Archiv článků

Zlín potřetí v sezóně týmem víkendu

16.01.2019 20:55

Sledge hokejový tým Zlína se stal potřetí v letošní sezóně týmem víkendu, ocenění, které vyhlašuje web parahokej.cz. Zlín se stal v šestém hracím víkendu jediným týmem, který naplno bodoval v obou zápasech. V sobotu přehrál Litvínov 6:0, o den později Karlovy Vary vysoko 9:0. S předstihem tří kol se tak stal vítězem základní části, již počtvrté v řadě.

Zlínský Silvestr, LAPP rozstřílel devíti zásahy Karlovy Vary. Zdeněk Hábl stihl hattrick za osm minut

07.01.2019 17:23

Jako na Silvestra to střílelo zlínským sledge hokejistům o uplynulém víkendu. V sobotu nejprve vyhráli nad Litvínovem 6:0, načež devíti výstřely potopili karlovarské Žraloky. Náskok už jistých vítězů základní části tak nadále zůstává na čele tabulky osmibodový. Dlouhodobou část zakončí LAPP 2. února zápasem v Olomouci, semifinále začíná 16. února.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 9:0 (2:0, 2:0, 5:0)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, T. Mach – Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Rauš, Hlinka, Hetflajš.

Sestava Karlových Varů: Korec – Berger, Wágner, Hrbek – Forgo, Haas, Kovářík, Karafiát.

 

Branky a nahrávky: 12. Turic (Joppa, Ligda), 15. Julina (Z. Hábl, D. Hábl), 16. Turic (Joppa, Julina), 28. Joppa (LIgda, Z. Hábl), 31. Ligda (Joppa), 35. Z. Hábl (Palát, Rauš), 39. Z. Hábl (Joppa, Ligda), 41. Julina (Ligda), 43. Z. Hábl (Joppa, Ligda). Vyloučení: 1:0. Využití: Bez. V oslabení: 1:0. Střely na branku: 28:4.

 

Karlovy Vary přijely do Zlína sice bez zraněného kapitána Geiera, ovšem podpořeny sobotním vítězstvím ve Studénce 2:0. Žraloci se tak stali krom Zlína jediným týmem, který letos Studénku porazil, navíc od ní nedostal ani jeden gól, ovšem na zlínském ledě se hrál zcela jiný zápas.

 

Domácí měli od počátku navrch, celkový počet střel 28:4 napovídá, jakou měli Zlínští převahu. Úvodní tlak skončil gólem Turice ve 12. minutě, Julina ještě do pauzy zvyšoval.

 

Po druhé třetiny byl stav již 4:0, hosté se neměli čeho chytit. Když za stavu 0:5 dostali k dispozici početní výhodu, inkasovali v ní. Zdeněk Hábl v čase 34:43 úspěšně zakončil svůj samostatný únik. Posléze ještě stihl dovršit hattrick, přičemž rozmezí mezi jeho první a třetí trefou bylo ani ne osm minut.

 

„Kdybych takové šance nedal, zahrával bych si s místem v repre,“ míní o hattricku Zdeněk Hábl

 

Zdeněk Hábl patří k těm, kteří jsou zvyklý bodovat, letos se však jeho role trošku pozměnila, s druhým bekem Pavlem Julinou hrají často celé zápasy bez střídání a na útočení tak není moc sil. Navíc jak známo, zkušený zadák velmi rád nahrává, v duelu s Karlovými Vary se však role trochu pozměnily. Martin Joppa mu dvakrát naservíroval kotouč přímo před prázdnou branku.

 

Kdo mě zná, tak ví, že já mam větší radost z dobré nahrávky než gólu, ale co mi tam dneska připravil Jopík, to jsem musel dát, i kdybych nechtěl. Bylo by podezřelé, kdybych metr před prázdnou brankou nedal gól, to bych si zahrával s místem v reprezentaci. Byly to z většiny jeho góly, letos hraje skvěle. Celkově náš tým náš šlape, navíc nám teď vyšly dva zápasy na začátku nového roku. Tak snad to bude jak na nový rok, tak po celý rok,“ řekl po skalpu Karlových Varů Zdeněk Hábl. Ke třem gólům přidal ještě dvě nahrávky, o bod víc měl za gól a pět nahrávek Martin Joppa, stejnou bilancí 1+5 se může chlubit kapitán Marian Ligda.

 

„Zlín měl jasnou převahu, v naší třetině si dělal, co chtěl. Snažili jsme se hrát odzadu, ale nešlo to. Jak nám to vyšlo v sobotu ve Studénce, to ve Zlíně už ne. Drželi jsme krok polovinu zápasu alespoň v obraně, pak už jsme ale odpadli. V útoku jsme neměli skoro nic,“ věděl hrající trenér Žraloků Jiří Berger. Ten měl největší šanci svého mužstva v samém závěru zápasu, gólman Molek jej však vychytal a uhájil tak čisté konto.

 

Záznam onlajn přenosu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video záznam pak ZDE.

 

Sledge hokejisté Zlína po výhře nad Litvínovem slaví počtvrté v řadě celkové vítězství v základní části

05.01.2019 20:27

Zlínští sledge hokejisté v 11. kole České para hokejové ligy na domácím ledě přehráli Litvínov jasně 6:0, ligu vedou už o osm bodů a již tři kola před koncem mají jistotu vítězství v základní části, a to už počtvrté v řadě! V honbě za pátým titulem v řadě tak půjdou Zlínští z nejlepší pozice. Další duel je čeká v neděli, kdy od 11:30 hodin přivítají Karlovy Vary.

 

ZLÍN – LITVÍNOV 6:0 (3:0, 3:0, 0:0)

 

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Mach, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Rauš, Hlinka, Hetflajš.

Sestava Litvínova: Bechyňský – Záluský, Kasselhut, Rivard, Štiber, Veselý, Zikmund, Žižka.

Branky a nahrávky: 1. Julina (Hlinka, Joppa), 3. Joppa (Ligda, Hetflajš), 9. Turic (Mach, D. Hábl), 17. Palát (Z. Hábl, D. Hábl), 20. Joppa (Ligda, Hetflajš), 24. Joppa (Ligda, Hetflajš). Vyloučení, využití, v oslabení: 0:0. Střely na branku: 23:3.

 

Základní část opanují Zlínští počtvrté v řadě, celkově v šestnáctileté historii České ligy ji vyhráli už poosmé. Letos z dosavadních desíti zápasů ztratili jen čtyři body a celkově jich mají doposud 26. Dali jsme si za cíl postup do play off a jsme první po základní části, to je super. Jsme nad míru spokojeni. Ono samozřejmě to není to podstatné v sezóně, ale radost to udělá,“ řekl nejzkušenější hráč SHK LAPP Zlín Pavel Julina, který v obraně kroutí již svou dvacátou sezónu.

 

Právě on gólově načal duel s Litvínovem, kdy se prosadil střelou z kruhu už po šestadvaceti vteřinách. Severočeši Zlínu v historii vzájemných zápasů ještě nikdy nedali gól, a to se nezměnilo ani tentokrát. Poslednímu týmu tabulky sice měl pomoci poprvé v jeho dresu hrající Kanaďan Dustin Rivard, obranu Zlína ale moc nezaměstnal.

 

Domácí v poklidném tempu vyhráli 6:0, svůj čtvrtý hattrick sezóny zaznamenal Martin Joppa, o další dvě branky se postarali Palát s Turicem. Trenér Zlína byl po utkání spokojen s faktem, že do utkání mohl pustit všechny hráče, co má k dispozici. Premiéru ve zlínském dresu tak zažil Patrik Hetflajš, který zaznamenal tři asistence, nebo Pavel Šafařík.

 

„Nasadili jsme kompletní sestavu, nešlo nám úplně o to, kolik vyhrajeme. Dali jsme rychle dvě branky a hru jsme kontrolovali. Kluci, kteří nemají takovou výkonnost, si zahráli hodně, to bylo pro nás důležité. Vyzkoušeli si ostrý zápas a poznali to i z té druhé strany, než jen na tréninku,“ pověděl kouč Zlína Tomáš Sedláček.

 

To jeho protějšek Karel Žižka musel být s radostí skromnější. „My jsme měli svůj zápas vyhraný už před zápasem, neboť jsme byli vůbec rádi, že jsme k utkání dorazili. Měli jsme po cestě nehodu, kdy autobusu upadlo kolo, takže jsme se podruhé narodili. Co se týče zápasu, kluci hráli nejlépe, jak mohli, ale Zlín je prostě někde jinde. Musíme soupeři ale poděkovat, že hrál s námi korektně a neměl zapotřebí nám uštědřit debakl,“ řekl Žižka.

 

Záznam onlajn přenosu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video záznam poté ZDE.

 

Zlín míří za vítězstvím v základní části, potvrdit jej může doma v zápasech s Litvínovem a Karlovými Vary

01.01.2019 16:35

Základní část letošního ročníku České para hokejové ligy se blíží do cíle, předposlední hrací víkend přijedou na led Zlína dva týmy ze suterénu tabulky. V sobotu poslední Litvínov, v neděli pak předposlední Karlovy Vary. V případě zisku alespoň čtyř bodů získá Zlín bez ohledu na ostatní výsledku počtvrté v řadě pohár za vítězství v základní části.

 

Devět zápasů, osm výher, pouze čtyři ztracené body a skóre 48:18, to je dosavadní bilance sledge hokejistů Zlína v letošní sezóně ligy. „Vedeme si myslím nad očekávání dobře. Dali jsme si za cíl postup do play off a jsme první, to je super. Jsme nad míru spokojeni. Navíc jsme blízko celkovému vítězství v základní části, což samozřejmě není úplně to podstatné, ale radost to udělá,“ řekl obránce SHK LAPP Zlín Pavel Julina.

 

Litvínov poprvé s kanadským esem

Před ním a jeho spoluhráči jsou poslední zápasy dlouhodobé části na domácím ledě. V sobotu se od symbolických 15:05 hodin hraje s Litvínovem. S ním mají Zlínští stoprocentní bilanci, neboť s Chemiky ještě nikdy neztratili ani bod a dokonce ani jednou neinkasovali, letos však Severočeši zažívají svou historicky nejlepší sezónu. Sice jsou klasicky poslední, každopádně momentálně se drží na vítězné vlně. V předminulém zápase získali první body sezóny po vysoké výhře nad Karlovými Vary 5:0, načež v minulém kolem taktéž doma porazili Olomouc 4:3 po samostatných nájezdech. Ofenzivu Chemiků táhne především německý snajpr Ingo Kuhli-Lausteinen. Premiéru v dresu Litvínova by měl navíc zažít kanadský útočník Dustin Rivard!

 

V prvním letošním měření sil každopádně Zlín vyhrál na ledě Litvínova vysoko 14:0. „Je to papírově slabší soupeř, nikdy jsme s ním neměli nějaký problém. Mají teď dvě výhry, uvidíme, jakým výkonem se budou prezentovat,“ pověděl Julina, který má letos na střeleckém účtu čtyři góly. Ty posbíral hned v prvním kole právě na ledě Litvínova, pak už střelecky nepromluvil.

 

Nějak jsem nad tím nepřemýšlel, u obránce a konkrétně u mě nejsou góly prim. Každopádně samozřejmě, že radost to udělá, třeba to tam spadne. Ale je to i dané hrou, jakou letos hrajeme. Se Zdeňkem Háblem hrajeme celé zápasy, na dva beky bez střídání. Nejdu tedy tak moc do zakončení, moc nestřílím, držím se spíše zpátky. Je to sice fyzicky namáhavé, ale nějak to zvládáme. Naposledy jsem si v Pardubicích mohl dvě minuty odpočinout na trestné lavici,“ poznamenal s úsměvem velezkušený zadák, který kroutí již svou dvacátou sezónu.

 

Žraloci zatím na suchu

V neděli od 11:30 se pak hraje s Karlovými Vary. Západočeši jsou na předposledním místě jen bod před Litvínovem, mají jich celkově šest. Ač výsledky je zavály do vod, kde Žraloci snad ještě nikdy neplavali, jsou těžkým soupeřem. Duely se silnými mužstvy ztráceli velmi těsnými poměry, v říjnu se jim navíc zranila klubová hvězda Michal Geier, který mimochodem dopomohl v září Zlínu k zisku zlaté medaile na LAPP Cupu.

 

V prvním letošním měření sil vyhrál Zlín ve Varech těsně 2:1. „Jejich postavení v tabulce je trošku omyl, nepatří tam. U nich to byl velmi těžký zápas, hrálo se do poslední vteřiny. Otázka, jestli už bude uzdravený Michal Geier, jeho výpadek je pro Vary obrovskou ránou,“ sdělil Pavel Julina. S Karlovými Vary Zlín neprohrál na domácím ledě už osm zápasů v řadě, naposledy padl v sezóně 2012/2013.

 

Utkání 11. kola mezi SHK LAPP Zlín a HC Litvínov sledge se hraje v sobotu 5. ledna od 15:05 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE či ve video přenosu ZDE.

 

Utkání 12. kola mezi SHK LAPP Zlín a SKV Sharks Karlovy Vary se hraje v neděli 6. ledna od 11:30 hodin na PSG aréně ve Zlíně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém přenosu ZDE či ve video přenosu ZDE.

 

Všechny zápasy 11. a 12. kola České para hokejové ligy sledujte ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – LITVÍNOV

Základní část doma: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 37:0
Základní část venku: 4 zápasy, 4 výhry, 0 proher, skóre 45:0
Základní část celkově: 7 zápasů, 7 výher, 0 proher, skóre 82:0
NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 20:0 na domácím v sezóně 2015/2016

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY

Základní část doma: 15 zápasů, 10 výher, 5 proher, skóre 57:34
Základní část venku: 16 zápasů, 10 výher, 5 proher, 1 remíza, skóre 54:35
Základní část celkově: 31 zápasů, 20 výher, 10 proher, 1 remíza, skóre 111:69
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5

Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 22 zápasů, 14 výher, 8 proher, skóre 71:51
Celková bilance venku: 21 zápasů, 13 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 68:40
CELKOVÁ BILANCE:  43 zápasů, 27 výher, 14 proher, 2 remízy, skóre 139:91

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004

NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.

 

Rekordní výhra Zlína na Spartě momentem víkendu

17.12.2018 21:07

Web parahokej.cz označil rekordní výhru Zlína na Spartě 8:0 za moment pátého hracího víkendu, stejně tak se zajímal o naši vítěznou sérii s Pardubicemi. Celý článek si přečtětě zde: MOMENT VÍKENDU: NAKLÁDAČKA SPARTĚ OD ZLÍNA ČI JEHO VÍTĚZNÁ SÉRIE S PARDUBICEMI!

Krvavou řežbu v Pardubicích ovládl Zlín, který tak má jistotu play off!

09.12.2018 16:41

Doslova krvavou řežbu na ledě Pardubic ovládli sledge hokejisté Zlína 3:2 a mohou se radovat z postupu do play off, kde nebudou chybět podesáté v řadě. O výhře rozhodla první polovina duelu, ve které padly všechny branky. LAPP má tak aktuálně náskok na čele tabulky pět bodů. Paradoxem je, že všechny góly vstřelili Zlínští, pouze dvě do vlastní sítě. I přesto ale protáhli neporazitelnosti s tímto soupeřem, Pardubice Zlín naposledy porazily 1. října 2011.

 

Pardubice – Zlín 2:3 (1:2, 1:1, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 8. Doležal (R. Buhr), 24. P. Kubeš – 7. Ligda (Rauš, Joppa), 13. Palát (Joppa), 19. Z. Hábl. Vyloučení: 2:3 Využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 12:11 (2:6, 3:2, 7:3).

Sestava SHK Mustangové AUTO IN: Drahý – Štěpják, Kvoch, Michalec, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, Chudomský, R. Buhr.

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina (A), Z. Hábl – Palát, Ligda (C), D. Hábl, Joppa (A), Stodůlka, Rauš.

 

Úvod duelu patřil Zlínu. První dvě šance měl Palát, osamocen před Drahým ale ani jednou neuspěl. Radovat se hosté mohli v 7. minutě: Po slovenské ose Joppa, Rauš se dostal kotouč ke kapitánovi Marianu Ligdovi, který z mezikruží uspěl střelou k pravé tyči.

 

Pardubice se poprvé do útočné akce dostaly o půl minuty později. První střelu na branku Matouška vyslal Pavel Doležal a rovnou se mohl radovat z vyrovnání poté, co si Matoušek kotouč nešťastně přizvedl do vlastí sítě.

 

Zlínští ale byli v první třetině lepší a vedení si ještě vzali zpět. Lídr kanadského bodování ligy Martin Joppa parádní přihrávkou vystavil do gólové situace Davida Paláta, který v čase 12:38 překonal Drahého podruhé. Do konce periody hráli ještě Moravané přesilovku, stav už se ale neměnil.

 

Zlínu vyšel vstup do prostředního dějství, chybu Pardubic ve středním pásmu potrestal obránce Zdeněk Hábl, který si v samostatném úniku počínal zkušeně – 1:3. Domácí se dostali do hry při vyloučení Juliny, a přestože jej nevyužili, dostali se do tlaku. Nejprve neuspěl ve své šancei Hering, načež se ale přeci jen Mustangové dočkali gólu. Pavel Kubeš směřoval nahrávku skrze brankoviště na druhou stranu, do jeho pasu však nešťastně vložil hůl zlínský David Hábl, který tak uklidil kotouč do vlastní sítě – 2:3.

 

Ve 25. minutě přišel nepříjemný moment. David Palát (na fotce) za brankou Pardubic dostal do helmy tvrdou ránu pukem, začal krvácet a několik minut musel být v péči lékařů. „Šel mi puk na mřížku helmy, reflexem jsem se natočil a schytal jsem to na ucho. Hned jsem věděl, že je zle, když jsem viděl pod sebou kaluž krve. Navíc dlouho trvalo, než přiběhl nějaký zdravotník…“ pověděl Palát, který ještě předtím stihl dát druhý gól Zlína. „Byla to krásná akce Martina Joppy, já už jsem jen zakončoval,“ smekl poklonu spoluhráči.  Zranění Paláta značně rozhodilo oba celky a do přestávky už nic moc k vidění nebylo.

Nikterak moc hokejový výkon pokračoval i ve třetině závěrečné. Domácí si sice vytvořili pár šancí k tomu, aby dorovnali skóre, jenže Matoušek už za svá záda žádný pokus ať z hole Kubeše, Heringa či Michalce nepustil.

 

„Bylo to od půlky už takové nehokejové, zřejmě docházely oběma týmům síly. My jsme navíc přišli o Davida Paláta. Není sranda to celé ujezdit, byl to ke konci už jen boj bez nějakých hokejových prvků. Byla to holomajzna, dělalo se hodně předržování, pozdní nahrávky, umíme zahrát stokrát líp. Každopádně vyhráli jsme a pohled na tabulku je pěkný,“ pověděl obránce Zdeněk Hábl, který při dlouhodobé absenci neutrála Zdeňka Šafránka hraje zápasy společně s druhým bekem Pavlem Julinou bez střídání.

 

Dneska jsme ale oba dostali dvouminutové tresty, tak jsme si aspoň na chvíli odpočinuli,“ usmál se Hábl. „Nějak to musíme zvládnout, nepodporujeme útok tak, jak jsme byli zvyklí,“ řekl Zdeněk Hábl.

 

Trenér Pardubic Michal Tereska pochopitelně moc radost neměl: „Včerejší zápas se Studénkou nás stál mnoho sil. Zlín hraje velmi aktivní hokej, mají několik skvělých hráčů. Rozhodující chvíle asi byla, když jsme neproměnili brejk dva na nikoho chvíli před koncem. Mohlo to být 3:3 a mohli jsme alespoň bodovat. Zase jsme se Zlínem prohráli, ač jsou ty zápasy vždy vyrovnané a je to reklama na hokej, tak se nám nedaří to za těch osm let prolomit. Je to o jednoduchosti, Zlín dokáže hrát hokej a my máme určité problémy. Někdy se necháme strhnout hrou a je problém, třeba těžko se nám kočíruje Hering, který s námi netrénuje a jde to vidět. Chce být všude a není nikde.“

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.

 

Zlín vyhrál na Spartě jednoznačně 8:0 a uštědřil soupeři nejvyšší prohru v jeho historii

09.12.2018 00:31

V jednoznačnou záležitost se změnilo utkání mezi sledge hokejisty Sparty a Zlína. Moravané oplatili Pražanům porážku 1:3 z domácího říjnového utkání několikanásobně: vyhráli 8:0 a přepsali historii, neboť uštědřili Spartě nejvyšší porážku v její čtrnáctileté existenci. Hattrickem se blýskl Martin Joppa, pro kterého to byl třetí třígólový večer v sezóně. Pražané se naprosto nezmohli na odpor, ve druhé a třetí třetině vůbec nevystřelil na zlínskou klec. Náskok na čele tabulky mají nyní Zlínští čtyři body, v neděli 9. prosince od 11:45 se v malé hale ČSOB arény v Pardubicích utkají s druhým týmem ligy.

 

Sparta – Zlín 0:8 (0:2, 0:3, 0:3)

 

Branky a nahrávky: 5. Ligda (Rauš), 9. Joppa (Z. Hábl), 21. Joppa, 23. Palát (Z. Hábl, Joppa), 29. D. Hábl (Palát, Joppa), 34. Joppa, 39. Z. Hábl (Ligda), 43. Ligda (Joppa). Vyloučení: 4:0 Využití: 0:2 V oslabení: Bez. Střely na branku: 4:23 (4:8, 0:8, 0:7).

 

Sestava HC Sparta Praha:  Vápenka – Raul, Zapletal (A), – Z. Krupička (A), J. Krupička (C), Novotný, Frolík, Ohar, Nachtigalová, Trefný, Pšenčík.

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina (A), Z. Hábl – Palát, Ligda (C), D. Hábl, Joppa (A), Stodůlka, Rauš, Hlinka.

 

Zlínští měli od začátku utkání herní převahu. Hned po 25 vteřinách hry hráli početní výhodu. Ač ta sice gólem neskončila, šli hosté do vedení zkraje páté minuty. Puk se odrazil ke kapitánovi hostů Marianu Ligdovi, který už tak těžkou práci neměl. Druhý zásah Zlína přišel v 9. minutě. Chvíli předtím sice sudí chybně zastavil únik Martina Joppy, ten si ale spravil chuť poté, co překonal Vápenku ránou pod břevno.

 

První šance, a jak se později ukázalo i poslední, měli Pražané ke konci první třetiny. Samostatný únik Zdeňka Krupičky i Jiřího Raula ale brankář Matoušek zneškodnil.

 

Prostřední dějství definitivně zlomilo duel na stranu LAPPu. Nejprve využil přesilovku opět Joppa, načež na 4:0 zvýšil tečí David Palát. Ačkoli Moravané polevili, přesto byli dominantní. Pátá odbila po krásném gólu Davida Hábla.

 

Zlínští předváděli krásné kombinace, ze kterých padly další tři góly ve třetím dějství. Postupně využil přesilovku Martin Joppa, který tak završil hattrick, na 7:0 se trefil Zdeněk Hábl. Duel pak stejně jak otevřel, tak jej uzavřel kapitán Marian Ligda – 8:0. Početný tábor zlínských fanoušků tak mohl bujaře slavit.

 

„Bylo to pěkné, soupeř skoro nekladl odpor, v první třetině nás podržel brankář. Bylo to pro nás překvapení, jak to bylo snadné. Vycházely nám kombinace. Celá Sparta jako by si nevěřili, bylo to cítit i na brankáři, který je nepodržel,“ pověděl kapitán SHK LAPP Zlín Marian Ligda.

 

Životní sezónu zatím prožívá jednadvacetiletý útočník Martin Joppa, který na Spartě posbíral šest kanadských bodů za tři góly a tři nahrávky. Šikovný a malý, pouhých třiadevadesát centimetrů vysoký forvard, má za svých šest duelů letos na kontě už tři hattricky a celkově 23 bodů za 12 branek a 11 nahrávek. „Hraje se mi dobře, navíc naše lajna je super. Zkrátka je to pohoda,“ pověděl Joppa, aktuální lídr bodování ligy. Přitom má o dva duely méně než například druhý Pavel Kubeš z Pardubic.

 

„Po takovémto zápase jsem ještě nemluvil. Z naší strany to byl příšerný zápas, který jsme možná měli prohraný už předem. Přistoupili jsme k němu bez pokory, asi jsme měli v hlavách to, že jsme je u nich porazili. Od gólmana až po střídající hráče to bylo všechno špatně. Nám nevycházelo nic. V první třetině jsme sice měli dvě tutovky, ale nedali jsme je. Pak už se to zlomilo a my jsme byli úplně vypnutí. Takto se hrát prostě nedá,“ pověděl zase Jiří Krupička, kapitán a hrající trenér HC Sparta Praha.

 

Onlajn reportáž z utkání naleznete ZDE.

 

Vládci Evropy míří na Spartu a do Pardubic. Cílem je přiblížit se play off

07.12.2018 00:18

Bodovat a výrazně se ještě před Vánoci přiblížit play off, takový je plán sledge hokejistů SHK LAPP Zlín před venkovními duely v rámci 10. a 11. kola České para hokejové ligy na Spartě a v Pardubicích. Za což to v Praze se budou snažit Vládci Evropy oplatit soupeři porážku z prvního letošního měření sil, na ledě Mustangů se budou snažit protáhnout téměř osmiletou sérii s tímto týmem bez porážky.

 

Zlín je aktuálně první se ziskem sedmnácti bodů, Sparta je dosud zatím jediným týmem, který LAPP v letošní sezóně porazil. Ve 3. kole vyhrála na Moravě 3:1. „Máme jim co vracet, tenkrát dali hned ze začátku laciný brzký gól a dostali se na koně. Naopak nás srazily neproměněné šance. Oba zápasy budou těžké, ale na Spartě možná o něco víc, neboť oni body nutně potřebují,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín. Pražané se se dvanácti body pohybují na čtvrté příčce a zuby nehty bojují o play off. Jeho tým si bude muset dát pozor především na rychlého útočníka Zdeňka Krupičku, v obraně jsou zkušení Raul a Zapletal. Oporou pražských S je gólman Vápenka.

 

V neděli se pak Zlínští přesunou k repríze finále z posledních dvou let do Pardubic. S těmi Zlín v prvním letošním vzájemném měření sil i díky hattricků Joppy a Zdeňka Hábla zvítězili 7:3. „Je to tým, který se snaží hrát hokej, takže v našich zápasech padá víc gólů. Doufáme, že v těchto dvou zápasech posbíráme tolik bodů, abychom měli klidné Vánoce v podobě už skoro jistého play off,“ pověděl Sedláček.

 

Ten zároveň poznamenal, že ve statistice, kdy Zlín v historii s Mustangy padl jen jednou v roce 2011, je podstatnou součástí příprava na zápas. „Ta statistika o něčem vypovídá, hraje se nám na ně dobře, je to pěkný hokej, každopádně kolikrát už jsme měli štěstí. Ač s nimi máme jen jednu prohru, vždy se připravujeme na silného soupeře, čímž Pardubice jsou,“ dodal Sedláček. Zde si zase budou muset Zlínští dát pozor na útočné duo Kubeš – Hering.

 

Utkání HC Sparta Praha versus SHK LAPP Zlín se hraje v sobotu 8. prosince v 16:15 hodin v nové Škoda ice rink aréně v Praze, vstup je zdarma. Zápas případně sledujte v textovém onlajn přenosu. 

 

Utkání SHK Mustangové AUTO IN versus SHK LAPP Zlín se hraje v neděli 9. prosince v 11:45 hodin v malé hale ČSOB Arény v Pardubicích. Zápas případně sledujte v textovém onlajn přenosu. 
 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA
Základní část doma: 14 zápasů, 8 výher, 6 proher, skóre 32:18
Základní část venku: 13 zápasů, 5 výhry, 8 proher, skóre 24:25
Základní část celkově: 27 zápasů, 13 výher, 14 proher, skóre 56:43
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 19 zápasů, 11 výher, 8 proher, skóre 41:24
Celková bilance venku: 18 zápasů, 8 výher, 10 proher, skóre 31:33
CELKOVÁ BILANCE: 37 zápasů, 19 výher, 18 proher, skóre 72:57
Nejvyšší výhra: 5:0 doma v základní části v sezóně 2008/2009 a 5:0 doma v semifinále play off 2017.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

Základní část doma: 8 zápasů, 8 výher, 0 proher, skóre 41:11
Základní část venku: 7 zápasů, 6 výher, 1 prohra, skóre 25:18
Základní část celkově: 15 zápasů, 14 výher, 1 prohra, skóre 66:29
Play off doma: 4 zápasy, 4 výhry, 0 proher, skóre 16:9
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 7 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 28:14
Celková bilance doma: 12 zápasů, 12 výher, 0 proher, skóre 57:20
Celková bilance venku: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 37:23
CELKOVÁ BILANCE:  22 zápasů, 21 výher, 1 prohra, skóre 94:43

Nejvyšší výhra: 9:2 v základní části na domácím ledě v sezóně 2016/2017
Nejvyšší prohra: 1:4 v základní části na ledě Pardubic 1. října 2011.

 

Všechny zápasy 10. a 11. kola České para hokejové ligy sledujte ZDE.

Pavel Kubeš z Pardubic a Martin Joppa ze Zlína. Oba spolu ještě v září slavili ve zlínském dresu zlatou medaili z turnaje LAPP Cup, v neděli se utkají proti sobě.

 

Zlín byl vyhlášen týmem víkendu, desetibodový Martin Joppa zase nejlepším hráčem

28.11.2018 12:23

Za dvě výhry nad rivalem ze Studénky si vysloužili sledge hokejisté Zlína ocenění webu parahokej.cz nejlepší tým víkendu. Náš útočník Martin Joppa, který byl u všech vstřelených gólů s bilancí pět branek a stejným počtem nahrávek, se pak stal nejlepším hráčem.

 

Celý rozhovor s Martinem Joppou, hráčem víkendu, naleznete na webu parahokej.cz zde: DESETIBODOVÝ MARTIN JOPPA: ŽIVOTNÍ ZÁPASY? TO ZASE ASI NE, ŘÍKÁ SKROMNĚ.

 

 

Joppa hattrickem zastínil Lisova, Zlín veze ze Studénky další výhru!

18.11.2018 15:29

Bravo, bravo a ještě jednou bravo. Sledge hokejisté Zlína dokázali podruhé za sebou porazit nabušenou Studénku, po sobotní výhře 4:3 doma berou dva body ze Studénky za vítězství 6:5 v nájezdech. Zlín měl na dosah i tříbodovou výhru, o tu ale přišel jedenáct vteřin před koncem. Na všech brankách se podílel Martin Joppa, který svým hattrickem a třemi nahrávkami zastínil ruského snajpra Lisova. Zlínští jsou tak na začátku druhé poloviny soutěže v čele tabulky.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 5:6sn (2:0, 0:3, 3:2 – 2:3)

 

Branky a nahrávky: 13. Kalegaris (Lisov, Flis), 14. Lisov (Kudrna), 35. Fojtík (Kudrna, Lisov), 40. Flis (Lisov), 45. Kalegaris (Lisov, Kudrna) – 18. Palát (Joppa, Hábl Z.), 19. Palát (Joppa), 23. Joppa (Ligda), 31. Ligda (Joppa), 37. Joppa, rozh. náj. Joppa. Střely na branku: 19:12 (4:2, 6:5, 9:5). Vyloučení: 1:1 Využití: 0:1 V oslabení: Bez.

 

Sestava Studénky: Kudela M. (Ossimitz) – Flis, Kartosz, Kudela V., Kudrna "C" – Fojtík "A", Staněk, Kalegaris, Schilcher, Eberdorfer, Lisov, Loska.

 

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina "A", Hábl Z. – Palát, Ligda "C", Hábl D., Joppa "A", Turic, Stodůlka.

 

Úvod duelu byl velmi opatrný, ani jeden tým si nedokázal vytvořit větší gólovou příležitost. Zlínští svědomitě bránili, jenže dvakrát inkasovali ke konci třetiny. Nejdříve po polsko-rusko-italské ose Flis, Lisov zakončoval Sandro Kalegaris, načež za osmnáct sekund zvýšil na 2:0 z dorážky Dmitrij Lisov. Ještě do pauzy měl obrovskou možnost Kalegaris, místo prázdné branky ale napálil tyčku.

 

Studénka podobně jako v sobotu ve Zlíně vedla o dva góly, opět ale o svůj náskok přišla. Nejdříve dvě minuty po pauze využil přesilovku David Palát, načež stejný hráč za minutu a půl srovnal skóre poté, co dostal od Joppy nahrávku před zcela prázdnou branku.

 

Vrátit vedení zpět mohli Studénce snajpři Lisov s Kalegarisem, Molek ve zlínské kleci se ale činil. A tak v čase 22:22 Zlín otočil skóre! Marian Ligda se dostal do přečíslení dva na nikoho s Martinem Joppou, přičemž druhý jmenovaný už neměl těžkou práci. Hosté ještě na závěr ubránili oslabení.

