen vedle. Tím také skončila první polovina zápasu.

Švédové začali druhou polovinu s chutí. Brankář Molek si připsal první zákrok hned po vhazování. Domácí chtěl samozřejmě za každou cenu vyrovnat a několikrát za sebou ohrozili branku Malmö, nejprve Palát a po něm Fojtík. Oba týmy si ovšem pečlivě hlídaly střední pásmo, aby se soupeř nedostal do šance a tak se mnoho příležitostí nezrodilo. Domácí se nakonec usadili v pásmu soupeře, ale nic z toho nevytěžili.

V čase 21:07 byl vyloučen Eklund za napadení, avšak domácí nevyužili ani tuto početní výhodu. Po chybě domácích byla navíc hráčská lavice potrestána za příliš mnoho hráčů na ledě a síly se tak vyrovnaly. Když už Malmö hrálo přesilovku, v čase 23:07 se Eklund dopustil dalšího faulu a opět se hrálo čtyři na čtyři. Jen několik vteřin poté byl vyloučen Lindström za držení a Zlín si vzal oddechový čas. Taktická porada pomohla: Zdeněk Hábl převzal přihrávku od Fojtíka, parádně nahrál před branku Šafránkovi a ten v čase 24:37 vyrovnal. 1:1. Švédové měli o dvě minuty později na holi zvýšení, ale Lindström přejel čáru s milimetrovým ofsajdem.

Pak už při plném počtu hráčů na ledě pálil opět Šafránek do boční sítě. Chvíli nato se ovšem rozjel Ingvarsson, poslal puk na Lundgrena a ten zvýšil v čase 27:47 na 2:1. Domácí si opět vzali oddechový čas, ale předposlední minutu zápasu strávili ve vlastním obranném pásmu. Půlminutu před koncem se po zakázaném uvolnění hra přesunula do obranného pásma Malmö. V obrovské šanci se ocitl Palát, ale nedal. Švédové již náskok udrželi a zvítězili tak těsně 2:1.

Nejlepšími hráči byli vyhlášeni za SHK LAPP Zlín David Palát a za FIFH Malmö Torbjörn Lindström.

 

Branky a nahrávky:

24.37 Z. Šafránek (Z. Hábl, E. Fojtík) - 12:46 M. Eklund, 27:47 R. Lundgren (N. Ingvarsson)

 

Poločasy:

0:1 – 1:2

Sestavy:

SHK LAPP Zlín

Molek (Matoušek) – Julina, Zapletal, Z. Hábl (C), Mach – Šafránek, Fojtík, Palát (A) – Stodůlka (A), Šnajdar, Ligda – D. Hábl, Joppa

 

FIFH Malmö

Nilsson U. – Ingvarsson, Lundgren, Lindström,  Flis, Nilsson H. – Svensson, Flomén, Eklund

 

 

LAPP CUP ZLÍN 2015 den první

03.09.2015 22:41

Mezinárodní turnaj Lapp Cup ve Zlíně má za sebou první den a domácí fanoušci mohou být spokojeni. Po dopolední výhře nad rakouským Carinthian Steelers 7:0 Zlínští uspěli i podruhé, když ruský Orenburg porazili 3:0. Obrana ševců tak ještě neinkasovala. Na turnaji se celkově představuje osm celků ze sedmi zemí.


V zápase s Carinthianem pořadatelský tým dominoval od začátku zápasu, postupně se prosadil Fojtík a dvakrát kapitán Zdeněk Hábl. Ve druhé půli načal brankostroj dvěma góly Šafránek, k němuž se ještě přidal Julina, Zapletal a Stodůlka. V odpoledním zápase s Hawks rozhodlo úvodních šest minut. Individuální akci zakončil střelou pod horní tyč Šafránek, do prázdné brány gól Stodůlkovi připravil Zdeněk Hábl. A když se za další dvě minuty prosadil tváří v tvář gólmanovi Kozlovskiimu opět Šafránek, bylo to 3:0. Ve druhé půli měl ruský celek mnoho početních výhod, zlínskou obranu ale nepřekonal.

 

V dalších zápasech Moskva porazila německý Bremer 6:0 a Oslo 5:0. francouzský Tyrol vyhrál nad Oslem 3:0, Bremer rozstřílel 6:2. Malmö prohrálo po nájezdech 1:2 ruským Orenburgem, Carinthian porazilo 7:0. 

 

I druhý zápas bez inkasované branky, Zlín porazil Orenburg 3:0

03.09.2015 18:26

Po dopolední vysoké výhře 7:0 nad rakouským Carinthian Steelers čekalo zlínské sledge hokejisty další utkání. Od 17 hodin se postavili ruskému Orenburgu. Ten zaskočili ihned v úvodu třemi rychlými trefami, a to bylo ze střelecké listiny vše. Obrana ševců je tak po prvním dni stoprocentní.


Hned první akce utkání skončila radostně pro Zlínské. Zdeněk Šafránek obešel beka soupeře a zavěsil přesně pod horní tyč - 1:0. Ještě se Hawks ani neoklepali a jejich brankář Kozlovskii lovil puk ze sítě podruhé. Z mezikruží Zdeněk Hábl vracečkou našel parádně u tyčky Petra Stodůlku, pro kterého nebyl problém skórovat - 2:0. 
 
Šestá minuta a třetí gól pro SHK Lapp! Zdeněk Šafránek si svou druhou branku připsal po úspěšném pokusu z bezprostřední blízkosti. První dobrou šanci ruského celku měl Filimonov, jehož dobrým pasem našel Chekmarev, pro brankáře Matouška však jeho střela z kruhu nebyla problémem. Na druhé straně zaskočila muže v masce nenápadná střela Zapletala, kterou zastavila až tyč.
 
Na začátku druhé půle měl pořadatelský tým oděn do bílooranžových dresů početní výhodu, střela Šafránka ale v brance neskončila. Následně dostal dvě minuty také Chekmarev. Tentokrát Palát gólmana soupeře prostřelil, na brankové čáře ale puk odpálil do bezpečí Goncharov. I když se ve 21. minutě dostali ševci do početní nevýhody, i nadále soupeře trápili - střelu Paláta celkem nejistým zásahem ale Kozlovskii vytěsnil. 
 
Když ruský celek neuspěl ani při vyloučení Fojtíka, sáhl trenér Chernyshev k oddechovému času. Ten ale taky moc nepomohl, protože ani následné další tři přesilovky Hawks neznamenaly gól. SHK Lapp Zlín si tak připsali do tabulky další tři body, čímž ji po prvním dni vedou. Nejlepším hráčem vítězů byl vyhlášen střelec druhého gólu Petr Stodůlka, na druhé straně dostal cenu Mikhail Chekmarev.
 
Sestavy:
Zlín: Molek - Julina, Zapletal, Z.Hábl, Mach - Šafránek, Fojtík, Palát, Stodůlka, Šnajdar, Ligda, D.Hábl, Joppa. Trenér: Tomáš Sedláček.
Orenburg: Kozlovskii - Bashirov, Belobrov, Masiagutov - Chekmarev, Goncharov, Eremin, Sukhanov, Filimonov. Trenér: Yaroslav Chernyshev.
 
Góly: 2. Šafránek (Z.Hábl), 3. Stodůlka (Z.Hábl), 6. Šafránek (Palát, Z.Hábl)
 
Vyloučení: 6:4, Využití: Bez. V oslabení: Bez. Diváci: 45 Průběh zápasu: 0:3

 

SHK LAPP Zlín – Carinthian Steelers 7:0

03.09.2015 13:18

Hned první slibná akce domácích skončila těsným ofsajdem. Poté si hostující Sandro Kalegaris připsal dva velmi pěkné hity a dvě nahrávky, jimiž poslal nejprve Jürgena Handla a poté Fabiana Burtschera na zteč domácí branky. Gól však ani z jedné akce nepadl. Domácí se však ubránili pouze za cenu vyhození puku z obranného pásma mimo hřiště. Rakušané ovšem přesilovku promarnili: celou její první polovinu se nemohli dostat z vlastního obranného pásma. Navíc Šafránek s Julinou ohrozili branku z protiútoku, aby nakonec po ose Julina – Ligda – Fojtík dal posledně jmenovaný úvodní gól zápasu právě ve chvíli, kdy domácím skončil trest. 1:0. Domácí se pak několikrát natlačili do pásma Rakušanů. V čase 08:59 poslal Julina křížnou přihrávku na Zdeňka Hábla, ten se proháčkoval až před brankáře a zavěsil. 2:0. Následoval závar před brankou Corinthians. Joppa dvakrát přestřelil, Šnajdar trefil jen boční konstrukci, aby nakonec brankář hostí Kasslatter podržel v lapačce. Z nevinné akce pak přišla nahrávka Šafránka opět na Zdeňka Hábla, který v čase 10:48 zavěsil pod horní tyčku. 3:0. Od té chvíle se hrálo většinou v obranném pásmu Carinthians. Hosté se dostali do pásma Zlína až v poslední minutě. Z protiútoku ještě pálil Stodůlka nad.

 

Ve druhé polovině zápasu se dlouho nic nedělo. Pak stačil jeden závar před Rakušany

a nastartoval se brankostroj domácích: Nejprve Hábl prostrčil puk přes obránce až na Paláta, který odcentroval na Šafránka a ten se nemýlil. 4:0. Pak se konečně osmělili i Rakušané, Ossnitz ani Hornich ale neuspěli. Hned z protiútoku však poslal Pavel Julina přihrávku na Stodůlku a bylo to 5:0. Následovala minutová exhibice domácích, kdy v 9. minutě druhé půle

nejprve Palát přihrával Zapletalovi na 6:0 a pak po samostatné akci zvyšoval Šafránek na 7:0 a to už se gólman hostí hodně zlobil. Rakušané začali ztrácet nervy. Za hrubost šel pykat obr Kalgaris. V přesilovce pálil po centru Zapletala jen těsně vedle Šafránek, následně Zapletal trefil tyč. Joppa v šanci z bezprostřední blízkosti zasáhl pouze gólmana, puk se dostal k Háblovi, od něj přes Julinu k Joppovi, celý závar ovšem gólman hostí pochytal. V poslední minutě si vystřihl sólo přes celé hřiště Hábl, ale nedal. Zápas tedy skončil 7:0 pro domácí SHK LAPP Zlín. Nejlepšími hráči byli vyhodnoceni za hosty Thomas Schilcher a za domácí Zdeněk Šafránek.

LAPP CUP ZÍN 2015

17.08.2015 12:25

Ve dnech 3. – 6. září 2015 proběhne ve Zlíně již pátý ročník sledge hokejového klubového turnaje LAPP CUP ZLÍN 2015. I v letošním roce se jej zúčastní celkem 8 evropských týmů, konkrétně 2 týmy z Ruska, dále týmy z Německa, Rakouska, Itálie, Švédska, Norska a v neposlední řadě také domácí tým SHK LAPP Zlín. Na PSG Aréně ve Zlíně se odehraje celkem 20 utkání zahrnující zápasy ve skupinách a také sobotní utkání o umístění.

 

LAPP CUP ZLÍN 2015 se řadí mezi největší klubové sledge hokejové turnaje v Evropě co do počtu hracích týmů. Organizátory turnaje, Zlínské aplikované sporty, velice těší skutečnost, že i v letošním roce je mezi týmy takový zájem startovat na turnaji, počet přihlášených převýšil možný počet týmů. Na turnaji se představí 5 týmů, kteří se LAPP Cupu již v minulosti účastnili. Tuto pětici doplní 3 nové týmy, které do Zlína přijedou poprvé. Jsou to 2 nové ruské týmy Fenix Moskva, SHC Hawks Orenburg a třetím nováčkem je norský sledge hokejový tým Oslo Tigers.

 

Seznam týmu na LAPP CUP ZLÍN 2015:

SHK LAPP ZLÍN (Česko)

CARINTHIAN STEELERS (Rakousko)

OSLO TIGERS (Norsko)

FIFH MALMÖ (Švédsko)

SOUTH TYROL EAGLES (Itálie)

BREMER PIRATES (Německo)

FENIX MOSKVA (Rusko)

SHC HAWKS ORENBURG (Rusko)

 

Herní systém:

Týmy jsou rozlosovány do dvou skupin A a B po čtyřech, kde si zahrají tzv. každý s každým.

Po odehrání základních skupin se týmy podle pořadí rozdělí na skupiny o konečné pořadí. Skupina o 1. až 4. místo (do této skupiny postupují první dva ze základní skupiny) a o 5. až 8. místo (do této skupiny postupuje třetí a čtvrtý ze základní skupiny). Hrací čas všech zápasů bude 2x15 minut, jen boje o medaile se budou hrát 3x15 minut.

 

 

 

 

 

Česká sledge hokejová liga 2015/2016

07.07.2015 08:23

V nadcházející sledge hokejové sezóně 2015/2016 dochází v systému České sledge hokejové ligy k několika zásadním změnám oproti předchozím ročníkům.

  1. Zvyšuje se počet týmů v lize a to na 10. Vznikl nový český tým z Litvínova a do soutěže byli přijaty ještě dva týmy ze zahraničí, ze Slovenska a Rakouska.
  2. Díky nárůstu týmu do soutěže se musel změnit i herní systém ČSHL. Hrát se bude systémem tzv. každý s každým dvoukolově a klasické play-off, na které jsme byli zvyklí, odpadá a bude nahrazeno Super finále, které se odehraje hned v dalším víkendu po odehrání základní části soutěže. Super finále se budou účastnit pouze první čtyři týmy po základní části a budou hrát o konečné pořadí na jedno vítězný zápas. O mistra a vícemistra si zahrají 1 a 2 tým po základní časti a o bronz se utkají týmy, které po základní části skončili na 3 a 4 místě. Utkání se odehrají u lépe postaveného týmu po základní části soutěže.

Kalendář a rozlosování ČSHL 2015/2016 naleznete zde na webu v sekci Kalendář akcí. Kalendář SHK Lapp Zlín je taky všem dostupný na Google kalendáři, který si můžete nasdílet do svých chytrých telefonů. V průběhu sezóny se do tohoto kalendáře budou přidávat známé časy a místa konání jednotlivých utkání.

Kalendář akcí a rozlosování ČSHL 2015/2016

30.06.2015 15:51

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2015/2016 ZDE (pdf).

Celkové rozlosování  ČSHL 2015/2016 ZDE (pdf).

Celkový kalendář Českého Sledge hokej 2015/2016  ZDE (pdf)

 

 

 

 

Finále ČSHL 2014/2015 na ČT Sport

17.03.2015 21:36

Ve čtvrtek 19. března v 15:25 hodin odvysílá ČT Sport 12. minutovou reportáž z průběhu finálové série mezi týmy SHK LAPP Zlín a SHK Mustangové Pardubice.

Reprízy na ČT Sport:  

sobota 21.3. 15:25 hodin

pondělí 23.3. 11:30 hodin

úterý 24. 3. 6:05 hodin

čtvrtek 26.3. 16:45 hodin

Odkaz na iVysílání ZDE

 

Dále bude možné tradičně shlédnout reportáže ze zápasu play-off české sledge hokejové ligy 2014/2015 v Paralympijském magazínu, který opět odvysílá v premiéře ČT Sport, ve středu 26. března v 16:00 hodin.

Reprízy magazínu na ČT Sport:

pátek 27.3. 7:10 hodin

pondělí 30.3. 5:05 hodin

středa 1.4. 6:00 hodin

sobota 4.4. 6:00 hodin

Odkaz na iVysílání ZDE

 

 

 

 

 

2008/2009

17.03.2015 09:00

Lapp Zlín bude mít na tomto šampionátu taky své zastoupení

12.03.2015 09:11

Mezi slovenskými reprezentanty jsou 4 novopečení mistři České sledge hokejové ligy ze zlínského SHK Lapp, kteří budou hlavními pilíři slovenského národního týmu. Peter Štít, Martin Joppa, Marian Ligda a Erik Fojtík. Ten ještě na paralympiádě v ruském Soči oblékal dres českého národního sledge hokejového týmu.

Informace ze šampionátu se Vám budeme snažit přinášet zde na webu, kde nalezne odkazy na jednotlivé zápasy vysílané v přímém přenosu na livearena.com

 

O turnaji

10.03.2015 08:31

Mistrovství světa ve sledge hokeji skupiny B se v letošním roce uskuteční ve švédském Ostersundu od 16. do 21. března 2015. Na turnaji se představí 6 reprezentací, které se poperou o dvě postupové místa do elitní světové skupiny A.

Herní systém turnaje je tzv. každý s každým.

Týmy, které se představí na šampionátu jsou domácí Švédsko, Polsko, Rakousko, J. Korea, V. Británie a Slovenska.

Informace ze šampionátu se Vám budeme snažit přinášet zde na webu, kde nalezne odkazy na jednotlivé zápasy vysílané v přímém přenosu na livearena.com

Zlín proměnil první mečbol a po 3 letech slaví titul!

07.03.2015 15:06

Ve 2. finálovém utkání se sledge hokejisté SHK LAPP Zlín představili na domácím ledě. Po výhře v Pardubicích je dělilo jen jediné vítězství od zisku titulu a rozhodnout o tom mohlo už páteční utkání 6. března 2015 hrané od 18:30 v PSG aréně ve Zlíně.