 

Úvod třetí části byl zase v režii Zlína: Již po 42 vteřinách navýšil vedení LAPPu kapitán Marian Ligda. Rozhozená Studénka následně hodně otevřela hru, domácí to ale k navýšení svého vedení nevyužili. A tak ve 35. minutě snížil na rozdíl jediné branky Erik Fojtík. Moc dlouho se ale domácí neradovali, již za minutu proměnil svůj únik Martin Joppa – 5:3.

 

Zlínští měli před sebou devět minut, kdy potřebovali ubránit dvougólový náskok. Molek odolával pokusům Lisova a Kalegarisa, pět minut před koncem ale snížil dělovkou pod břevno Sylwester Flis. Zlínští následně drželi hru daleko od své branky, půlminutu před koncem navíc měli buly v útočném pásmu. Jenže: Zdeněk Hábl nezachytil na modré skákavý kotouč, Studénka přečíslila soupeře tři na jednoho a Sandro Kalegaris jedenáct sekund před vypršením řádné hrací doby vyrovnal.

 

V samostatných nájezdech Zlín dostali do vedení Slováci Joppa s Ligdou, Studénka ale góly Lisova a Flise srovnala. Rozhodovala šestá série: Ruský snajpr Lisov přestřelil branku, načež na druhé straně dokonal kličkou hattrick Martin Joppa.

 

„I když jsme přišli o bod, jsme velmi spokojení. Nebylo snadné s nimi držet krom, ale dobře jsme napadli. Nikdo moc nevěděl včera, co od nich čekat, v moment, kdy nastoupil Lisov, jsme asi nebyli favorit, ale více jsme chtěli, to rozhodovalo v momentech, kdy jsme prohrávali o dva góly,“ pověděl útočník SHK LAPP Zlín David Palát, který se postaral o první dvě branky svého mužstva. „Poprvé v přesilovce jsem střílel z úhlu a snad o hlavu gólmana to šlo do branky. Podruhé to byl výborný brejk, Martin Joppa mi dal puk před prázdnou branku. Jen mě mrzí nájezd, že jsem neproměnil, v poslední chvíli jsem změnil své rozhodnutí a udělal jsem to špatně, ale naštěstí proměnili jiní,“ byl nadšený Palát, který ve dvojzápase vstřelil tři branky.

 

„Jako včera jsme ztratili dvougólové vedení, nakonec jsme museli dotahovat, což jsme ale zvládli. Byl to fantastický zápas, jsem spokojený, kluci podali super výkon. Samozřejmě je to pro nás bodová ztráta, počítali jsme minimálně s jedním vítězstvím,“ řekl Jan Šopík, trenér HC Sledge Studénka.

 

Senzační obrat!!! Zlín třemi góly v závěru otočil duel s Lisovovou Studénkou

17.11.2018 16:19

Mimořádný zážitek mají za sebou aktéři a diváci sobotního duelu 7. kola České para hokejové ligy mezi Zlínem a Studénkou. Poprvé v dějinách tuzemské ligy naskočil do zápasu profesionální ruský hráč, jmenovitě Dmitriy Lisov v dresu Studénky. Ten společně s ikonou italského sledge hokeje Sandrem Kalegarisem a vítězem Paralympiády z roku 2002 Flysem značně proháněli obranu Zlína, přičemž dokázali svému týmu vypracovat náskok 3:1, který platil ještě deset minut před koncem. Následně si ale vzali slovo Zlínští: Třemi góly v rozmezí šesti minut zcela otočili vývoj utkání a vybojovali jednu z nejcennějších výher v historii bojů v základní části soutěže. Životní výkon podal gólman Jan Matoušek, který dováděl jedny z nejlepších sledge hokejistů Evropy k šílenství. Odveta se hraje v neděli 18. listopadu od 9:15 hodin na půdě soupeře v azylu v Havířově.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 4:3 (0:0, 1:2, 3:1)

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Mach – Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Stodůlka.

Sestava HC Sledge Studénka: M. Kudela (Ossimitz) – Flis, Kartosz, V. Kudela, Kudrna, Fojtík, Mlčák, Kalegaris, Schilcher, Eberdorfer, Lisov.

Branky a nahrávky: 26. Palát (Ligda, Joppa), 36. Joppa (Z. Hábl, Joppa), 39. Ligda (Z. Hábl, Joppa), 42. Joppa (Z. Hábl) – 22. Schilcher (Lisov), 30. Fojtík (Lisov), 34. Kalegaris (Lisov). Vyloučení 0:1 využití Bez V oslabení 0:1. Střely na branku: 22:22 (6:8, 6:8, 10:5). Vyhraná vhazování: 24:10. Diváci: 220.

 

V úvodní třetině si více vyložených šancí vytvořila dvojice Kalegaris s Lisovem, tito dva hráči špičkové kvality ale nedokázali posunout s ukazatelem skóre. Domácí dokázali taktéž zahrozit, velmi jedovaté byly například pokusy Zdeňka Hábla zpoza modré čáry. Sice zdaleka, gólman Kudela ale měl co dělat…

 

Druhá třetina přinesla opačný obrázek hry. Zlín byl aktivnější, ale ve 22. minutě přišel úder od hostujícího Thomase Schilchera, jenž dostal od Lisova přihrávku před prázdnou klec. O pouhé čtyři minuty však bylo vyrovnáno: střela Ligdy se odrazila od břevna k Davidu Palátovi, číhajícímu u tyčky, který se postaral o vyrovnání. V závěru třetiny ovšem opět uskočili do vedení hosté: Zlínu vůbec nevyšlo oslabení, ve kterém si soupeř vytvořil dvě velké šance. Únik Lisova sice ještě Matoušek zlikvidoval, ruský snajpr ale následně parádní přihrávkou vybídl ke skórování ex-zlínského Erika Fojtíka.

 

Na začátku třetí třetiny už to vypadalo s domácími šancemi špatně. Nejprve neproměnil velkou šanci domácí Joppa, načež Matouška prostřelil z bezprostřední Sandro Kalegaris.

 

Pak se ale začaly dít věci: O dvě minuty později zavelel k obratu Martin Joppa. Ten se podílel na všech třech obratových gólech. Nejprve sám snížil ve 36. minutě, poté za další tři minuty asistoval na gól kapitána Mariána Ligdy, který chytře zpoza brány dostal kotouč do sítě o záda Kudely.

 

Při Zlínu pak následně stálo štěstí, když Lisov trefil tyč, nicméně slušně zaplněné ochozy burácely v touze dokonat obrat: „Ještě jeden!“ . A taky se tak stalo: Tři minuty a 36 vteřin před koncem třetí části zamířil pod horní tyč Martin Joppa zcela zaskočil soupeře. Oddechový čas trenéra Sedláčka musel zmírnit euforii jeho mužstva.

 

Pak už Zlínští vedení nepustili. Zlínská aréna se otřásala v základech, až měli střelci v přízemní laser game aréně problém trefit terč. Domácí drželi svého soupeře v útočné třetině, obránce Julina vše jistil z obranného pásma. Poslední útočný výpad podnikl Rus Lisov dvacet sekund před koncem, v nervy drásajícím souboji jeden na jednoho ale do jeho střely padl právě Julina.

 

Jeden z nejlepších duelů v historii České ligy skončil. Životní výkon Matouška, silná vůle Zlína a samozřejmě i to hokejové štěstí se postaralo o to, že Zlín otočil, zdálo by se, beznadějný stav. V den oslav Samotové revoluce se Zlínští ukázkově vzepřeli ruské síle. A teď ještě jednou, prosím.

 

 „Každý měl z tohoto zápasu respekt. Ze začátku jsme se učili, zjišťovali jsme, jak to vůbec bude vypadat. Postupem času jsme se osmělili a srovnali jsme hru, naši útočníci taky soupeři značně zatápěli. Byl to nádherný obrat s nádherným koncem. Můžeme být na sebe hrdí. V tom závěru já jsem dostal pokyn být poslední za hrou, hlídat brejky. Ale když těch dvacet sekund před koncem letěl na mě ten Lisov, bylo to stylem, že ho musím zastavit, jenže jak. Nějak jsem se tam kroutil, abych ho vystínoval, nakonec mě naštěstí trefil,“ popisoval v emocích již dvaceti sezónami ostřílený obránce Zlína Pavel Julina.

 

 „Byl to fantastický zápas z obou stran, mrzí mě však jedna věc. Zbytečně jsme probendili vedení 3:1, ale s výkonem hráčů jsem spokojený. Zítra to budeme chtít soupeři vrátit. Myslím si, že za toho stavu 3:1 se ukázala neskutečná vůle soupeře. V závěru už nebylo moc co vymyslet, byli jsme z toho obratu tak zdrceni, že… Nedovedu si ten kolaps vysvětlit, zítra ráno si to musíme rozebrat. Lisov s Kalegarisem byli výborní, škoda neproměněných šancí. Následně jsme si nepohlídali základní obranné pásmo a stálo nás to zápas,“ řekl zase Jan Šopík, trenér HC Sledge Studénka.

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí z gólových situací naleznete ZDE.

Derby je tady! Zlín čeká dvojzápas se Studénkou, v sobotu doma

13.11.2018 22:50

Po třítýdenní reprezentační přestávce o nadcházejícím víkendu opět pokračuje 7. a 8. kolem Česká para hokejová liga. Zlínské čeká dvojzápas se Studénkou. V sobotu se hraje ve Zlíně od 11:05 hodin, v neděli se pak derby přesune na led Studénky do jejího azylu v Havířově.

 

Duel těchto dvou soupeřů bude mít ještě o něco větší náboj než jiné zápasy. „Asi každý v těchto vzájemných zápasech cítí trošku větší rivalitu, hlavně oni se na nás vždycky strašně hecují. Když nás kdysi jednou porazili, slavili to jako zisk Stanley Cupu,“ vybavuje si jedinou výhru Studénky v historii vzájemných duelů zlínský obránce a dříve dlouholetý kapitán Zdeněk Hábl.

 

„Mluví se o těchto zápasech dlouho dopředu. Je to sice velmi těžký soupeř, ale svým způsobem je to nějaké derby, které by se prohrávat nemělo,“ hecuje hráč, který za svých necelých 200 startů v České lize stihl posbírat více než 350 kanadských bodů.

 

Jeho tým má za sebou pět duelů, ve kterých urval čtyři výhry a se dvanácti body je na první pozici. Studénka je sice jediným neporaženým týmem soutěže, ovšem z pěti duelů čtyři vyhrála v nájezdech, s jedenácti body je tak třetí. Oproti loňské sezóně zaznamenala velké změny: do týmu přišlo několik rakouských hráčů, v útoku je zase kapitán italské reprezentace Sandro Kalegaris či paralympijský vítěz se Spojenými státy z roku 2002 Sylwester Flis. Ovšem prim hraje Studénka v defenzivě, zezadu vše kryje jednadvacetiletý brankář Martin Kudela.

 

Je vynikající, myslím, že je to letos nejlepší gólman ligy. Je mladý, pohyblivý, prostě dobrý. Snad mu zkazíme jeho dobrá čísla,“ doufá Hábl, který věří, že i kdyby došlo na nájezdy, má Zlín na to, aby přerušil Kudelovu stoprocentní úspěšnost v této disciplíně. „Máme na to velmi šikovné hráče, ovšem je to vždycky na konkrétní situaci. Ale co já si pamatuju nájezdy, tak jen v dobrém,“ naráží Zdeněk Hábl na mistrovský titul z roku 2017 a triumf na LAPP Cupu z letošního září, kdy Zlín slavil až v nájezdech.

 

Ovšem nejen vidina skvělého hokeje by měla přilákat diváky do ochozů PSG arény. „Pro všechny příchozí děti máme připraveny nějaké dárečky, jelikož je toto náš poslední domácí zápas před Vánocemi,“ láká rodiny s dětmi Petr Julina, generální manažer SHK LAPP Zlín.

 

Zdeněk Hábl se v reprezentační pauze zúčastnil turnaje v Chanty-Mansijsk, kde ve třech zápasech nastřílel čtyři góly z pěti českých. Český dres mimo něj oblékl David Palát, na straně Slovenska pak hráli zlínští Martin Joppa, Aleš Rauš a Róbert Turic. V turnaji o šesti týmech nakonec Česko skončilo páté, když v souboji o tuto příčku porazilo 2:1 v prodloužení Slováky. V zápase dal oba góly Čechů Hábl, za Slovensko skóroval Joppa. Druhou branku svého týmu na turnaji dal Ligda.

 

Bylo to pro mě velmi náročné, bylo nás málo, takže jsem střídal asi jen dvakrát za třetinu. V lize sice někdy hraju celé zápasy komplet, ale toto je trochu jiná úroveň. Taky byl trochu nešťastný systém turnaje, je to celkem kus cesty a odehráli jsme pouze tři zápasy, přitom nás to stálo asi devět dnů,“ pověděl Zdeněk Hábl.

 

Utkání SHK LAPP Zlín versus HC Sledge Studénka se hraje v sobotu 17. listopadu v 11:05 hodin na PSG aréně, vstup je zdarma a pro děti je připraven dárek. Zápas případně sledujte  textovém přenosu  nebo ve video přenosu.

 

V neděli 18. listopadu se hraje na půdě soupeře v Havířově od 9:15 hodin, vstup je taktéž zdarma. Zápas případně sledujte v textovém přenosu.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 8 zápasů, 8 výher, skóre 55:8
Základní část venku: 8 zápasů, 7 výher, 1 prohra, skóre 45:8
CELKOVÁ BILANCE: 16 zápasů, 15 výher, 1 prohra, skóre 87:15
Nejvyšší výhra: 13:0 venku v sezóně 2013/2014
Nejvyšší prohra: 1:3 venku v sezóně 2016/2017

 

Odkazy na onlajn přenosy všech zápasů 7. a 8. kola ČPHL naleznete ZDE.

 

Napínavá bitva se šťastným koncem, Zlín zásluhou slovenských gólů udolal Olomouc!

27.10.2018 23:28

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín dokázali v 5. kole České para hokejové ligy na domácím ledě přehrát Olomouc 3:1 a čtvrtou výhrou v sezóně se tak drží v čele tabulky. V utkání proti Hanákům sice byli domácí aktivnějším týmem, kdy svého soupeře přestříleli 27:12, na skóre se to ale moc neprojevovalo. Všechny branky domácích vstřelili slovenští snajpři, nejdříve Rauš, posléze Joppa a Ligda. Zlín tak svůj boj zvládl a může se těšit na další utkání, které jej čeká 17. listopadu proti Studénce.

 

ZLÍN – OLOMOUC 3:1 (0:0, 1:0, 2:1)

 

Sestava Zlína: Molek – Julina (A), Z. Hábl, Mach – Ligda (C), D. Hábl, Joppa (A), Turic, Stodůlka, Rauš, Hlinka.

Sestava Olomouce: Lepáček – Jedlička (C), Buriánek, Kardoš, Ferenčík (A) – Mikuš, Korman, Večeřek, Klíma, Pabst, Stašák.

Branky a nahrávky: 16. Rauš (Ligda, Joppa), 39. Joppa, 43. Ligda (Joppa) – 40. Večerek (Ferenčík) vyloučení 1:3 využití 1:0 v oslabení Bez. Střely na branku: 27:12 (8:3, 10:1, 9:8). Vyhraná vhazování: 23:13.

 

Ještě před utkáním byl na programu slavnostní ceremoniál, kdy při příležitosti 100 let od založení Československa zazněla původní československá hymna, domácí borci navíc nastoupili s českými vlajkami na helmách. Celá slavnost se ale musela odložit o čtyřicet minut, původně delegovaní rozhodčí se totiž nedostavili a čekalo se na náhradní.

 

Po hodinovém rozbruslení pak byli od úvodního buly jasně aktivnější zlínští hráči, kteří měli optickou převahu a dokázali si vytvořit řadu šancí. Za zmínku stojí třeba brejk Joppy, který vytáhl Lepáčka mimo branku a zpětnou nahrávkou hledal Davida Hábla, vedení to však neznamenalo. Olomouc oproti tomu spoléhala na zabezpečenou obranu a vyrážela do protiútoků, které nebyly o nic méně nebezpečné. Branku ale přinesl až úvod druhé třetiny, kdy se prosadil po devětadvaceti vteřinách z bezprostřední blízkosti Aleš Rauš. Zlín měl poté k dispozici tři přesilové hry, které však nedokázal využít.

 

Herní převaha Lappáků přetrvávala i ve třetí patnáctiminutovce, která však dlouho vypadala, že nepřinese o mnoho více gólů než předchozí dvě třetiny. Všechno se změnilo až ve 39. minutě, kdy ujel olomoucké obraně Martin Joppa, který přesnou střelou pojistil vedení svého týmu. Na jeho pokus však hned vzápětí odpověděl olomoucký Miloš Večerek, a tak ještě zdaleka nebylo rozhodnuto. Definitivní pojistku přidal až dvě minuty před koncem kapitán Lappáků, Marian Ligda.

 

Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín:

„Olomouc byla houževnatá, dobře bruslili. My jsme soupeře dostali do hry tím, že jsme neproměnili šance. Pak jsme dali gól, což nás uklidnilo. Olomouc byla ale nadále ve hře, každopádně máme tři body, dobrý zápas.“

 

Libor Hulín, trenér SOHO Olomoučtí Kohouti:

„Dnešním výkonem jsme potvrdili výhru nad Karlovými Vary, myslím, že ty doby, kdy jsme si do Zlína jezdili pro desítky, jsou pryč. Zlín měl sice víc šancí, nám zachytal gólman, na druhou stranu i my jsme neproměnili dva brejky a jednou jsme trefili břevno. Posledních devět minut jsme hráli vabank, z toho vyplynulo i to, že nás soupeř občas přečíslil.“

 

Podrobnou onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.

 

Do Zlína míří Olomouc. Zápas dvou československých mužstev bude oslavou 100 let státu

24.10.2018 23:41

Po reprezentační přestávce a třech týdnech pauzy pokračuje v sobotu 5. kolem Česka para hokejová liga. Do Zlína míří Olomouc, hraje se od 15:30 hodin. Zápas těchto dvou československých mužstev bude zároveň oslavou 100 let od vzniku Československého státu.

 

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín mají po čtyřech zápasech na svém kontě devět bodů, díky čemuž jsou v čele tabulky. Hanáci však také ukazují svou sílu, ti mají po třech zápasech na kontě čtyři body. Jeden vydrželi na Spartě, chuť po porážce s Pardubicemi si pak spravili dominantní výhrou 6:0 nad Karlovými Vary.

 

Určite to bude zaujímavý zápas, oba tímy majú svoje kvality. Každopádne to nemení nič na tom, že očakávame tri body do tabuľky pre nás,“ vydal jasný pokyn jednadvacetiletý útočník Martin Joppa, který v posledním kole v repríze finále proti Pardubicím nasázel hattrick. „Prvé dva zápasy ligy som nehral, takže som sa chvíľu dostával do tempa. Proti Pardubiciam som sa ale cítil dobre,“ dodal Joppa. Ano, cítil se dobře, šlo to vidět…

 

Pro něj i pro mnoho dalších to bude pikantní duel. Oba týmy totiž mají na soupisce rovnou šest slovenských hráčů.  „Ja osobne sa na tento zápas veľmi teším, bude to mať pre nás špeciálnú príchuť. V stredu padli nejaké slová v šatni na slovenskom tréningu, čakám veľa srandy aj na ľade, kedže sa budeme hecovať aj počas zápasu,“ pověděl Martin Joppa.

 

Jeho citace jsou záměrně psány v originálním znění, tudíž ve slovenském jazyce. Sobotní duel bude totiž oslavou 100 let Československého státu, jehož výročí připadá na neděli.

 

Náš klub se stal oficiálním partnerem státních oslav. Naši hráči budou mít na helmách českou vlajku. Stejně tak před utkáním zazní původní československá hymna, tudíž stávají česká plus první sloka stávající slovenské. Také je hezké, že oslavy vyšly právě na zápas s Olomoucí, neboť za oba týmy nastupuje plno hráčů slovenské národnosti. Na ledě to bude nadále československý souboj,“ nastínil PR manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

 

STATISTIKY ZLÍN – OLOMOUC
Základní část doma: 12 zápasů, 11 výher, 1 prohra, skóre 51:10
Základní část venku: 12 zápasů, 8 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 55:10
Základní část celkově: 24 zápasů, 19 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 106:20
Play off doma: 4 zápasy, 1 výhra, 3 prohry, skóre 6:6
Play off venku: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 6:1
Play off celkově: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 12:7
Celková bilance doma: 16 zápasů, 12 výher, 4 prohry, skóre 57:16
Celková bilance venku: 14 zápasů, 10 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 61:11
CELKOVÁ BILANCE:  30 zápasů, 22 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 118:27
Nejvyšší vítězství: 10:1 venku 10. 12. 2017
Nejvyšší porážka: 3:6 doma v sezóně 2008/2009.

 

Všechny zápasy 5. a 6. kola ČPHL sledujte ZDE.

 

Háblovo gesto fair play se stalo momentem víkendu: Prostě jsem to přiznal, ani nevím proč

21.10.2018 00:00

Momentem druhého hracího víkendu se stalo gesto fair play zlínského obránce Zdeňka Hábla. Ten ve 3. kole v utkání mezi Zlínem a Spartou v momentě, kdy vrcholil závěrečný pokus Zlína o vyrovnání, který prohrával 1:2, tři minuty před koncem třetí třetiny odvolal zakázané uvolnění soupeře. Zlín nakonec inkasoval ještě při svém závěrečném power-play a po téměř čtyřech letech tak na svém ledě nebodoval.

 

Rozhovor se Zdenkěm Háblem si můžete přečíst na webu parahokej.cz ZDE.

 

Zlín se vyhoupl zpět do čela tabulky, v repríze finále smetl Pardubice sedmi góly

07.10.2018 19:00

Sledge hokejisté Zlína se po denní odmlce opět vyhoupli do čela ligové tabulky. Po sobotním nepovedeném duelu s pražskou Spartou, který Zlínští prohráli 1:3, předvedli diametrálně odlišný výkon v repríze finále z posledních dvou sezón s Pardubicemi. Proti těm byl Zlín velmi produktivní v útoku, neboť soupeře smetl poměrem 7:3. Hattrick zaznamenal Zdeněk Hábl s Martinem Joppou, jenž svou třetí trefu v utkání stihl až v poslední vteřině!

 

ZLÍN – PARDUBICE 7:3 (2:1, 3:1, 2:1)

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek – Julina, Z. Hábl, Mach, Palát, D. Hábl, Joppa, Turic, Stodůlka.
Sestava SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, J. Kubeš, Michalec, Horníček, P. Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr.
Branky a nahrávky: 6. Ligda (Palát), 10. Z. Hábl (D. Hábl), 23. Joppa, 28. Z. Hábl (Palát), 29. Z. Hábl (Palát), 39. Joppa (Ligda), 45. Joppa – 3. P. Kubeš, 20. Hering (P. Kubeš), 32. P. Kubeš.
Statistiky: Vyloučení: 1:1, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 21:19 (8:4, 6:5, 7:10), vyhraná vhazování: 25:10.

 

Zápas přitom nezačal pro domácí vůbec dobře, respektive skoro stejně, jako v sobotním duelu se Spartou. Ve třetí minutě vyslal lehký pokus na branku Matouška Pavel Kubeš, přičemž jeho střela propadla až do sítě.

 

Zlín ale zvládl ještě do pauzy otočit stav utkání. Nejdříve vyrovnal kapitán Marian Ligda, který proměnil v gól brejkovou situace s Davidem Palátem. V 10. minutě pak přidal druhý zásah Zlína Zdeněk Hábl, který když neuspěl u pravé tyčky Bočkovy brány, zkusil to úspěšně u té druhé. Mustangové sice mohli do pauzy srovnat z přečíslení tři na jednoho, Julina ale odvedl parádní práci a Heringa vyhnal z pozice pro střelu.

 

Prostřední dějství začali lépe Zlínští, Joppa mohl přidat třetí gól, sám před prázdnou brankou ale neuspěl. A tak se radoval soupeř: Bernhard Hering dojel vyhozený kotouč a nadvakrát překonal Matouška. To bylo ale na dlouhou dobu od hostů vše.

 

Ve 23. minutě vrátil vedení Zlínu Martin Joppa, který mířil přesně v přesilové hře. V posledních třech minutách druhé třetiny navíc další dvě branky přidal Zdeněk Hábl, který tak dokonal již ve 30. minutě hattrick. Oba jeho góly padly z téměř totožné situace – Hábl byl sám před Bočkem, kterého si položil na led a kličkou do forhendu si výrazně ulehčil práci pro zakončení – 5:2.

 

Na startu třetí části se ještě Pardubice zmohly na odpor. Nejprve po 75 sekundách snížil Pavel Kubeš, který vzal přečíslení na sebe. Následně svůj celek podržel gólman Matoušek, například proti dvěma šancím německého snajpra Heringa.

 

Od 35. minuty už domácí kontrolovali hru. V cestě za čtvrtým gólem v utkání Zdeňku Háblovi zabránila tyčka, to Martin Joppa byl o něco úspěšnější. Nejdříve po ukázkové akci, kdy se zbavil dvou hráčů soupeře a překonal i gólmana Pardubic, zvýšil na 6:3, aby sekundu před závěrečnou sirénou ránou pod břevno zpečetil taktéž hattrick – a tři body pro Zlín za výhru 7:3.

 

Byl to úplně jiný zápas než v sobotu se Spartou. Jezdili jsme, napadali jsme, proměnili jsme nějaké šance. Musím říct, že nám styl Pardubic prostě sedí, umíme na ně, dnes se to ukázalo. Snaží se tvořit hru a my z toho umíme dávat góly,“ pověděl autor hattricku Zdeněk Hábl. Jeho slova dokládá i statistika – Zlín s Pardubicemi neprohrál od 1. října 2010. „Dovolili nám věci, které Sparta ne. Měli jsme dost šancí, klidně jsme mohli dát i víc gólů, ale takto to stačí. Sparta nám v sobotu otrávila hru, nedokázali jsme ze sebe dostat maximum. Hráli jsme na půl plynu, včetně mě,“ viděl rozdíl mezi sobotní porážkou a nedělní výhrou Hábl.

 

„Čtyři góly jsme dali soupeři na zlatém podnosu, po našich nesmyslných chybách, kterých se prostě se Zlínem nemůžeme dopouštět. Dali jsme soupeři puk stylem na, tady máš a jeď na branku. Nemáme Vápenku v bráně, abychom toto přežili. Byl to krásný zápas nahoru a dolů, který jsme si ale prohráli sami,“ pověděl zase pardubický trenér Michal Tereska.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.
Video záznam utkání naleznete ZDE.

Zlín po téměř čtyřech letech vyšel doma bodově naprázdno, nestačil na Spartu

06.10.2018 23:40

Sledge hokejisté Zlína poprvé od 29. listopadu 2014 nebodovali na domácím ledě poté, co ve 3. kole České para hokejové ligy podlehli pražské Spartě 1:3. Zároveň tak po roce a devíti měsících opustili první místo tabulky. Domácí od 4. minuty dotahovali ztrátu, a když zásluhou Turice vyrovnali a získali herní převahu, devět minut před koncem utkání rozhodl o výhře pro Spartu Raul. Hosté ještě deset sekund před sirénou jistili vítězství trefou do odkryté prázdné branky. Čtvrté utkání sezóny čeká Zlín v neděli 7. října, kdy od 10:05 hodin vyzve v rámci reprízy finále Pardubice.

 

ZLÍN – SPARTA 1:3 (0:1, 1:0, 0:2)

Sestava Zlína: Molek – Julina, Z. Hábl, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Turic, Stodůlka.
Sestava Sparty: Vápenka – Raul, Zapletal, Z. Krupička, Novotný, Frolík, Pšenčík, Nachtigalová.

Branky a nahrávky: 21. Turic (Joppa, Ligda) – 4. Zapletal, 36. Raul (Z. Krupička), 45. Z. Krupička.
Statistiky: Vyloučení: 0:1, využití, v oslabení: bez. Střely na branku: 18:11 (2:4, 4:6, 12:5). Vyhraná vhazování: 15:13.

 

Od úvodního buly byli opticky aktivnějším týmem hosté a ve 4. minutě šli do vedení, i když s pomocí zlínského brankáře. Jan Zapletal natáhl ke střele ve středním pásmu a jeho střela skončila až v síti - 0:1. Sparta byla i nadále aktivnějším celkem, což se úplně tak nečekalo. Dobrý výkon mohl zvýšením podpořit Raul, sám před Molkem ale neuspěl. Na druhé straně mohl do pauzy srovnat Joppa, v samostatném úniku si ale na Vápenku nepřišel.

 

Do prostředního dějství nastoupila Sparta defenzivně, ale účinně. Držela Zlín zkrátka, ovšem i Vápenka si vybral slabší chvilku a bylo vyrovnáno. Ve 21. minutě sice nejprve vychytal v šanci Ligdu, následně si ale posunul kotouč vedle sebe, čehož využil nejdříve Joppa a následně do prázdné branky skórující Róbert Turic - 1:1.

 

Hra Zlínských ale dnes opravdu nebyla taková, na jakou jsou všichni zvyklí. Množství nepřesností dostalo Spartu opět do šancí, a to dokonce i v oslabení. Raul mohl jet sám na branku Moravanů, kotouč mu ale uskočil. Po dvou třetinách se tak hrálo nerozhodně, přičemž Sparta byla střelecky o něco aktivnější.

 

Třetí třetina začala náporem Zlína, který mimochodem vyhrál poslední dějství na střely 12:5. Co mu to ale bylo platné, když Pražané měli v bráně jistotu jménem Michal Vápenka a v útoku rychlíky Zdeňka Krupičku s Jiřím Raulem. Právě tato dvojka se zasloužila o vítězný gól devět minut před koncem. Oba dva si vyměnili puk, Jiří Raul se následně prokličkoval před branku a překonal Molka - 1:2.

 

Rozhodnout mohl následně Jiří Krupička, trefil ale jen tyč. Zvonilo se i na druhé straně, a to hned dvakrát. A když nezasáhly tyčky, zasáhl Vápenka. Jak proti šanci Zdeňka Hábla, tak proti úniku Martina Joppy či téměř jistému gólu Mariana Ligdy.

 

Fair play Zdeňka Hábla

 

Hezký moment přišel tři minuty před koncem. Hosté vyhodili puk přes všechny čáry, přičemž v souboji o něj do poslední chvíle bojoval domácí Zdeněk Hábl se soupeřem Zdeňkem Krupičkou. V těsném souboji nakonec rozhodčí pískl zakázané uvolnění, zlínský obránce však opravil rozhodčí, že kotouč hrál ještě před čárou a v důležitém okamžiku tak sebral svému týmu vhazování v útočné třetině.

 

I proto pak definitivní tečku za duelem udělal při power-play Zlína Zdeněk Krupička.

 

Velkou šanci zlomit duel na stranu Zlína mohl ještě za stavu 1:1 kapitán Ligda, nabídku Paláta před prázdnou branku ale v gól neproměnil. „Bylo třeba to vyhodnotit ve zlomku sekundy a já jsem se rozhodl špatně, teď už to vím. Asi jsem měl do puku jen nějak plácnout, jenže on poskakoval, a tak jsem si jej chtěl ještě trochu zpracovat a pořádně zavěsit. Je to škoda, co naděláme,“ láteřil Marian Ligda.

 

Nebylo to ale jen o jeho šanci. „Celkově bylo všechno špatně. Není moc co vytýkat individuálně, ale prostě to týmově nebylo dobré. Vypadalo to, jako bychom spolu hráli dnes poprvé. V hokeji je potřeba vycházet ze zabezpečené obrany, což nám ukázal soupeř. My jsme se bohužel tlačili jen do útoku, ve kterém jsme navíc efektivní,“ zhodnotil porážku Marian Ligda.

 

Onlajn přenos z utkání včetně videí ze včech gólů naleznete ZDE.
Video záznam utkání naleznete ZDE.

 

Dva atraktivní duely ve Zlíně. V sobotu dojede Sparta, v neděli repríza finále s Pardubicemi v symbolický čas

03.10.2018 19:44

Dva atraktivní duely se odehrají v rámci 3. a 4. kola České para hokejové ligy na ledě mistrovského Zlína. V sobotu dojede pražská Sparta, v neděli je pak na programu repríza finále z posledních dvou sezón s Pardubicemi. Zlín bude hájit první příčku v tabulce i více jak tříletou domácí sérii, kdy v každém zápase Zlínští bodovali.

 

Lappáci v úvodních dvou duelech sezóny vybojovali všechny body, v Litvínově vyhráli 14:0, v Karlových Varech pak 2:1. Obdobný jakožto druhý duel budou nejspíše i nadcházející dva víkendové. „V Karlových Varech jsme i v šesti hráčích byli po dvě třetiny o dost lepším týmem, až ve třetí třetině jsme soupeře sami dostali do hry. Každopádně kluci si to ubojovali a jdeme do tohoto víkendu s pozitivní náladou,“ pověděl Tomáš Sedláček, jehož radost umocňuje fakt, že se do sestavy vrací jednadvacetileté slovenské pendolino Martin Joppa.