Úvodní vhazování patřilo domácím. Ihned po buly se pokusil první rychlou akci rozehrát zlínský kapitán Zdeněk Hábl, ale jeho prudkou přihrávku nikdo ze spoluhráčů nezpracoval a pískalo se zakázané uvolnění. Hned další útočná akce domácích skončila brankou! Fojtík vystřelil od modré čáry, k puku odraženému od mantinelu se dostal Šafránek, který ještě našel před brankou volného Joppu a ten už měl snadnou práci! Pardubice se ihned pokusili o odpověď, Motyčkův brejk ale zastavil domácí Štít. Vzápětí následovala další útočná snaha Pardubic a také první střela na branku, Molek ale Heringovu střelu viděl a jen kontroloval puk letící mimo branku. Neúspěšně dopadla i Motyčkova šance o pár minut později, povedený přechod Pardubic přes střední pásmo zarazil Hábl, který se stihl vrátit a zblokoval Motyčkovu střelu. V čase 8:31 se přes 400 fanoušků v PSG aréně radovalo podruhé! Joppa se dostal k náhodně odraženému puku a ujížděl sám na branku, svůj nájezd neproměnil, ale u dorážky byl jako první Marián Ligda, který zvýšil už na 2:0! V 11. minutě mohli pardubičtí snížit, Kubešovu střelu Molek ukryl do lapačky. Výbornou první třetinu domácích zpečetil Zdeněk Šafránek, který v čase 13:10 po nahrávce Erika Fojtíka zvyšuje na 3:0!

I druhou třetinu začali aktivněji domácí. Ligda hned v prvním střídání prověřil pardubického Bočka střelou přímo z buly, ale Boček puk vyrazil. O minutu později připravil Kudrna krásnou šanci pro Fojtíka, když s pukem objel branku a nabídl puk volnému Fojtíkovi, ten z bezprostřední blízkosti trefil pouze brankáře. 5. minuta přinesla starosti i na druhé straně, Kubešovu střelu Molek se štěstím vyrazil. Hra se přelévala ze strany na stranu, do nebezpečných šancí se dostávali především domácí, jako např. v 7. minutě Fojtík, který ale mířil mimo. V 10. minutě Joppa dojel prudké nahození Šafránka, přesnou přihrávkou našel na druhém křídle najíždějícího Fojtíka, který střelou do šibenice rozveselil domácí příznivce již počtvrté! Aby toho nebylo málo, o 25 vteřin později se Joppa odměnil Šafránkovi za předchozí přihrávku. Tentokrát se v úniku ocitl Šafránek, který kličkou oklamal ležícího Bočka a pojistil vedení domácích na 5:0! Podle bouřlivých reakcí zaplněného stadionu se zdálo, že diváci už mají o vítězi dnešního utkání jasno! Ve 12. minutě se do další šance Pardubic dostal Kubeš, ale výborně chytající Molek jeho střelu chytá. O chvíli později zastavuje další šanci hostí domácí obrana, Julina bez větších obtíží zblokoval Heringovu střelu a Molek tak nemusel zasahovat.

Na začátku třetí třetiny se do gólové příležitosti dostal Kubeš, dobře umístěnou střelu Molek opět likviduje. Ve 3. minutě se hosté přece jen mohli radovat ze vstřelené branky, domácí totiž nepochopitelně zaspali a ujíždějící Hering poprvé překonává Molka a snižuje na 5:1. Domácí si vybrali slabší chvilku v utkání, Pardubice od vstřelené branky začaly být aktivnější, v 5. minutě ještě další Heringovu střelu Molek vyrazil.  V čase 35:01 ovšem Molek inkasoval podruhé, když se dvojice Motyčka-Michalec dostala za zlínskou obranu. 2 inkasované branky přinutili domácího trenéra Sedláčka k oddychovému času. I po oddychovém čase byli ale domácí pod velkým tlakem, Mustangové ucítili šanci ještě zdramatizovat utkání, proti byl domácí gólman Molek, který Motyčkovu střelu srazil do rohu. O chvíli později mířila na  Molka další střela, tentokrát jej z uctivé vzdálenosti prověřil Kubeš, Molek opět chytá. Domácí zvýšili aktivitu až po šanci Paláta, jeho pěkná střela bohužel zamířila nad branku. Vrátit Zlínu čtyřbrankové vedení mohl v 11. minutě Joppa, ale střelu Boček chytá. Pardubice se snaží vytvořit další tlak, to se jim také daří, a domácí se brání jen za cenu zakázaného uvolnění. Poslední 2 minuty utkání se odehrávají v útočném pásmu Zlína, zlínští drží puk na hokejkách a ukrajují tak poslední vteřiny dnešního utkání.

10 vteřin před koncem utkání ještě buly v obranném pásmu Pardubic, ale hráči i diváci už vědí, že to dnes bude právě tým SHK LAPP Zlín, který si odnese pohár pro vítěze play-off České sledge hokejové ligy! Utkání končí, stadionem se ozývá ohlušující aplaus fanoušků, kteří dnes navštívili finálové utkání ve velkém počtu a vytvořili tak zcela určitě nejvyšší domácí návštěvu nejen v tomto roce! Všem fanouškům tak patří obrovské poděkování od hráčů a celého organizačního týmu!

Domácí finálové utkání si nenechal ujít ani primátor statutárního města Zlín MUDr. Miroslav Adámek, náměstek primátora statutárního města Zlín pan Ondřej Běták, zástupce generálního partnera zlínského sledge hokeje Lapp Kabel s.r.o. Ing. Michal Ambrož a také předseda České sledge hokejové asociace a ředitel ČSHL Mgr. Tomáš Mlčák, kteří se zúčastnili také slavnostního vyhlášení a předávání všech kolektivních a individuálních ocenění, které naleznete ZDE.

 

Autor článku: Kamil Šnajdar

 

Dosáhne Zlín na zlato?

28.02.2015 14:50

První zápas finálové série s Pardubicemi byl podle všeho nejvíce vyrovnaným zápasem celé uplynulé sezóny. I přesto jej hráči SHK LAPP Zlín zvládli a po výhře 2:4 na ledě Pardubic udělali první velký krok na cestě za vytouženým titulem! Ten druhý, rozhodující krok, mohou zlínští sledge hokejisté udělat již v pátek 6. března, kdy na ledě PSG arény ve Zlíně nastoupí proti Pardubicím k druhému finálovému utkání. V pátek to bude přesně 1111 dnů, které uplynuly od prvního finálového utkání sezóny 2011/2012, ve kterém SHK LAPP Zlín porazil Žraloky z Karlových Varů 0:1 a započal tak sérii, na jejímž konci zvedli zlínští nad hlavu pohár pro absolutního vítěze České sledge hokejové ligy!

 

První finále hrané v Pardubicích navštívilo neuvěřitelných 450 diváků. Ukažme, že i Zlín je hokejové město! Přijďte v pátek podpořit zlínské sledge hokejisty v boji o zlato a staňte se tak pomyslným šestým „hráčem“ v hledišti, na kterého se bude moct tým Lapp Zlín spolehnout! Pro návštěvníky utkání je připravena tombola o věcné ceny.

Případné další rozhodující utkání se odehraje v sobotu 7. března v 11:15hod v PSG aréně ve Zlíně.

Po skončení utkání proběhne na ledové ploše předání medailí a pohárů.

 

Na vaši podporu v hledišti se těší celý tým SHK Lapp Zlín

 

Autor článku: Kamil Šnajdar

První finálový zápas SHK Lapp Zlín zvládl

22.02.2015 22:59

Tříleté čekání SHK LAPP Zlín na postup do finále se zdálo nekonečné. Po velmi úspěšné loňské základní části se Zlínu postavila do cesty Olomouc, která následně slavila postup do finále na úkor Zlína. Letos si ale zlínští hráči finálovou účast ujít nenechali a dnes od 15:45hod vstoupili na ledě týmu SHK Mustangové Pardubice do bojů o mistrovský titul.

Zlín začal utkání velkým tlakem a hned po 48 vteřinách strhnul vedení na stranu Zlína kapitán Zdeněk Hábl! Fanoušci Pardubic však nemuseli dlouho smutnit, protože hned o minutu později se z nenápadného protiútoku prosadil po asistenci Kubeše i domácí Hering a srovnal na 1:1. Příležitost ke vstřelení další branky dostali hosté v 7. minutě, kdy byl domácí Hering vyloučen na 2 minuty za vysokou hůl. Pardubičtí se ale velmi dobře bránili a z jejich hokejek putoval puk vždy až do středního pásma. Prosadit se v takto vyrovnaném utkání bylo velmi obtížné, z opatrné hry obou týmů byla důležitost dnešního utkání zcela zřejmá. Přesto se Hering po opuštění trestné lavice dostal k puku a pěknou střelou prověřil zlínského Matouška, který ukryl puk do lapačky. Po následném zakázaném uvolnění domácích se Zlín dostal do útočného pásma, vytvořil si tlak, ale k zakončení se nedostal. Ve 12. minutě se Motyčka s Kubešem ještě neprosadili, ale o minutu později zařídila stejná dvojice 2. branku Pardubic a vedení 2:1.

Druhá třetina přinesla stejně vyrovnaný a opatrný hokej jako ta první. V 17. minutě utkání se k puku dostal Palát, který našel před brankou volného Hábla a ten prostřelil ležícího gólmana Drahého a srovnal na 2:2! Ve 20. minutě si početní výhodu vyzkoušeli i domácí, když Marian Ligda odpykával dvouminutový trest za nesportovní chování. Pardubice se usadily v obranném pásmu Zlína, ale jedinou velkou šanci Matoušek zlikvidoval. Na opačné straně se zkoušel prosadit Fojtík, ale nebezpečnou přihrávku zachytila pardubická obrana a Drahý tak nemusel zasahovat. Další šanci si pro změnu vypracovali domácí, Kubeš nahazoval puk za zlínskou branku, ale obrana Zlína byla pozorná a Julina vyvezl puk až do středního pásma. Ve 28. minutě se snažil domácí Hering najít před brankou spoluhráče, avšak jeho přihrávka byla nepřesná. V poslední minutě 2. třetiny se ještě do velké šance dostal Pavel Julina, ale branku Pardubic přestřelil.

V dnešním zápase se Zlínu střelecky dařilo vždy v úvodu každé třetiny a stejné to bylo i v té závěrečné. Zlínu ke skórování stačilo pouhých 23 vteřin a byl to právě Erik Fojtík, který po přihrávce Martina Joppy zvrátil vedení opět na stranu hostů ze Zlína! Domácí byli inkasovanou brankou mírně zaskočení, Zlín tak dostal prostor pro další akci, ale skóre se neměnilo. V 37. minutě si ale hosté dali více záležet a David Palát proměňuje svou šanci a posílá Zlín do dvoubrankového vedení! Domácí Pardubice se snažily o rychlou odpověď, ale jejich útok byl zastaven už ve středním pásmu. 2 minuty před koncem utkání se do velké šance dostával Motyčka, ale Julina se stihl vrátit a do šance ho nepustil.

Protože se Pardubice už do žádné větší šance nedostaly, SHK LAPP Zlín zvítězil v prvním finálovém utkání na ledě Pardubic 2:4! Finálová série se tak stěhuje do Zlína, kde se 6. března od 18:30hod odehraje další finálové utkání, které už může rozhodnout o tom, kdo se stane letošním mistrem!

Autor: Kamil Šnajdar

Souboj o zlato začíná!

16.02.2015 08:05

Zlínští sledge hokejisté SHK LAPP Zlín po 3 letech opět otevřeli brány finále České sledge hokejové ligy a s týmem SHK Mustangové Pardubice budou bojovat o titul!

Finále se hraje, stejně jako celé play-off, na 2 vítězné zápasy. K prvnímu utkání nastoupí zlínští sledge hokejisté v neděli 22. února od 15:45hod v Tipsport aréně v Pardubicích. Na domácí led PSG arény ve Zlíně se finálová série vrátí v pátek 6. března 2015 v 18:30hod. Případné rozhodující třetí utkání se odehraje v sobotu 7. března 2015 od 11:15hod. Přijďte podpořit naše sledge hokejisty a pomozte vytvořit pravou finálovou atmosféru!

 

Autor: Kamil Šnajdar

Výstava Sledge hokej očima fotografa byla zahájena

03.02.2015 11:44

V pondělí 2. února vyměnili sledgehokejisté SHK LAPP Zlín promrzlý zimní stadion za útulné prostory Galerie radnice ve Zlíně, kde se v 17 hodin uskutečnilo zahájení výstavy fotografií pana Jaroslava Kvapila, s názvem Sledge hokej očima fotografa. Výstavu osobně zahájil primátor města Zlína MUDr. Miroslav Adámek, který nad ní také převzal záštitu. Zahájení výstavy si nenechalo ujít přes 40 hostů, kteří si mohli prohlédnout víc jak sedmdesát fotografií. Výstava bude až do 27. února volně přístupná veřejnosti v Galerii radnice města Zlína ve 2. patře.

 

 

 

Autor fotografií z vernisáže: Mgr Zdeněk Dvořák.

Po 3 letech SHK LAPP Zlín opět ve finále!

31.01.2015 20:43

V sobotu 31. ledna bylo ve zlínské PSG Aréně sehráno druhé semifinálové utkání play- off České sledge hokejové ligy.

Ihned po úvodním vhazování Palát nahodil puk na branku hostí, ale Mach byl pozorný. Do první větší šance se ve 2. minutě dostal Zdeněk Hábl, ale jeho střelu zblokoval obránce. Karlovarští se do první šance dostali až v 6. minutě, ale ihned to byla šance gólová. Hosté využili velkého zmatku před domácím Molkem, Geier se zmocnil odraženého puku a z levé strany překonal Molka střelou pod horní tyčku! Než se Zlín stačil vzpamatovat z obdržené branky, lovil Molek puk v brance podruhé. Nedůsledná zlínská obrana si nevšímala puku odraženého od hrazení tak dlouho, až se k němu dostal Marek Schneider, který jej dorazil do branky, a hosté už vedli 0:2!

V čase 10:02 mají hosté možnost zahrát si přesilovou hru, když je vyloučen Pavel Julina na 2 minuty za Téčko. Více aktivní jsou však hráči Zlína, kteří by určitě chtěli změnit nepříznivý stav. Do velké šance se dostal Joppa, ale jeho střelu Mach ztlumil a následně ukryl puk do lapačky, aby dojíždějící Ligda nemohl dorážet. Snížení z pohledu domácích jsme se dočkali v čase 12:36, kdy Hábl přihrává přesně na Julinu, který z otočky snižuje na 1:2! Na hráčích SHK LAPP Zlín je vidět zvýšená aktivita a snaha se stavem utkání něco udělat, ale nedaří se jim usadit v útočném pásmu a hra se přelévá ze strany na stranu. Těsně před koncem 1. třetiny se do další šance dostali hosté. Geier se po ukázkové kombinaci objevil sám před Molkem, ten ale jeho střelecký pokus vyrazil.

Ve druhé třetině se hráči ještě ani nestačili ohřát a Zlín z nenápadné šance srovnává na 2:2! V čase 1:39 Julinovu střelu od modré tečuje Joppa a kotouč se štěstím končí za Machovými zády! Hráči Zlína po vyrovnávací brance viditelně ožili a opakovaně se usadili v útočném pásmu a hostům nezbývalo nic jiného než rozehrávku Zlína kazit. V 7. minutě se opět mohli ze vstřelené branky radovat domácí! Po vhazování v útočném pásmu Joppa kličkou za brankou překvapil všechny kromě Fojtíka, který jeho úmysl odhadl, přihrávku před branku zpracoval a protože bych Mach u druhé brankové tyče, mohl nikým nebráněný Fojtík pohodlně zasunout puk do branky a obrátit vývoj utkání ve prospěch zlínských na 3:2! Od tohoto okamžiku měli domácí herní převahu, karlovarští jakoby přestali stíhat tempo zápasu, ze kterého mohl Hábl vytěžit další branku, když se ocitl ve vyložené šanci před Machem, ten ale jeho střelu se štěstím vyrazil.

3 minuty a 20 vteřin před koncem 2. třetiny dostal Zlín další šanci na změnu skóre, za hákování vyloučen na 2 minuty Luboš Nejedlý. Domácím trvalo téměř minutu, než se usadili v útočném pásmu. Pozornost Macha prověřil nejdříve Ligda a o minutu později i Hábl. Ligdovu střelu Mach bezpečně pokryl a Háblův pokus skončil po teči Juliny vysoko nad brankou. V poslední minutě mohli hosté litovat neproměněné šance Geiera, který byl sám před domácím Molkem, ale neproměnil. Radost karlovarským Žralokům udělal ale za dalších 8 vteřin Forgo, který dorazil do branky další Geierovu střelu a vyrovnal na 3:3.