 

V sobotu od 15:30 hodin se rozehraje zápas se Spartou. Ta má letos za sebou jen jeden duel, ve kterém přehrála Olomouc 2:1 po samostatných nájezdech. Zlín se musí připravit na gólmana Vápenku a rychlíka ve sparťanském útoku Zdeňka Krupičku. „Sparta bude hrát určitě opět defenzivně, spoléhat budou na gólmana. Na nás je, abychom svou tvořivou hrou dali nějaké branky a využili naší herní převahy,“ řekl Sedláček.

 

V neděli pak od 10:05 hodin je na programu repríza finále z posledních dvou sezón s Pardubicemi, ty mají taktéž za sebou jen jeden duel v novém ročníku, doma porazily Olomouc 6:3. Nebezpečím bude Zlínským především útočná dvojka ve složení kapitán Pavel Kubeš a německý snajpr Bernhard Hering. Například Kubeš byl v duelu s Olomoucí u všech gólů, tři vstřelil a na tři nahrál. „Pardubice zase vyznávají ofenzivnější styl, mají na to hráče. Každopádně na tohoto soupeře se nám daří a tak není důvod, abychom si nevěřili,“ dodal trenér Zlína, jehož tým v historii padl s Mustangy jen jednou (kompletní statistiku naleznete pod článkem).

 

Mimochodem, pardubická dvojice Pavel Kubeš a Pavel Doležal a Sparťan Jan Zapletal nebudou letos ve Zlíně poprvé. V září totiž oblékali dres SHK LAPP Zlín při turnaji LAPP Cup Zlín, kde dopomohli k historickému zlatu. Teď jsou ale všichni soupeři. „A my se budeme snažit poslat je odsud s prázdnou. Nikdo nechce rozdávat body. Navíc tady ve Zlíně je poslední roky tradicí, že se nevyhrává. A tradice je třeba dodržovat,“ burcuje Tomáš Sedláček.

 

Tradice navíc doplňuje i jiný fakt. V neděli se bude hrát symbolicky od desíti hodin a pěti minut. Důvod? „Dali jsme a budeme se snažit začátky zápasů začínající v celou hodinu dávat na pět minut. Měla by to být taková malá připomínka našich pěti titulů, které jsme v historii České ligy vybojovali. Je pěkné, že to vyšlo právě na soupeře z Pardubic, se kterým jsme hráli tři finálové série a vždy to byly pěkné zápasy. Stejně tak jsme chtěli začátek sobotního duelu dát na 15:20 jakožto oslavu dvaceti sezón našeho klubu, každopádně nebylo to možné. Začínat o pět minut později je jednodušší než o deset minut dřív, zkusíme to příště. Mimochodem začátek o pět minut „později“ má i praktické využití, jelikož jak je známo, každý všude chodí na čas. Takto „na čas“ bude o pět minut dříve. Stejně tak to funguje třeba v hokejovém Kolíně, kde každý duel začíná 18:07,“ vysvětlil Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

Všechny zápasy 3. a 4. kola České para hokejové ligy sledujte ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA

Základní část doma: 13 zápasů, 8 výher, 5 proher, skóre 31:15
Základní část venku: 13 zápasů, 5 výhry, 8 proher, skóre 24:25
Základní část celkově: 26 zápasů, 13 výher, 13 proher, skóre 55:40
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 18 zápasů, 11 výher, 7 proher, skóre 40:21
Celková bilance venku: 18 zápasů, 8 výher, 10 proher, skóre 31:33
CELKOVÁ BILANCE: 36 zápasů, 19 výher, 17 proher, skóre 71:54
Nejvyšší výhra: 5:0 doma v základní části sezóně 2008/2009 a 5:0 doma v semifinále play off 2017.
Nejvyšší prohra: 1:5 venku v základní části v sezóně 2009/2010 a 1:5 v semifinále play off 2008.

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

 

Základní část doma: 7 zápasů, 7 výher, 0 proher, skóre 34:8
Základní část venku: 7 zápasů, 6 výher, 1 prohra, skóre 25:18
Základní část celkově: 14 zápasů, 13 výher, 1 prohra, skóre 59:26
Play off doma: 4 zápasy, 4 výhry, 0 proher, skóre 16:9
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 7 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 28:14
Celková bilance doma: 11 zápasů, 11 výher, 0 proher, skóre 50:17
Celková bilance venku: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 37:23
CELKOVÁ BILANCE:  21 zápasů, 20 výher, 1 prohra, skóre 87:40

Nejvyšší výhra: 9:2 v základní části na domácím ledě v sezóně 2016/2017
Nejvyšší prohra: 1:4 v základní části na ledě Pardubic 1. října 2011.
 

 

Skvěle! Zlín veze z Karlových Varů všechny body, v šesti hráčích vyhrál 2:1

23.09.2018 18:31

Veleúspěšný víkend mají za sebou sledge hokejisté SHK LAPP Zlín. Ti po sobotní výhře 14:0 v Litvínově dokázali odvézt všechny tři body i z Karlových Varů, kde po obrovském boji porazili Karlovy Vary 2:1. Zlínští byli po dvě třetiny lepším celkem a vybudovali si náskok dvou branek, který ve třetí části již ubránili. Pekelnou šichtu mají za sebou obránci Pavel Julina se Zdeňkem Háblem, a kapitán Marian Ligda, kteří na ledě strávili celých pětačtyřicet minut! Jen o nějakou tu minutku méně mají na kontě Petr Stodůlka, David Palát a David Hábl, kteří se občas nějak prostřídali. Moravané tak po dvou kolech mají jako jediní plný počet bodů a jsou v čele tabulky.

 

KARLOVY VARY – ZLÍN 1:2 (0:1, 0:1, 1:0)

 

Sestava Karlových Varů: Korec (1. Mach) – Berger, Wágner, Hrbek – Michalčín, Forgo, Haas, Kovářík, Geier, Karafiát.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl - Palát, Ligda, D. Hábl, Stodůlka.

Branky a nahrávky: 34. Berger – 5. Z. Hábl, 21. Ligda (D. Hábl, Palát).

Statistiky: Vyloučení: 1:1, využití: bez, v oslabení: bez, střely na branku: 10:21 (3:8, 3:5, 4:8). Vyhraná vhazování: 14:16.

 

Zlínští bez útočníků Šafránka a Joppy začali na západě Čech výborně. Hned po dvaceti sekundách prověřil gólmana Korce bek Julina takovou střelou, že domácí gólman musel kvůli problémům s výstrojí střídat. Nový brankář Mach si na nedostatek práce stěžovat nemohl, hosté byli opravdu velmi aktivní a po zásluze šli brzy do vedení. V 5. minutě se dostal do ideální střelecké pozice Zdeněk Hábl, který přízemní střelou otevřel stav zápasu.

 

Přestože Zlín hrál utkání v šesti lidech, měl jasnou územní převahu. Další šance měl mimo jiné při vyloučení Hrbka, stav už se ale do pauzy neměnil. „Vletěli jsme na ně, hned od úvodního buly jsme měli šance. První dvě třetiny byly od nás naprosto skvělé,“ pochvaloval si střelec úvodní branku Zdeněk Hábl.

 

Ve velmi dobrém výkonu pokračovala zlínská šestice i ve druhé třetině a po šesti minutách přišla odměna. Palát vybojoval za Machovou brankou puk, předal jej Davidu Háblovi, který zachoval klidnou hlavu a našel ještě lépe postaveného kapitána Mariana Ligdu, jenž zvýšil na 2:0.

 

Hosté hráli velmi poctivě, až na výjimky. Ve 27. minutě třeba pláchl zlínské obraně Geier a předal puk zcela volného Wágnerovi, jenž však v rozhodující chvíli selhal. Když Moravané na konci druhé části ubránili i oslabení po faulu Paláta, byl stav po třiceti minutách výrazně příznivější pro Zlín.

 

I úvod třetí třetiny patřil Zlínu. Ten šikovně kouskoval hru a držel se v útočném pásmu. Velkou šanci zřejmě definitivně zlomit duel měl Ligda, jenž ale tváří v tvář Machovi neuspěl.

 

V čase 33:10 přišla nečekaná rána pro hosty. Zlínští kontrolujíc hru rozehrávali ve svém pásmu, konkrétně Zdeněk Hábl. Tomu ale při pokusu vyhodit puk podél mantinelu sjel kotouč z čepele a vypálil na vlastní branku. Na poprvé puk ještě trefil gólmana Matouška, ihned ale se svou dorážkou přispěchal Jiří Berger. „Bylo to pro mě překvapení. Kluci řvali pozor záda, takže jsem to chtěl honem vyhodit po prknech z pásma, každopádně puk nějak letěl úplně mimo přímo na Matesa v bráně. Zatrnulo ve mně, myslel jsem, že to je nějaký druhý puk. Teď se tomu už můžeme jen smát, každopádně kdyby nás to stálo body, byl bych na sebe hodně nasraný,“ pověděl zkušený zadák Hábl.

 

Od té doby měli Karlovarští poprvé v utkání navrch. Zlín zuby nehty zbylých dvanáct minut utkání bránil jednobrankový náskok. Velké šance měl Forgo či Geier, v kombinaci se skvělým Matouškem a trochou štěstí však bylo vedení stále na straně Lappáků.

 

Sedm minut před koncem trenér Sedláček na neutuchající tlak soupeře reagoval oddechovým časem. Hosté si jen odpočinuli a opět šli bránit. Blízko vyrovnání byl Berger, po jeho pokusu ale zazvonila jen tyč, poté neuspěl ani dalším sólem Geier. „Od toho „mého“ gólu na 1:2 nás soupeř zavřel. Těch dvanáct minut bylo perných, měli tam plno šancí, ale měli jsme štěstí,“ oddechl si Zdeněk Hábl.

 

Dvě minuty před koncem zápasu se Zlínští dostali k puku a usadili se v útočném pásmu. Blízko rozhodnutí byl Pavel Julina, jehož pokus ale pouze zazvonil na tyčku.

 

Poslední možnost měli domácí pět sekund před koncem. Ligda ve snaze vyhodit puk namazal před bránu Forgovi, jenž ale svou ranou trefil pouze Julinu.

Zlín tak v šesti hráčích ubojoval velmi cenné tři body. „Nemohl jsem vůbec na střídačku, hráli jsme jen na dva beky. Když už jsem tam chtěl jet, tak mě stejně poslali zpátky. Odmakali jsme to všichni, skvělý týmový výkon,“ oddechoval Zdeněk Hábl.

 

Velkou porci minut odehrál i nejstarší hráč ligy Petr Stodůlka. „Snažil jsem se hrát efektivně, bylo potřeba šetřit síly. Hlídal jsem si prostor, abych zbytečně nelítal za pukem, od toho tam jsou ti mladí,“ usmíval se devětapadesátiletý zkušený útočník.

 

Onlajn přenos z utkání naleznete ZDE.

 

Zlínští sledge hokejisté v prvním kole vysoko vyhráli v Litvínově

22.09.2018 22:50

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín v 1. kole České para hokejové ligy vyhráli na ledě Litvínova vysoko 14:0 a nadále tak platí, že s Chemiky nikdy v historii Zlínští nedostali gól. Hattrickem se blýskl Pavel Julina a David Palát. Mistrovský celek se v pohodovém tempu připravil na nedělní duel, který od 12:30 hodin odehraje v Karlových Varech.

 

LITVÍNOV – ZLÍN 0:14 (0:6, 0:5, 0:3)

HC Litvínov: Bechyňský – Štiber, Mařík, Veselý, Žižka, Bláha, Matthes.

SHK LAPP Zlín: Molek – Julina, Hábl Z., Turic, Palát, Ligda, Hábl D., Stodůlka, Hlinka.

Branky a nahrávky: 2. Julina (Hábl Z.), 2. Stodůlka, 6. Hlinka (Hábl Z.), 9. Palát (Hábl Z.), 10. Julina (Hábl Z.), 16. Hábl D. (Ligda), 18. Palát, 20. Julina, 23. Palát (Stodůlka), 24. Ligda, 30. Hábl D. (Stodůlka), 32. Ligda (Julina), 39. Julina, 41. Stodůlka.

Statistiky: Vyloučení: 0:1 Využití: Bez V oslabení: 0:1 Střely na branku: 1:40.

 

Premiéru si ve zlínském dresu odbil Michal Hlinka, který na Zimním stadionu Ivana Hlinky navíc vše okořenil gólem již v čase 5:49. „Vůbec jsem si svoji premiéru takto nepředstavoval, dát gól hned po šesti minutách je bomba. Před zápasem jsem byl trošku nervózní, každopádně na ledě a hlavně po gólu to opadlo,“ pověděl sedmadvacetiletý útočník.

 

Je mi velkou ctí hrát za Zlín, jsem na ledě s hráči, kteří patří v Evropě k nejlepším. Děkuji za důvěru, kterou jsem v klubu dostal, je to pro mě závazek do budoucna,“ řekl Michal Hlinka.

 

Obránce Pavel Julina zase nástup do své 20. sezóny oslavil čtyřmi góly. „Každý gól potěší, ale radost z toho mít nemůžete. Byla povinnost dnes vyhrát. Podstatné bylo připravit se na duel s Karlovými Vary, kde by nějaký ten gól potěšil stokrát víc,“ řekl Julina a marně vzpomíná, jestli někdy vůbec dal čtyři branky. „No… Hattrick nějaký byl, ale jestli čtyři góly nevím,“ dodal nejistě nejzkušenější zlínský zadák.

 

Když jsme u toho výčtu, nesmíme zapomenout ani na nejstaršího hráče ligy Petra Stodůlku, který v devětapadesáti letech zaznamenal v Litvínově dvě branky. Hattrick přidal i David Palát.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

 

Zlín začíná ligu v Litvínově, v neděli pak hraje v Karlových Varech

22.09.2018 15:52

Už dnes ve 20 hodin začíná pro mistrovský Zlín další sezóna České para hokejové ligy, na její úvod Moravané zamíří na Zimní stadion Ivana Hlinky do Litvínova. V neděli od 12:30 se pak na stadionu v Ostrově odehraje šlágr kola s Karlovými Vary.

 

„Nesmíme podcenit žádného soupeře, ale doufáme, že to s Litvínovem bude lehčí tříbodový zápas. To hlavní nás čeká v neděli," řekl nový kapitán Zlína Marian Ligda, který odkazoval na fakt, že v neděli jeho tým čeká boj v Karlových Varech.

 

Tam se hrají vždy vyrovnané zápasy. Například loni tam Lappáci zvítězili 5:4 poté, co právě Ligda vstřelil vítězný gól v poslední minutě. „Bude to těžký duel, ostatně jako vždy. Budeme muset hrát chytře a efektivně. Víme, do čeho jdeme a s čím tam jdeme," pověděl zkušený útočník.

 

„S cílem vyhrát v Litvínově a bodovat ve Varech," usmál se Ligda. Jeho týmu bude rozhodně scházet dlouhodobě zraněné útočné eso Zdeněk Šafránek. Premiéru ve zlínském dresu by si každopádně v sobotu na litvínovském ledě měl odbít slovenský junior Michal Hlinka a český nováček Pavel Šafařík.

 

S oběma svými soupeři mají Zlínští historicky pozitivní bilanci. S Karlovými Vary ze 42 zápasů vyhráli 26krát. S Litvínovem Zlín ze šesti duelů vytěžil pln počet bodů, navíc v žádném duelu neobdržel gól. Podrobné statistiky naleznete níže.

 

Všechny zápasy 1. a 2. kola České para hokejové ligy sledujte ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – LITVÍNOV

Základní část doma: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 37:0
Základní část venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 31:0
Základní část celkově: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 68:0
Play off doma: Nehrálo se
Play off venku: Nehrálo se

Play off celkově: Nehrálo se
Celková bilance doma: zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 37:0
Celková bilance venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 31:0
CELKOVÁ BILANCE: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 68:0

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 20:0 na domácím v sezóně 2015/2016

 

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY

Základní část doma: 15 zápasů, 10 výher, 5 proher, skóre 57:34
Základní část venku: 15 zápasů, 9 výher, 5 proher, 1 remíza, skóre 52:34
Základní část celkově: 30 zápasů, 19 výher, 10 proher, 1 remíza, skóre 109:68
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5

Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 22 zápasů, 14 výher, 8 proher, skóre 71:51
Celková bilance venku: 20 zápasů, 12 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 66:39
CELKOVÁ BILANCE:  42 zápasů, 26 výher, 14 proher, 2 remízy, skóre 137:90

NEJVYŠŠÍ VÝHRA: 15:1 na ledě Karlových Varů v sezóně 2003/2004

NEJVYŠŠÍ PROHRA: 0:8 na domácím ledě v sezóně 2009/2010.

 

Sledge hokejisté Zlína, mistři z poslední čtyř let, si kladou do sezóny postupné cíle. Prvním je postup do semifinále

19.09.2018 16:22

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín v sobotu na ledě Litvínova vstoupí do 16. sezóny Para hokejové ligy. Úřadující mistři z posledních čtyř sezón si do ní kladou postupné cíle, tím prvním je postup do semifinále play off.

 

Sedm týmů, ale jen čtyři volná místa ve vyřazovacích bojích, do kterých by se rádi vlezli sledge hokejisté Zlína. Mistři České ligy z let 2012, 2015, 2016, 2017 a 2018 si kladou postupné cíle, neboť vědí, že letos se čeká extrémní boj o postup.

 

Samozřejmě se od nás jakožto od úřadujícího čtyřnásobného mistra čeká hodně, musíme být ale při zemi. Hráči stárnou a my začínáme budovat určitou přestavbu týmu. Vzhledem k těmto okolnostem si musíme klást postupné cíle, tím prvním je postup do play off. Nevíme, jak se noví kluci chytnou, stejně tak je u některých jiných otázka, jak na tom budou zdravotně,“ říká úvodem generální manažer Zlína Petr Julina.

 

Postup do elitní čtveřice zaručující play off je tak prvotním cílem. „A potom se uvidí. Náš klub skončil jen dvakrát v historii mimo medailové umístění, bylo by pěkné nechat to číslo na dvojce. Tím neříkám, že nechceme hrát o nejvyšší příčky, ale je třeba jít na to postupně. Je jasné, že každý tým chce uhrát co nejlepší výsledek, tudíž i my jdeme do sezóny s tím, že chceme být co nejlepší. K tomu ale vede dlouhá cesta, jak říkám, musíme jít na to postupně,“ pověděl Petr Julina.

 

Jeho tým žádnou extra posilu nepředstaví, spíše naopak. Počítat nemůže se Zdeňkem Šafránkem, autorem hattricku z únorového finále a kapitánem české reprezentace zároveň. „Tam o hokeji nemůže být v nejbližší době žádná řeč, je na tom velmi špatně zdravotně. Každý den je na opiátech a jak sám říká, rozpadá se zaživa, má neustálé křeče, vypadávají mu kosti,“ sdělil Julina. Celý spíše smutný příběh Zdeňka Šafránka si můžete přečíst ZDE.

 

Zlín si ale místo příchodu hotových špílmachrů hodlá vychovat nové klíčové hráče týmu. „Zlínský dres oblečou nově tři hráči, slovenští „juniorští“ reprezentanti Patrik Hetlfajš a Michal Hlinka, dále je v klubu čerstvě zaregistrovaný Pavel Šafařík. Především Patrik s Michalem jsou mladí kluci, kteří nám zapadají ideálně do naší vize přestavby týmu. Věříme, že postupnou prací z nich uděláme další skvělé sledge hokejisty,“ řekl Petr Julina, který začíná v realizačním týmu Zlína již svou 20. sezónu. Stejně tak je na tom jeho bratr Pavel, mimochodem zdravý hráč, který svými zkušenostmi diriguje obranu (ch)Lappáků. Mimo jiné Zlín prodloužil hostování Eriku Fojtíkovi do Studénky a Miroslavu Kardošovi do Olomouce. "Chtějí hrát tam, nemáme důvod jim bránit," sdělil zlínský GM.

 

Zlínští hráči jdou do jubilejní 20. sezóny nejstaršího českého týmu posíleni velkým úspěchem, kdy 8. září vyhráli domácí turnaj LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly, čímž se stali defacto nejlepším klubem Evropy. „Je potřeba ale poznamenat, že to byl all-stars tým, který v lize mít nebudeme. Měli jsme tam čtyři věhlasné posily, které v lize budou nastupovat proti nám,“ upozornil Julina.

 

Čeká se velmi vyrovnaná sezóna, možná podobná té z let 2016/2017, kdy po základní části byl rozdíl mezi prvním Zlínem a pátou Studénkou (první nepostupující do play off) pouhých pět bodů.

GENERÁLNÍ MANAŽER ZLÍNA PETR JULINA PŘI PŘEBÍRÁNÍ ZLATÉ MEDAILE PO FINÁLE ČESKÉ LIGY 2018

 

Vládci Evropy! Sledge hokejisté Zlína mají zlato z domácího turnaje, vyhráli po nájezdech

08.09.2018 17:54

Ačkoli výhrama ostřílení borci, stejně brečeli. Sledge hokejisté Zlína dokázali poprvé v historii vyhrát domácí turnaj LAPP Cup Zlín poté, co otočili duel s italským týmem South Tyrol Eagles. Nepříznivě se vyvíjející duel 0:2 dospěl až do samostatných nájezdů, kde byli o gól úspěšnější domácí. Fanoušci tak po právu vytáhli transparent s nápisem „VLÁDCI EVROPY.“

 

ZLÍN – South Tyrol 3:2sn (0:0, 1:2, 1:0 – 0:0 – 2:1)

 

Branky a nahrávky: 27. Geier (Julina, Joppa), 37. Joppa (Julina), rozh. náj. Kubeš – 18. Winkler (Kafmann), 20. Lanza (Cavaliere, Kafmann) Vyloučení: 1:1 Využití: 1:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 19:10.

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

Sestava South Tyrol Eagles: Kanestrin (Kasslatter) – Ambrosi, Cavaliere, Planker – Depaoli, Enderle, Kafmann, Kalegaris, Kerschbaumer, Larch, Torella, Winkler, Lanza, Macri.

 

Finále to bylo pro oko diváka výjimečné. Vyrovnaný duel plný odhodlaných hráčů nechat na ledě všechno byl po první třetině bezbrankový, Italové v ní ale nastřelili tyč.

 

Prostřední část začala naopak obrovskou šancí Zlína. Kapitán Ligda pálil téměř do prázdné branky, kotouč se ale pouze otřel o brankovou konstrukci, přičemž známe „nedáš, dostaneš,“ platilo i tentokrát. Laciný pokus z kruhu Stephana Kafmanna vyrazil Matoušek pouze před sebe, kde dorážel Werner Winkler – 0:1.

 

Neuběhly ani dvě minuty a Zlín prohrával o dvě branky. Mezi kruhy se objevil nekrytý Gabriele Lanza, jenž zvýšil na rozdíl dvou branek. Domácí poté získali územní převahu, vstřelit kontaktní branku se jim ale dlouho nedařilo. Až v čase 26:58 Pavel Julina perfektně našel najetého Michala Geiera, který zavěsil kotouč pod břevno – 1:2.

 

Ve třetí třetině už to byla jen cesta Zlína za vyrovnáním. Domácí sice museli dávat pozor na pokusy soupeře o brejky, zlínská obrana ale byla v obranné činnosti rychlejší než soupeř. Když na světelné tabuli svítilo dokonce ani ne devět minut, udělala obrana Tyrolska v oslabení fatální chybu. Martin Joppa dostal mezi kruhy nespočet místa, což proměnil ve vyrovnání.

 

Poté mohly rozhodnout oba celky. Zdeněk Hábl nabízel puk Joppovi před prázdnou branku, slovenský forvard ale na kotouč nedosáhl. Na druhé straně pálil Kalegaris do zcela odkryté branky, zkušený špílmachr ale nastřelil pouze boční síť! V ten moment byl s italským celkem konec.

 

V prodloužení sice Geier obrovskou šanci na rozhodnutí nevyužil, v nájezdech už ale Zlínští finále ovládli. Když po trefách Geiera a Kubeše gólman Matoušek chytil nájezd Depaoliho, začali sledge hokejisté Zlína skrápět zlato v slzách dojetí. "Původně jsem chtěl udělat naprosto něco jiného, ale původní záměr vstřelit gól se povedl," usmíval se se šampaňským v ruce autor vítězného nájezdu Pavel Kubeš.

 

Turnaj byl Memoriálem Jaroslava Knedly, prvního zlínského i českého sledge hokejového gólmana, který byl před utkáním in-memoriam uveden do síně slávy. „Uctili jsme památku Jarka, jak nejlépe to šlo. Byl to psychicky i fyzicky velmi náročný zápas, ale naštěstí jsme jej zvládli. Vyhrát tento turnaj je maximum. Je to nejlepší klubový turnaj, jsme vládci Evropy,“ těšilo Pavla Julinu, obránce Zlína, který načal svou dvacátou sezónu ve zlínském dresu, jak nejlépe to šlo. Zápas ale dohrál s nespecifikovaným zraněním na ruce. „To k tomu patří,“ usmál se ostřílený zadák.

 

 

Startuje finále o vládce Evropy. Získají Zlínští poslední chybějící zlato do své sbírky?

08.09.2018 10:03

Mají jedinečnou možnost rozšířit svou zlatou sbírku o medaili z domácího turnaje. Pětinásobní mistři České ligy, vítězové Malmö open… Zlatých medailí sledge hokejisté Zlína mají, že by si mohli otevřít muzeum, jen jedna jediná jim ale do sbírky chybí, a to právě z LAPP Cupu. Domácí turnaj byl pro ně zakletý, v předchozích sedmi ročnících získali jen dvě bronzové medaile. Letos je to turnaj snů, v základní části Zlín porazil všech pět soupeřů napříč Evropou a od 11:30 hodin si zahraje finálové utkání s italským týmem South Tyrol Eagles. Dotáhnout Zlínští vítězné tažení do konce a stanou se vládci Evropy?

 

Onlajn přenos z finále sledujte ZDE, video přenos poté ZDE.

Lappáci zůstali v základní skupině neporaženi! V generálce na finále porazili Jižní Tyrolsko

07.09.2018 22:01

Na závěr fantastické základní části změřili své síly zlínští sledge hokejisté také se South Tyrol Eagles, s nimiž v sobotu od 11:30 budou hrát finále. Už v první minutě je poslal do vedení kapitán Marian Ligda, a ještě během prvního poločasu odskočili svému soupeři na rozdíl tří branek. V druhé části sice ještě inkasovali, ale vítězství udrželi a v základní skupině neztratili ani bod!

 

ZLÍN – South Tyrol 3:1 (3:0, 0:1)

 

Do zápasu šly oba týmy už s jistotou, že se zítra potkají ve finále, ale na tempu hry to nijak znát nebylo. Zlín začal fantasticky. Už po 43 vteřinách hry se dostal ke střele z úhlu Marian Ligda, který střelou do horní části branky otevřel skóre. Na další gól se čekalo dalších 11 minut, ale poté se dostal do brejku Zdeněk Hábl, který střelou zvýšil na 2:0. Chvíli po něm se navíc prosadil také jeho bratr David Hábl a zdálo se, že Zlín si i popáté dokráčí k jasnému vítězství.

 

Na začátku druhé části dokázal snížit Larch Nils, ale na víc se Eagles i přes několik zajímavých šancí či početní výhodu, nezmohli. Zlín si dvoubrankový náskok pohlídal až do závěrečné sirény a uhájil svou neporazitelnost na letošním LAPP Cupu.

 

Branky a nahrávky: 1. Ligda (Hábl Z., Joppa), 12. Hábl Z. (Joppa), 14. Hábl D. (Doležal, Zapletal) – 17. Larch (Kerschbaumer) Vyloučení: 1:1 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 13:5.

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

 

Sestava South Tyrol Eagles: Kasslatter (Kanestrin) – Ambrosi, Cavaliere, Planker – Depaoli, Enderle, Kafmann, Kalegaris, Kerschbaumer, Larch, Torella, Winkler, Lanza, Macri.

 

VIDEOROZHOVOR: Kapitán Marian Ligda po postupu do finále

07.09.2018 17:37

Zlín si poprvé v osmileté historii domácího turnaje zahraje o zlato

07.09.2018 17:20

Je to doma! Zlínští sledge hokejisté dokázali zvítězit za plný počet bodů i ve čtvrtém zápase na domácím turnaji LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly a poprvé v osmileté historii zlínského turnaje si zahrají o zlato. Vídeň Lappáci přehráli bez obtíží 9:0. Už nyní má Zlín jistotu nejhůře stříbra, což i tak by byl nejlepší výsledek na LAPP Cupu. Na něm získali pouze dva bronzy v úvodních dvou ročnících.

 

ZLÍN – Vídeň 9:0 (6:0, 3:0)

 

Lappáci byli od prvních minut hry aktivnější a doráželi na Černochovu branku, ale gólu se dočkali až v páté minutě, když se trefil Aleš Rauš. Od té doby jim to tam padalo jako na běžícím páse a po prvním poločase vedli už 6:0. Prosadilo se přitom hned pět různých střelců, pouze Pavel Kubeš si připsal dvě branky.

 

Jen třicet jedna vteřin po přestávce přidal Zlín sedmou branku, o kterou se postaral Zdeněk Hábl. Černoch se poté vytáhl několika zajímavými zákroky a také Vídeň si vypracovala pár šancí, ztroskotala však na výborném Matouškovi. Na konečných 9:0 upravili Pavel Julina a Michal Geier. Zlín tak zůstává neporažen, a především si zajistil účast v zítřejším finále, kde se postaví proti South Tyrol Eagles. Hraje se od 11:30.

 

Branky a nahrávky: 6. Rauš (Ligda, Joppa), 8. Julina (Z. Hábl, Joppa), 11. Joppa (Ligda), 11. Kubeš (Geier, Doležal), 13. Ligda (Joppa, Kubeš), 14. Kubeš (Doležal), 16. Hábl Z. (Ligda, Joppa), 23. Julina (Ligda), 26. Geier (Kubeš, Doležal) Vyloučení: 1:2 Využití: 1:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 13:5.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

 

Sestava Vienna Warriors: Černoch (Pouzer) – Ferenčík, Jedlička, Buriánek, Mijajlovič – Stašák, Večeřek, Mikuš, Klíma, Korman, Jung (C), Krejčik, Wliszczak.

 

VIDEOROZHOVOR: Autor hattricku Martin Joppa v utkání s Vålerengou

07.09.2018 12:41

 

Martin Joppa při ošetření po bolestivém zranění...

 

Obrat za devět sekund! Hattrick Joppy dovedl Zlín před vyprodanou halou k výhře nad Vålerengou

07.09.2018 12:28

Tento zápas určitě nenudil. Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vyhráli i ve třetím utkání na LAPP Cupu a jsou bod od finálové účasti. Zlín sice po první půli před šesti sty diváky prohrával 1:2, ve druhém poločase ale spustil gólovou smršť a šesti góly si přivlastnil tři body. Hattrickem se o to postaral Martin Joppa, a to i přesto, že hned v prvním střídání si přivodil velmi bolestivé zranění. Jistotu boje o zlato mohou Lappáci přidat v zápase s Vídní, úvodní buly bude vhozeno ve 13:40.

 

ZLÍN – Vålerenga 7:2 (1:2, 6:0)

 

Ještě než začal zápas, na ledě se uskutečnil mimořádný ceremoniál. Zlínský tým nastoupil letos do své dvacáté sezóny, přičemž od úvodního tréninku byli u tohoto týmu i bratři Julinovi. Za což to Petr funguje v pozici nejvyšší osoby zlínského klubu, Pavel Julina zase, ač jako zdravý hráč, už dvacet let diriguje obranu Zlína. Oba dostali ocenění za dlouhodobý přínos zlínskému sledge hokeji.

 

Do zápasu vstoupila lépe Vålerenga, kteří v prvních minutách zatlačili Zlín v jeho obranném pásmu, ve třetí minutě jim ale dopřál ledovou sprchu Michal Geier, který střelou z ostrého úhlu překonal brankáře Grønlieho. Norský tým ale ještě před poločasem odpověděl dvěma brankami, a tak Zlínští museli podruhé na turnaji dotahovat ztrátu.

 

Druhý poločas ale začali fantasticky. Po minutě a půl vyrovnal Aleš Rauš a jen o devět vteřin později obrat dokonal Martin Joppa. Ten navíc ve dvacáté minutě přidal pojistku v podobě čtvrté branky, a do konce utkání stihl zkompletovat hattrick. Po jedné brance přidali také Aleš Rauš a David Hábl, Zlín se tak vysokým vítězstvím 7:2 přiblížil na dosah finále.

 

Branky a nahrávky: 3. Geier (Doležal, Zapletal), 17. Rauš (Ligda), 17. Joppa, 20. Joppa, 23. Rauš (Joppa, Ligda), 27. Hábl D. (Zapletal), 27. Joppa (Hábl Z.) – 9. Vaernes (Pedersen), 15.Pedersen. Vyloučení: 0:0 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 12:3. Diváci: 600 (vyprodáno).

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

 

Sestava Vålerenga: Grønlie – Bakke, Nordstoga, Pedersen, Sundt – Aanekre, Bøgle, Grøsfjeld, Kirstistuen, Komma, Lyngroth, Schrøder, Værnes.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video záznam ze zápasu naleznete ZDE.

Martin Joppa se postaral o hattrick

Fanoušci poděkovali transparentem bratrům Julinovým za jejich dvacetiletý přínos zlínskému sledge hokeji.

VIDEOROZHOVOR: Zdeněk Hábl hodnotí utkání s Malmö

06.09.2018 17:42

Zlín otočil duel s houževnatým Malmö a po první dnu vede tabulku!

06.09.2018 16:46

Více než dobře se bude spát zlínským sledge hokejistům po prvním dnu domácího turnaje LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Po dopolední výhře nad německým týmem z Brém 5:0 dokázali Lappáci otočit i nepříznivě se vyvíjejí duel se švédským Malmö. Po dvou zápasech tak mají plný počet bodů a přenocují v čele tabulky!

 

ZLÍN – Malmö 4:1 (0:1)

 

Nebyl to vstup do utkání, jaký by si zlínští sledge hokejisté přáli. První útok selhal už na modré čáře a z protiútoku se prosadil Maximilian Gyllsten. To bylo odehráno teprve 22 vteřin. Poté ale Zlín rozpoutal peklo a Malmö se téměř ani nedostávalo do útočného pásma. Domácím však chyběly branky, navzdory tomu, že v závěru úvodní části zívala prázdná branka nejprve na Zdeňka Hábla a poté i na Martina Joppu. Geier dokonce gólu docílil, pro špatný postup soupeře při vhazování ale branka uznána nebyla.

 

Co se v prvním poločase nepodařilo, to přišlo v tom druhém. Po necelé minutě hry přihrál Zdeněk Hábl před branku Martinu Joppovi, který střelou po ledě prostřelil brankáře Nilssona. O devadesát vteřin později už se Zdeněk Hábl dokázal prosadit sám, kdy se prosmýkl obranou Malmö a zavěsil. Na začátku 26. minuty navíc přidal ještě jednu branku, na kterou za pouhých 55 vteřin navázal ještě kapitán Marian Ligda. Malmö už se na odpověď nezmohlo, na konci fyzicky odpadlo a Zlín se mohl opět radovat z vítězství.

 

Branky a nahrávky: 17. Joppa (Hábl Z., Geier), 18. Hábl Z. (Ligda), 26. Hábl Z. (Joppa), 26. Ligda (Joppa) – 1. Gyllsten (Eklund) – 1. Gyllsten (Eklund) Vyloučení: 0:3 Využití: 1:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 11:5.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek (Molek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

 

Sestava Weserstars Bremen: U. Nilsson – Lundgren, Lindström, Strandmark – Svensson, Gyllsten, Flomén, Eklund, H. Nilsson.

 

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Onlajn zápis ze zápasu naleznete ZDE.

 

VIDEOROZHOVOR: Pavel Kubeš hodnotí úvodní výhru nad Weserstars Bremen

06.09.2018 13:53

Úvod jak se patří! Zlín rozstřílel Brémy 5:0

06.09.2018 12:51

Úvodní duel domácího turnaje LAPP Cup Zlín 2018 - Memoriál Jaroslava Knedly vyšel Zlínu na výborbou. Lappáci od úvodních minut kralovali duelu s německým týmem Weserstars Bremen a nakonec vybojovali vysokou výhru 5:0. Zlín soupeři od začátku nedával ani nejmenší prostor, tlačil se do útoku a první poločas zaslouženě vyhrál 2:0. Převaha SHK LAPP Zlín pokračovala také v druhém poločase, kdy přidali další tři branky. Marian Ligda tak oslavil první zápas v roli kapitána jasným vítězstvím, navíc i gólem!

 

ZLÍN - BREMEN 5:0 (2:0)

 

Zlínští se do zápasu vřítili jako blesk a už po pěti minutách se mohli radovat z první branky. David Hábl vyslal dlouhou přihrávkou Michala Geiera do samostatného úniku, a zlínský útočník prostřelil brankáře Kunsta. Ještě v prvním poločase navíc přidal druhou branku Pavel Kubeš a domácí se tak mohli těšit z pohodlného náskoku.

 

Ve druhém poločase německý tým přidal na obrátkách a dokázal se také prezentovat několika pěknými akcemi, jež však končily na fantastickém Molkovi. Za to na druhé straně Marian Ligda trestal chybu v rozehrávce německého týmu a ve 23. minutě zvyšoval už na 3:0. V samotném závěru pak Zlínští přidali ještě dvě branky, o které se postarali Pavel Julina a Aleš Rauš, turnaj tak zahájili vysokým vítězstvím 5:0.

 

Branky a nahrávky: 5. Geier (Hábl D.), 12. Kubeš (Hábl D., Hábl Z.), 23. Ligda (Rauš), 28. Julina (Joppa, Ligda), 29. Rauš (Hábl Z., Ligda) Vyloučení: 0:0 Využití: 0:0 V oslabení 0:0 Střely na branku 19:8.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Zapletal, Kubeš – Geier, Joppa, D. Hábl, Ligda (C), Turic, Doležal, Rauš.

 

Sestava Weserstars Bremen: Kunst (Brzoska) – Wolff (C), Wedde, Rädler – Segreff, Hering, Müller, Lauenstein, Disveld.

Onlajn přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Video přenos ze zápasu naleznete ZDE.

Zlín jde do domácího turnaje s posilami Geierem, Kubešem a dalšími. Tým má značnou kvalitu, věří trenér Sedláček

06.09.2018 00:09

Značně posílení jdou sledge hokejisté SHK LAPP Zlín do 8. ročníku domácího turnaje LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Již na středečním odpoledním otevřeném tréninku pro veřejnost mohou fanoušci vidět posilu Michala Geiera z Karlových Varů, Pavla Kubeše a Pavla Doležala z Pardubic a Jana Zapletala ze Sparty.  Účastnit se bude šest týmů ze šesti zemí, krom domácího Zlína přijedou zástupci Švédska, Norska, Rakouska, Itálie a Německa. Turnaj, který je letos pojmenovaný po prvním zlínském a celkově českém sledge hokejovém brankáři, který v roce 2008 náhle zemřel, startuje ve čtvrtek 6. září. Zlínský klub zároveň turnajem odstartuje svou jubilejní dvacátou sezónu.

 

Zlínský tým sice sbírá zlaté medaile jako na běžícím páse, čtyřikrát v řadě nyní vyhrál Českou ligu, na nejlepším klubovém turnaje v Evropě, na domácím LAPP Cupu, to ale nějak nejde. Naposledy získali zlínští dva bronzy v roce 2011 a 2012, kdy se konaly první ročníky. Následně se pětkrát umístili mimo medailové pozice, poslední tři roky sbírali pomyslné bramborové medaile za čtvrté místo. Letos je však situace zcela jiná: čeká se nesmírně vyrovnaný souboj, všechny týmy jsou si rovny. Podstatnou zprávou je, že pro každého je otevřena cesta ke zlatu, neboť poprvé v historii nepřijede ruský tým, který si vždy odvezl zlato.

 

Brambor už máme dost z domácího turnaje, rádi bychom je vyměnili za nějaký kov. Není tu Rusko, takže se šance na kov zvětšila, ale stejně jak může každý skončit první, tak stejně každý může skončit poslední,“ řekl na úterní tiskové konferenci trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

 Ten sice bude v základní sestavě postrádat dva reprezentanty a kmenové hráče Zlína Zdeňka Šafránka, který je zraněný, a Davida Paláta, jenž se z turnaje omluvil, ovšem co se týče posil, tam jsou jména hodně slušná. Například český rychlík Michal Geier obleče zlínský dres poprvé v historii.

 

Jsem moc rád, že se jeho angažmá nakonec povedlo dohodnout. Je to velmi kvalitní útočník, rychlík s výbornou střelou, snad se ho podaří zapracovat do týmu tak, aby byl dosti užitečný. Věřím, že zapadne dobře, je to kvalitní hráč, kterého obrana soupeře snad bude těžko hlídat,“ doufá zlínský lodivod.

 

Pardubičtí borci Pavlové Kubeš a Doležal už nějakou zkušenost s dresem SHK LAPP Zlín mají, oba například dopomohli k senzačnímu zlatu v Malmö v roce 2017. „Je to univerzální hráč, který umí číst hru. Ve spojení s Michalem Geierem a ostatníma se naše síla násobí. Pavel Doležal je zase velmi zodpovědný a chytrý hráč, který umí vyhodnotit situaci,“ mne si ruce Sedláček.

 

Čtvrtá posila, hráč Sparty Jan Zapletal, zlínský dres obléká skoro na každém turnaji. Ve Zlíně kdysi kariéru začínal. „Je to tvrdý a poctivý bek. Pokud předvede svůj standardní výkon, bude se na co dívat,“ věří trenér Zlína.

 

Na debaty o zlatu je opatrný, medaili by ale jisto jistě chtěl. „Tím, že máme takové posily, věříme, že naše síla bude celoplošná. Budeme chtít hru tvořit, musíme hru diktovat,“ má jasno Tomáš Sedláček. Útočník Zlína Zdeněk Hábl se také velmi těší na spolupráci s posilami. „S klukama hraju v reprezentaci v jedné lajně a je někdy neuvěřitelné, co oni dokážou. Velmi se těším, že toto budeme snad moct předvádět i ve Zlíně,“ pověděl Hábl.

 

„V Evropě není lepší přípravy před sezónou než LAPP Cup. Bude to pro mě první krátkodobé hostování v jiném klubu, tak doufám, že mi cizí dres sedne. Věřím, že budu platným hráčem a s klukama dosáhneme dobrého výsledku,“ řekla posila Michal Geier.

 

V základní skupině se hraje 2x15 minut, na což trenér Zlína upozorňuje. „Stačí jedna chyba, jeden hloupý gól a už to nemusíme otočit. Musíme hrát mimořádně obezřetně,“ sdělil novinářům na tiskové konferenci. Každopádně otáčet zápasy Zlín umí, což svými slovy potvrdil útočník SHK LAPP Zlín Zdeněk Hábl. „Mnohokrát jsme dokázali, že zápasy otáčet umíme. Stejně tak je ale umíme i ztratit,“ naráží Hábl na rok 2016, kdy byl Zlín deset minut od stříbra, nakonec ale ztratil vedení 3:1 a skončil čtvrtý…

 

Pro Zlín startuje turnaj ve čtvrtek zápasem v 10:25 s německý týmem Weserstars Bremen, ve 14:40 Zlín pak vyzve FIFH Malmö.

 

V pátek čeká domácí tým hned tři týmy. Od 9:25 se hraje s norským týmem Välerenga, od 13:40 s Vídní a od 16:30 s italským týmem South Tyrol Eagles. V sobotu jsou pak na programu boje o umístění. Od osmi se hraje o 5. místo, od 9:30 hodin o bronz a od 11:30 hodin o zlato.

 

Zveme všechny fanoušky na naše zápasy. Věříme, že nám pomohou vytvořit bouřlivou atmosféru. Předchozí dvě sezóny jsme vždy na nějaký zápas kompletně zaplnili halu, letos se to povede zase. Už teď víme, že na páteční zápas s Norskem bude plno, zbývá posledních pár míst do zaplnění kapacity o počtu 600 diváků. Pro ty, co se nebudou moci dostavit, je připraven na každý duel live stream na sledgehokejzlin.cz, ze zlínských duelů navíc bude komentovaný textový přenos na webu onlajny.com,“ informuje PR manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč.

 

NOMINACE SHK LAPP ZLÍN: brankáři: Stanislav Molek, Jan Matoušek, obránci: Pavel Julina, Zdeněk Hábl, Jan Zapletal, Pavel Kubeš, útočníci: Michal Geier, Martin Joppa, Marian Ligda, Pavel Doležal, David Hábl, Róbert Turic, Aleš Rauš. Trenér: Tomáš Sedláček, realizační tým: Petr Julina, Jaroslav Mikulka, Jakub Kudláč.

Fotografie z úterní tiskové konference SHK LAPP Zlín

Do nové sezóny s novým kapitánem, céčko bude patřit Marianu Ligdovi! Je to pocta, nikoli výsada, říká

04.09.2018 00:42

Do jubilejní dvacáté sezóny vstoupí sledge hokejisté Zlína s novým kapitánem. Po dlouhých osmi letech nebude kapitánské céčko nosit Zdeněk Hábl, nýbrž jej dostane slovenský legionář, ovšem odchovanec Zlína Marian Ligda. Ten si roli kapitána odbude na domácím turnaji LAPP Cup.

 

Zase tak moc se toho pro mě nemění, céčko neznamená, že jsem něco víc. Jsme jeden tým a všichni jsme si rovni. Céčko není výsada, ale pocta, je třeba tahat za jeden provaz. Každopádně je jasné, že být kapitánem v týmu, který získal titul českého mistra čtyřikrát v řadě je na jednu stranu velká pocta, zároveň ale velká výzva. Tým se postupně mění a omlazuje, zkušenosti nahradíme odhodláním a trpělivostí. Doufám, že se naše hra bude fanouškům líbit a společně dosáhneme ty nejvyšší cíle,“ pověděl Marián Ligda (na fotce při přebírání zlaté medaile po finále 2018), kterému mimo jiné přibude povinnost předávání mini dresu soupeři před zápasem a „dohady“ s rozhodčími.

 

Občas jsem trošku bouřlivák, takže na toto se budu muset připravit,“ směje se mnohaletá opora Zlína, která letos načne v Baťově městě již svou šestou sezónu. Asistenti Ligdy budou: jednak další slovenský forvard, ovšem taktéž odchovanec Zlína Martin Joppa, druhak Pavel Julina, obránce, který letos naskočí již do své dvacáté sezóny!

 

Zdeněk Hábl jakožto kapitán dotáhl tým SHK LAPP Zlín ke všem mistrovským titulům z let 2012, 2015, 2016, 2017 a 2018, vynechat nesmíme cenné zlato z Malmö open 2017. Na ledě příkladný hráč vždy jakožto kapitán zatáhl v potřebné chvíli. „Jsem rád, že jsem po několika letech tuto funkci mohl někomu předat. Přeci jen nejsem už nejmladší a potřeboval bych se soustředit jen na sebe,“ pověděl nyní už ex-kapitán Zdeněk Hábl, kdysi nejrychlejší sledge hokejista mezi Dunajem a Rýnem, který zlínský dres obléká od roku 2005.

 

Celý tým SHK LAPP Zlín tímto děkuje Zdeňku Háblovi za odvedenou práci v kapitánské pozici!

Na fotce Zdeněk Hábl, který byl kapitánem dlouhých osm let.

 

Do nové sezóny s novým kapitánem, céčko bude patřit Marianu Ligdovi! Je to pocta, nikoli výsada, říká

04.09.2018 00:20

Do jubilejní dvacáté sezóny vstoupí sledge hokejisté Zlína s novým kapitánem. Po dlouhých osmi letech nebude kapitánské céčko nosit Zdeněk Hábl, nýbrž jej dostane slovenský legionář, ovšem odchovanec Zlína Marian Ligda. Ten si roli kapitána odbude na domácím turnaji LAPP Cup.

 

Zase tak moc se toho pro mě nemění, céčko neznamená, že jsem něco víc. Jsme jeden tým a všichni jsme si rovni. Céčko není výsada, ale pocta, je třeba tahat za jeden provaz. Každopádně je jasné, že být kapitánem v týmu, který získal titul českého mistra čtyřikrát v řadě je na jednu stranu velká pocta, zároveň ale velká výzva. Tým se postupně mění a omlazuje, zkušenosti nahradíme odhodláním a trpělivostí. Doufám, že se naše hra bude fanouškům líbit a společně dosáhneme ty nejvyšší cíle,“ pověděl Marián Ligda (na fotce při přebírání zlaté medaile po finále v roce 2018), kterému mimo jiné přibude povinnost předávání mini dresu soupeři před zápasem a „dohady“ s rozhodčími.

 

Občas jsem trošku bouřlivák, takže na toto se budu muset připravit,“ směje se mnohaletá opora Zlína, která letos načne v Baťově městě již svou šestou sezónu. Asistenti Ligdy budou: jednak další slovenský forvard, ovšem taktéž odchovanec Zlína Martin Joppa, druhak Pavel Julina, obránce, který letos naskočí již do své dvacáté sezóny!

 

Zdeněk Hábl jakožto kapitán dotáhl tým SHK LAPP Zlín ke všem mistrovským titulům z let 2012, 2015, 2016, 2017 a 2018, vynechat nesmíme cenné zlato z Malmö open 2017. Na ledě příkladný hráč vždy jakožto kapitán zatáhl v potřebné chvíli. „Jsem rád, že jsem po několika letech tuto funkci mohl někomu předat. Přeci jen nejsem už nejmladší a potřeboval bych se soustředit jen na sebe,“ pověděl nyní už ex-kapitán Zdeněk Hábl, kdysi nejrychlejší sledge hokejista mezi Dunajem a Rýnem, který zlínský dres obléká od roku 2005.

 

Celý tým SHK LAPP Zlín tímto děkuje Zdeňku Háblovi za odvedenou práci v kapitánské pozici!

 

Na fotce Zdeněk Hábl, který byl kapitánem dlouhých osm let.

 

LAPP Cup rozlosován. Na úvod Brémy, na závěr (snad) boj o medaili

31.08.2018 14:22

Sledge hokejisté Zlína znají svůj program během turnaje LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Na samý úvod je čeká ve čtvrtek od 10:25 hodin duel s německým týmem Weserstars Bremen. Následně ve čtvrtečním odpoledni se mistři z posledních čtyř let z České ligy utkají se švédským týmem FIFH Malmö, úvodní buly bude vhozeno ve 14:40.

 

V pátek čekají zlínské borce dokonce zápasy tři. V 9:25 vyzvou norský tým Vålerenga, ve 13:40 poté rakouskou Vídeň. Základní skupinu pak zakončí Zlín v 16:30 duelem s italským týmem South Tyrol Eagles.

 

V sobotu jsou na programu boje o konečné umístění. Od osmi se bude hrát o 5. místo, v 9:30 poté o bronz a v 11:30 je na programu finále.

 

Zápasy v základní skupině se hrají na 2x15 minut, jen duel o bronz a finále se bude hrát klasických 3x15 minut. Vstup na všechny zápasy je zdarma!

 

Turnaj se těší i zvýšenému zájmu fanoušků. „Například už nyní máme na páteční dopolední duel s norským týmem Vålarenga obsazeno 450 míst z celkové kapacity 600 diváků. Nevím, jestli se tímto může chlubit nějaký jiný klubový turnaj,“ nastínil PR manažer SHK LAPP Zlín Jakub Kudláč a dodal: "Co se týče konečné nominace na turnaj našeho týmu a dalších informací, to vše sdělíme na úterní tiskové konferenci."

 

 

 

CZ: LAPP Cup bude o šesti týmech, účast odřekl ruský tým OK TULA Region

19.08.2018 23:23

Třetí rok po sobě musí organizátoři turnaje LAPP Cupu – Memoriálu Jaroslava Knedly měnit systém turnaje. Za což v předloňském roce už v době uzavření přihlášek musela svou účast zrušit ruská Perspektiva Russia a loni německý tým Weserstars Bremen, tentokrát odřekl ruský celek OK TULA Region. Do Zlína zaslal omluvný dopis a odůvodnění.

 

Jsme celkem naštvaní. Bohužel je to třetí rok po sobě, kdy nám nějaký klub narušil kompletně turnaj. Nyní už je dost pozdě na to, abychom sháněly jiné kluby. Je to nereálné, hrát se bude o šesti týmech,“ mrzí ředitele turnaje Petra Julinu.

 

Bohužel musíme zrušit naši účast, jelikož jsme nedokázali sehnat dostatek financí na turnaj. Omlouváme se za způsobené problémy,“ vzkázalo vedení ruského celku.

 

Na turnaji tak bude startovat pouze šest celků, přičemž systém turnaje bude tvz. „každý s každým,“ v sobotu jsou poté na programu boje o konečné umístění. Hrací doba zápasů bude 2x15 minut, pouze souboj o bronz a o zlato se bude hrát klasicky na 3x15.

 

Jisté tedy je, že poprvé v historii LAPP Cupu nevyhraje celý turnaj ruský celek. Memoriálu Jaroslava Knedly se zúčastní týmy z Česka, Itálie, Německa, Rakouska, Švédska a Norska.

 

Stříbro přijede do Zlína obhajovat italský celek South Tyrol Eagles. Ze Švédska přicestuje pravidelný účastník FIFH Malmö, který v loňském ročníku vybojoval bronz. Reprezentovat domácí barvy bude samozřejmě tým SHK LAPP Zlín, jenž se bude snažit vylepšit čtvrté místa z posledních tří let. Napravit loňskou blamáž v podobě posledního místa a žádného nevstřeleného gólu se bude snažit rakouský tým Vienna Warriors. Po roční odmlce LAPP Cup přivítá také týmy z Německa a Norska. Němce bude reprezentovat tým Wesserstars Bremen, legendární norský kouč Espen Hegde přiveze celek Välerenga.

 

LAPP Cup 2018 se ve Zlíně uskuteční od 6. do 8. září, úvodní informace o turnaji čtěte ZDE.


Seznam účastníků:

SHK LAPP Zlín (Česko)
FIFH Malmö (Švédsko)
Vålerenga Para Ice Hockey Club (Norsko)
South Tyrols Eagles (Itálie)
Weserstars Bremen (Německo)
Vienna Warriors (Rakousko)

 

 

EN: LAPP Cup Down to Six Teams. Russian OK TULA Region Renounces

19.08.2018 23:16

The LAPP Cup - Jaroslav Knedla Memorial tournament's organizers are forced to change the system of the tournament again, for the third year in a row already. While the Russian team Perspektiva Russia had to cancel two years ago and the German team Weserstars Bremen encountered the same issue last year, it is the Russian team OK TULA Region who had to cancel their participation this year. They sent an apology and a substantiation. 

"We are rather upset. Sadly, this is the third year in a row when a club impaired our tournament completely. It is too late now to search for other clubs. It is unrealistic", regrets Petr Julina, the tournament's CEO.

"Sadly, we had to cancel since we did not gather enough finances to participate in the tournament. We apologize for the issues caused," says the message from the involved Russian team.

Thus, only six team are to compete in the tournament, while the tournament system will be set to round-robin, with the game time will be 2 x 15 min in the regular rounds. Only the bronze and gold games are to be played normally in 3 x 15 min.

 

Czech Republic, Germany, Italy, Norway, Austria and Sweden, this is the list of the six european countries, from which sledge hockey teams arrive to compete for medailles in September.

For the first time in history, the Russian team will not win the tournament. Italian South Tyrol Eagles come to Zlin defend their last year's second place. A regular contestant FIFH Malmö, who reached for the bronze last year, arrives from Sweden. Home team SHK LAPP Zlín will try to improve their fourth places reached in the last three years. Austrian team Vienna Warriors arrives to rectify their last year's bottom place and no goal scored. LAPP Cup tournament invites also teams from Germany and Norway after a year-long pause. Team Wesserstars Bremen come from Germany and team Välerenga comes from Norway, along with their legendary coach Espen Hende.

LAPP Cup Zlín 2018 takes place in Zlín, Czech Republic, from 6th to 8th September, read the initial information here.
 

List of participants:

 

SHK LAPP Zlín (Czech Republic)
FIFH Malmö (Sweden)
Vålerenga Para Ice Hockey Club (Norway)
South Tyrols Eagles (Italy)
Weserstars Bremen (Germany)
Vienna Warriors (Austria)

 

 

CZ: LAPP Cup Zlín 2018: V září se do metropole sledge hokeje sjede sedm týmů ze sedmi zemí

17.08.2018 14:13

Pět týdnů před startem 8. ročníku LAPP Cupu organizátoři zveřejňují obsazení turnaje. Nekvalitnější klubový turnaj na evropském kontinentu bude i ve svém osmém ročníku opět silně obsazen, kdy sedm volných míst zaujmou celky ze sedmi zemí světa.

 

Česko, Itálie, Rusko, Německo, Rakousko, Švédsko a Norsko, to je výčet sedmi evropských zemí, ze kterých v září do Zlína přicestují mančafty bojovat o medaile.

 

Rusko, pravidelný vítěz všech ročníků LAPP Cupu, tentokráte do Baťova města vyšle tým OK TULA REGION, stříbro pak přijede obhajovat italský celek South Tyrol Eagles. Ze Švédska přicestuje pravidelný účastník FIFH Malmö, který v loňském ročníku vybojoval bronz. Reprezentovat domácí barvy bude samozřejmě tým SHK LAPP Zlín, jenž se bude snažit vylepšit čtvrté místa z posledních tří let. Napravit loňskou blamáž v podobě posledního místa a žádného nevstřeleného gólu se bude snažit rakouský tým Vienna Warriors. Po roční odmlce LAPP Cup přivítá také týmy z Německa a Norska. Němce bude reprezentovat tým Wesserstars Bremen, legendární norský kouč Espen Hegde přiveze celek Välerenga.

 

LAPP Cup 2018 se ve Zlíně uskuteční od 6. do 8. září, úvodní informace o turnaji čtěte ZDE.

 

EN: LAPP Cup Zlín 2018: 7 teams from 7 countries to gather in the sledge hockey city in September

02.08.2018 13:59

The organizers of the 8th LAPP Cup tournament unveil the contestants five weeks before its start. The top-quality club tournament in Europe will involve seven skilled teams.

Czech Republic, Germany, Italy, Norway, Russia, Austria and Sweden, this is the list of the seven european countries, from which sledge hockey teams arrive to compete for medailles in September.

Russia, a regular winner of all the LAPP cup tournaments, sends their team OK TULA REGION, Italian South Tyrol Eagles come to defend their last year's second place. A regular contestant FIFH Malmö, who reached for the bronze last year, arrives from Sweden. Home team SHK LAPP Zlín will try to improve their fourth places reached in the last three years. Austrian team Vienna Warriors arrives to rectify their last year's bottom place and no goal scored. LAPP Cup tournament invites also teams from Germany and Norway after a year-long pause. Team Wesserstars Bremen come from Germany and team Välerenga comes from Norway, along with their legendary coach Espen Hende.

LAPP Cup Zlín 2018 takes place in Zlín, Czech Republic, from 6th to 8th September, read the initial information here.

 

EN: LAPP Cup Zlín, the best European sledge hockey tournament, is approaching its 8th year. Will be named after Jaroslav Knedla

19.07.2018 14:25

The event was determined to take place first week in September, scheduled from Thursday September 6 to Saturday September 8. This tournament that gains its prestige every year will carry a new name this year, a small change actually. The complete name of the 8th tournament shall be LAPP Cup Zlín 2018 – Jaroslav Knedla Memorial. Jaroslav Knedla was the first sledge hockey goalkeeper in Zlin and subsequently in the Czech national team. He died tragically in 2003. More about him will be brought to you later.


„We have positive replies from our sponsors again, we thank them very much. The LAPP Cup can take place again thanks to them, to many Tournament Comittee people and to the participating teams", says Petr Julina, the tournament CEO. "Currently, we work hard on the particular teams involvement, the names of which should be definite in two weeks," Julina adds a fills in that there is a maximum of eight teams participating in the tournament.

 

Due to the new extended name of the tournament, even its logo had to be adjusted a little by having been added an extra ring symbol.


LAPP Cup takes place in Zlin every September since 2011. It gains its prestige and indulges a great popularity among fans and media. Last year, the arena capacity of 529 visitors was sold out twice. Moreover, the game between the teams Zlin and Malmö was broadcast live on TV, which was for the first time ever that an international club-level sledge hockey has been broadcast live in the countrywide Czech TV.

"We accept the last year's pretty high challenge. Nevertheless, there is always a place for improvement. We already have some ideas," means Jakub Kudláč, the PR Manager of LAPP Cup.

 

CZ: Nejlepší evropský turnaj poosmé! Zlín bude v září hostit LAPP Cup, ponese jméno Jaroslava Knedly

19.07.2018 10:50

Nejlepší evropský sledge hokejový turnaj LAPP Cup Zlín zapíše svůj osmý ročník. Určen k tomu je první zářijový týden, hrát se bude od čtvrtka 6. září do soboty 8. září. Turnaj, který rok od roku zvyšuje svůj věhlas, však ponese tentokrát v názvu jednu změnu. Celý název 8. ročníku bude LAPP Cup Zlín 2018 – Memoriál Jaroslava Knedly. Jaroslav Knedla byl první zlínský a celkově i český sledge hokejový brankář, který v roce 2003 tragicky zahynul. Více o něm přineseme později.

 

Sponzoři jsou nám znovu nakloněni, moc jim děkujeme, díky nim, mnoho lidem z organizačního výboru turnaje a zájmu týmů se může LAPP Cup znovu uskutečnit,“ říká ředitel turnaje Petr Julina. „Momentálně ladíme obsazení týmů, které by mělo být do dvou týdnů definitivně známé,“ dodal Julina s dodatkem, že maximum na turnaji je osm celků.

 

Mírně poupravit bylo třeba vzhledem ke změně názvu i logo, které tak dostalo o kruh navíc.

 

LAPP Cup se hraje ve Zlíně pravidelně každé září od roku 2011, postupem času nabírá na věhlasu a těší se velkému zájmu fanoušků i médií. Při loňském ročníku se povedlo dvakrát zcela naplnit arénu o kapacitě 529 diváků, navíc při utkání mezi Zlínem a Malmö byl sledge hokej na klubové úrovni vůbec poprvé v české historii živě vysílán Českou televizí. „Laťka se loni povedla nasadit dost vysoko, každopádně vždycky je co zlepšovat. Nápadů pár je, například bychom rádi postavili před stadionem fan zónu,“ nastiňuje plány PR manažer LAPP Cupu Jakub Kudláč.

 

STUDÉNKA CUP 2009

11.07.2018 07:57

 

Druhý ročník mezinárodního klubového sledge hokejového turnaje se uskuteční ve Studénce. Pouhých 14 měsíců uběhlo od konání toho předchozího. Bylo to však velmi intenzivní období. Do Studénky od loňského září několikrát opakovaně zamířila na své předparalympijské soustředění česká národní sledge hokejová reprezentace vedená Tomášem Zelenkou, zlínští Sedící Medvědi zde zakončili tu minulou a zahájili tu aktuální sezonu, na české sledge hokejové mapě však Studénka vytvořila i zázemí pro doposud nejmladší sledge hokejový tým HC KES Studénka.
Ekonomická situace však zkomplikovala život na celém světě, toho sledge hokejového se to žel týká též. Proto s polovičním počtem účastníků a za mnohem skromnějších podmínek proběhne tento STUDÉNKA CUP 2009. Organizační zkušenosti nejen z loňského turnaje klubů, ale i z letošního elitního Mistrovství světa OSTRAVA 2009 napomohou obtížnou situaci zvládnout. A zápasy budou dramatické do posledních okamžiků. Přijeďte se sami přesvědčit!

ZDÉÉÉNĚK HÁÁÁBL, lepší než Jágr! Žáci bánovské školy natočili o zlínském kapitánovi krátký film

02.07.2018 08:00

Žáci bánovské základní školy natočili o kapitánovi sledge hokejistů SHK LAPP Zlín krátký pětiminutový film s názvem ZDÉÉÉNĚK HÁÁÁBL. Premiéry filmu se účastnil sám účastník nedávných Paralympijských her, který následně se žáky vedl více než hodinovou diskuzi a rozdal stovky autogramů.

 

Sledge hokejová liga v nadcházející sezóně o sedmi týmech, mistrovský Zlín jede na úvod do Litvínova

19.06.2018 23:43

Sledge hokejová liga, nebo-li dle nejnovější úpravy s oficiálním názvem E. P. C. Management Česká para hokejová liga, se bude v následující sezóně hrát pouze se sedmi týmy. Mistr České ligy z roku 2004, tým Českých Budějovic, po loňských mnoha kontumovaných zápasech nepodal přihlášku do sezóny 2018/2019.

 

Do své šestnácté sezóny v České lize vstoupí i klub SHK LAPP Zlín, nejúspěšnější tuzemský tým a úřadující čtyřnásobný mistr. Zlín načne ligu, jako je poslední dva roky zvykem, v Litvínově, a to v sobotu 22. září. Poslední kolo dlouhodobé části by měli Lappáci odehrát 2. února na ledě Olomouce. Lákává odveta posledních dvou finále mezi Zlínem a Pardubicemi uvidí fanoušci ve Zlíně 7. října v rámci 4. kola.

 

Klasické play off na dva vítězné zápasy potom bude znát mistra nejpozději 17. března. Magické to datum pro zlínský tým, v ten den roku 2017 totiž získali svůj čtvrtý z pěti titulů.