Na první střelu závěrečné třetiny jsme si počkali necelou minutu, kdy Berger poslal střelu po zemi, ale ta jen těsně minula Molkovu branku. O 2 minuty později se do šance dostal také domácí Joppa, ale ležícího Macha s Bergerem nepřekonal. V 8. minutě se mohli hosté přiblížit k vítězství v dnešním zápase, když Geier se dostal do samostatného úniku, nedokázal ale zvednout puk a tak jeho střelu Molek kryje. Co se nepodařilo Geierovi, to v 9. minutě 3. třetiny dokázal Fojtík! Objevil se před Machem a nikým nehlídán našel skulinu mezi Machovým ramenem a brankovou konstrukcí a strhává vedení 4:3 na stranu domácích! 5 minut před koncem utkání ještě hosté dostali příležitost zdramatizovat vývoj zápasu, protože na trestnou zamířil Pavel Julina na 2 minuty za nedovolené bránění. Hosté se na třetí pokus dokázali usadit v útočném pásmu, ale jediná Bergerova střela mířila mimo Molkovu branku. V samém závěru se karlovarští snažili o nápor a odvolali brankáře, ale ani 6 karlovarských hráčů se nedokázalo dostat k Molkovi tak blízko, aby jej mohli ohrozit.

SHK LAPP Zlín tedy porazil SKV Sharks Karlovy Vary těsně 4:3 a Zlín se tak po 3 letech může těšit z postupu do finále České sledgehokejové ligy, kde se utká s Pardubicemi, které dnes ve 2. semifinále porazily Spartu Praha vysoko 1:5. Dvojici poražených dnes tvoří Karlovy Vary a Sparta Praha, kteří se utkají o 3. místo.

První finálový duel odehrají hráči SHK LAPP Zlín v neděli 22. února 2015 V Pardubicích.

 

 

 

Autor: Kamil Šnajdar

Sledge hokej očima fotografa

26.01.2015 09:38

Zveme Vás do Galerie II. patra radnice Zlín na výstavu „Sledge hokej očima fotografa“, která potrvá od pondělí 2. února do 27. února 2015.

Nahlédněte prostřednictvím objektivu pana Jaroslava Kvapila do jedinečných a nearanžovaných momentů sledge hokejových utkání.

Věnujte pár okamžiků své pozornosti při své cílené i neplánované procházce zlínskou radnicí. V prostorách sloužících veřejnosti coby výstavní galerie, Vás vtáhnou časosběrné fotografie do velmi reálného světa sportovního zlínského fenoménu, který přesáhl hranice regionu.

Autor fotografií zcela dobrovolně a na úkor vlastního pohodlí strávil hodiny na zimou a chladem příznačném stadionu ve Zlíně, aby objektivem zachytil vjemy svého oka v originálním detailu i celku. Jaroslav Kvapil diskrétní formou bourá mýty a neznalost a maže pomyslnou hranici ostychu k postiženým. K zhlédnutí bude na sedm desítek fotografií.

 

Vernisáž výstavy se uskuteční v pondělí 2. února v 17. hodin. Všichni jsou srdečně zváni.

Nad výstavou převzal záštitu primátor statutárního města Zlína MUDr. Miroslav Adámek.

Výstavu pořádají Zlínské aplikované sporty – sledge hokej ve spolupráci s oddělením prevence kriminality a sportovišť statutárního města Zlína.

Plakát k výstavě ZDE.

Autor článku: Roman Herink

Sledge hokejové semifinále se stěhuje do Zlína!

23.01.2015 17:30

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vstoupili do vyřazovacích bojů play-off velmi sebejistě, když v prvním semifinálovém utkání 11. ledna 2015 porazili tým SKV Sharks Karlovy Vary jednoznačně 0:4.

K dalšímu utkání série play-off nastoupí zlínští už v sobotu 31. ledna od 14:45 hodin. Na domácím ledě PSG Arény budou zlínští útočit na postup do finále. V případě prohry Zlína se odehraje další utkání již následující den v neděli 1. února v 11:30 hod a to rozhodne o tom, kdo z dvojice SHK LAPP Zlín – SKV Sharks Karlovy Vary postoupí do finále České sledge hokejové ligy.

Z druhé finálové dvojice jsou to Mustangové Pardubice, kteří porazili Spartu Praha 4:1 a, stejně jako Zlín, je dělí 1 vítězství od postupu do finále.

Pro fanoušky, kteří navštíví domácí zápasy SHK LAPP Zlín, bude připravena tombola o věcné ceny, které věnovali partneři zlínského sledge hokeje.

 

Autor: Kamil Šnajdar

 

 

SHK LAPP Zlín ovládli 1. semifinále!

11.01.2015 21:08

Play-off České sledge hokejové ligy začalo pro hráče SHK LAPP Zlín právě dnes, kdy sehráli první semifinálové utkání s týmem SKV Sharks Karlovy Vary. Zápas se odehrál na zimním stadionu v Ostrově nad Ohří, na kterém karlovarští Žraloci hrají své domácí zápasy.

Přestože v obou letošních utkáních těchto týmů zvítězil Zlín poměrně jednoznačně (3:1, 4:1), dnes se očekával mnohem vyrovnanější zápas také proto, že po základní části dělil oba týmy jen 3 bodový rozdíl.

Začátek první třetiny mnoho sledge hokejové krásy nepřinesl, hrálo se velmi opatrně a tak první střelecký pokus zaznamenal až ve 3. minutě Zdeněk Hábl, ale puk letěl nad horní tyč karlovarské branky. K prvnímu zákroku donutil karlovarského Macha až Julina, jehož nahození ale nemohlo Macha ohrozit. O první útočnou akci domácích se postarala dvojice Forgo – Berger, avšak jejich akce skončila v rohu za brankou, kde je zlínští obrali o puk. V 10. minutě měl Berger daleko lepší šanci, i jeho střela byla nepřesná a minula Matouškovu branku. O minutu později kontroval Fojtík, který se řítil na Macha, ale v poslední chvíli jej zastavil vracející se Schneider. Po několika nepřesnostech na obou stranách je vyloučen domácí Hrbek za nedovolené bránění a zlínští tak dostávají příležitost zahrát si přesilovou hru. Výhoda zlínských trvala však jen 12 vteřin, střelou po buly dostal Hábl puk před branku, kde se k němu dostal Fojtík a pohotovou dorážkou poslal hosty do vedení 0:1! Po několika vteřinách mohlo být srovnáno, když Zlín svou lehkovážnou rozehrávkou nabídl Nejedlému možnost srovnat, ale ten Matouškovu branku trestuhodně přestřelil.

Druhou třetinu začali útočně domácí, ale dobře rozehranou akci karlovarského Bergera zastavil ofsajd. Do šance se následně dostal zlínský Fojtík, Mach puk vyrazil, Palát jej okamžitě vracel před brankoviště, tam už nebyl nikdo ze zlínských, kdo by nasměroval puk do branky. V čase 17:35 se zlínští nakonec další branky dočkali! Joppa nedříve minul prázdnou branku při situaci 2 na 1, karlovarská obrana  jakoby zaspala a umožnila zlínským útočníkům pokračovat v akci, kterou zakončil Joppa a zvýšil vedení na 0:2! Domácí mohli snížit ve 22. minutě, kdy Forgo šikovně odrazem od mantinelu vyslal vpřed Geiera s Bergerem, střela Geiera však zamířila nad branku. O 2 minuty později velká chyba Hábla při rozehrávce, který tak vybídl ke střele Bergera, ale z bezprostřední blízkosti Matoušek jeho nebezpečnou střelu zlikvidoval. Ve 25. minutě v šanci opět Geier, jeho střelu ze strany Matoušek vyrazil. Zlínští nechávali domácím hodně místa, 3 minuty před koncem se do velké šance dostal opět Geier, kdy po jeho dorážce zazvonila tyč!

Ve 3. třetině se do velké šance dostal zlínský Kudrna, ale Macha nepřekonal. To se povedlo až Fojtíkovi, v čase 36:45 se i přes obránce dokázal prosadit a zvýšit náskok na 0:3 pro zlínské! O minutu a 21 vteřin poté rozehrál Matoušek puk o mantinel, tam se jej zmocnil Hábl a šikovnou střelou zvyšuje vedení na 0:4! Na hráčích z Karlových Varů je vidět, že je 4. branka zlomila a utkání spíše dohrávají. Berger ještě zkusil nahodit puk od modré čáry na Matouška, ten byl ale pozorný. Do poslední velké šance se ještě 2 minuty před koncem dostali hosté, Štítovi se však střela vůbec nepovedla a trefil jen beton brankáře Macha.

Po 45 minutách tedy SHK LAPP Zlín vítězí jednoznačně 0:4 a získává první bod v semifinálové sérii. V druhé semifinálové dvojici to byly Mustangové Pardubice, kteří už v sobotním utkání porazili Spartu Praha 4:1 a stejně jako SHK LAPP Zlín se přiblížili postupu do finále.

 

Autor: Kamil Šnajdar

O víkendu se odehraje 1. kolo PLAY OFF ČSHL 2014/2015

06.01.2015 08:35

Do play-off České sledge hokejové ligy vstoupí hráči SHK LAPP Zlín  již tento víkend v neděli 11. ledna, kdy se představí na ledě úřadujících mistrů Žraloků z Karlových Varů. Druhou dvojici pro play-off tvoří týmy Sparta Praha sledge hokej  a SHK Mustangové Pardubice.