 

ROZLOSOVÁNÍ ZÁKLADNÍ ČÁSTI PRO ZLÍN:

1. kolo, 22. 9. 2018 – Litvínov – ZLÍN
2. kolo, 23. 9. 2017 – Karlovy Vary – ZLÍN
3. kolo, 6. 10. 2018 – ZLÍN – Sparta
4. kolo, 7. 10. 2018 – ZLÍN – Pardubice
5. kolo, 25. 10. 2018 – ZLÍN – Olomouc
6. kolo, 17. 11. 2018 – ZLÍN – Studénka
7. kolo, 18. 11. 2018 – Studénka – ZLÍN
8. kolo, 8. 12. 2018 – Sparta – ZLÍN
9. kolo, 9. 12. 2018 – Pardubice – ZLÍN
10. kolo, 5. 1. 2018 – ZLÍN – Litvínov
11. kolo, 6. 1. 2018 – ZLÍN – Karlovy Vary
12. kolo, 2. 2. 2018 – Olomouc - ZLÍN

 

Celkový kalendář na sezónu 2018/2019 naleznete ZDE.

 

Zemřel italský mistr Evropy a vlajkonoš ze Soči Andrea Chiarotti, ve Zlíně se představil na čtyřech turnajích

11.06.2018 23:19

Velmi smutná zpráva obletěla v minulých dnech celý sledge hokejový svět. Po dlouhé nemoci zemřel ve věku 51 let zakladatel italského sledge hokeje, kapitán reprezentace, čtyřnásobný mistr italské ligy, mistr Evropy a vlajkonoš ze Soči Andrea Chiarotti.

 

Do šestnácti let hokejista, poté Chiarotti v roce 1990 při nehodě na motorce přišel o nohu. V roce 2003 začal psát sledge hokejový život. Založil první klub a připravil jej na paralympijské hry v Turíně. Jakožto kapitán vedl Itálii na třech turnajích pod pěti kruhy, v roce 2006 právě v Turíně, 2010 ve Vancouveru a ve 2014 v Soči, kde byl mimo jiné vlajkonošem italské výpravy. Naposledy se Paralympiády zúčastnil v Jižní Koreji letos v březnu, kdy byl vedoucím mužstva.

 

 Doma měl také nesčetně mnoho medailí, mezi největší úspěchy se řadí zlato a stříbro z Mistrovství Evropy, s týmem Torino Tori Seduti získal čtyři tituly v italské lize.

 

Ve Zlíně na mezinárodním turnaji LAPP Cup se Andrea představil celkově čtyřikrát, a to v rozmezí let 2012-2015. Za 21 zápasů nasbíral 23 bodů za 6 gólů a 17 asistencí. Odvezl si odsud dvakrát stříbro, jeho tým vždy skončil za neporazitelnou ruskou Sbornou.

 

ČEST JEHO PAMÁTCE!

 

 

 

Kalendář akcí a rozlosování ČPHL 2018/2019

11.06.2018 19:50

Kalendář SHK LAPP Zlín na sezónu 2018/2019  ZDE  (pdf).

Celkové rozlosování  základní části  ČPHL 2018/2019 ZDE (pdf).

Celkové rozlosování Play-off  ČPH 2018/2019 ZDE (pdf).

Celkový kalendář Českého para hokeje 2018/2019  ZDE (pdf). 

 

 

 

 

Sledge hokejisté Zlína dostali cenu hejtmana, Roman Herink ocenění za celoživotní práci

10.04.2018 10:50

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín dostali na vyhlášení sportovce Zlínského kraje 2017 cenu hejtmana. Loňský rok byl pro Zlín velmi úspěšný, neboť v něm završil zlatý hattrick v domácí lize a kov nejcennější dovezl i z turnaje v Malmö.

 

Spoluzakladatel sledge hokeje v Česku Roman Herink, který v roce 1999 spoluzaložil ve Zlíně první sledge hokejový klub v republice a dlouhou dobu jej vedl, zase dostal cenu za celoživotní přínos sportu.

 

Fotogalerii naleznete ZDE.

 

Sledge hokejisté získali kolektivní cenu Sportovce města Zlína

30.03.2018 00:06

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín získali na vyhlášení Sportovce města Zlína za rok 2017 cenu nejúspěšnějšího zdravotně postiženého kolektivu. Po právu, Zlínští v minulém roce ziskem třetího titulu v řadě dovršili jakožto první v historii zlatý hattrick a získali tak pro tým čtvrtý mistrovský titul. Minulý měsíc přidali další, již čtvrtý v řadě.

 

Fotogalerii ze slavnostního večera naleznete ZDE.

 

Tři zástupci Zlína jedou na Paralympijské hry do Pchjongčchangu

25.02.2018 01:49

Tři zástupci mistrovského Zlína odletí začátkem března do jihokorejského Pchjongčchangu na Paralympijské hry. Nominaci dostali Zdeněk Hábl, David Palát a kapitán reprezentace Zdeněk Šafránek.

 

Hry v Pchjongčchangu pro hokejisty startují 10. března, případné finále je na programu 18. března. Ve skupině vyzvou Češi postupně domácí Jižní Koreu, USA a Japonsko. Do semifinále postupují první dva členové skupiny, třetí jde do boje o páté místo. "Možné je všechno. Tým je naladěný dobře, fyzickou a herní připravenost už asi pilovat nemůžeme, to tu děláme patnáct let, jde spíše o tu psychickou. Šance na bronz určitě je, i když samozřejmě i Kanada s USA mohou někdy prohrát. Pro nás bude nejdůležitější zápas hned ten první s Koreou, bude potřeba ji porazit. S USA počítáme s prohrou, tak to prostě je. Můžeme překvapit, ale musíme počítat s prohrou při počítání bodů. Musíme prostě vyhrát na postup do semifinále dva zápasy, tj. s Koreou a Japonskem. S Japonci hrajeme vyrovnané zápasy, Korea bude zřejmě těžší. Jsou to velmi dobře fyzicky připravení hráči, mají vypilovanou taktiku, kterou jim budeme muset narušit," velí kapitán české reprezentace a zlínský útočník Zdeněk Šafránek, střelec zlatého gólu z letošního finále. 

 

HOKEJOVÉ ZÁPASY ZIMNÍCH PARALYMPIJSKÝCH HER SLEDUJTE ZDE.

 

Sledge hokejisté mistrovského Zlína se zúčastnili exhibice v olympijském parku

15.02.2018 09:50

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín se zúčastnili ve středu exhibičního utkání v olympijském parku v Ostravě. Fanoušci se v extraligové Ostravar aréně mohli vyfotit s mistrovským pohárem, který vyhráli Zlínští před pár dny, nebo si mohli vyzvednout podpisy u zlínských reprezentantů Zdeňka Hábla a Zdeňka Šafránka, kteří začátkem března odletí na paralympijské hry do Pchojngčangu.

 

FOTOGALERII NALEZNETE ZDE.

Rok od sledge hokejového Nagana. Zlín triumfem v Malmö šokoval Evropu

12.02.2018 00:00

Dnes je to přesně rok od výsledku, který šokoval Evropu. 12. února 2017 završili sledge hokejisté SHK LAPP Zlín své vítězné tažení v Malmö, kde tamní prestižní turnaj ovládli. Poprvé v historii, a zcela nečekaně…

 

Poosmé tenkrát mířili zlínští hráči na sever Evropy, nikdy dříve ale nedovezli domů lépe než šesté místo. Ač od posledního účinkování v roce 2012 byli podpořeni třemi mistrovskými tituly z domácí ligy, cíle si nedělali velké.

 

Hned úvodní zápasy skupiny ale napověděly, že tentokráte to propadák nebude. Tři zápasy, tři čistá konta a tři výhry. A jaké! 10:0, 5:0 a 3:0. Poprvé Zlín inkasoval až od domácího týmu FIFH, stejně ale zvítězil 3:1. Ve skupině nepoznal hořkost porážky, s norským týmem Oslo Tigers sice LAPP remizoval smolně 1:1, zápas na to ale zakončil základní skupinu výhrou 6:2.

 

Dominantní jízda nebrala konce. V semifinále Zlín opět porazil 3:1 FIFH, ve finále se znovu utkal s Oslem. Což o to, že norský tým tvořený z reprezentantů byl lepší. Moravský tým vyhrál 2:1…

 

Pro Zlín to bylo sledge hokejové Nagano, nikdo nečekal medaili, natož zlatou.

 

Je to událost, která patří v úspěších našeho klubu velmi vysoko. Tenkrát se toho událo tolik, že by to vydalo na několik článků, snad knihu. Máme v plánu o tomto „turnaji století“ natočit dokument, zatím ale nemůžeme zaručit, jestli se to skutečně povede. Hlavním problémem je to, že nejsou téměř žádné záběry z místa. No spíše vůbec žádné… Ale nezavrhujeme to, nějaký scénář tady je,“ řekl Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

Odměna pro sledge hokejisty za titul? Mistrovské šály od Levieru a pozvání na večeři do LAPPu

11.02.2018 11:54

Minulou sobotu získali sledge hokejisté SHK LAPP Zlín další mistrovský titul do své sbírky, žádné milionové odměny ale nečekejte. Dočkalo se jim „pouze“ mnoha gratulací, trochy slávy a pár věcných darů od sponzorů. Firma Levier, která je dlouholetým sponzorem zlínského týmu, darovala mistrovské šály. Generální sponzor, firma LAPP KABEL, zase pozvala zlatý tým na večeři.

Kat Pardubic Zdeněk Šafránek: Nejtěžší finále, co jsem ve Zlíně zažil. Chtěl jsem odejít z ledu

11.02.2018 09:34

I v letošním finále výrazně gólově promluvil kat Pardubic Zdeněk Šafránek, který Mustangům nasázel stejně jako v loňské bitvě o zlato hattrick. Zlínská čtyřiadvacítka krom trefy z 20. minuty vstřelila dvě nejdůležitější branky zápasu: nejprve pár sekund před druhou sirénou vyrovnávací na 5:5, necelé čtyři minuty před koncem zápasu poté i vítěznou trefu na 6:5. Zlín nakonec vyhrál 7:5.

 

 „Bylo to nejtěžší finále, co jsem ve Zlíně zažil. Psychicky to bylo velmi těžké, protože pořád se nám nedařilo dotáhnout nepříznivý stav. Nejhorší na tom bylo, že od Pardubic to ani tak nebyly herní góly, ale po našich individuálních chybách,“ pověděl Zdeněk Šafránek.

 

Se Zlínem už to vypadalo zle, dvě minuty před koncem druhé třetiny byl stav 5:3 pro Pardubice. Fanoušci soupeře už měli vytáhnutý mistrovský transparent, potom ale mimo jiné promluvil i pardubický kat. Do pauzy bylo srovnáno, královský obrat dokonaný ve třetí části znamenal pátý titul a čtvrtý v řadě pro LAPP.

 

Vyrovnali jsme i díky šťastným brankám. Když to bylo poprvé o dva góly, byl jsem na vážkách, když to bylo podruhé o dva góly, už jsem nevěřil, a když to bylo potřetí o dvě branky, chtěl jsem už odejít z ledu. Vyrovnání bylo zlomovým bodem zápasu, soupeř se už ve třetí třetině moc zatáhl a my jsme si šli za rozdílovým gólem,“ popisoval běh událostí Šafránek.

 

DÁLE ČTĚTE: ZLÍNŠTÍ SLEDGE HOKEJISTÉ JSOU PO KRÁLOVSKÉM OBRATU POČTVRTÉ V ŘADĚ ZLATÍ, JSME MISTŘI!!!

DÁLE ČTĚTE: GÓLMAN JAN MATOUŠEK PRO TV SLOVÁCKO: ZA STAVU 3:5 JSEM POCHYBOVAL, PO VYROVNÁNÍ JSME BYLI NA KONI

ZDENĚK ŠAFRÁNEK NA FOTCE VYROVNÁVÁ DORÁŽKOU NA 5:5

RADOST ZDEŇKA ŠAFRÁNKA PO ZLATÉM GÓLU NA 6:5

 

Gólman Jan Matoušek pro TV Slovácko: Za stavu 3:5 jsem pochyboval, po vyrovnání jsme byli na koni

08.02.2018 11:31

V sobotu 3. února sledge hokejisté SHK LAPP Zlín získali historicky pátý titul, a čtvrtý v řadě. Utkání, které skončilo 7:5 pro Zlín, však nebylo vůbec jednoduché. Jak sám v rozhovoru pro TV Slovácko, mediálního partnera klubu, přiznal gólman Jan Matoušek, za stavu 3:5 už pochyboval. Po vyrovnání ale byl zase jeho tým jasně na koni a dokonal královský obrat.

ZLÍNŠTÍ SLEDGE HOKEJISTÉ JSOU PO KRÁLOVSKÉM OBRATU POČTVRTÉ V ŘADĚ ZLATÍ, JSME MISTŘI!!!

04.02.2018 03:32

Královský obrat, nijak jinak se nedá nazvat znovuzrození sledge hokejistů SHK LAPP Zlín ve finálovém utkání. Ti prohrávali před koncem druhé třetiny už 3:5 a fanoušci Pardubic již měli vytáhnutý mistrovský transparent, karma v kombinací se zkušeností zlínských ale dokázala nakonec zcela zvrátit průběh utkání. Zlín pokořil Pardubice poměrem 7:5 a slavil na ledě brněnské haly Lužánky s početným táborem zlínských fandů čtvrtý mistrovský titul v řadě, a pátý celkově. Hattrickem stejně jako v loňském finále dopomohl k bouřlivým oslavám Zdeněk Šafránek, který šampaňské odšpuntoval vítězným gólem necelé čtyři minuty před koncem. Hráči LAPPu si tak mohli osahat i zbrusu nový pohár pro vítěze. MISTROVSKÝ TITUL JE ZASE VE ZLÍNĚ!

 

 „Kluci předvedli neskutečnou bojovnost a víru, když ten zápas otáčeli. Třeba Pavel Julina se po jednom střetu málem nedoplazil na střídačku, další střídání už ale klasicky i přes bolest hrál. Děkuju klukům, to zlato jim strašně sluší. Sice jsem měl zadělané na infarkt, ale to je jedno,“ smál se po triumfu trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček, jehož tým dostal pět gólů naposledy 14. prosince 2014, kdy porazil stejným poměrem stejného soupeře.

 

Musíme poděkovat fanouškům, kteří dojeli v hojném počtu nás podpořit, byli skvělí a věřím, že i oni si to užili,“ mluvil po pátém mistrovském titulu kapitán Zlína Zdeněk Hábl. „V budoucnu snad budeme lepší než Vsetín,“ usmíval se Hábl.

 

SHK LAPP Zlín – SHK Mustangové AUTO IN 7:5 (1:1, 4:4, 2:0)

 

Branky a nahrávky: 2. Z. Hábl, 20. Šafránek (Julina, Z. Hábl), 25. Julina, 29. Ligda (Palát), 30. Šafránek (Z. Hábl), 42. Šafránek (Z. Hábl), 45. Joppa (Ligda, Z. Hábl) – 7. Kubeš (Hering), 16. Kubeš (Hering), 16. Hering, 24. Hering (Kubeš), 27. Hering (Michalec). Vyloučení 0:1, navíc TS pro PCE (faul Z. Hábl). Využití: 1:0 v oslabení: bez. Střely na branku: 25:18 (9:6, 8:8, 7:4). Vyhraná vhazování: 23:19.

 

Sestava SHK LAPP Zlín: Matoušek – Julina, Šafránek "A", Z. Hábl "C" – Palát "A", Ligda, D. Hábl, Joppa, Rauš.

 

Sestava SHK Mustangové AUTO IN: Boček – Štěpják, Kvoch, Kubeš "C", R. Buhr – Motyčka, Kolek, Hýbner, Michalec, V. Buhr, Hering, Doležal "A", Kořínek, Chudomský, Ledvinka.

 

Úvod zápas vyšel Zlínu skvěle, již ve druhé minutě totiž do sítě propadla rána kapitána Zdeňka Hábla. Hráči LAPPu byli v první třetině lepším týmem, sám před Bočkem ale neuspěl Joppa, následně se pokus Šafránka zastavil přesně na brankové čáře. A tak se šlo do kabin za nerozhodného stavu, neboť z bezprostřední blízkosti nedal Matouškovi šanci Pavel Kubeš.

 

Prostřední dějství, to byl totální rozklad obran. Nejdříve té zlínské. Již osmnáct sekund po pauze poslal Mustangy do vedení druhou brankou Pavel Kubeš, aby ještě v té samé minutě navýšil náskok Pardubic na dvě branky Bernhard Hering. Zdeněk Šafránek v přesilové hře sice reagoval, německý útočník ve službě Východočechů ale nanedlouho zase vrátil stav na rozdíl dvou tref.

 

Divoká druhá třetina nakonec nabídla celkově osm branek. Ač Zlín po Julinově trefě zase byl na dostřel v poměru 3:4, Pardubice šly potřetí v utkání do dvougólového vedení. Hering nařízení trestné střílení sice ještě neproměnil, hned po buly to ale přízemním pokusem napravil.

 

Stav 3:5, blížil se konec druhé části. Pardubice byly na nejlepší cestě k zisku prvního mistrovského titulu, jejich fanoušci ale zřejmě v ten moment urazili hokejového boha. Vytáhli mistrovský transparent, a jak se ukázalo, bylo to velmi předčasné.

 

1:14 minuty před pauzou snížil zase na rozdíl jednoho gólu Marian Ligda, na jehož branku za pár sekund navázal vyrovnáním i Zdeněk Šafránek!

 

Ve třetí třetině Zlín svého soka přehrával, vše vyvrcholilo hattrickem Zdeňka Šafránka, který dokonal královský obrat v čase 41:01. Zlínský kotel už vládl tribunám, Mustangové se již na odpověď nezmohli. MISTŘI, MISTŘI, bouřily tribuny. Definitivní pojistku přidal tři sekundy před koncem Martin Joppa.

 

Můžou překonat jen sami sebe. Zlín začíná finále o čtvrtý titul v řadě

03.02.2018 15:35

Pouze sami sebe mohou v sobotu večer překonat sledge hokejisté SHK LAPP Zlín. Ti se loni po zisku zlatého hattricku zapsali do historie jakožto jediný tým, který to dokázal. V případě dokonání čtvrtého titulu v řadě tak překonají jen sami sebe. 

 

FINÁLOVÝ ZÁPAS MEZI ZLÍNEM A PARDUBICEMI SE ODEHRAJE V SOBOTU 3. ÚNORA V BRNĚ ZA LUŽÁNKAMI OD 16 HODIN. ZÁPAS SLEDUJTE NA ONLAJNY.COM ZDE.

Do boje o nový pohár zbývají jen hodiny, ten starý si Zlín po zlatém hattricku přivlastnil

03.02.2018 04:40

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín v loňské sezóně překonali všechny historické tabulky, když potřetí v řadě získali v domácí lize mistrovský titul. Dle tradice to znamenalo jedno – pohár pro vítěze zůstal ve Zlíně natrvalo. „Zůstává doma, tam, kde toto všechno kdysi dávno vzniklo,“ těšilo tenkrát trenéra Zlína Tomáše Sedláčka. Musel se tak vyrobit nový pohár, a právě i na ten by si rádi Zlíňáci sáhli!

 

Letos to bude ale přeci jen nějak speciální, dle nových pravidel vítězi zůstane menší replika poháru. A i tentokrát by se vlastně vrátil domů – byl totiž vyráběn ve Zlíně.

 

FINÁLOVÉ UTKÁNÍ SLEDUJTE NA ONLAJNY.COM ZDE, PŘÍPADNĚ VYRAŽTE S FANOUŠKY PŘÍMO NA ZÁPAS! INFORMACE ZDE.

 

Sledge hokejového finále mělo být na ČT. Není, jedním důvodem by byl i Jaromír Jágr

01.02.2018 21:03

Sobotní finále mezi Zlínem a Pardubicemi měla původně vysílat živě Česká televize, ze všeho ale nakonec sešlo. Důvodů bylo vícero, jedním z nich ale nakonec mohl být Jaromír Jágr!

 

Sledge hokejová asociace se s Českou televizí spojila, a ta byla ochotná finále odvysílat a dokonce už vše bylo zaneseno v programu. Někde ale nastala chyba v komunikaci, vše ztroskotalo na tom, že z haly za Lužánkami se nedá udělat televizní přenos. Jelikož se na tento problém došlo už pozdě, nebylo moc možností to řešit. Každopádně úsměvná situace se stala dnes… V případě, že by utkání bylo opravdu v plánu, stejně by se asi neuskutečnilo. Jak známo, v ten čas ČT bude vysílat první zápas Jaromíra Jágra po návratu v dresu Kladna,“ komentoval úsměvnou situaci Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

Sledge hokejistům Zlína se ve finále bude fandit i z Kanady

31.01.2018 12:07

Sledge hokejisty Zlína čeká v sobotu boj o čtvrtý ligový titul v řadě a pátý celkově. Podporu budou mít velkou, krom fanoušků přímo v brněnské hale či doma u přenosu bude hráče SHK LAPP Zlín na dálku podporovat i fanoušek z Kanady, konkrétně Edmontonu!

 

Scott McKenzie, to je jméno kanadského fandy Zlína, který je světoznámým cestovatelem po hokejových zápasech. „Scott je známý po celém hokejovém i nehokejovém světě, známé jsou jeho cesty i do exoticky hokejových zemí jakožto je třeba Thajsko. V listopadu po cestě z hokejů z Ukrajiny zavítal i do Zlína, kde se mimo jiné velmi zajímal i o sledge hokej. Říkal, že na živo jej nikdy neviděl, alespoň se ale u nás podíval na sáně, velmi ho zajímaly i hokejky s hroty. Náš klub si velmi oblíbil a v sobotu nám bude určitě držet palce,“ řekl Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

Kanadský fanda českého nejúspěšnějšího klubu nedávno na svůj facebook také umístil dvě fotografie: jednu, kde dres Zlína visí na jeho zdi, která je plná dresů a šál z různých koutů světa, a druhou, kdy Scott v dresu LAPPu bruslí. "Good luck," v překladu hodně štěstí, vzkázal na Moravu.

 
FINÁLOVÝ ZÁPAS MEZI ZLÍNEM A PARDUBICEMI SE ODEHRAJE V SOBOTU 3. ÚNORA V BRNĚ ZA LUŽÁNKAMI OD 16 HODIN. VSTUP JE ZDARMA, STEJNĚ TAK DOPRAVA PRO FANOUŠKY (INFO ZDE)! ZÁPAS SLEDUJTE NA ONLAJNY.COM ZDE.
 

 

Finále je za dveřmi. Budou sledge hokejisté Zlína počtvrté v řadě zlatí?

30.01.2018 23:51

Už jen dny zbývají do vrcholu letošní sezóny. V té budou sledge hokejisté Zlína útočit na čtvrtý ligový titul v řadě a pátý celkově. Ano, zní to až neuvěřitelně, je to však realita. V sobotu od 16:00 se ve Sport centru Lužánky rozehraje bitva s Pardubicemi na jeden jediný vítězný zápas. Zlín může spoléhat i na podporu fandů, na utkání je pro ně vypraven zdarma autobus, místa stále jsou! (psali jsme ZDE).

 

Celý Zlín věří, že zlatá éra bude pokračovat. „Každý rok říkáme, že je to fantazie, ale rok od roku je to větší, protože každá obhajoba je těžší. Odehráli jsme na maximum celou sezónu, kdy jsme prohráli až poslední zápas základní části, a ještě až v nájezdech, byla by obrovská škoda to teď nezvládnout,“ ví trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

S Pardubicemi Zlín letos hrál dvakrát, doma vyhrál 4:0, venku 3:1. Celkově v historii s Mustangy prohrál pouze jednou, a to v roce 2010. O tom, že každá série končí, se nikdo nebaví. Jedna už skončila, a to stačí. V posledním kole základní části se Spartou Zlín doma padl 2:3 po nájezdech a tím ztratil více než tříletou domácí neporazitelnost v lize.

 

Moc bych ten zápas neřešil, o nic nešlo, bylo to na výkonu znát. Kluci sice chtěli, ale v hlavách máte, že už nemusíte jít do každého souboje naplno. Samozřejmě, vedli jsme 2:0, to by se pouštět nemělo, ale stalo se. Je to ponaučení,“ mávl rukou Sedláček.

 

Co bylo, bylo, finále je něco jiného. LAPP má malou nevýhodu v úzkém kádru. „Soupeř má víc hráčů, i když na klíčové hráče je to nastejno. Každopádně ano, mají třeba pětku, která může být údržbová, během čehož si klíčoví hráči odpočinou. Ale my jsme na tom fyzicky velmi dobře, to víme,“ říká lodivod čtyřnásobným mistrů. Zatím čtyřnásobných! Uhlídat si bude muset zlínská obrana především kapitána Mustangů Pavla Kubeše a německého snajpra Bernharda Heringa.

 

Zlín vzhledem k formátu Superfinále ztratil jakožto vítěz základní části domácí prostředí, hraje se na neutrálním ledě v Brně. „Je to pro nás sebrání výhody, ale což, podmínky jsou pro oba stejné. Ano, neznáme led, nebudeme tam ani trénovat. Jdeme do zápasu jako favorit, ale musíme se s tím popasovat. Soupeř nemá co ztratit,“ ví Tomáš Sedláček.

 

FINÁLOVÉ UTKÁNÍ SLEDUJTE NA ONLAJNY.COM ZDE, PŘÍPADNĚ VYRAŽTE S FANOUŠKY PŘÍMO NA ZÁPAS! INFORMACE ZDE.

 

„Hodně fanoušků se nás ptá, zda-li bude video přenos ze zápasu. Odpovědí je, že ne, bohužel. My nejsme pořadatelem akce, to je sledge hokejová Asociace, která akci neuchytila úplně dobře. Finále to, co se týče akcí okolo zápasu, bude trochu suché, o to víc si ale ceníme našich fanoušků, kteří snad vytvoří bouřlivou kulisu, i když je jasné, že doma by to bylo úplně o něčem jiném,“ pověděl Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

 

Základní část doma: 7 zápasů, 7 výher, 0 proher, skóre 34:8
Základní část venku: 7 zápasů, 6 výher, 1 prohra, skóre 25:18

Základní část celkově: 14 zápasů, 13 výher, 1 prohra, skóre 59:26

Play off doma: 3 zápasy, 3 výher, 0 proher, skóre 9:4
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 21:9
Celková bilance doma: 10 zápasů, 10 výher, 0 proher, skóre 43:12
Celková bilance venku: 10 zápasů, 9 výher, 1 prohra, skóre 37:23
CELKOVÁ BILANCE:  20 zápasů, 19 výher, 1 prohra, skóre 80:35

 

Fanoušci, pozor! Na finále do Brna pro vás bude vypraven speciální autobus

25.01.2018 23:27

Klub SHK LAPP Zlín na finálové utkání s Pardubicemi, které se odehraje v sobotu 3. února od 16:00 v Brně, vypraví pro fanoušky speciální autobus. Sraz fandů je naplánovaný na 13:45 hodin u hlavního hokejového stadionu Luďka Čajky!

 

Jedná se o naše vstřícné gesto vůči fanouškům, kteří každoročně chodili na zápasy a hlavně finále ve Zlíně v hojném počtu. Letos bohužel je formát takový, jaký je a nehraje se u nás, jakožto u vítěze základní části. Autobus bude pro fanoušky ZDARMA, stejně tak vstupné na finále. Doufáme ve velkou podporu v cestě za čtvrtým titulem v řadě,“ pověděl Jakub Kudláč, PR manažer sledge hokejistů Zlína.

 

Finále se v letošním ročníku hraje jen na jedno vítězné utkání na neutrální půdě v Brně ve Sport centru za Lužánkami.

 

ZÁJEMCE O MÍSTA V AUTOBUSE PROSÍME, ABY PSALI NA MEJL jakub.kudlac@sledgehokejzlin.cz, kde uveďte jméno, počet míst a telefonní číslo. DĚKUJEME!

 

Rozhovory se Zdeňkem Háblem a Stanislavem Molkem po prohře se Spartou

22.01.2018 16:09

Kapitán SHK LAPP Zlín Zdeněk Hábl a gólman Stanislav Molek hodnotili duel se Spartou. V tom Zlín vedl již 2:0 a měl mnoho šancí vedení navýšit, nakonec ale prohrál 2:3 po nájezdech. Skončila tak více než tříletá domácí neporazitelnost LAPPu a taktéž padla možnost vyhrát letošní základní část bez ztráty bodu.

 

„Posrali jsme si to sami, zápas blbec,“ štvalo kapitána Zdeňka Hábla

 

Zdeněk Hábl měl sám v utkání mnoho šancí, ani jednu ale neproměnil. Neuspěl ani on sám v samostatném nájezdu. "Každá porážka samozřejmě mrzí, i když už moc pro nás teď neznamená. Ale takovéto zápasy musíme dotahovat do vítězného konce. Vedli jsme 2:0 a měli jsme dostatek šancí na to, abychom odskočili ještě do většího vedení. Posrali jsme si to sami, byl to zápas blbec," štvalo Hábla.

 

„Nejsme kapela, abychom furt vyhrávali. Lepší prohra teď než ve finále,“ ví gólman Molek

 

Šlo na něj v základní hrací době pouze osm střel, dvě z nich ale bohužel skončily v brance. V nájezdech pak první chytl, další tři zruční hráči Pražanů ale na něj vyzráli. „U prvního gólu jsem myslel, že držím puk. Pocitově jsem ho měl pod paží, ale bohužel byl za mnou a soupeř ho dorazil. U toho druhého to bylo těžké. Skočil jsem po první střele a doufal jsem, že spoluhráči puk odpálí, ale nestalo se tak. Nestihl jsem se už zvednout a on mě přehodil. Ano, možná jsem se mohl zvednout rychleji, ale stalo se,“ usmál se Molek.

 

V nájezdech mě první střela trefila do hlavy, podruhé jsem si lehl o chvíli později, než jsem měl. No a ty dvě kličky Raula, ten si mě vychutnal. Měl štěstí, ale to k tomu patří,“ uznal zlínský gólman.

 

Mimo jiné trochu uznal, že v hlavách hráči měli, že už nemají co ztratit. „Nikdo se na to určitě nevykašlal, ale samozřejmě že v hlavách možná takové to alibi bylo. Nejsme kapela, abychom furt vyhrávali. Lepší prohra teď než ve finále. Druhá věc byla v tom, že jsme hráli všichni bez ohledu na výsledek, neměli jsme prostě důvod nějak ty kluky držet na střídačce,“ ví Molek. Mimo jiné, dost prostoru dostal na ledě například Róbert Turic, který nakonec vstřelil svůj druhý gól v sezóně.

 

Zlín po více jak třech letech prohrál doma, nad Spartou vedl už 2:0, nakonec padl v nájezdech

20.01.2018 21:35

Rozpolcené pocity mají sledge hokejisté SHK LAPP Zlín po posledním zápase základní části. Měli na dosah výhru nad Spartou, když po dvou slepených gólech vedli nad Spartou v 10. minutě 2:0. Poté ale neproměnili spoustu šancí a přišel trest. Nakonec LAPP padl v nájezdech 2:3. Přišel tak o více jak tříletou domácí neporazitelnost, zároveň zatratil možnost vyhrát základní část bez ztráty bodu. Každopádně ten hlavní úkol Zlínští splnili, počtvrté v řadě jsou ve finále. Zápas posledního 14. kola byl kontumován v jejich prospěch 5:0, České Budějovice se totiž ze zápasu se Zlínem omluvily. Psali jsme ZDE.

 

ZLÍN – SPARTA 2:3sn (2:0, 0:1, 0:1 – 0:0 – 2:3)

 

Zápas přitom začal tak, že to vypadalo na jednoznačnou záležitost. Zlín i bez útočníka Šafránka si tvořil značný počet šancí a v 9. minutě šel do vedení. Ligda dal před brankou puk Martinu Joppovi, který kličkou do protipohybu Vápenky otevřel skóre zápasu. Za minutu už to bylo 2:0. Skoro totožnou akci zakončoval Róbert Turic.

 

Do pauzy se ještě toho událo hodně. Například Martin Joppa jel dvakrát sám na branku, ani jednou ale neuspěl. Za Spartu zase své šance neproměnili Frolík se Zdeňkem Krupičkou.

 

Na začátku druhé třetiny se lámal zápas. Domácí nedokázali své vedení navýšit, přičemž například Zdeněk Hábl nedokázal gólově zakončit přečíslení dva na nikoho. A pak se na minutu dostala do hry Sparta.

 

Jiří ani Zdeněk Krupička nepálil přesně, ovšem to ani Jiří Raul ne. Jeho pokus ovšem Molkovi propadl za záda a útočník Pražanů jej dojel doklepnul do sítě – 2:1. Vrátit stav opět na rozdíl dvou tref mohl kdo jiný než zlínský kapitán, popřípadě Palát, střelcům LAPPu to ale dnes prostě nešlo.