Protože se play-off hraje na 2 vítězná utkání, každá série začíná vždy na ledě týmu, který měl horší postavení v tabulce po základní části. Následně druhé (a také případné třetí) utkání se pak odehrají na ledě lépe postaveného týmu.

Na domácím ledě PSG Arény ve Zlíně se tak SHK LAPP Zlín představí v sobotu 31. ledna 2015 14:45 hodin a případně  ve 3. rozhodujícím utkání v neděli 1. února 2015 11:30 hodin.

Pro zlínské diváky a fanoušky je opět připravena tombola o věcné ceny, které věnovali partneři zlínského týmu. 

 

 

 

SHK Lapp Zlín v posledním kole základní části ČSHL zvítězil 5:0

04.01.2015 16:37

Již 3. den v novém roce 2015 přivítali sledge hokejisté SHK LAPP Zlín na domácím ledě tým Kohouti Olomouc, se kterými tak odehráli poslední utkání základní části České sledge hokejové ligy. Pro Olomoucké bylo sobotní utkání posledním v celé sezóně, jelikož již v minulém kole ztratili i teoretickou šanci postoupit do bojů v play-off.

Zlín začal v první třetině velmi ofenzivně a byli to především domácí hráči, kdo držel puk na hokejkách. Olomouc se tak hned od začátku dostala pod tlak, ale úspěšně se bránila. Vyloženou šanci jsme viděli v 8. minutě během přesilové hry Zlína, kdy se Fojtík s Ligdou dostali sami před brankáře, ale nepodařilo se jim šanci proměnit. Olomoučtí se do kombinace dostali v 10. minutě, kdy pohlednou akci zakončili hned od modré čáry, prudká střela ale minula domácí branku. O 2 minuty později se do velké šance dostal domácí David Hábl, ale puk se mu dostal pod brusli a jeho střela tak neměla potřebnou razanci, aby soupeře ohrozila. O minutu později se do velké šance ze strany natlačil Ligda, ale branku Kohoutů přestřelil. Minutu a 14 vteřin před koncem vyloučen Stodola na 2 minuty za nedovolené bránění, zlínští dostali hostující pod tlak, ale chybělo pořádné zakončení. První třetina tedy skončila za nerozhodného stavu 0:0.

Ve 2. třetině zasahoval hostující Kudela již po 15 vteřinách, když jej z dálky prověřil Zdeněk Hábl. Ve 3. minutě se pak do vyložené šance dostal domácí Štít, ale jeho střela zamířila nad branku. Další akce domácích následovala o další 2 minuty později, kdy po vyhraném buly Fojtík přihrál na modrou na Hábla, který vybídl k tečování před brankou volného Kudrnu. Kudrnova teč jen těsně minula branku! Odražený puk se pak opět dostal na modrou čáru, kde jej zpracoval Štít, ale jeho střelu Kudela bez problémů kryje. Radost domácím udělal až Palát, který 3 minuty před koncem 2. třetiny, po spolupráci se Štítem, vybruslil až před branku a přesnou střelou do horního rohu branky posílá domácí do vedení 1:0! Krátce po něm přidal druhou branku Fojtík, který velmi dobře napadl rozehrávku hostí, zachytil vyhozený puk a jeho střela se s pomocí levé Kudelovy tyče dostala do branky a bylo to 2:0!

Začátek 3. třetiny připomínal úvod zápasu, kdy hráči SHK LAPP Zlín dobývali hostující branku, ale obranná hra Olomouce pro ně byla téměř neprostupná. Přesto se ale ve 3. minutě dostal do šance Fojtík, ale nedokázal dostat puk přes ležícího Kudelu. Vzápětí se do stejné situace dostal Kudrna, ale stejně jako Fojtík mířil do spodní části branky, kde byl připravený Kudela. Mezi úspěšné střelce se tak zapsal až Peter Štít, který v čase 5:42 prostřelil olomouckého brankáře a zvýšil na 3:0! V 7. minutě se Julina z pozice obránce vydal do útoku, šikovně se vyhnul dvěma obráncům, ale jeho následnou střelu ukryl Kudela do lapačky. V čase 8:32 našel Ligda přihrávkou úplně volného Stodůlku, který přesně zamířil a zvýšil vedení domácích na 4:0 a utkání se poté již jen dohrávalo. Domácí fanoušci si mohli naposled zakřičet ještě minutu a 4 vteřiny před koncem 3. třetiny, kdy Zdeněk Hábl poslal střílenou přihrávku na Kudrnu, který svou tečí zvýšil na konečných 5:0!

Domácí SHK LAPP Zlín tak potvrdili roli favorita tohoto zápasu a upevnili si tak konečné 2. místo po základní části České sledge hokejové ligy.

V zápasech play-off narazí v semifinále zlínští na 3. tým po základní časti ČSHL a to na úřadující mistry SKV Sharks Karlovy Vary. 

1 semifinálové zápasy začínají již příští víkend.

 

 

Autor: Kamil Šnajdar

Vážení příznivci zlínského sledge hokeje,

21.12.2014 15:59

rádi bychom Vám poděkovali za přízeň, kterou jste nám věnovali v uplynulém roce 2014. Díky Vám se našemu sledge hokejovému týmu SHK LAPP Zlín podařilo získat celkové 3. místo v České sledge hokejové lize! Naším předsevzetím pro rok 2015 je zisk 1. místa a zlatých medailí. Naše cíle nejsou malé, ale věříme, že s Vaší pomocí jich můžeme dosáhnout!

Tímto bychom Vám chtěli popřát vše nejlepší a mnoho úspěchů v novém roce 2015! Současně si Vás dovolujeme pozvat v sobotu 3. ledna 2015 do PSG Arény ve Zlíně, kdy na domácím ledě přivítáme tým Kohouti Olomouc. Toto utkání bude současně posledním utkáním základní části České sledge hokejové ligy a bude rozhodovat o tom, zda se podaří našemu týmu obhájit 1. místo po základní části a s tím i výhodnější nasazení ve vyřazovacích bojích play-off.

 

 

2 utkání na ledech soupeřů = 6 bodů a průběžné 1. místo!

14.12.2014 20:04

13. a 14. prosince absolvovali zlínští sledge hokejisté poslední ligové zápasy v roce 2014. Zlínské čekala utkání na ledech Českých Budějovic a Pardubic, což vždy znamená několikahodinové cestování autobusem.

První utkání odehrál tým SHK LAPP Zlín v sobotu 13. prosince v Soběslavi, kde se střetnul s týmem Králové České Budějovice, který v letošní sezóně stále čeká na svou první výhru. Zlín začal utkání velkým tlakem, ze kterého vytěžil ve 3. minutě první branku David Palát. O několik minut později zvýšil vedení na 0:2 zlínský kapitán Zdeněk Hábl. Třetí branku pak přidal 75 vteřin před koncem 1. třetiny Erik Fojtík po spolupráci se Zdeňkem Háblem.

Ve druhé třetině však zlínské zchladila studená sprcha, když se 15 vteřin po začátku utkání podařilo budějovickým snížit na 1:3. Martin Hornych nahodil puk na zlínskou branku, ten se odrazil k brankáři Matouškovi, který však neodhadl správně odraz puku a srazil si jej do vlastní branky. Po pár minutách se však Zlín otřepal a vytvořil si několik dobrých šancí, které se mu ale nepodařilo proměnit.

Rychlou branku Českých Budějovic z 2. třetiny bravurně napodobili zlínští na začátku 3. třetiny. Stihli to dokonce o 2 vteřiny rychleji! Už 13 sekund po začátku poslední patnáctiminutovky se ze 4. branky Zlína radoval střílející David Palát společně s nahrávajícím Erikem Fojtíkem. Další velkou naději na zvýšení skóre měli sledge hokejisté SHK LAPP Zlín při vyloučení Jiřího Rumplíka na 2 minuty za držení, ovšem tuto příležitost se jim nepodařilo využít. Zlínští sledge hokejisté tak prodloužili čekání domácích Králů na výhru již na 7 zápasů, soupeře jasně přehráli a odváží si vítězství 1:4.

 

Ihned po zápase s Českými Budějovicemi se tým SHK LAPP Zlín přesunul do České Třebové, kde jej v neděli čekal souboj s Pardubicemi.

Takový začátek zápasu ovšem nečekali ani ti největší optimisté! Zlínští se do soupeře zakousli od počátku, a již ve 46 vteřině prostřelil domácího gólmana David Palát! O minutu později se v bezprostřední blízkosti gólmana Drahého objevil Zdeněk Hábl a bez problémů zvýšil na 0:2 pro hosty! Pardubice se ale nevzdaly, v 7. minutě sice ještě Kubešovu střelu hostující Molek vyrazil, ale v čase 8:31 už se Pardubice mohly radovat z první branky, kterou vstřelil David Motyčka. Za další 3 minuty se skóre měnilo znovu, Hábl našel volného Ligdu, který opět poslal hosty do dvoubrankového vedení.