 

Když ze třetí třetiny uběhlo pouhých sedmadvacet sekund, bylo vyrovnáno. K puku na pravém kruhu se dostal Zdeněk Krupička a zavěsil kotouč přesně pod břevno.

 

Od té doby Pražané mohli jen a pouze tuze bránit vedení. Šanci ke skórování měli snad všichni hráči Zlína, ovšem i prázdná branka jim byla málo. Z téměř desetiminutového tlaku Moravané branku nevstřelili a šlo se tak do nájezdů.

 

V těch Zlín vedl již 2:0 po trefách Joppy a Ligdy, poté však uspěl Zdeněk Krupička, vyrovnal Jiří Raul a tentýž hráč rozhodl i v náhlé smrti.

 

Nedělní zápas s Českými Budějovicemi se neodehraje, hokejisté Motoru měli nehodu

19.01.2018 20:17

Zápas posledního 14. kola základní části mezi Zlínem a Českými Budějovicemi, který byl na programu v neděli ve Zlíně, se neodehraje. Důvodem je nešťastná událost v klubu Jihočechů. Generálkou před finálovým duelem tak bude pro Zlín sobotní utkání se Spartou, hraje se doma v 15:30.

 

Jedno auto s našimi rakouskými hráči dnes, tj. v pátek, mělo nehodu. Naštěstí se u kluků nejedná o nikterak závažná zranění, každopádně bez nich nejsme schopni zápas odehrát,“ upřesnil v pátek odpoledne čerstvou zprávu tiskový mluvčí Motoru Dominik Zajan.

 

 Ještě v pátek večer ředitel ligy Jan Chlubna zápas kontumoval ve prospěch Zlína 5:0. „Jelikož je už konec ligy, nebyla možnost hledat náhradní termíny. S kontumací samozřejmě souhlasily i České Budějovice. Klukům přejeme hlavně brzké uzdravení,“ řekl Petr Julina, generální manažer SHK LAPP Zlín.

 

Kontumací skončil pro Motor i sobotního duelu, kdy Budějovice měly hrát ve Studénce. S největší pravděpodobností se Jihočeši nezúčastní ani závěrečného zápasu o 7. místo. V případě, že by se spekulace o jejich konci v České lize naplnily, jednalo by se tak o hodně smutný konec mistrovského klubu z roku 2004.

 

Tři zlínští reprezentanti dovezli z Nagana bronz, Palátovi se v Paříži zatoulala výstroj

16.01.2018 23:22

Tři zástupci sledge hokejového Zlína se v uplynulém týdnu zúčastnili v dresu reprezentace akce v japonském Naganu. Na turnaji čtyř obsadili čeští hráči třetí místo, zlatou medaili jako parta okolo Jaromíra Jágra a Dominika Haška v roce 1998 ve stejné hale Big Hat si nepověsili na krk vinou úvodní porážky 1:4 s Jižní Koreou a semifinálovou prohrou 1:2 s Norskem.

 

David Palát, Zdeněk Hábl a Zdeněk Šafránek, to je zlínská stálice v české reprezentaci. Ve skupině se Česku v posledním přípravném turnaji před paralympiádou celkem vedlo, dokázala to výhra 4:2 nad Norskem, vítězný obrat zápasu s Japonskem během posledních pěti minut z 1:3 na 4:3. Jedinou porážkou byl duel s Jižní Koreou – 1:4.

 

V semifinále poté inkasovali Češi dvakrát během dvou minut, načež Norům podlehli 1:2. V duelu o bronz zvítězili 4:0 nad domácími Japonci. „Jakožto amatérský tým za mizerných podmínek jsme předvedli velice slušný výkon. Norové jsou pětkrát týdně na ledě a my jsme je porazili ve skupině a v semifinále jsme s nimi těsně prohráli, to je super výsledek. Kdybychom měli takové podmínky jako jiní, byli bychom úplně někde jinde. O Korejcích ani nemluvím, to jsou profíci a přitom je můžeme porazit. Oni jsou na tom fyzicky velmi dobře, ale hokejově mají určité mezery, díky kterým se dají porazit,“ myslí si David Palát, reprezentační útočník ve službách Zlína.

 

Krom bronzové medaile si toho ale z Nagana moc nedovezl. Na pařížském letišti se mu zatoulala výstroj, pár dnů si tak na ni bude muset počkat. "Aspoň jsem v tom ale nebyl sám, bylo nás víc," řekl Palát.

 

Poslední dva domácí zápasy sezóny. Do Zlína jede Sparta a Motor

16.01.2018 21:11

Poslední dva domácí zápasy sezóny čekají sledge hokejisty SHK LAPP Zlín. V sobotu zavítá na Moravu pražská Sparta, hraje se od 15:30 hodin. V neděli je na programu závěrečné kolo základní části od 10 hodin, Zlín se utká s Českými Budějovicemi.

 

Již jistý vítěz dlouhodobé části a finalista Zlín sice už v tabulce nemůže nic ztratit, přesto bojuje o udržení neporazitelnosti v letošním ročníku. LAPP zatím neztratil ani bod.

 

V sobotním utkání ze Sparty půjde sice o duel dvou kvalitních týmů, trenéři obou celků se však shodují, že se nebude hrát na krev. „Každý chce vždycky vyhrát, je ale jasné, že to bude trochu klidnější, nikdo se nebude chtít zranit, oba týmy čekají teprve ty nejdůležitější zápasy,“ ví kouč Zlína Tomáše Sedláček. Mimochodem, Sparta je poslední tým, který dokázal v Baťově městě vyhrát, od její listopadové výhry v roce 2014 se to více jak tři roky už nikomu nepovedlo.

 

V neděli přijede českobudějovický Motor, zatím v neznámé sestavě. „Uvidíme, jaké to bude. Pokud jim dojedou posily z Rakouska, mohl by to být hezký zápas, pokud ne, mohlo by to vypadat jako v zápase u nich, kdy soupeř neměl hráče na střídání a tak se duel jenom odehrál, bez nějakého boje,“ mrzí Sedláčka.  V říjnu vyhrál Zlín v Budějovicích 7:1. Jihočeši naposledy Lappáky porazili v roce 2008.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA

Základní část doma: 12 zápasů, 8 výher, 4 prohry, skóre 29:12
Základní část venku: 13 zápasů, 5 výhry, 8 proher, skóre 24:25
Základní část celkově: 25 zápasů, 13 výher, 12 proher, skóre 53:37
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 17 zápasů, 11 výher, 6 proher, skóre 38:18
Celková bilance venku: 18 zápasů, 8 výher, 10 proher, skóre 31:33
CELKOVÁ BILANCE: 35 zápasů, 19 výher, 16 proher, skóre 69:51

Pozn.: Dva kontumované zápasy ve prospěch Zlína v sezóně 2003/2004 se do statistik nepočítají.

 

STATISTIKY ZLÍN – ČESKÉ BUDĚJOVICE

 

Základní část doma: 13 zápasů, 11 výher, 2 prohry, 1 remíza, skóre 55:11
Základní část venku: 14 zápasů, 14 výher, 1 prohra, skóre 72:14
Základní část celkově: 27 zápasů, 24 výher, 2 prohry, 1 remíza, skóre 127:25
Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 2:0
Play off venku: 2 zápasy, 1 výhra, 1 prohra, skóre 3:3
Play off celkově: 4 zápasy, 3 výhry, 1 prohra, skóre 5:3
Celková bilance doma: 15 zápasů, 13 výher, 1 prohra, 1 remíza, skóre 57:11
Celková bilance venku: 16 zápasů, 14 výher, 2 prohry, skóre 75:17
CELKOVÁ BILANCE:  31 zápasů, 27 výher, 3 prohry, 1 remíza, skóre 132:28

Web sledgehokejzlin.cz navštívilo v roce 2017 více než dvě stě tisíc čtenářů

06.01.2018 02:08

Oficiální web sledge hokejistů SHK LAPP Zlín sledgehokejzlin.cz v roce 2017 navštívilo více než dvě stě tisíc čtenářů. Jedná se o nejvyšší roční návštěvu v historii webu od roku 2008.

 

Za což v kalendářním roce 2016 si našlo cestu na web úřadujících mistrů „pouhých“ 140 tisíc čtenářů, o rok později to bylo o 67 tisíc více. „Přesněji 207 438. Systém počítá unikátní návštěvy, tudíž každou IP adresu zaznamená na webu pouze jednou denně. Kdyby se počítaly prokliky zvlášť, dostali bychom se do miliónů. Suverénně nejúspěšnějším měsícem byl únor, kdy se hrálo play off a především se vyhrál turnaj v Malmö, během kterého jsme měli na webu i šest tisíc čtenářů denně, což jsou neuvěřitelná čísla. Poté byl úspěšný samozřejmě březen, kdy se hrálo finále, a září, kdy byl ve Zlíně LAPP Cup,“ komentoval čísla Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín.

 

Ten také přislíbil, že se uvažuje nad novým webem. „Jsme jednoznačně pro nový web, víme, že tento už je dávno za zenitem. Limituje nás ale přenos dat, který by byl velmi náročný. Přes léto chceme řešit s firmou zabývající se sportovními weby tuto problematiku a budeme se snažit najít východisko. Každopádně ano, již dlouhou dobu je toto pro mě osobně jeden z důležitých bodů, ale řešení není vůbec jednoduché. A to i z toho hlediska, že nabízené adminy webů v dnešní době jsou už dost závislé na technické podpoře provozovatele, za což nyní si můžeme snad vše udělat sami bez jakékoli komunikace s provozovatelem,“ objasnil problematiku Kudláč.

Graf návštěvnosti webu sledgehokejzlin.cz od jeho založení v roce 2008. Kliknutím na obrázek jej zvětšíte.

 

Hokejisté dají za každou branku 100 korun na sledge hokej

24.12.2017 20:04

Všichni hráči Tipsport extraligy se v rozjetém ročníku 2017/2018 rozhodli pro skvělý čin. Za každou branku, která v jakémkoliv zápase naší nejvyšší soutěže padne, věnují 100 korun na podporu České sledge hokejové asociace. Ale pozor, i v zápasech, které by skončily fotbalovou remízou 0:0, nezůstanou sledge hokejisté bez podpory. Postarají se o ni brankáři, kteří za každou nulu zaplatí také 100 korun.

 

Od startu sezony padlo už 1103 branek, bylo vychytáno 42 čistých kont. Tedy 110 300,- za vstřelené branky a 4 200,- díky neprůstřelným brankářům. Mezi největší podpůrce se tak řadí zejména nejlepší extraligoví střelci v čele s Martinem Růžičkou a Tomášem Mertlem (oba 19 branek) a samozřejmě brankáři Patrik Rybár s Branislavem Konrádem (oba 6 čistých kont).

 

O projektu


Projekt s názvem Pojedeme v tom spolu?!, vznikl ve spolupráci CSHA a CAIHP s marketingovou podporou BPA a všech týmů české Tipsport extraligy pod záštitou ČSLH.

 

Projekt spočívá v podpoře České sledgehokejové asociace, která zastupuje osm týmů v celé České republice a má pod svými křídly přes sto handicapovaných hráčů. Jsou to lidé, ke kterým se v jednu chvíli štěstí otočilo zády, a dnes již bohužel nejsou schopni hrát klasický lední hokej. A tak hrají sledgehokej, jedinou formu hokeje pro vozíčkáře. V Čechách se tento sport hraje již 17 let.

 

Do akce se mohou zapojit jak firmy, tak zaměstnanci i jiné subjekty či jedinci. Stačí si vybrat oblíbený hokejový tým a za každý gól, který tento tým vstřelí pak poslat 100 Kč na určený bankovní účet jako podporu sledge hokeje.

 

Zlín po výhře nad Karlovými Vary slaví potřetí v řadě vítězství v základní části

17.12.2017 15:21

Sledge hokejisté Zlína mají, co se základní části týče, vystaráno. Již tři kola před koncem měli jistotu finále, dnešní výhrou 6:1 nad Karlovými Vary si dvě kola před koncem základní části pojistili první příčku. LAPP Žraloky přehrával celý zápas, duel ale gólově rozsekl až v poslední třetině, kdy vstřelil čtyři branky a rozhodl o třech bodech. Zlín tak čekají velmi klidné Vánoce, po reprezentační pauze liga pokračuje až ve druhé polovině ledna.

 

ZLÍN – KARLOVY VARY 6:1 (1:0, 1:1, 4:0)

 

Branky a nahrávky: 8. Joppa (Z. Hábl, Ligda), 22. Ligda (Joppa, Palát), 33. Z. Hábl, 36. Palát (Joppa), 42. Z. Hábl (Ligda), 44. Ligda (Joppa, Rauš) – 30. Geier.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa, Rauš.

Sestava Karlových Varů: Mach – Berger, Wágner, Michalčín, Schneider, Jeřábek, Haas, Kovařík, Geier, Karafiát.

Statistiky: Vyloučení: 1:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 31:6 (10:2, 11:1, 10:3), vyhraná vhazování: 12:11.

 

Zlínští byli od začátku duelu lepším celkem, gólově se ale prosazoval těžko. Joppa ani Zdeněk Hábl úvodní přesilovou hru nevyužili, v čase 7:19 už však domácí šli do vedení. Ránu Zdeňka Hábla vyrazil Mach pouze před sebe, kde uspěl dorážkou Martin Joppa. Další možnost za Zlín měl Turic, v oslabení Palát či zase Joppa, stav 1:0 se ale do přestávky neměnil.

 

I prostřední dějství bylo v režii LAPPu. V rozmezí pár vteřin měli dvě obrovské šance Zdeněk Hábl a Marian Ligda, první jmenovaný však trefil jen Macha, druhý trestuhodně přestřelil prázdnou branku. Slovenský forvard Marian Ligda se ale přeci jenom gólově prosadil, ve 22. minutě po nahrávce Joppy nadvakrát uspěl v samostatném úniku.

 

Na 3:0 mohl zvýšit někdo ze slovenských hráčů, Joppa, Ligda ani Rauš ale neuspěli. A tak se do hry dostali i Žraloci, kdy s hodně velkým štěstím dokázaly v poslední minutě druhé části vstřelit kontaktní branku. Po Bergerově zaváhání v rozehrávce měl šanci Zdeněk Hábl, svým pokusem však vysoce přestřelil a kotouč se po mantinelu svezl až do středního pásma, kde si jej vyzvedl Michal Geier a v samostatném úniku prostřelil Molka – 2:1.

 

To už ale bylo od hostí vše. Domácí ve třetí třetině rozhodli zápas ve svůj prospěch celkem jasně. Nejprve obkroužil branku a zasunul puk za tyč Zdeněk Hábl, načež přesně tečoval David Palát – 4:1. Pátou po parádním pasu Ligdy odbil střelou do prázdné branky Zdeněk Hábl, načež na konečných 6:1 upravil opět po krásné souhře s Joppou Marian Ligda.

 

Dnes rozhodla zkušenost. Hra dle toho vypadala, měli jsme jasnou herní převahu a soupeř musel hrát na brejky. Jednou mu to vyšlo, ale jinak to byl od nás zodpovědný výkon s vítězným koncem,“ pochvaloval si dvougólový útočník SHK LAPP Zlín Marian Ligda. Jeho celek je po dvanácti kolech stále bez ztráty bodu.

 

Spokojený byl ale i trenér Varů Miroslav Hrbek. „Byl to hezký zápas, Zlín byl ale o trošku lepší. Výsledek je nespravedlivý, zase tak jednoznačné to nebylo, ale soupeř si výhru zasloužil. Moji kluci makali, s tím musím být spokojený,“ řekl Hrbek. Jeho mužstvo prohrálo na střely 6:31.

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.
Video záznam naleznete ZDE.

 

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín jsou počtvrté v řadě ve finále

16.12.2017 20:03

Zlínští sledge hokejisté jsou počtvrté v řadě ve finále České sledge hokejové ligy. Jistotu tohoto úspěchu mají již tři kola před koncem základní části, a to díky prohře Sparty s Pardubicemi. Náskok na třetí Pražany mají Zlínští deset bodů. LAPP má na dosah ruky i třetí triumf v základní části v řadě, v letošní sezóně totiž ještě neztratil ani bod a na druhé Mustangy má náskok šesti bodů a lepší vzájemný zápas.

 

Jsme šťastní. Splnili jsme si svůj předsezónní cíl, nyní jej můžeme zvednout. Doufáme, že vyhrajeme ten nejdůležitější zápas sezóny, a to ten poslední,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

Superfinálové utkání se odehraje v Brně

14.12.2017 10:29

Superfinálové utkání, kterým vyvrcholí letošní sezóna České sledge hokejové ligy, se odehraje v Brně. V sobotu 3. února se všechny celky sjedou do Sportcentra za Lužánky, kde se odehrají souboje o sedmé, páté, třetí a první místo. Tým SHK LAPP Zlín pevně doufá, že se představí ve večerním šlágru ve finálovém duelu.

 

Na jednu stranu je to hezká věc, že se všechny kluby sejdou na jednou místě a po odehrání zápasů následuje vyhlášení a přespí se do druhého dne. Na stranu druhou, my přijdeme o domácí prostření a samotné finále o stovky diváků. V tomto formátu je tak vlastně jedno, kdo vyhraje základní část. Každopádně budeme se snažit něco vymyslet, abychom měli v Brně co největší počet fandů. Už máme nějakou představu,“ přislíbil Jakub Kudláč, PR manažer SHK LAPP Zlín. Zlínský tým bude bojovat o svůj historický pátý titul a čtvrtý v řadě.

 

Sledge hokejisté Zlína mohou v neděli slavit vítězství v základní části a postup do finále

12.12.2017 22:49

Rýsuje se to už od začátku sezóny, stoprocentní jistota a oficiální potvrzení však sledge hokejistům Zlína stále chybí. Po kontumaci sobotního duelu (psali jsme ZDE) mohou již v neděli slavit třetí vítězství v řadě v základní části a počtvrté v řadě postoupit do finále. V cestě jim budou stát Karlovy Vary, čtvrtý tým ligové tabulky. Zlín je i po jedenácti kolech a tři zápasy před koncem v čele tabulky bez ztráty jediného bodu. Se Žraloky se hraje od 11 hodin.

 

Sobotní zápas s posledním Litvínovem měl být formalitou, co se týče boje na ledě, nakonec byl ale doslova vyřešen formálně.

 

Nedělní zápas s Karlovými Vary bude zcela jistě atraktivní, nic na tom nemění letošní výkyvy ve výkonnosti Žraloků. Do Zlína se jezdí vždy s tím nejlepším, co soupeř má, hrát zde vyrovnanou partii je čest. Co na tom, že zde nikdo už přes tři roky nevyhrál.

 

Žraloci jsou se čtrnácti body na čtvrté pozici, ovšem právě oni ve 2. kole byli ti, kteří letos potrápili Zlín nejvíc. LAPP tam tenkrát výhru 5:4 vystřelil až v poslední minutě.

STATISTIKY ZLÍN – KARLOVY VARY

Základní část doma: 14 zápasů, 9 výher, 5 proher, skóre 51:33
Základní část venku: 15 zápasů, 9 výher, 5 proher, 1 remíza, skóre 52:34
Základní část celkově: 29 zápasů, 18 výher, 10 proher, 1 remíza, skóre 103:67
Play off doma: 7 zápasů, 4 výhry, 3 prohry, skóre 14:17
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 1 prohra, 1 remíza, skóre 14:5

Play off celkově: 12 zápasů, 7 výhry, 4 prohry, 1 remíza, skóre 28:22
Celková bilance doma: 21 zápasů, 13 výher, 8 proher, skóre 65:50
Celková bilance venku: 20 zápasů, 12 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 66:39
CELKOVÁ BILANCE:  41 zápasů, 25 výher, 14 proher, 2 remízy, skóre 131:89

 

Utkání 12. kola E. P. C. Management České sledge hokejové ligy se hraje v neděli 17. prosince na PSG aréně, vstup je zdarma. Utkání případně sledujte v textovém onlajn přenosu ZDE či ve video přenosu ZDE.

 

Celé 11. a 12. kolo poté můžete sledovat ZDE.

 

Zlín si připisuje další vítězství, poslední Litvínov nabídl kontumaci sobotního utkání

12.12.2017 16:05

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín vedou ligovou tabulky už o devět bodů, rozhodlo o tom pondělní jednání klubů a sportovně-technické komise. Zlínští předčasně vyhráli sobotní domácí utkání nad posledním Litvínovem, a to kontumačně 5:0. Nedělní duel s Karlovými Vary by však měl vše vynahradit, od 11 hodin se na PSG aréně čeká třaskavá bitva.

 

 „Kontumuji utkání č. 41 Zlín - Litvínov 5:0 ve prospěch domácího týmu. Odůvodnění: Tým Litvínova pro nedostatek hráčů není schopen odehrát utkání v řádném termínu 16. 12. 2017 a nepřijal ani náhradní termín po dohodě s týmem Zlína,“ stojí v prohlášení ředitele ligy Jana Chlubny.

 

Zlínští tak nedobrovolně zapsali nejnižší výhru s Litvínovem, loni mu dali doma dvanáct, předloni dokonce dvacet gólů.

 

Jasná výhra, Zlín načepoval Olomouci desítku a vyhrál podvacáté v řadě

10.12.2017 14:42

Ve Zlíně se v neděli čepovala desítka. Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín sice na domácím ledě, ale v roli hostů porazili Olomouc 10:1, po desíti kolech jsou tak stále bez ztráty bodu na čele tabulky a celkově zapsali dvacátou výhru v řadě. Rozhodnuto bylo již po první třetině, kdy byl stav rozdílný o pět branek.

 

Olomouc – Zlín 1:10 (0:5, 1:1, 0:4)

 

Sestava SOHO Olomoučtí Kohouti: Černoch – Gergely, Korman, Novák, Jedlička, Mikuš, Večerek, Kardoš, Pabst, Stašák, Ferenčík.

Sestava SHK LAPP Zlín: Molek (Matoušek) – Julina, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa.

Branky a nahrávky: 24. Večerek – 1. D. Hábl (Z. Hábl), 7. Z. Hábl (Ligda), 8. Julina (Z. Hábl), 10. Palát (Hábl, Julina), 13. D. Hábl (Z. Hábl), 28. Ligda (Joppa), 31. Ligda (Joppa), 42. Z. Hábl (Ligda), 43. Julina (Joppa), 44. Joppa (Z. Hábl).

Statistiky: Vyloučení: 2:2 Využití: 0:1 V oslabení: 0:1 Střely na branku: 10:24 (2:8, 5:8, 3:8) Vyhraná vhazování: 20:30.

 

Jestliže Olomouc plánovala se Zlínem hrát vyrovnanější partii, nezačala zrovna nejlépe. Hned v první minutě vedl Zlín po trefě Davida Hábla, kterou si do vlastní sítě srazil Jedlička. Hráči LAPPu dominovali, a po gólech obránců Zdeňka Hábla a Pavla Juliny byl stav již 3:0. Do pauzy však byl stav již rozdílný o pět tref, branku přidal i David Palát a podruhé David Hábl.

 

V úvodu prostředního dějství Zlínští neproměnili své šance, a tak se dostali do hry i Hanáci. Molek si připsal pár dobrých zákroků, na střelu Miloše Večerka už byl ale krátký. Gólově vyrovnanou třetinu zařídil zvýšením na 6:1 Marian Ligda.

 

Třetí část opět patřila jednoznačně týmu SHK LAPP Zlín. Své druhé góly v zápase dali Marian Ligda, Zdeňka Hábl a Pavel Julina, už z první třetiny měl dvě trefy na kontě David Hábl. Hattricku se ale fanoušci mistrů, neboť na 10:1 uzavřel Martin Joppa.

 

Co k tomu říct, zápas jsme odehráli dle našich představ, potvrdili jsme roli favorita a máme další tři body,“ řekl již rutinní větu po celkově dvacáté výhře v řadě trenér SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

To kouč Olomouckých Kohoutů byl sdílnější. „V první třetině jsme ze tří střel dostali pět gólů, vůbec nechápu, jak se to soupeři podařilo. V ten moment bylo po zápase. Druhá třetina byla od nás nejlepší, snažili jsme hrát hokej. Ve třetí třetině jsme zase začali šílet a inkasovali jsme další góly. Dnes jsme zkrátka hráli jen jednu třetinu, a to na Zlín nestačí,“ laboroval Karel Veselý.

 

Záznam onlajn přenosu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video přenos pak ZDE.

 

Zlín i bez kapitána Zdeňka Hábla vyhrál v Pardubicích a navýšil náskok v čele tabulky

09.12.2017 21:00

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín se sice ve šlágru 9. kola České sledge hokejové ligy museli obejít bez kapitána Zdeňka Hábla, kterého omluvilo narození jeho druhé dcery, a také bez dlouhodobě zraněného Stodůlky a Slováčka, absenci zaznamenal také Aleš Rauš, i tak ale Zlínští dokázali v sedmi lidech v repríze loňského finále zvítězit. Na ledě Pardubic vedli po první třetině díky brankám Ligdy a Joppy 2:0, nakonec zvítězili 3:1. LAPP má tak po devíti kolech stále plný počet bodů, na druhé Mustangy má náskok už šest bodů, navrch k tomu vzájemné zápasy. 10. kolo se hraje v neděli 10. prosince ve Zlíně, přijede Olomouc.

 

Pardubice – Zlín 1:3 (0:2, 1:0, 0:1)

 

Sestava Pardubic: Boček – Motyčka, Kolek, Kvoch, Michalec, Horníček, P. Kubeš (C), V. Buhr, Doležal (A), Kořínek, R. Buhr, Chudomský, Ledvinka.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek (A), Palát (A), D. Hábl, Joppa, Ligda (C), Turic.

Branky a nahrávky: 26. Doležal (Motyčka) – 3. Ligda (Joppa, Palát), 13. Joppa, 38. Palát (Joppa).

Statistiky: Vyloučení: 3:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 15:18 (4:8, 8:6, 3:4) Vyhraná vhazování: 15:20.

 

Zlínští hráči začali s velkou bojovností, díky čemuž soupeře od úvodního vhazování přehrávali. Již ve třetí minutě se mohli radovat z prvního přesného zásahu, náhradní kapitán Marian Ligda měl po nahrávce Joppy dost času na to, aby zamířil pod horní tyč.

 

Hostující útočník měl šanci i o něco později, podruhé už ale Bočka nepřekonal. Pardubičtí se v úvodní třetině absolutně nemohli chytit, druhým gólem zaváněla i prudká střela Šafránka či průnik Paláta, při domácích ale stálo štěstí. Ovšem pouze do 13. minuty. To Martin Joppa zvýšil na 2:0 po individuální akci, kdy si sám dorazil svoji vlastní střelu.

 

Ani na začátku prostředního dějství se moc na hře nezměnilo. Zlín měl několikrát blízko k tomu, aby zápas strhl do tříbrankového rozdílu a zřejmě zlomil, své šance ale neproměnil. Palátovi při přečíslení dva na nikoho nevyšla ukázková kulišárna, Šafránek mířil příliš vysoko. Obrovskou možnost měl hned při svém prvním střídání v utkání Turic, sám před Bočkem ale taktéž selhal. A tak Mustangové přeci jen možná začali těžit z fyzické převahy. Michalec ještě Matouška neprostřelil, po chybě ve zlínské obraně ale ve 26. minutě milimetrově přesnou střelou do vinklu snížil Pavel Doležal. Dokonce vyrovnat mohl ještě Kubeš, gólman LAPPu se však vyznamenal. Zlínu ke konci třetiny na moment zatrnulo, z už tak chudé sestavy vypadl na chvíli po tvrdém souboji Joppa, slovenský útočník, který byl v zápase u všech branek, se ale dal brzy dokupy.

 

Do třetí patnáctiminutovky tak domácí vstupovali s nadějí na vyrovnání, zbytečným faulem Kořínka se ale oslabili. V sedmatřicáté minutě byla k vidění kuriózní situace. Při signalizovaném ofsajdu domácí vystřelili na bránu, načež hosté v domnění, že bude pískáno, přestali hrát. Sudí však hru nechali pokračovat a sám před Matouškem byl Kořínek, zaváhání jinak přesných rozhodčích ale nevyužil.

 

A tím vynesl nad zápasem ortel. O minutu později, v čase 37:35, dostal od Joppy parádní přihrávku David Palát, který už se nemohl mýlit. Zlín už vedení 3:1 udržel, nic na tom nezměnilo ani power-play Pardubic.

 

Dnes nám chyběl Hering, který umí napadat a hrát dopředu. Museli jsme tak hrát více defenzivně, po dvou individuálních chybách jsme ale inkasovali. Až na toto jsme podali dobrý výkon, který ale nebyl oceněn body,“ řekl Michal Tereska, trenér SHK Mustangové AUTO IN Pardubice.

 

První třetinu jsme odehráli dle našeho plánu, proměnili jsme šance a vedli jsme 2:0. Následně jsme trošku polevili a prohráli jsme nějaké osobní souboje, gólem na 3:1 jsme to ale zlomili. Hráli jsme sice v ořezané sestavě, zápas jsme si ale užili, s Pardubicemi to je vždy kvalitní zápas. Dokázali jsme soupeře přehrát především v úvodu a dali jsme průběhu duelu nějaký směr,“ těšilo Tomáše Sedláčka, trenéra SHK LAPP Zlín.

 

Záznam onlajn přenosu naleznete ZDE.

 

Místo do Pardubic do porodnice. Kapitánu Zdeňku Háblovi se narodila dcerka Karolína

08.12.2017 15:05

Zítra čeká jeho tým utkání v Pardubicích, to ale kapitán Zlína Zdeněk Hábl s největší pravděpodobností vynechá. S pochopitelných důvodů... Dnes, tj. v pátek 8. prosince, totiž spěchal do porodnice, kde se mu ve 14:08 hodin narodila jeho druhá dcerka Karolínka. "Měří 48 centimetrů a váží 2810 gramů," sdělil šťasný tatínek. Gratulujeme!

 

Zlín jede v sobotu ke šlágru kola do Pardubic, v neděli doma Olomouc

04.12.2017 18:06

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín mají před sebou 9. a 10. kolo České sledge hokejové ligy. V těch se budou snažit udržet čelo tabulky, přičemž doposud ještě neztratili ani bod. Lehké to však nebude… V sobotu Zlín čeká duel na ledě Pardubic, v neděli sice doma, ale i tak v roli hostů, se LAPP utká s Olomoucí.

 

V březnu v nervy drásajícím zápase Zlín porazil Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a slavil čtvrtý mistrovský titul v historii. Velmi podobné drama se očekává i tentokrát. Úvodní duel v letošní sezóně na domácím ledě sice Moravané zvládli celkem jednoznačně 4:0, loni v základní části ale na východě Čech slavili výhru taktéž až po nájezdech. „Budeme muset být chytří a silní na puku. Pardubice jsou nesmírně silný soupeř,“ ví Zdeněk Šafránek, útočník Zlína a zároveň specialista na Mustangy, neboť hattrick jim vstřelil jak v prvním finálovém duelu loni, tak v prvním měření sil letos. „Jo, kéž by to bylo tak lehké, že tam dojedeme, fouknu tam hattrick a jedeme domů,“ usmál se forvard SHK LAPP Zlín.

 

S největší pravděpodobností se bude jednat o předčasné finále, jelikož Zlín je zatím bez ztráty bodu na čele tabulky, Pardubice zase tratily právě jen ve Zlíně. LAPP si každopádně i tak může dovolit prohrát, třeba i 0:3. Domácí výhra 4:0 totiž LAPPu dává značnou výhodu v součtu vzájemných duelů. Je však třeba mít namysli, že i poté je ve hře ještě pět kol. „Ale ano, jasné, máme, dá se říci náskok čtyř gólů,“ pokývl Šafránek.

 

Ačkoli Mustangové se řadí mezi kvalitní týmy, na Zlín jim to nejde. Pardubice proti čtyřnásobnému českému šampionovi vyhrály v historii pouze jednou jedinkrát, a to 1. října 2010 na domácím ledě, tenkrát byly Pardubice nováček soutěže a LAPP zaskočily.

 

Souboj s pardubickým týmem je právě pro Zdeňka Šafránka vždy něčím zvláštním. Bydlí, co by kamenem dohodil od Pardubic, přesto po konci Kolína hraje ve Zlíně. Pověsil si na krk už třikrát zlato, a jak bylo výše zmíněno, proti Mustangům mu to i pálí. „Pro mě jsou to nejlepší zápasy v lize. Pardubice jsou mi blízké a fanoušci mě mají rádi, i když jim sázím ty hattricky. Aktuálně je to pro nás nejsilnější soupeř v lize, mají kvalitní kádr, hodně kluků znám ještě z Kolína. Moc se na ten zápas těším, jako vždy,“ řekl Šafránek.

 

V neděli pak Zlín čeká Olomouc. LAPP sice hraje papírově „venku,“ ale na domácím stadionu. Hanáci nesehnali v domácí Plech aréně led, po dohodě klubů se tak hraje na PSG aréně ve Zlíně. Zde Olomouc v základní hrací době naposledy vyhrála v sezóně 2008/2009. Proti Kohoutům, kterým v tabulce patří pátá pozice, by to tak měly být pro domácí, a zároveň hosty ze Zlína, povinná výhra.