V 2. třetině to bylo opět jako na houpačce. Ve 2. minutě nejprve snížil domácí Buhr na 2:3, o 2 minuty později se však hostující Ligda trefuje v přesilovce a opět zvyšuje na 2 brankový rozdíl. Ihned vzápětí však Pardubice kontrují a Pavel Kubeš koriguje stav na 3:4. Následně měly Pardubice šanci na srovnání, protože za sekání byl na 2 minuty vyloučen hostující Štít, ale přesilovku se Pardubicím využít nepodařilo. Naopak Palát v oslabení ujížděl sám na gólmana, ale Drahého nepřekonal.

Dvě minuty po začátku 3. třetiny se pardubickým tlak vyplatil, když na 4:4 srovnal Michalec. Trenér SHK LAPP Zlín si vybral oddechový čas, protože zlínští ztratili 2 brankové vedení, které drželi v průběhu první poloviny zápasu. Krátká porada za stavu 4:4 se hráčům Zlína osvědčila. K útoku nejprve zavelen Ligda, který v čase 35:06 vstřelil 5. branku SHK LAPP Zlín, ve 40. minutě vstřelili další branky Fojtík a chvíli po něm opět Ligda a během několika minut se ze stavu 4:4 dostal Zlín do vedení 4:7! Na konci 42. minuty ještě Kubeš korigoval skóre na 5:7, ale další branku už jim zlínští vstřelit nepovolili, a tak tým SHK LAPP Zlín zvítězil i ve 2. víkendovém utkání, tentokrát 5:7.

Zlínští sledge hokejisté si tak i v omezené sestavě bez Joppy a Juliny nadělili pod stromeček 6 bodů do tabulky České sledge hokejové ligy a Vánoce budou trávit na průběžném 1. místě!

 

Autor: Kamil Šnajdar

Pozvánka na ČSLH zápasy hrané 13. - 14. prosince 2014

08.12.2014 07:57

3. adventní víkend se sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vydají sbírat body na ledy soupeřů. Nejprve v sobotu 13. prosince zavítají do Soběslavi, kde od 16 hodin odehrají utkání s Českými Budějovicemi, poté v neděli 14. prosince v 13 hodin změří síly s Pardubicemi na zimním stadionu v České Třebové.

Obě utkání budou pro zlínské sledge hokejisty velmi důležitá, do konce základní části soutěže totiž zbývají poslední 3 kola, ve kterých se rozhodne o konečném pořadí po základní části a tím i o soupeřích pro play-off! Po 7 odehraných zápasech se tým SHK LAPP Zlín drží s 15 body na 2. místě a ztrácí pouze jediný bod na vedoucí Spartu. Povede se zlínským sledge hokejistům zaútočit zpět na první místo?

 

 

 

 

SHK LAPP Zlín – SKV Sharks Karlovy Vary 4:1

30.11.2014 16:06

Dnešní zápas přinesl souboj mezi SHK LAPP Zlín a SKV Sharks Karlovy Vary, tedy mezi týmy, které se po včerejším kole dělily o 2. – 3. příčku. Na lavičce byl i zlínský primátor pan MUDr. Miroslav Adámek, avšak nikoli jako divák, nýbrž jako zastupující lékař, aby byla při utkání zajištěna lékařská pomoc.

První buly zápasu patřilo domácím, díky kterému se hned v první minutě dostal Palát k první střele utkání. Brankář hostí s ní však neměl nejmenší problémy. Po dalším vhazování se však již karlovarští zapotili mnohem víc, museli čelit velkému tlaku ze strany domácích a měli přitom velké štěstí, protože střela Hábla jen těsně minula branku. V 6. minutě chybovala karlovarská obrana při rozehrávce, Fojtík se dostal do ideální střelecké pozice, ale přestřelil. Od počátku utkání bylo zřejmé, že dnes to bude více vyrovnaný souboj, než včera s pražskou Spartou. V 9. minutě velká chyba zlínských obránců ve středním pásmu, po které se karlovarští dostali do přečíslení 2 na 1 a Michal Geier kličkou překonal Molka a Karlovy Vary se tak mohly radovat z vedení 0:1. O 2 minuty později se pokusil odpovědět z dálky Julina, karlovarský brankář ale jeho pokus vytlačil na tyč. Ve 13. minutě další velká šance Zlína, Petr Stodůlka našel střílenou přihrávkou před brankou Paláta, ten však nedokázal prudkou střelu zpracovat. Minutu před koncem 1. třetiny špatná rozehrávka domácího Ligdy, který namazal hostujícímu Geierovi a mohlo to být už 0:2 pro hosty, nebýt Molka a jeho výborného zákroku.

Do 2. třetiny vstoupili zlínští aktivně a hned po 20 vteřinách prověřil brankáře hostí střelou z dálky Palát. Zlínská kombinace vypadala velmi dobře, ale nepřesnost finální přihrávky jim bránila v zakončení. Do dobré šance se ale přece jen dostali nejdřív Joppa a poté i Štít, ale nepodařilo se jim trefit branku. O chvíli později se před brankářem dostal k odraženému puku Stodůlka, ale z bezprostřední blízkosti brankáře nepřekonal.  Zlínští se dočkali úspěchu až v čase 7:02, kdy Martin Joppa využil chybu hostujícího obránce, vybruslil s pukem z rohu a střelou pod horní tyčku vyrovnal na 1:1! V 8. minutě mohl Zlín přidat další branku, kdy si díky vyloučení hostujícího Geiera mohl zahrát přesilovku. Ta se ale Zlínu nejprve moc nedařila, v polovině přesilovky se do šance dostal Fojtík, ale nedokázal přihrát před branku volnému Palátovi. V závěru přesilovky další akce Zlína, ale Fojtík trefil pouze lapačku.  V 11. minutě se snažili zaútočit také hosté, pokus překvapit domácího Molka střelou ze středního pásma se však nepovedl, Molek byl pozorný a střelu bez problémů vyrazil. Druhé branky se Zlín dočkal v závěru 2. třetiny, kdy se k puku po vyhraném buly dostal Julina a rychlou střelou k tyči obrátil vývoj utkání na 2:1 ve prospěch domácích!  Minutu před koncem třetiny je vyloučen Pavel Julina na 2min za držení. Karlovarští se usadili v útočném pásmu, Berger však trefil Molka pouze do masky. 30 vteřin před koncem další nebezpečná střela od modré, ale Molek střelu viděl a schoval ji do lapačky.

Ze hry Zlína bylo vidět, že ve 3. třetině rozhodně nechtěli jen bránit jednobrankové vedení. Dvakrát se o přečíslení pokusil Joppa, pokaždé však byla přihrávka příliš prudká a akce skončily zakázaným uvolněním. Další branky jsme se dočkali až v čase 5:04, kdy Palát zvyšuje na 3:1 po spolupráci s Fojtíkem! V této fázi utkání to vypadá, jakoby karlovarští už neměli sílu zvrátit stav utkání. U puku jsou hlavně zlínští, a Karlovým Varům se žádná kombinace nedaří.  V 9. minutě Julina vystihl rozehrávku domácích, ale střela z prostoru mezi kruhy se mu nepovedla. Následovala další akce domácích. Palát s Háblem v přečíslení, Palát nepřihrál přesně, i tak se ale Zdeněk Hábl dostal k puku a trefil horní tyčku! 3 a půl minuty před koncem utkání se hostům naskytla příležitost zdramatizovat celý zápas, když rozhodčí poslal na trestnou lavici domácího Fojtíka na 2 minuty za napadení. Hosté zkusili hru bez brankáře 6 proti 4, ovšem po buly se puk dostal k Palátovi, ten našel na modré čáře Joppu, který ze středního pásma poslal puk do prázdné karlovarské branky a zvýšil na 4:1 pro domácí.

Zlínští ani v závěru utkání nepolevili a žralokům se tak nenabídla žádná velká šance zdramatizovat utkání. V úplném závěru se ještě do šance dostal Fojtík, kterého vybídl ke skórování David Hábl, ale Fojtík trefil pouze výstroj brankáře. Po 45 minutách tedy utkání skončilo vítězstvím domácích 4:1.

 

Autor: Kamil Šnajdar

SHK LAPP Zlín podlehl pražské Spartě 0:1

29.11.2014 21:19

Poslední listopadový víkend se opět rozjelo další kolo České sledge hokejové ligy. V dnešním zápase tým SHK LAPP Zlín přivítal na domácím ledě pražskou Spartu. Sparta Praha ztrácela před dnešním zápasem pouze 1 bod na SHK LAPP Zlín, a dal se tak očekávat velmi vyrovnaný zápas.