 

Odkazy na onlajn přenosy a video přenosy z celého hracího víkendu naleznete ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – OLOMOUC

Základní část doma: 12 zápasů, 11 výher, 1 prohra, skóre 51:10
Základní část venku: 11 zápasů, 7 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 45:9
Základní část celkově: 23 zápasů, 18 výher, 3 prohry, 2 remízy, skóre 96:19
Play off doma: 4 zápasy, 1 výhra, 3 prohry, skóre 6:6
Play off venku: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 6:1
Play off celkově: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 12:7
Celková bilance doma: 16 zápasů, 12 výher, 4 prohry, skóre 57:16
Celková bilance venku: 13 zápasů, 9 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 51:10
CELKOVÁ BILANCE:  29 zápasů, 21 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 108:26

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

 

Základní část doma: 7 zápasů, 7 výher, 0 proher, skóre 34:8
Základní část venku: 6 zápasů, 5 výher, 1 prohra, skóre 22:17
Základní část celkově: 13 zápasů, 12 výher, 1 prohra, skóre 56:25
Play off doma: 3 zápasy, 3 výher, 0 proher, skóre 9:4
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 21:9
Celková bilance doma: 10 zápasů, 10 výher, 0 proher, skóre 43:12
Celková bilance venku: 9 zápasů, 8 výher, 1 prohra, skóre 34:22
CELKOVÁ BILANCE:  19 zápasů, 18 výher, 1 prohra, skóre 77:34

 

Venkovní duel s Olomoucí se odehraje ve Zlíně

03.12.2017 10:48

Zápas 10. kola České sledge hokejové ligy mezi Olomoucí a Zlínem se odehraje v neděli 10. prosince na zlínské PSG aréně. Úvodní buly je naplánováno na 11 hodin. „Tým Olomouce nedostal na svém stadionu prostor pro odehrání utkání, po dohodě klubů se tak zápas odehraje u nás ve Zlíně. My každopádně budeme vedeni jako hosté. Program je tedy takový, že v sobotu pojedeme na otočku na duel do Pardubic, v neděli se pak doma jako hosté představíme s Olomoucí,“ řekl Petr Julina, generální manažer SHK LAPP Zlín.

Všechna utkání 9. a 10. kola E.P.C. Management ČSHL je možné sledovat online z tohoto webu ZDE.

 

Můj dům, můj hrad. Tým SHK LAPP Zlín už tři roky na domácím ledě neprohrál ligový zápas

29.11.2017 11:07

Přesně tři roky… 29. listopadu 2014 se na zlínském ledě odehrál velmi defenzivní boj, ve kterém si hostující Sparta odvezla tři body za nejtěsnější výhru 1:0. Od té doby však Lappáci začarovali parkoviště pro hosty a výhru už nikomu nedarovali.

Byla sobota, něco krátce po jedné hodině odpolední. Akorát začínala sedmá minuta hry, když Zapletal našel před brankou volného Jiřího Krupičku. Ten prostřelil brankáře Matouška, načež na druhé straně svou svatyni zavřel gólman Vápenka. Stav 0:1 pro Pražany už se nezměnil.

 

Následovaly tuhé boje, třikrát v posledních třech letech došli zlínští sledge hokejisté až k titulu. Na PSG aréně se hrály ty nejtěžší duely o ty nejvyšší pozice, mimo jiné právě tři finálové boje, nic ale nedokázalo přetrhnout domácí suverenitu. Posledním celkem, který mohl jubileu zabránit, byla v sobotu Studénka, sledge hokejový hrad ale zůstal nedobit. Soupeř si odvezl nášup sedmi gólů. Celkově to byla již šestadvacátá domácí ligová výhra v řadě.

 

Jako bolivijští fotbalisté...

Na Moravě v Baťově měste se tak zrodil jedinečný unikát... Podobně si ještě vedou fotbalisté bolivijského klubu Bolivar FC, ti však hrají své domácí zápasy na stadionu v nadmořské výšce něco přes 3500 metrů, vyhrát na jejich půdě je tak skoro nemožné. Soupeř se většinou bez kyslíkových masek neobejde, proti cvičenému domácímu celku tak má jediný cíl, a to zápas přežít.

 

Zkrátka a jasně, ve Zlíně se vyplatí na sledge hokej chodit!

 

Zlínská hegemonie trvá, LAPP neztratil body ani na ledě Studénky

26.11.2017 13:06

Nadvláda zlínských sledge hokejistů v letošním ročníku České ligy nadále trvá. Hráči SHK LAPP Zlín jsou i po 8. kole stále bez ztráty bodu, kdy vyhráli na ledě Studénky jasně 6:0. Šest kol před koncem základní části tak Zlínští nadále mají náskok na druhé Pardubice tři body, na třetí místo, tj. nefinálovou pozici, mají náskok bodů sedm.

 

STUDÉNKA – ZLÍN 0:6 (0:0, 0:4, 0:2)

 

Branky a nahrávky: 17. Joppa (Z. Hábl, Julina), 23. Julina (Šafránek), 18. D. Hábl (Šafránek), 30. Ligda (Z. Hábl, Turic), 41. Julina (Z. Hábl), 43. Z. Hábl (Ligda, Rauš).

Sestava Studénky: M. Kudela – Flis, Fojtík, Mlčák, Kudrna, V. Kudera, Chodurek, Murawski.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Rauš, Ligda, D. Hábl, Joppa.

Statistiky: Vyloučení: 3:0, využití: 0:1 v oslabení: bez, střely na branku: 1:27 (0:4, 1:10, 0:13), vyhraná vhazování: 5:18.

 

Úvod utkání překvapivě patřil Studénce, která byla déle v držení puku, její střely však nebyly přesné, popřípadě zblokované soupeři, gólman Molek tak zasahovat nemusel. LAPP začal získávat herní převahu okolo sedmé minuty, jenomže branka Joppy pro vysokou hůl neplatila, Julina zase zblízka bránu přestřelil.

 

Góly začaly do sítě Kudely padat až v prostředním dějství. Přesnou střelou uspěl v 17. minutě Martin Joppa, pět minut na to propadla do sítě střela Pavla Juliny. Drtivý tlak Zlína ve 28. minutě měl stav již 3:0, kdy se bez potíží zblízka prosadil David Hábl. Do kabin se šlo za čtyřgólového rozdílu, to uspěl Marian Ligda.

 

Třetí dějství bylo ve stejném obraze, již deset sekund po vyloučení Kudrny zužitkoval přesilovku střelou tečovanou o soupeře Pavel Julina. Výjimkou byla tyčka Studénky, následně na konečných 6:0 upravil ve 43. minutě umístěnou ránou kapitán Zdeněk Hábl. V závěru utkání ještě při hře pět na tři po chybě domácího brankáře mohl uspět Joppa, místo prázdné brány ale trefil pouze tyč.

 

„Dneska to bylo trošku chaotické, v úvodních minutách se hrálo vyrovnaně, každopádně poté jsme potvrdili roli favorita a dali góly,“ pověděl autor dvou branek Pavel Julina, obránce SHK LAPP Zlín.

 

První polovinu základní části zakončil Zlín výhrou nad Studénkou

25.11.2017 14:45

Úvodní polovinu základní části České sledge hokejové ligy zakončili Zlínští jak jinak než jasným vítězstvím. Hráči SHK LAPP duelu dominovali a po výsledku 7:1 tak nadále jsou v čele tabulky bez ztráty bodu. Druhou půlku dlouhodobé části načnou hned zítra, tj. v neděli, kdy se v odvetném utkání představí na ledě Studénky. Hraje se v Havířově od 10 hodin.

 

ZLÍN – STUDÉNKA 7:1 (3:0, 1:0, 3:1)

 

Branky a nahrávky: 4. Šafránek (D. Hábl, Z. Hábl), 4. Joppa (Z. Hábl, Ligda), 12. Z. Hábl (Joppa, Ligda), 19. Hábl (Joppa, Julina), 32. Joppa (Ligda), 34. Šafránek (Julina), 41. Palát (Z. Hábl) – 33. Flis.

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Joppa.

Sestava Studénky: M. Kudela – Flis, Fojtík, Mlčák, Kudrna, V. Kudera, Chodurek, Murawski.

Statistiky: Vyloučení: 0:1, využití: bez, v oslabení: bez, střely na branku: 23:8 (9:3, 9:2, 5:3), vyhraná vhazování: 16:6.

 

Do vedení mohli možná trochu překvapivě jít první hosté, kdy hned v úvodní minutě byl sám před Matouškem Mlčák, branku ale minul. Poté však nastala čtvrtá minuta a za 19 sekund se toho stihlo tolik, co někdy ne ani za celý zápas:

 

Nejprve svou milimetrově přesnou ránou otevřel skóre zápasu Zdeněk Šafránek. Za čtrnáct sekund byl v samostatném úniku faulován Martin Joppa, nařízený trestný nájezd ale neproměnil. Mrzet jej to však nemuselo. Ligda totiž vyhrál buly na Zdeňka Hábla, který nahrávkou na zadní tyč již pět sekund po trestném střílení připravil gól právě pro Martina Joppu – 2:0.

 

Následně se hostům podařilo hru stabilizovat, a dokonce i zahrozit. V útoku Studénky šli vidět Fojtík s Flisem, Matoušek ale tři jejich pokusy vykryl. A tak zase udeřili domácí. Zdeněk Hábl dostal nabito mezi kruhy a ránou k tyči překonal Kudelu. Do pauzy mohl ještě za hosty kontrovat opět Flis, trefil ale pouze tyč.

 

V úvodu prostředního dějství domácí měli k dispozici dva brejky. Ten první Joppa s Turicem ještě neproměnili, podruhé už ale první jmenovaný asistenci zaznamenal, kdy jeho pobídky využil kličkou opět kapitán LAPPu Zdeněk Hábl – 4:0. Do konce třetiny měl za hosty šanci Fojtík a na druhé straně zase Turic a po něm Ligda, jehož teč zazvonila na brankovou konstrukci.

 

Ve třetí části zase začaly padat góly. Nejprve domácí Martin Joppa, načež za Studénku ze samostatného úniku snižoval Sylvester Flis. Konečný stav 7:1 nakonec ještě potvrdil druhou brankou v utkání Zdeněk Šafránek a po parádní akci domácích do prázdné brány zakončoval David Palát. Za dobré atmosféry tak Zlín bez potíží přehrál svého soupeře, kterému však nelze upřít snaha v občasné útočné fázi.

 

Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín: „Získali jsme další důležité tři body v cestě za našim cílem. Hráli jsme dobře, zvítězili jsme, i když jsme soupeře občas zbytečně pustili do šancí. Ale to k hokeji patří, výkon musíme potvrdit zítra.“

 

Erik Fojtík, útočník HC KES Studénka: „1:7, co k tomu říct. Nejsme spokojení, ale teď už s tím nic neuděláme.“

 

Onlajn přenos ze zápasu včetně videí z gólů naleznete ZDE, video přenos ZDE.

 

Zlínské sledge hokejisty čeká dvojzápas se Studénkou, v sobotu doma

22.11.2017 21:41

Česká sledge hokejová liga má o víkendu na programu 7. a 8. kolo. V tom se sledge hokejisté SHK LAPP Zlín utkají dvakrát se Studénkou, v sobotu od 10 hodin doma, v neděli ve stejný čas u soupeře, hraje se na stadionu v Havířově.

 

Studénka v letošní sezóně vyválčila v šesti zápasech sedm bodů, což se skórem 22:21 stačí na pátou příčku. Zlín má po šesti zápasech stále plný počet bodů a drží se v čele tabulky. „A pochopitelně na tom nechceme nic měnit. Nesmíme soupeře podcenit, má střídavé výsledky. Například s Karlovými Vary prohrála Studénka až po nájezdech, s Pardubicemi ale dostali klepec,“ upozornil trenér mistrovského Zlína Tomáš Sedláček. „Abychom mohli i na venkovním kluzišti podat stoprocentní výkon, jedeme na zápas už o den dřív,“ dodal.

 

Utkání SHK LAPP Zlín versus HC KES Studénka se hraje v sobotu 25. listopadu v 10 hodin na PSG aréně, vstup je zdarma. Zápas případně sledujte v textovém přenosu nebo ve video přenosu.

 

V neděli 26. listopadu se hraje na půdě soupeře v Havířově od 10 hodin, vstup je taktéž zdarma. Zápas případně sledujte v textovém přenosu.

 

Odkazy na onlajn přenosy všech zápasů 7. a 8. kola ČSHL naleznete ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – STUDÉNKA

Základní část doma: 7 zápasů, 7 výher, skóre 48:7
Základní část venku: 7 zápasů, 6 výher, 1 prohra, skóre 39:8
CELKOVÁ BILANCE: 14 zápasů, 13 výher, 1 prohra, skóre 87:15

 

Ktož jsú zlínští bojovníci, 4. díl: Gólmana Stanislava Molka vyskautovali v hospodě

18.11.2017 12:44

Čtvrtý díl projektu Ktož jsú zlínští bojovníci patří brankáři SHK LAPP Zlín Stanislavu Molkovi. Gólman, který byl „prvním brankářem reprezentace“, je se zlínským klubem neodmyslitelně spjat, stejně tak jako s dosavadními čtyřmi, respektive pěti tituly.

 

STANISLAV MOLEK

Věk: 45 let
Kariéra: 2002 – doposud Zlín
Medaile: Český pohár: 1x zlato (2003), Česká liga: 4x bronz (2006, 2007? 2013, 2014), 4x stříbro (2004, 2005, 2010, 2011), 4x zlato (2012, 2015, 2016, 2017), Malmö open: 1x zlato (2016), LAPP Cup: 3x bronz (2011, 2012, 2013).

 

Zlínský brankář Molek měl osud jasně napsaný. Narodil se s postižením dolních končetin, kdy má vybočené obě chodidla, každopádně láska k hokeji a k tvrdé hudbě se jednoho dne spojila.

 

PŘED POLITIKOU UPŘEDNOSTNIL SPORT

 

Jméno Molek je v Zahnašovicích, kde přezdívaný Molino žije, velmi známé. „Můj otec tady snad dvacet let dělal starostu. Zkoušel to i na mě, jestli bych se do toho nedal, to ale není nic pro mě,“ mávl rukou zlínský gólman.

 

Já jsem naopak od malička měl rád hokej. A hlavně jsem vyrůstal na tvrdé muzice, na metalice,“ upozorňuje Molek. A jednoho dne se tyto dvě věci spojily. „Jezdíval jsem hodně na festivaly, kde jsem potkal kluka ze Zlína, který hrával na kytaru. Jednou mě pozval na jejich koncert do Zelenáčovy šopy na koncert. Vedle u stolu seděl Roman Herink (pozn. zakladatel sledge hokeje v Česku) a nějak si na mě sehnal číslo, že mi za pár dnů volal, jestli nechci hrát sledge. Slyšel jsem už o tom, nikdy jsem to ale neviděl, tak jsem se sebral a v ten den večer už jsem byl na tréninku. Neváhal jsem ani chvilku,“ popisuje svůj podivuhodný začátek kariéry Stanislav Molek.

To se psal rok 2002 a sledge hokeji v Česku a ve Zlíně byly teprve jenom tři roky. „A v ten rok vznikl Český pohár o třech týmech. Odchytali jsme to tenkrát teď už s nebožtíkem Knedlou na půl, a hned jsme získali zlato. Pak jsem chvíli chytal sám, jenomže jsem si zlomil ruku a musel za mě do brány tenkrát zdravý Šnojdr, dnes už by to nešlo, gólman může být jen postižený,“ upozorňuje na změnu pravidel postupem doby Molino.

 

DO REPREZENTACE NECHTĚL, DOSTAL ZA TO VYNADANÉ

 

Později vzniklo brankářské duo, které ve Zlíně drží do dnes, k Molkovi se připojil Jan Matoušek. Začátky těchto borců ale stály za to… „Moc jsme se ale ze začátku nebavili, ty začátky byly složité. On byl mladé arogantní ucho, neměl jsem ho moc rád, vždyť mi v ten moment lezl do zelí. Pak jsem ale časem mu začal radit ohledně výzbroje a teď už je to v pohodě. Rivalita mezi brankáři ale přeci pořád nějaká je, to vždycky,“ vykládá s úsměvem Molek, brankář, který se ale narozdíl od Matouška nikdy do reprezentace nedostal.

 

Ale byl jsem na prvním reprezentačním srazu,“ vyhrkne ale na sebeobranu nyní pětačtyřicetiletý gólman. „To bylo tenkrát soustředění v Hradci Králové. Zápas s lvíčkem na hrudi jsem ale nikdy nehrál. Nemrzelo mě to, nikdy jsem si totiž na repre nezakládal. Pamatuju si, jak jsem kdysi řekl, že repre mě moc neláká, to jsem dostal od Romana Herinka tak vynadané, že to jsem v životě neviděl,“ vzpomíná s jeho proslulým hlasitým smíchem nepřeslechnutelný Molek.

 

Dnes už k tomu mám ale jiný přístup, tenkrát jsem byl třicetiletý blbec. Mrzí mě, že jsem o to tenkrát nezabojoval, ale jak říkám, dřív mi to nevadilo,“ pokrčí rameny s vědomím, že zápas za reprezentaci už si zřejmě nikdy nezachytá.

 

NEMÁ VOZÍK, ALE KOLO

 

I tak ale se sledge hokejovým Zlínem procestoval značný kus Evropy. „Holandsko, Polsko, párkrát jsme byli ve Švédsku, nějaké Německo, dost jsem toho procestoval. Akorát tedy mě štvala jedna věc… Vždycky, když jsme někde byli, tak já jsem nemohl se jít nikam podívat, daleko moc nedojdu. Za to vozmeni si nasednou a jezdí,“ s trochou nadsázky závidí spoluhráčům Molek. „Ale což, kdysi jsem si do Švédska vzal kolo,“ dodává.

 

Postavička Zahnašovic jezdí na jednostopých dopravních prostředích už jak dlouho. „Jezdím si na kole nebo na skútru. V Zahnašovicích už to ani lidem nepřijde, ale třeba když dojedu někam jinam, tak se na mě lidí dívají, že mám chodidla otočené o devadesát stupňů.“

 

Molek kdysi prohlásil, že kariéru ukončit může v moment, kdy se o něm bude psát v Zahnašovickém čtrvtletníku. „Musel jsem to ale přehodnotit, to už bych chytat nemohl,“ usmívá se.

 

Muž, který již roky pravidelně sedává na extraligovém hokeji jako fanoušek na zábradlí ve zlínské tzv. „bažině,“ si moc dobře vybavuje svoji hlášku po zlaté medaili z Českého poháru v roce 2003. „Řekl jsem, že hokejisti nejsou schopni furt vyhrát titul, tak jsem si ho musel vyhrát sám.“

 

SPOLUHRÁČI JEJ OPILI PŘI ZÁPASE

 

Věčně optimistický brankář se také často stává terčem vtípků svých spoluhráčů. „Sranda ale musí být. Já se sice vždycky naštvu, ale pak se tomu zasměju. Jako když mě kluci kdysi při tréninku z parkoviště dovezli na tribunu motorku nebo mi do pití při zápase dali slivovici,“ říká zlomek svých historek Molek.

 

Při výjezdech většinou bývá na pokoji s reprezentantem Davidem Palátem, i k tomu se ale pojí úsměvná historka. „Jsem s ním na pokoji, když zrovna s sebou nemá nějakou tu přítelkyni,“ bonzuje spoluhráče.

 

DÁLE ČTĚTE: Ktož jsú zlínští bojovníci, 1. díl: Zdeněk Hábl, nejrychlejší muž mezi Dunajem a Rýnem

 

DĚKOVAL TRENÉROVI, ŽE NEMUSEL CHYTAT FINÁLE

 

Když ale přichází řeč do zlomových okamžiků zlínské historie, zvážní. První titul České ligy, která vznikla po Českém poháru, získali Zlínští v roce 2012.

 

Hrálo se tenkrát na dva vítězné zápasy. Venku jsme vyhráli a doma první zápas prohráli. Na rozhodující třetí jsem měl chytal já, ale trenérovi jsem řekl, že na to nemám nervy, už dřív jsme totiž rozhodující zápasy nezvládali, a já jsem v tomto trémař. Po vyhraném titulu jsem mu děkoval, že mě tam nedal,“ ukázal svoji týmovost Molino.

 

V roce 2015 už ale přišel jeho čas. Zlín vedl nad Pardubicemi na zápasy 1:0 a doma před vyprodanou halou mohl znovu triumfovat. „Vychytal jsem to, byl jsem velmi unešený. Zjistil jsem, že když si sám vychytám titul, je to úplně jiné,“ vykládal.

 

CHYTL NÁJEZD A BYLI MISTŘI

 

Vítězné Superfinále v roce 2016 odchytal znovu Matoušek, na řadu přišel Molek při zlaté hattricku ve finále 2017. Zlín až na nájezdy pokořil Pardubice 3:2. „Když to šlo do nájezdů, já jsem se jen postavil do brány a myšlenkami jsem byl úplně mimo, vůbec jsem nevnímal zápas. První nájezd si vůbec nevybavuju, odjel jsem z brány s tím, že je to gól, a kluci mě najednou na střídačce začali plácat po ramenou. U rozhodujícího nájezdu (na fotce) už jsem věděl, že mě to lízlo, a že jsme mistři,“ vzpomíná Molinátor na zlatý moment.

 

Měsíc před tím, v únoru 2017, ale Zlín zažil ještě jeden velký úspěch. Dokázal získat zlato i na prestižním mezinárodním turnaji v Malmö. Molek tam tenkrát dostal famózní formu a až ve svém třetím zápase inkasoval. Navíc v posledních sekundách duelu po chybě obrany, v onom duelu se silnými Nory mimo jiné vychytal trestné střílení soupeře.

 

Stoupla mi sebedůvěra, když jsem vychytal první nulu proti slabšímu soupeři. Proti Norům jsme nemuseli vyhrát, takže o to líp se mi chytalo, a nakonec se mi i ten zápas povedl. Pak už to šlo, na Švédy v semifinále jsem si věřil,“ připomíná výhru 3:1. Finále ale možná i pro Molkovu trémovost odchytal, a vychytal, druhý brankář Matoušek. Zkrátka sehraná parta, jeden tým.

 

A co to zlé, co samozřejmě za patnáct let bráně zažil? „To se zapomíná,“ zakončuje Molino.

 

DÁLE ČTĚTE: Ktož jsú zlínští bojovníci, 2. díl: Martin Joppa: V 8 letech přišel o nohy, ve 12 o otce. Ke sledge hokeji ho dostal Ján Lašák

DÁLE ČTĚTE: Ktož jsú zlínští bojovníci, 3. díl: Zdravý sledge hokejista Pavel Julina válí již osmnáct let

 

ZLÍNSKÝ DENÍK: Sledge hokejisté Lappu opět válí, soupeře drtí a těší se na Superfinále

12.11.2017 18:25

Majitelé mistrovského hattricku opět jasně vládnou sledge hokejové nějvyšší soutěži. Úřadující šampioni SHK LAPP Zlín před závěrem poloviny základní části ještě neklopýtli a jsou suverénně v čele s náskokem tří bodů před Pardubicemi. "Překvapení to asi není, děláme maximum pro pokračování v našem tříletém kralování," poznamenal se šibalským úsměvem jinak pokorný kouč Tomáš Sedláček.

 

Co více trenér Zlína prozradil, to se dočtete v sobotním vydání Zlínského deníku ZDE.

 

Domácí zápasy s Litvínovem a Karlovými Vary přesunuty už na prosinec

08.11.2017 21:51

Zápasy 11. a 12. kola E. P. C. Management České sledge hokejové ligy se z původního termínu 6. a 7. ledna přesunuly už na 16. a 17. prosince. Důvodem je nečekané akce české reprezentace. Zlín týden před Vánoci vyzve na domácím ledě Litvínov a Karlovy Vary. Liga poté bude pokračovat až 20. ledna.

 

Zlín je po šesti kolech stále bez ztráty bodu, v poklidném tempu porazil Motor

05.11.2017 13:13

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín jsou i po šesti kolech České sledge hokejové ligy stále bez ztráty bodu a v čele tabulky. Tentokrát zvítězili snadno 7:1 na ledě Českých Budějovic, kdy LAPP rozhodl šesti brankami již v první třetině. Zlínští svého soupeře zasypal šedesáti střelami, svou premiérovou branku v dresu Moravanů vstřelil Róbert Turic, který mimo to přidal dvě asistence. Zdeněk Šafránek se zapsal hattrickem.

 

České Budějovice – Zlín 1:7 (1:6, 0:1, 0:0)

 

Branky a nahrávky: 6. Kalina (Klíma) – 2. Šafránek (Turic, Palát), 4. Julina, 6. Palát (Z. Hábl), 7. Turic (Z. Hábl), 11. Julina (Z. Hábl, Turic), 15. Šafránek (Z. Hábl, Palát), 30. Šafránek.

Sestava Českých Budějovic: Švec – Klíma, Kalina, Dvořák, Kočnar, Rumplík.

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Stodůlka, D. Hábl, Rauš.

Statistiky: vyloučení, využití, v oslabení: Bez. Střely na branku: 5:60 (3:23, 1:22, 1:15). Vyhraná vhazování: 0:29.

 

Hráči Zlína od úvodního buly duel kontrolovali, vždyť hráči Motoru byli pouze v pěti a nemohli tak ani střídat. Lappáci pojali zápas v pohodovém tempu, v první třetině šesti góly rozhodli a dovedli duel do vítězného konce poměrem 7:1.

 

"Určitě je škoda, že soupeři chybělo moc hráčů. Trochu povznešeně musím říct, že pro nás to možná byl tak trochu trénink. Ale zahráli jsme si a vyzkoušeli jsme mnoho věcí. Výsledek mohl být trochu jiný, ale gólman Motoru svůj tým držel. Zápas byl v naší režii, moc chyb jsme neudělali, krom inkasovaného gólu," řekl Zdeněk Šafránek, autor hattricku a útočník SHK LAPP Zlín.

 

Souboj reprezentačních brankářů pro Matouška, Zlín urval na Spartě tři body

04.11.2017 17:32

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín jsou i po pěti kolech bez ztráty bodu. Na ledě pražské Sparty jim vyšel vstup do zápasu, když po první třetině vedli 3:0. Zlínští nakonec i bez slovenské dvojice Joppy s Ligdou zvítězili 4:1, mimo jiné využili všechny nabídnuté přesilové hry. Zítra, tj. v neděli, LAPP čeká od 10:15 hodin duel v Českých Budějovicích.

 

Sparta – Zlín 1:4 (0:3, 1:0, 0:1)

 

Branky a nahrávky: 27. Frolík (Raul) – 5. Z. Hábl (Palát), 11. Palát (Z. Hábl, Šafránek), 14. Šafránek (Julina, Palát), 31. Stodůlka (Palát).

Sestava Sparty:  Vápenka – Z. Krupička, Raul, J. Krupička, Novotný, Frolík, Ohar, Nachtigalová, Pšenčík, Trefný

Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, D. Hábl, Turic, Palát, Stodůlka, Z. Hábl, Rauš.

Statistiky: Vyloučení: 3:2 Využití: 0:3 V oslabení: Bez Střely na branku: 10:27 Vyhraná vhazování: 15:20.

 

Hned v úvodní akci mohli jít do vedení Pražané, Frolík sám před Matouškem ale neuspěl. Poté už Zlínští převzali otěže zápasu do svých rukou a začali využívat absence sparťanského obránce Jana Zapletala.

 

Nejprve zblízka neprostřelil Vápenku David Hábl, v 5. minutě už ale LAPP vedl. Kapitán Zlína Zdeněk Hábl našlápl ve střední třetině, projel soupeřovou obranou a ránou o horní tyč otevřel skóre utkání.

 

Za chvíli měli šance hostující Šafránek s Julinou, Vápenka ale držel stav 0:1. Vyrovnat mohli domácí při přesilovce, to se jim ale nepovedlo. Naopak Zlín v 11. minutě svou první přesilovku v zápase využil. Šafránek parádní střílenou přihrávkou daroval gól Davidu Palátovi.

 

Do kabin se šlo za stavu 0:3. Julina dlouhou nahrávkou z obranné třetiny vyslal do brejku Zdeňka Šafránka, jenž svou šancí nepohrdl.

 

V prostředním dějství hráči Zlína polevili, Pražané místy byli aktivnějším celkem, větší šance si ale netvořili. Lappáci mohli udeřit z rychlých brejků, Palát ani Stodůlka to ale nezvládli.

 

Sparta ale přeci jenom ve 27. minutě snížila. Zlínská obrana fatálně chybovala, Raul vyhrál osobní souboj a u druhé tyče našel zcela osamoceného Jana Frolíka, pro kterého nebyl problém dostat kotouč do sítě.

 

Hned v první minutě třetí části ale hrál Zlín třetí početní výhodu v zápase, a potřetí ji využil. Ránou z voleje uspěl Petr Stodůlka. Zlínští už si vedení o tři branky pohlídali, naopak vedení mohl navýšit ještě Zdeněk Hábl či Šafránek, pátý puk už ale Vápenka za svá záda nepustil.

 

Souboj dvou reprezentačních brankářů tak vyhrál zlínský Jan Matoušek, ten kryl devět z deseti pokusů soupeře.

 

Do utkání jsme vstoupili dobře, v první třetině jsme dali tři branky, které nás uklidnily. Zápas jsme následně odehráli v určitém tempu, kdy jsme si pohlídali výsledek. Sice nám chyběli dva slovenští reprezentanti, i tak se ale kluci semkli a získali další potřebné body,“ byl spokojen kouč SHK LAPP Zlín Tomáš Sedláček.

 

Chyběl nám pilíř obrany Honza Zapletal. Zápas to byl dobrý, našim klukům toho nemůžu moc vytknout, ale zkrátka Honza chyběl. Soupeř si dával puky a dostával se lehko do šancí, které v první třetině proměnil a našlápl k výhře,“ řekl trenér HC Sparta Praha Jan Katauer.

 

Tým SHK LAPP Zlín míří na Spartu a do Českých Budějovic

30.10.2017 21:07

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín v 5. a 6. kole České sledge hokejové ligy míří znovu do Čech. Tentokráte se představí na ledě pražské Sparty a českobudějovického Motoru. Zlín bude usilovat o to, aby udržel neporazitelnost a zůstal v čele tabulky.

 

Zlín má zatím po čtyřech kolech plný počet bodů a vede tabulku. V 5. kole jej ale čeká těžký duel na ledě Sparty, kde loni LAPP padl 2:3, v semifinále ale vyhrál na Spartě 1:0, čímž odstartovali Lappáci cestu za titulem. „Máme dobře rozjetou sezónu, všude jedeme s tím, že chceme vyhrát. Jedeme o den dříve, aby měli kluci plný komfort a podali co nejlepší výkon,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín. V Neratovicích se hraje v sobotu od 13:30 hodin.

 

O den později míří Zlínští do Jindřichova Hradce, kde od 10:15 se utkají s týmem Českých Budějovic. „Nikdy nevíte, ale tam bychom snad měli vyhrát za každých okolností,“ rýsuje plán Sedláček. S Motorem má LAPP výbornou bilanci, poslední prohra s Jihočechy se datuje k 16. listopadu 2008.

 

Odkazy na onlajn přenosy všech zápasů 5. a 6. kola ČSHL naleznete ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – SPARTA

Základní část doma: 12 zápasů, 8 výher, 4 prohry, skóre 29:12
Základní část venku: 12 zápasů, 4 výhry, 8 proher, skóre 20:24
Základní část celkově: 24 zápasů, 12 výher, 12 proher, skóre 49:36
Play off doma: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 9:6
Play off venku: 5 zápasů, 3 výhry, 2 prohry, skóre 7:8
Play off celkově: 10 zápasů, 6 výher, 4 prohry, skóre 16:14
Celková bilance doma: 17 zápasů, 11 výher, 6 proher, skóre 38:18
Celková bilance venku: 17 zápasů, 7 výher, 10 proher, skóre 27:32
CELKOVÁ BILANCE: 34 zápasů, 18 výher, 16 proher, skóre 65:50

Pozn.: Dva kontumované zápasy ve prospěch Zlína v sezóně 2003/2004 se do statistik nepočítají.