Do zápasu vstoupili aktivněji domácí. Již v 1. minutě vybojoval Palát puk za branku hostí a připravil ideální pozici Fojtíkovi, jeho střelu však zblokoval obránce. O minutu později mohl Palát uvolnit Fojtíka do samostatného úniku, ale nepřihrál přesně.  Ve 4. minutě zahrozila také Sparta, která přešla velmi rychle přes střední pásmo, útočící Krupička však přihrávku nezpracoval. Hra se odehrávala především v obranném pásmu Sparty, přesto to byli právě hosté, kteří se radovali z první branky. Zapletal vybojoval u mantinelu puk a přihrál volnému Jiřímu Krupičkovi, kterého zlínští obránci nechali trestuhodně osamoceného před vlastním brankářem. Krupička i s trochou štěstí prostřelil domácího Matouška a poslal Spartu do vedení 0:1. Po obdržené brance byli zlínští viditelně zaskočeni, ale i tak se snažili tlačit do šancí. V 7. minutě prověřil Vápenku střelou od modré čáry Pavel Julina, ovšem Vápenka střelu viděl a bez obtíží ji schoval do lapačky. Ve 13. minutě se do velké šance dostal Fojtík, ale jeho dorážka jen o pár centimetrů minula branku. Minutu před koncem 1. třetiny zlínští předvedli ukázkovou akci, kdy se po vyhraném buly díky dvěma rychlým přihrávkám dostali do útočného pásma, tam Zdeněk Hábl našel volného Paláta, ten však trefil pouze připravenou lapačku Vápenky.

Na začátku druhé třetiny se zlínským naskytla velká příležitost ke srovnání skóre, když byl vyloučen hráč Sparty číslo 82 Martin Zikmund za hákování.  Domácí se celou přesilovku tlačili do šancí, ale žádná neskončila střelou, která by mohla ohrozit branku hostí. V 8. minutě se do velké šance dostal hostující Krupička, který využil zmatků ve zlínské obraně, ale Matouška nepřekonal.

V 9. minutě si mohli domácí přesilovku zopakovat, tentokrát byl vyloučen na 2 minuty Jiří Raul za nedovolené bránění. Zlín po celé 2 minuty neopustil útočnou třetinu, ale dostat puk za záda Vápenky se jim nepodařilo. V závěru třetiny Zlín mírně polevil a Spartě se podařilo na chvíli usadit ve zlínském obranném pásmu, ale Matouškovu branku neohrozili. Naopak z protiútoku zahrozil Zlín, střela Paláta prolétla kolem branky Sparty. Následovala ještě střela zlínského Mariána Ligdy přímo po vhazování, ale Vápenka byl pozorný.

Začátek 3. třetiny patřil Zlínu, kdy opět zamknul Spartu v obranném pásmu. Nejblíže ke gólu měl Palát, jehož teč jen těsně minula branku. Sparta se bránila většinou jen za cenu vyhození puku, ovšem tato taktika se zdála být velmi účinná. Zlín dobře kombinoval, ale chyběla finální přihrávka a střela.  Na hráčích Zlína ale byla jasně vidět snaha o změnu skóre. V 8. minutě Fojtík prokličkoval s pukem na hokejce celé útočné pásmo a dostal se až před Vápenku, kterého však nepřekonal. V další akci Hábl zatáhl puk do útočného pásma, přenechal do tandemu Palátovi, jeho střelu však zblokoval hostující obránce.  V 11. minutě poskakující puk v brankovišti Sparty, nejrychleji se však zorientoval právě hostující Vápenka, který přikryl puk lapačkou.

Přesně 3 minuty a 15 vteřin před koncem utkání si trenér Zlína vyžádal oddechový čas, po kterém se zlínští opět usadili v útočném pásmu a dobývání branky hostí mohlo pokračovat. Sparta však zvládla i závěrečný nápor Zlína, odolala všem šancím a ze Zlína si odváží 3 body za vítězství 0:1.

 

Autor: Kamil Šnajdar

Upozornění pro návštěvníky utkání v neděli 30. listopadu

25.11.2014 17:38

V neděli 30. listopadu nebude  možné dojet automobilem k PSG Aréně na utkání České sledge hokejové ligy SHK Lapp Zlín vs. SKV Sharks K. Vary. Důvodem je uzavření areálu zimního stadionu před extraligovým utkáním zlínských hokejistů PSG na zimním stadionu Luďka Čajky, Doporučujeme využít parkoviště pod sportovní halou Euronics nebo MHD.

 

 

Pozvánka na zápasy ČSHL hrané ve Zlíně

24.11.2014 12:01

Již tento víkend 29. a 30. listopadu odehraje sledgehokejový tým SHK LAPP Zlín další 2 utkání České sledgehokejové ligy. Nejprve v sobotu od 13 hod. přivítá tým Sparty Praha, o den později v neděli bude od 11:30 hod hostit úřadující mistry Sharks Karlovy Vary. Obě utkání se odehrají v PSG Aréně ve Zlíně.

Po 5 odehraných zápasech se tým SHK LAPP Zlín dělí o 1. příčku s týmem Sharks K. Vary, má shodně 12 bodů. Na 3. místě je pražská Sparta, která na vedoucí LAPP Zlín a Sharks ztrácí pouhý 1 bod.

Podaří se domácímu týmu LAPP Zlín uspět v domácích utkáních a uhájit si průběžné první místo?

 

I tyto utkání bude možné sledovat jak v přímých přenosech, tak i ze záznamu na internetové televizi TV COM.  Odkazy naleznete zde na webu.

Moravské derby patřilo Zlínu

08.11.2014 08:59

 

Sobota 9. listopadu 2014 patřila opět sledgehokeji. SHK LAPP Zlín zavítal do Olomouce, kde od 15:30 hod nastoupil proti domácím Kohoutům.

SHK LAPP Zlín se hned na začátku zápasu dostal k zajímavým šancím, ale první branku vstřelil až v čase 8:18 David Palát po ukázkové souhře se Zdeňkem Háblem. Z 2. gólu se zlínští radovali už o minutu později, kdy se trefil Petr Kudrna. Na tříbrankový rozdíl zvýšil v čase 13:50 mladý zlínský útočník Martin Joppa.

V druhé třetině to byl opět Zlín, kdo diktoval tempo hry. Na začátku 2. třetiny se nad Olomouckými Kohouty se obrazně řečeno začala stahovat mračna, když se opět prosadil Martin Joppa. Zlín si vyzkoušel i přesilovou hru, kdy v čase 20:12 byl vyloučen domácí Veselý za nedovolené bránění. Početní výhodu hosté využili za necelou minutu, kdy se jako poslední dotkl kotouče Erik Fojtík a bylo to již 0:5. Zlínu se podařilo 3 branky vstřelit i ve druhé třetině, kdy chvíli před koncem třetiny prostřelil domácího brankáře Marian Ligda. Zlín mohl přidat ještě jednu branku, ale nařízené trestné střílení bohužel zlínský kapitán neproměnil.

 Do třetí třetiny nastupovali hráči SHK LAPP Zlín se šestibrankovým vedením. V čase 33:24 se krásnou střelou prosadil Pavel Julina. Domácím Kohoutům se však povedlo alespoň mírně korigovat skóre, kdy v čase 34:45 Pabst s Heringem dostali puk za Molkova záda. Další branky ovšem padaly opět výhradně do olomoucké branky. V čase 37:33 završil svůj hattrick Martin Joppa, o dvě minuty později uzavřel listinu střelců Petr Kudrna. SHK LAPP Zlín tak zvítězil nad Olomouckými Kohouty vysoko 9:1.

 

 

 

 

 

Další kolo ČSLH Kohouti Olomouc – SHK LAPP Zlín

03.11.2014 08:26

Již tuto sobotu 8. listopadu zavítají sledge hokejisté SHK LAPP Zlín do Olomouce. V rámci dalšího kola České sledgehokejové ligy se od 15 hodin utkají s domácími Kohouty. Olomoučtí si na první bodový zisk v letošní sezóně museli počkat až do minulého kola, kdy porazili tým Králové České Budějovice 3:2 a připsali si dosud jediné 3 body. Tým SHK LAPP Zlín prohrál v předchozích 4 zápasech pouze jednou, když v prvním utkání nové sezóny nestačil na pražskou Spartu.

Podaří se týmu ze Zlína potvrdit svou roli favorita a upevnit si tak v tabulce průběžnou vedoucí pozici? Utkání sledujte online na www.onlajny.cz  odkaz naleznete zde na webu.

 

Autor: Kamil Šnajdar

Záznamy: 301 - 400 ze 829
<< 2 | 3 | 4 | 5 | 6 >>