 

STATISTIKY ZLÍN – ČESKÉ BUDĚJOVICE

 

Základní část doma: 13 zápasů, 11 výher, 2 prohry, 1 remíza, skóre 55:11
Základní část venku: 13 zápasů, 12 výher, 1 prohra, skóre 65:13
Základní část celkově: 26 zápasů, 23 výher, 2 prohry, 1 remíza, skóre 120:24
Play off doma: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 2:0
Play off venku: 2 zápasy, 1 výhra, 1 prohra, skóre 3:3
Play off celkově: 4 zápasy, 3 výhry, 1 prohra, skóre 5:3
Celková bilance doma: 15 zápasů, 13 výher, 1 prohra, 1 remíza, skóre 57:11
Celková bilance venku: 15 zápasů, 13 výher, 2 prohry, skóre 68:16
CELKOVÁ BILANCE:  30 zápasů, 26 výher, 3 prohry, 1 remíza, skóre 125:27

 

Zlín doma vyprovodil Olomouc šesti góly, Hanáci nevystřelili na branku

22.10.2017 16:07

Ve velmi poklidném tempu se nesl zápas 4. kola mezi Zlínem a Olomoucí. Hanáci sice byli před zápasem se sedmi body na druhé pozici, proti vedoucímu LAPPu už ale poprvé v sezóně Kohouti vyšli bodově naprázdno. Hosté vzdorovali Zlínu jen pár minut, domácí nakonec zvítězili 6:0 a usadili se s plným ziskem dvanácti bodů do čela tabulky. Gólman SHK LAPP Zlín Jan Matoušek nemusel v utkání zasahovat.

 

ZLÍN – OLOMOUC 6:0 (3:0, 0:0, 3:0)

 

Branky a nahrávky: 10. Z. Hábl (D. Hábl, Šafránek), 13. Ligda (Z. Hábl), 15. Šafránek (D. Hábl, Palát), 33. Joppa (Z.Hábl), 37. Palát (Ligda, Z. Hábl), 43. D. Hábl (Julina, Šafránek)
Sestava Zlína: Matoušek (Molek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, Joppa. D. Hábl, Stodůlka
Sestava Olomouce: Černoch – Gergely, Korman, Novák, Jedlička, Radim Mikuš, Večerek, Kardoš, Pabst, Radek Mikuš
Statistiky: Vyloučení: 1:2 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 26:0 (10:0, 8:0, 8:0) Vyhraná vhazování: 23:11

 

Zlínští sledge hokejisté od úvodních sekund kontrolovali utkání, přes bojovnou defenzívu Hanáků se jim ale nedařilo gólově prosadit. Sólo Joppy skončilo nepřesnou střelou, na podruhé zase slovenského forvarda zastavil gólman Černoch.

 

Lappáci se poprvé v utkání prosadili až v 10. minutě. Střela od mantinelu propadla Černochovi skrze výstroj do brankoviště, kde kotouč do sítě pohotově dorazil Zdeněk Hábl – 1:0. Neuběhly ani tři minuty a domácí vedli již o dvě trefy, to se ukázkovou dělovkou pod horní tyčku prosadil Marian Ligda. Zlínští chytli tempo, své šance zmařili Joppa, Ligda či Zdeněk Hábl, stejně ale šli domácí do druhé třetiny s tříbrankovým vedením. Jednapadesát sekund před sirénou svůj únik gólově proměnil Zdeněk Šafránek.

 

To prostřední dějství vypadalo trochu odlišně. Domácí sice měli zápas plně pod kontrolou a tvořili si šance, se spokojeností vedení o tři góly se ale nikam nehnali. Do kabin se šlo za nezměněného stavu.

 

Až třetí část znovu přinesla branky. Ve 33. minutě osamocen před Černochem uspěl Martin Joppa, o čtyři minuty později už to bylo 5:0. Pavel Julina svou střelou sice bránu netrefil, ovšem od hrudi vedle klece postavené Davida Paláta se touš odrazil do sítě.

 

Hru zpestřila rozmíška mezi Palátem a Radimem Mikušem, poté ale domácí zase našlápli. Dvě minuty před koncem na konečných 6:0 upravil ránou z první David Hábl. Hanáci v zápase nevystřelili na branku, Zlín naopak zažil šestibodový víkend se skóre 10:0 za výhru právě nad Hanáky a nad loňským vicemistrem z Pardubic.

 

„Čekali jsme, že bude Olomouc více nepříjemná. Dali jsme v první třetině tři góly, čímž jsme zlomili odpor soupeře, a bylo rozhodnuto,“ věděl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín.

 

Zápas byl bez nějakých nervozit, Zlín podal výkon, jaký jsme čekali. Byl lepší, kvalitnější, my jsme ale bojovali a podali jsme to, co jsme chtěli. Vzadu jsme své úkoly splnili, vepředu nám chybělo trochu toho štěstí, abychom ohrozili branku. Ale já jsem s výkonem kluků spokojený, podali výkon, co jsem po nich chtěl,“ hledal po utkání pozitiva Karel Veselý, kouč SOHO Olomoučtí Kohouti.

 

Záznam onlajn přenosu naleznete ZDE.

Fotogalerii naleznete ZDE.

ZDENĚK HÁBL - 1:0

MARIAN LIGDA - 2:0

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 3:0

 

MARTIN JOPPA - 4:0

 

DAVID PALÁT - 5:0

 

DAVID HÁBL - 6:0

CELÉ UTKÁNÍ

Souboj o čelo tabulky pro Zlín, hattrick Šafránka potopil Pardubice

21.10.2017 21:06

Repríza loňského finále a souboj o čelo tabulky mezi Zlínem a Pardubicemi dopadl vítězně pro LAPP. Ten díky hattricku Šafránka a nule brankáře Molka přehrál Mustangy jednoznačně 4:0. V neděli od 11 hodin čeká Zlín na domácím ledě Olomouc, která je po třech kolech na druhé pozici hned za Lappáky.

 

ZLÍN – PARDUBICE 4:0 (2:0, 1:0, 1:0)

 

Branky a nahrávky: 5. Šafránek (Palát), 13. Šafránek (Palát, Z. Hábl), 22. Šafránek (Palát, Julina), 45. Julina

Sestava Zlína: Molek (Matoušek) – Julina, Šafránek, Z. Hábl, Turic, Palát, Ligda, D. Hábl, Stodůlka, Joppa.

Sestava Pardubic: Boček – Motyčka, Kolek, Štěpják, Michalec, Horníček, Kubeš, V. Buhr, Hering, Doležal, Kořínek, R. Buhr, Chudomský.

Statistiky: Vyloučení: 2:1 Využití: Bez V oslabení: Bez Střely na branku: 20:12 (9:5, 5:6, 6:1) Vyhraná vhazování: 26:20.

 

Úvod utkání byl jednoznačně v režii Pardubic. Nejdříve hosté nesehráli dobře přečíslení tři na jednoho, následně Kubešovu střelu zastavil Molek na brankové čáře. Následně musel zlínský gólman být na pozoru při úniku Herinka.

 

Jenomže Mustangové své šance nevyužili, a to je zřejmě stálo zápas. V 5. minutě si z pravé strany najel na střelu Zdeněk Šafránek a jeho pokus propadl Bočkovi pod lapačkou. Od té doby už domácí dominovali. Pokus Zdeňka Hábla zastavila tyčka, Joppa branku minul. Sám před brankou byl i Julina, ale neuspěl. Šanci měly Pardubice jenom po šťastném odrazu od zadního mantinelu, nestalo se ale tak.

 

Do kabin šli tak Zlínští za stavu 2:0. Palát zpětnou nahrávkou našel u tyčky opět Zdeňka Šafránka, který neměl problém poslat puk za dezorientovaného Bočka. Ještě těsně před sirénou měl gól na hokejce Joppa, kotouč mu ale uskočil.

 

Začátek prostředního dějství mírně také patřil hostům, ani tentokrát z toho ale nezapršelo. Únik Kubeše zastavil Zdeněk Hábl, Motyčka trefil nůž Molkových saní. A tak v čase 21:21 zase uspěli domácí: do třetice Palát našel Zdeňka Šafránka, který kličkou do forhendu překonal pardubického brankáře a završil tak hattrick – 3:0.

 

Do pauzy měli šanci ještě Kubeš a za domácí Zdeněk Hábl, ani jeden z kapitánů ale neuspěl.

 

Třetí část už byla dosti poklidná. Hosté se snažili ještě něco vymyslet, domácí z občasných akcí také hrozili. V poslední minutě na konečných 4:0 upravil po špatné rozehrávce soupeře Pavel Julina.

 

Šance se tvořily na obou stranách, z tohoto pohledu byl zápas vyrovnaný. Podržel nás brankář Molek a my jsme díky tomu vstřelili první branku. Druhý gól nám dodal sebevědomý a zřejmě rozhodl utkání. Od té doby se hrálo klidněji, načež jsme ještě přidaly dvě branky. Pardubice ale chvílemi zatápěly, podržel nás gólman Molek,“ řekl autor hattricku Zdeněk Šafránek s chválou na Stanislava Molka, který i ve svém druhém startu v letošní sezóně udržel čisté konto.

 

Prvních pět minut bylo naší režii, měli jsme tlak a i šance. Nepodařilo se nám však dostat do vedení, a dnešní zápas byl vyloženě o nedáš – dostaneš. Snad třikrát jsme dostali branku po našem tlaku. Mrzí mě, že jsme prohráli po individuálních chybách, mohlo být vše jinak,“ pověděl Michal Tereska, trenér Pardubic. 

 

Onlajn přenos včetně videí z gólů naleznete ZDE.

Fotogalerii z utkání naleznete ZDE.

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 1:0

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 2:0

 

 

ZDENĚK ŠAFRÁNEK - 3:0

 

 

PAVEL JULINA - 4:0

https://media.giphy.com/media/l378etHlutO6e43Ru/giphy.gif

 

Celý záznam utkání

Češi pojedou na Zimní paralympijské hry. Dopomohli k tomu i čtyři Zlíňáci!

19.10.2017 18:31

Česká sledge hokejová reprezentace pojede v březnu roku 2018 na Zimní paralympijské hry do Pchojngčchangu, rozhodla o tom vítězná kvalifikace ve švédském Östersundu. Zlato si pověsili na krk i čtyři zlínští hráči, útočníci Zdeněk Šafránek a David Palát, obránce Zdeněk Hábl a gólman Jan Matoušek. Společně s Českem se kvalifikovali ještě Japonci a s pouhými čtyřmi body to zvládli Švédové.

 

Češi na úvod kvalifikačního turnaje porazili Slovensko 5:0, načež navázali další vyšší výhrou 5:1 proti Německu. Plný počet bodů a nejlepší kvalifikační pozici při nasazování do skupin vybojovali čeští sledge hokejisté těsnou výhrou 4:3 nad Švédskem a 1:0 nad Japonskem.

 

„Organizace celého turnaje byla super. Co se týče naší hry, odehráli jsme dobré zápasy, pouze duel se Švédskem nebyl dle našich představ. Každopádně všechno jsme vyhráli a i přes finanční problémy z dotační kauzy jsme se dokázali z nejlepší pozice probojovat na Paralympiádu. Všem moc děkujeme, kteří nám pomohli. Teď už jenom budeme doufat, že se v podobném duchu ponesou i Zimní paralympijské hry,“ pověděl Zdeněk Šafránek, útočník SHK LAPP Zlín a kapitán reprezentace.

 

On sám si na turnaji ve čtyřech zápasech připsal dva góly a stejný počet asistencí, David Palát skončil s bilancí 1+2, Zdeněk Hábl pro změnu 1+5. Gólman Jan Matoušek odchytal dvě třetiny zápasu se Švédskem, za třicet minut inkasoval tři branky, zapsal si dvanáct zásahů s celkovou úspěšností 80%.

 

Turnaj jsme sledovali ZDE.

 

Zleva: David Palát, Jan Matoušek, Zdeněk Šafránek, Zdeněk Hábl.

 

Důležité upozornění pro návštěvníky nedělního utkání, autem se k hale nedostanete

19.10.2017 10:38

Fanoušci SHK LAPP Zlín se na nedělní utkání mezi Zlínem a Olomoucí nedostanou autem až k PSG aréně. Na zápas, který začíná v 11 hodin, bude vzhledem k odpolednímu extraligovému zápasu Aukro Berani Zlín uzavřeno parkoviště. Žádáme návštěvníky, aby parkovali na parkovišti nad točnou MHD. Pozor, do areálu ZS nebudou vpuštěny ani vozidla s označením postižených.

 

Domácí premiéra! Zlín v sobotu s Pardubicemi o první místo, v neděli LAPP vyzve posílenou Olomouc

16.10.2017 23:42

Sledge hokejisté SHK LAPP Zlín si ve 3. a 4. kole České sledge hokejové ligy odbijí domácí premiéru v nové ligové sezóně. Hned v sobotu od 16 hodin bude k vidění na PSG aréně šlágr víkendu, v repríze finále se porvou o průběžné první místo v tabulce Zlín s Pardubicemi. O den později LAPP vyzve posílenou Olomouc.

 

V březnu v nervy drásajícím zápase Zlín porazil Pardubice 3:2 po samostatných nájezdech a slavil čtvrtý mistrovský titul v historii. Velmi podobné drama se očekává i tentokrát. Půjde o souboj dvou zatím neporažených týmů, bojovat se tak bude o první příčku. „Pardubice jsou dlouhodobě dobrý tým, vždycky je to pohledný hokej. Všichni víme, co musíme udělat, abychom uspěli,“ řekl Tomáš Sedláček, trenér SHK LAPP Zlín. Hraje se od 16 hodin.

 

Lappáci mají s Mustangy výtečnou bilanci, v celé historii s nimi prohráli jen jednou, a to 1. října 2011, tedy před více než šesti lety. „Je to i trocha náhody, že to vždycky vyšlo. Tu prohru si ale pamatuju přesně. Byli úplní nováčci a my jsme je asi podcenili. I tenkrát ale měli kvalitní kádr v čele s Kubešem a Kvochem,“ ví Sedláček.

 

To v neděli se čeká jiný souboj, hraje se od 11 hodin. Olomoučtí Kohouti před letošní sezónou značně posílili o slovenské reprezentanty, což dokázali hned v prvním víkendu. Po výhře 3:0 nad Budějovicemi potrápili i Spartu, které podlehli 1:2 až v nájezdech. „Celý zápas se bude odvíjet od toho, jak dlouho bude stav nerozhodný. Za stavu 0:0 dokáže být Olomouc velmi nepříjemná, nedej bože, kdyby se dostala do vedení. To by je mohlo vyhecovat k nepříjemným výkonům, a my moc dobře známe naše situace, kdy nejsme schopni dát gól,“ upozorňuje lodivod Zlína.

 

Poslední úspěch proti Zlínu slavila Olomouc v semifinále v roce 2014, kdy postoupila díky dvěma výhrám 2:1 v nájezdech. „Ano, to asi nejde zapomenout. To byly přesně ty zápasy, jak říkám,“ vybavuje si Sedláček. Ve Zlíně naposledy Hanáci uspěli v základní hrací době v sezóně 2008/2009!

Inu, po reprezentační pauze, která skončila úspěchem v podobě postupu na Paralympiádu, se bude na co dívat. Vstup je zdarma! 

 

Odkazy na onlajn přenosy a video přenosy z celého hracího víkendu naleznete ZDE.

 

STATISTIKY ZLÍN – OLOMOUC

Základní část doma: 11 zápasů, 10 výher, 1 prohra, skóre 46:10
Základní část venku: 11 zápasů, 7 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 45:9
Základní část celkově: 22 zápasů, 17 výher,3 prohry, 2 remízy, skóre 91:19
Play off doma: 4 zápasy, 1 výhra, 3 prohry, skóre 6:6
Play off venku: 2 zápasy, 2 výhry, 0 proher, skóre 6:1
Play off celkově: 6 zápasů, 3 výhry, 3 prohry, skóre 12:7
Celková bilance doma: 15 zápasů, 11 výher, 4 prohry, skóre 52:16
Celková bilance venku: 13 zápasů, 9 výher, 2 prohry, 2 remízy, skóre 51:10
CELKOVÁ BILANCE:  28 zápasů, 20 výher, 6 proher, 2 remízy, skóre 103:26

 

STATISTIKY ZLÍN – PARDUBICE

 

Základní část doma: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 30:8
Základní část venku: 6 zápasů, 5 výher, 1 prohra, skóre 22:17
Základní část celkově: 12 zápasů, 11 výher, 1 prohra, skóre 52:25
Play off doma: 3 zápasy, 3 výher, 0 proher, skóre 9:4
Play off venku: 3 zápasy, 3 výhry, 0 proher, skóre 12:5
Play off celkově: 6 zápasů, 6 výher, 0 proher, skóre 21:9
Celková bilance doma: 9 zápasů, 9 výher, 0 proher, skóre 39:12
Celková bilance venku: 9 zápasů, 8 výher, 1 prohra, skóre 34:22
CELKOVÁ BILANCE:  18 zápasů, 17 výher, 1 prohra, skóre 73:34

 

 

Zlínští Joppa s Ligdou táhli Slovensko, na postup do Pchjongčchangu to ale nestačilo

15.10.2017 15:18

Sledge hokejisté Slovenska na Paralympiádu nepojedou, definitivně o tom rozhodla páteční porážka 2:4 s Japonskem. Reprezentaci Slováků sice táhli zlínští hráči Martin Joppa s Mariánem Ligdou, ani jejich gólové příspěvky ale nestačily.

 

Slováci měli největší problémy v začátcích zápasů. S Českem to bylo po první třetině 0:3, nakonec Slovensko prohrálo 0:5. To Německo vedlo 2:0 již ve 4. minutě, slovenští hráči nakonec prohráli 0:3.

 

Góly začaly padat až ve třetím kvalifikačním zápase. Po zlínské kombinaci, kdy Joppa nahrál na gól Ligdovi, šli Slováci do vedení nad Švédskem, zápas ale došel do prodloužení. V tom bonusový bod urvali stejně hráči s křížem na hrudi. S Japonskem pak padli 2:4.

 

Ve třech zápasech jsme zaspali začátek, a to se nám stalo osudným. V posledních dvou zápasech jsme ale ukázali, že nejsme jenom do počtu, bohužel to nevyšlo. Dost mě mrzí poslední zápas, kdy jsem nastřelil snad dvě nebo tři tyčky,“ pověděl Martin Joppa.

 

Ten si na turnaji připsal bilanci 1+1, kdy se prosadil právě i proti Japonsku po nahrávce taktéž Zlíňáka Rauše. O druhou trefu Slovenska se postaral Marian Ligda, ten na turnaji zaznamenal 2+1.

 

Doplatili jsme na nezkušenost. V úvodech zápasů jsme nezvládali držet taktiku, potom už se těžko dobíhala dvou nebo tří gólová ztráta. Mužstvo se však dobře postavilo k zápasům i za nepříznivého stavu a zabojovalo. Přeci jenom byla to kvalifikace a muselo se bojovat,“ řekl Ligda.

 

Slovensko tak s dvěma body skončilo poslední.

Zlínská trojice. Zleva: Aleš Rauš, Martin Joppa, Marian Ligda

 

Fanoušci týmu SHK LAPP Zlín přispěli přes GIVT již dva tisíce korun!

07.10.2017 10:54

Fanouši sledge hokejové týmu SHK LAPP Zlín mohou již delší dobu přispývat při nákupech přes internet díky projektu GIVT svému klubu. Děkujeme všem, kteří takto děláte, na náš účet už dorazilo 1942 Kč.

 

Na givt.cz v dnešní době naleznete více jak 900 e-shopů, na kterých můžete nakupovat a podpořit zlínský sledge hokejový tým. Nebude vás to stát ani korunu navíc, pouze pár kliků. Podrobnosti se dozvíte ZDE.

 

Přehled příspěvků naleznete ZDE.

 

 

 

Sedm zlínských hráčů obleče reprezentační dres v boji o paralympiádu

05.10.2017 09:46

Hned sedm zlínských zástupců se v nadcházejícím týdnu zúčastní kvalifikace ve švédském Östersundu o paralympiádu v Pchjongjangu. Slovenský dres obleče Aleš Rauš, Marian Ligda a Martin Joppa, Česko bude reprezentovat gólman Jan Matoušek, dále Zdeněk Hábl, David Palát a Zdeněk Šafránek.

 

Češi jsou na kvalifikaci připraveni dle hráčů naprosto skvěle, poslední soustředění navíc česká reprezentace absolvovala od čtvrtku do neděle právě ve Zlíně. „Já jsem naprosto spokojený, sešli jsme se skoro celý tým, trénovalo se doma, mělo to tempo a náboj. Nyní se cítím skvěle, mám dost energie, dal bych si klidně ještě jeden trénink,“ mluvil optimisticky zlínský kapitán a reprezentační bek Zdeněk Hábl.

 

Česká i slovenská reprezentace začíná na severu Evropy bojovat v pondělí, z pětice týmu z Česka, Slovenska, Německa, Švédska a Japonska postoupí do Pchjongčchangu první tři. „Základ je postoupit, cílem pak vyhrát kvalifikaci. Je to velmi výhodné pro následné nasazení do skupin na paralympiádě,“ pověděl Hábl.

 

Ale jak to bude či nebude lehké, uvidíme až na místě,“ dodal zlínský a reprezentační gólman Jan Matoušek.

 

To slovenský nároďák má skromnější cíle. „Plán jsou jasné, ale skromné – chceme postoupit. Teď máme největší šanci, a asi i poslední si někdy paralympiádu zahrát, vzhledem k tomu, jak kádr nyní vypadá. Je ideální. Každý zápas začíná od 0:0, takže šance je. Měli jsme dlouhou a kvalitní přípravu, kterou jsme začali už v květnu. Potřeba jsou dvě výhry,“ počítá zlínský forvard a opora slovenské reprezentace Martin Joppa.

 

ROZPIS KVALIFIKACE: (živě ji poté můžete sledovat ZDE).

 

Pondělí 9. října:
12:00 Česko – Slovensko
15:00 Německo – Japonsko

Úterý 10. října:
12:00 Švédsko – Japonsko
15:00 Německo – Slovensko

Středa 11. října:
12:00 Švédsko – Slovensko
15:00 Německo – Česko

Pátek 13. října:
12:00 Švédsko – Česko
15:00 Japonsko – Slovensko

Sobota 14. října:
12:00 Švédsko – Německo
15:00 Česko – Japonsko

 

Ktož jsú zlínští bojovníci, 3. díl: Zdravý sledge hokejista Pavel Julina válí již osmnáct let

30.09.2017 21:01

Ve třetím díle projektu Ktož jsú zlínští bojovníci se dočtete o sledge hokejistovi týmu SHK LAPP Zlín Pavlu Julinovi, který ač je zdravý, patří ke stálicím zlínského týmu již osmnáct let. Je tak chodícím důkazem toho, jak tento sport boří bariéry mezi zdravými a postiženýmu. Pavel se po osmnácti letech na sáňkách tak řadí na první pozici, co se týče zkušeností nejen ve Zlíně, ale i v Česku…

 

PAVEL JULINA:

 

Věk: 36 let

Kariéra: 1999 – doposud Zlín

Medaile: Český pohár: 1x zlato (2003). Česká liga: 4x bronz (2006, 2007, 2013, 2014), 4x stříbro (2004, 2005, 2010, 2011), 4x zlato (2012, 2015, 2016, 2017), Malmö open: 1x zlato (2016), LAPP Cup: 3x bronz (2011, 2012, 2013).

Stav: Zdravý hráč

 

Psal se rok 1999, když trojice ve složení Roman Herink, David Vrbka a Petr Julina uviděli ve světě sledge hokejové sáně a rozhodli se, že něco podobného vytvoří ve Zlíně. Tentokrát se budeme věnovat příběhu služebně nejstaršího hráče v české lize, představujeme Pavla Julinu.

 

Je zdravý, každopádně okolo hokeje na sáňkách se v samých začátcích motal i jeho bratr Petr, který jej dostal na led. „Kluků bylo na trénink pár, tři nebo čtyři. Říkali mi, ať to jdu zkusit, že to mohou hrát i zdraví. Já jsem pro veškerou zábavu, takže jsem si říkal, proč ne,“ říká úvodem Pavel Julina.

 

Samozřejmě každé začátky jsou těžké, ovšem jak říká, tyto byly těžké, ale pěkné. „Kolektiv byl v tom začátku velmi spjatý, nehrály v tom roli totiž žádné peníze. Každý to dělal za své, koupil si rukavice a podobné věci. Víc jsme si potom těch věcí vážili, dělali jsme ten sport pro radost. Samozřejmě, ono to tak je i dnes částečně, ale když člověk vidí, jak se to všude hádá o peníze, tak to trochu mrzí,“ vykládá šestatřicetiletý obránce.

 

Zároveň vzpomíná i na začátky na ledě se soupeři, kterým se dříve nemohli rovnat. „V Česku jsme neměli soupeře, takže jsme cestovali buď do Německa, nebo Holandska. To pro mě jakožto náctiletého kluka bylo něco neuvěřitelného. Samozřejmě i podomácku vyráběné hokejky nebyly úplně nejlepší, škrtaly o led, nedalo se pořádně vystřelit. Soupeři měli výzbroj na jiné úrovni, nedalo se jim moc konkurovat. Teď už jsme na úrovni zbytku světa,“ libuje si Julina.

 

S úsměvem vzpomíná, jak vypadaly první zápasy na mezinárodní scéně. „Hráli jsme hlavně na své půlce, a když jsme vyhodili puk do útočné třetiny nebo jsme dokonce vystřelili, to bylo slávy,“ popisuje taktiku, kterou Roman Herink nazýval vozovou hradbou.

 

PRVNÍ GÓL SLAVILI ŠAMPAŇSKÝM

 

Julina se zapsal do historie také dvěma událostmi. Tou první je ta, že byl vůbec první Čech, který dal ve sledge hokeji gól. „Ano, je to tak. Bylo to buď v Drážďanech, nebo Hannoveru, nejsem si jistý. To se slavilo jako výhra, běželi jsme na benzinku koupit šampaňské,“ směje se zlínský mazák.

 

A druhý milník, byl zároveň i prvním hráčem, který dal gól v Česku za Zlín. První duel Zlína v České poháru v roce 2002 skončil bezbrankovou remízou, další duel už ale Zlínští zásluhou Julinova gólu vyhráli nad Olomoucí 1:0.

 

(Na fotografii gratuluje tehdejší starosta Zlína Tomáš Úlehla sledge hokejistům k zisku medaile. Vlevo Pavel Julina, vpravo jeho bratr Petr)

 

Úsměv na tváří mu dělá i vzpomínka na to, jak jeli „do Nagana.“ „Někdy v roce 2000 jsme jeli na nějaký turnaj, a jelikož jsme byli jediný český tým, tak jsme byli braní jako reprezentaci. Jeli jsme autobusem od Škodovky, přičemž to byl ten samý autobus, který vozil kluky Prahou po Naganu,“ chlubí se zkušený zadák.

 

Postupem času se Zlín začal formovat a i vyhrávat. „V dnešní době je liga a hráči jsou pořád v zápřahu, ale dřív jsme hráli třeba jednou za dva měsíce. Nastal průšvih v momentě, kdy jsme začali vyhrávat, protože už nás přestali zvát na turnaje,“ vybavuje si ofenzivní bek.

 

Z TRÉNINKŮ SE VRACEL VE DVĚ RÁNO

 

Byla to opravdu dřív sranda, když jsme spávali v tělocvičnách. A když nám někdy po tréninku zaplatil Roman Herink limonádu, to bylo slávy. Teď si toho nikdo necení,“ mrzí Julinu. „Třeba na tréninky jsme jezdili do Šternberku na deset večer, takže o půlnoci konec, než jsem se dostal do postele, byly dvě hodiny. A po páté jsem vstával do práce,“ povídá dvojnásobný otec šestileté Nikolky (na obrázku) a dvouleté Elišky.

 

A i jeho manželka Hanka se stejnou dobu jako on pohybuje u sledge hokeje. „Seznámil jsem se s ní v květnu roku 1999, o pár měsíců později začal sledge. Celou dobu byla s námi,“ pochvaluje si.

 

Zároveň vzpomíná, jací hráči ve Zlíně začínali. „Všichni… Opravdu dřív všichni. Ať už to je Honza Zapletal, Erik Fojtík, Kvoch, a nyní už nehrající Lubor Hulín, Libor Geier, Krivoš nebo Smékal. Později u nás začínali i současní reprezentanti a hráči Sparty Zdeněk Krupička s brankářem Vápenkou. Krivoš a Kvoch dřív, to byli tahouni Zlína. Když se teď podívám na ty zápasy zpětně, tak ti taky šmudlili, ale tenkrát prostě byli nejlepší,“ usmívá se Julina, jenž pracuje jako elektrikář.

 

Dříve jsem působil i jako organizátor krom hráče. Takže kluci po zápase slezli z ledu, ale mě začínala druhá šichta. Donést vody, ovoce a podobné. Časem se ale tehdejší trenér David Vrbka naštval, že takto to dál nejde, a odpadlo mi to,“ vybavuje si.

 

ZDRAVÉ NOHY BYLY JEHO HANDICAP, DO REPREZENTACE NEMOHL

 

Julina jakožto zdravý hráč nemohl nikdy hrát v reprezentaci… „S mými kvalitami bych asi ani na ni neměl. Ti kluci jsou úplně někde jinde, mají mnohonásobně víc tréninků a podobně. Nevím, nikdy jsem se na to necítil, takže mi to ani nevadí. Já jsem rád, že jsem se Zlínem projel celou Evropu a nyní se nám daří v lize,“ říká možná až skromně.

 

A nyní hopem do současnosti. Zlín prožívá nyní zlaté časy, má za sebou zlatý hattrick a obrovský a nečekaný úspěch ve Švédsku. „Minulou sezónu jsme asi byli to nejlepší, co můžeme být. Sešlo se to akorát, herní kvalita, ideální věk hráčů,“ říká.

 

(Na fotografii manželka Pavla Juliny Hanka, která zrovna nafukuje sedák. Šlo v dnešní době o naprosto nemyslitelnou věc, jelikož každou chvíli se musel dofukovat a občas vám jej soupeř i prořízl. Na fotografiích níže uvidíte sáně s nafukovacím sedákem z jiného úhlu.)

 

BOJÍ SE, ŽE KARIÉRU SKONČÍ NEDOBROVOLNĚ. JINDE NEŽ VE ZLÍNĚ HRÁT NEBUDE

 

Zároveň má ale obavy z budoucnosti. „Bojím se, že už to bude jenom horší časem, protože sehnat nové hráče je obrovský problém. My stárneme a omladina není. Když vidím, jak Petr Stodůlka válí v sedmapadesáti letech, říkám si, že já ještě musím hrát dlouho. Ale bojím se, že je reálnější, že dřív vymře sledge hokej ve Zlíně, než já zabalím kariéru. Jinde než ve Zlíně bych totiž nehrál,“ bojí se nevyhnutelné budoucnosti Julina, který celý život nosí číslo 8.

 

DÁLE ČTĚTE: KTOŽ JSÚ ZLÍNŠTÍ BOJOVNÍCI, 1. DÍL: ZDENĚK HÁBL, NEJRYCHLEJŠÍ MUŽ MEZI DUNAJEM A RÝNEM

 

Tenkrát se vybíraly čísla jenom nízká, tak jsem dostal osmičku. Tenkrát to byla sranda, nikoho by nenapadlo, že s tímto číslem prožiju osmnáct let,“ povídá.

 

Rád by ještě zažil se Zlínem jeden úspěch, a to na domácím turnaji LAPP Cup. „Z ligy už mám čtyři zlata, ze Švédska taky. Kéž by to ještě někdy vyšlo na domácím turnaji,“ přeje si závěrem Pavel Julina. Tak snad… Za těch osmnáct let dřiny a několik stovek odehraných zápasů si to věčný optimista, a nejen on, zaslouží.

 

DÁLE ČTĚTE: KTOŽ JSÚ ZLÍNŠTÍ BOJOVNÍCI, 2. DÍL: MARTIN JOPPA: V 8 LETECH PŘIŠEL O NOHY, VE 12 O OTCE. KE SLEDGE HOKEJI HO DOSTAL JÁN LAŠÁK

(Dnešní sedák už je plastový, hráci mají na nohách brusle bez nožů, veškeré chrániče. Porovnejte si dvě fotky nad sebou...)

 

Zpět do zlínské historie, 1. díl: První televizní vysílání ze sledge hokeje bylo ze závodu na půl kola

28.09.2017 16:38

Čas od času si nepravidelně připomeneme zajímavosti z historie zlínského sledge hokeje. V prvním díle se podíváme na historicky první televizní přenos z tohoto sportu. Další seriál Ktož jsú zlínští bojovníci má za sebou dva úspěšné díly, a již tuto sobotu nás čeká třetí.

 

Sledge hokej ve Zlíně vznikl na podzim roku 1999, už 30. ledna 2000 se ale dostal na televizní obrazovky. Při extraligovém utkání zlínských hokejistů se o přestávce tento sport prezentoval závodem na půl kola mezi Martinem Zábojníkem a spoluzakladatelem sledge hokeje Romanem Herinkem. První jmenovaný nakonec zvítězil, jelikož Herink nedokázal čistě projet zatáčku za brankou. Jak úsměvné s odstupem času...

 

Celé vysílání České televize s komentářem Davida Vichnara vidíte níže.

 

 

Záznamy: 101 - 200 ze 829
<< 1 | 2 | 3 | 4 | 5 >>